• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben tellerimi taktıralı daha 5 ay oldu üst dişlerim 2 ayda düzeldi alt dişlerime takalı 3 oldu ama onlarda düzeldi. bir tane dişim var kendi ekseni etrafında duran en zor onlar düzeliyomuş bir onu bekliyorımm. ben nişantaşı-valikonağında yaptırdım. 5.500 tl istedi. tüm braketler için aynı fiyatı veriyo. 1 buçuk sene dedi ama 1 sene yetecek sanırım dedi çok sevindim :) çokta tatlı bi kadın çok ilgili isteyenlere söyleyebilirim.

Bir de ilginc olam tel tedavisi bitince hala tel cıkmıyor arkadan incecik bir tel takılıyor.

evet ve o tel gerçekten çok öenmliymiş. ben çıakaran arkadaşlarıma sordum hiçbir zararı yok hatta unutuyosun bile dedi. doktorlar kalabildiği kadar kalma taraftarı. birde plak veriyolar arkdaşm plak kullanmadı kzın resmen tekrar yamulmuş dişi

Evet yamulmasını göze alacaksın dedi eger cıkartacaksan. Benim tedavim bitti yurt dısındaym gelemedim hamileyim arkada tel duruyo öyle disinda arkasından tedavi oldu cok cabuk düzeldi aslında

ne kadar sürdü sizin? bide hamilelikte kalması iyi. benim bi tanıdğım çocuk doğurduktan sonra taktı hamilelikte bozulmuş.

ne kadar sürdü sizin? bide hamilelikte kalması iyi. benim bi tanıdğım çocuk doğurduktan sonra taktı hamilelikte bozulmuş.
Aslında iki ayda düzelebilwcek bir sey demisti doktorum ön dislerim yamuldu ve de köpek diyim yukardaydı alt üst taktı. Dişin icinden taktı. Yurt dısında oldugum icin iki üc ayda bir gidebildim su an sekiz ay oldu ama altı ayda falan bitmisti.

Aslında iki ayda düzelebilwcek bir sey demisti doktorum ön dislerim yamuldu ve de köpek diyim yukardaydı alt üst taktı. Dişin icinden taktı. Yurt dısında oldugum icin iki üc ayda bir gidebildim su an sekiz ay oldu ama altı ayda falan bitmisti.
insan bazen çok sıkılıyor ama ne kadar dursa o kadar iyi tabi

insan bazen çok sıkılıyor ama ne kadar dursa o kadar iyi tabi
Benim tedavi bitti ama cıkartırsmadım su an sabit bicimde duruyor. Benimkinin en güzel yanı dışardan belli degil tel var dediğimde herkes sasırıyor. Bir seyleri ısırarak yemegi özledim. Cok sıkıldım. Hamileligim telle gecti ilk zamanlar cok zordu dilim yara olmustu falan ve ağızda yabancı bir cisim vardı alıstım artık. Su an plak gerekli artık
Sizin de mi tel var

evet ama benimki dışarıdan benimde dudağımda yara oluyor :) hem 2 ayda da mümkün değil geçmesi 1 buçuk sene dedi doktor bakaılım. bende ısırmayı çok özledim gofret bile yiyemiyorum çikolata yemek tam bir işkence :(((

evet ama benimki dışarıdan benimde dudağımda yara oluyor :) hem 2 ayda da mümkün değil geçmesi 1 buçuk sene dedi doktor bakaılım. bende ısırmayı çok özledim gofret bile yiyemiyorum çikolata yemek tam bir işkence :KK43:((
Aynen cok zor bir sey yemek artık kucuk kucuk yapıp en arkadaki siste ciğniyorum.gecmiş olsun simdiden en kısa zamanda cıkar inşallah

Kızlar aklıma takılan bişey var
Sizin de braketlerinize takılan lastikler sararıyor mu? Moralim bozuldu acaba çürüme başlangıcı falan mı dedim ama lastikler sararmış. Çay kola bu ara çok içtim ondan mıdır acaba? İnternette şeffaf telde sararmanın normal oldugunu okudum ama benimkiler metal

Yemekten sonra dişlerimi fırçalıyorum fakat çaydan sonra fırçalamıyorum. Sadece lastiklerde değil ön dişlerimde de sigara içmişim gibi sarı lekeler var. Önceden de oluyordu fakat zamanla geçiyordu bu ara geçmiyor. Sizde de oluyor mu?

Kızlar aklıma takılan bişey var
Sizin de braketlerinize takılan lastikler sararıyor mu? Moralim bozuldu acaba çürüme başlangıcı falan mı dedim ama lastikler sararmış. Çay kola bu ara çok içtim ondan mıdır acaba? İnternette şeffaf telde sararmanın normal oldugunu okudum ama benimkiler metal

Yemekten sonra dişlerimi fırçalıyorum fakat çaydan sonra fırçalamıyorum. Sadece lastiklerde değil ön dişlerimde de sigara içmişim gibi sarı lekeler var. Önceden de oluyordu fakat zamanla geçiyordu bu ara geçmiyor. Sizde de oluyor mu?
benim sarı değilde bembeyaz olmuştu. Üstündeki siyah boya söküldü yani beyazladı. Dün değişti. Çay ve kola tarzı şeyler hiç içmem. 3 4 ay değişmemişti teli belki ondandır.

benim sarı değilde bembeyaz olmuştu. Üstündeki siyah boya söküldü yani beyazladı. Dün değişti. Çay ve kola tarzı şeyler hiç içmem. 3 4 ay değişmemişti teli belki ondandır.
Benim de bi süredir değişmedi üst telleri galiba çok uzun süre kaldığından oldu
Yoksa dişlerin çürümesi o kadar kolay değildir heralde

Merhaba arkadaslar. Ben dort gun once caprasiklik problemim icin tel taktirdim suan sadece ust ceneme. Ama bir iki problemim var agiz kokusu olustu -ki dislerimi yemekten sonra uzun uzun hem firca hem arayiz fircasiyla fircaliyorm nedendir acaba? Bir de on dislerin yanindaki diste igne ucu kadar bi delik bir acilma oldu ve ben konusurken v harfini telaffuz ederken o araliktan hava cikiyor ve f gibi soyluyorm.misal evde misin yerine efde misin oluyor. Sizce dislerimin arasi tam duzgun pozisyona gelince bu duzelir mi? Zaten tel taktigima bin pismanim bir de telaffuz bozuklugu olursa suandan itibaren o bozukluk olustuysa geri donus de yok telaffuzum nasil duzelir ki:(

Merhaba arkadaslar. Ben dort gun once caprasiklik problemim icin tel taktirdim suan sadece ust ceneme. Ama bir iki problemim var agiz kokusu olustu -ki dislerimi yemekten sonra uzun uzun hem firca hem arayiz fircasiyla fircaliyorm nedendir acaba? Bir de on dislerin yanindaki diste igne ucu kadar bi delik bir acilma oldu ve ben konusurken v harfini telaffuz ederken o araliktan hava cikiyor ve f gibi soyluyorm.misal evde misin yerine efde misin oluyor. Sizce dislerimin arasi tam duzgun pozisyona gelince bu duzelir mi? Zaten tel taktigima bin pismanim bir de telaffuz bozuklugu olursa suandan itibaren o bozukluk olustuysa geri donus de yok telaffuzum nasil duzelir ki:KK43:

Endişelenme telaffuzun düzelecek. Ben de Z, S ve C harflerinin telaffuzunda çok zorlandım. Hala alt dişlerim tam oturmadığından dolayı S yi telaffuz ederken ağzımı kaydırarak ediyorum düzgün çıkması için. Alışkanlık olmuş. Düzelince geçecek zaten gayet normal bi durum.

Ağız kokusu da braketin yapışkanından kaynaklı olabilir. Daha yeni takılmış. Fırçaladıkça gider diye düşünüyorum.
Bi de takılmadan önce diş taşlarını temizletseydin ağız kokusunun en büyük faktörü diş taşları

Tel taktırdığın için pişman olma. Sonucu çok güzel olacak.

O boşluk da kapanır zaten yavaş yavaş birbirine yaklaşacak dişlerin

Endişelenme telaffuzun düzelecek. Ben de Z, S ve C harflerinin telaffuzunda çok zorlandım. Hala alt dişlerim tam oturmadığından dolayı S yi telaffuz ederken ağzımı kaydırarak ediyorum düzgün çıkması için. Alışkanlık olmuş. Düzelince geçecek zaten gayet normal bi durum.

Ağız kokusu da braketin yapışkanından kaynaklı olabilir. Daha yeni takılmış. Fırçaladıkça gider diye düşünüyorum.
Bi de takılmadan önce diş taşlarını temizletseydin ağız kokusunun en büyük faktörü diş taşları

Tel taktırdığın için pişman olma. Sonucu çok güzel olacak.

O boşluk da kapanır zaten yavaş yavaş birbirine yaklaşacak dişlerin
Cooook coooook ama coook tesekkur ederim dusunmekten kac saattir kafayi yiyecektim. Cok icim rahatladi...
Ortodontistime sordum dis taslarini temizleteyimmi die onu ben de hemen temizlerim ciddi bisey yok dedi ama temizlemedi takilirken. Ama dislerim sıkısıkti ayriliyor diye problem oldu. Gerci ust dislerim sıkısık deil ama hafiften ayrilmaya ihtiyaci vardi ayrilmaya basladi ama tekrar birlesmez herhalde ?

Cooook coooook ama coook tesekkur ederim dusunmekten kac saattir kafayi yiyecektim. Cok icim rahatladi...
Ortodontistime sordum dis taslarini temizleteyimmi die onu ben de hemen temizlerim ciddi bisey yok dedi ama temizlemedi takilirken. Ama dislerim sıkısıkti ayriliyor diye problem oldu. Gerci ust dislerim sıkısık deil ama hafiften ayrilmaya ihtiyaci vardi ayrilmaya basladi ama tekrar birlesmez herhalde ?
Ayrılmak derken ayrılması gerekenden fazla mı ayrıldı ? Benim de öyle olmuştu bi dişim üst üsteydi. Biraz fazla ayrıldı ama sonraki randevuda birleştirdi. Estetik açısından endişen olmasın hepsi sıra sıra dizilecek zamanla :)

Diş taşları zaten temizlense de tekrar oluşuyor 5-6 ay içinde. Çıktıktan sonra temizletirsin sorun olmaz

Ayrılmak derken ayrılması gerekenden fazla mı ayrıldı ? Benim de öyle olmuştu bi dişim üst üsteydi. Biraz fazla ayrıldı ama sonraki randevuda birleştirdi. Estetik açısından endişen olmasın hepsi sıra sıra dizilecek zamanla :)

Diş taşları zaten temizlense de tekrar oluşuyor 5-6 ay içinde. Çıktıktan sonra temizletirsin sorun olmaz
Aslinda estetikten ziyade doktorum dedi ki eger duzeltilmezse ileride dis etlerin cekilir dislerin dokulur. O yuzden taktirdim. Caprasikligi sorun etmiyordum ,kucuklugumden beri dislerimi dolgu yaptiriyorm tekrar curuyor sıkıstıklari icin ben de bu yuzden duzelsin istedim insAllah sonu guzel olur saglikla biter. 27 yasindayim ve cene darligi ile alt cene hafif geriligi var bir de ust cenem
Alt cenemi ortmesi gerekenden fazla ortuyor ama bunlar duzelmeyeck cunku yasim buyuk. V harfini f gibi cikarinca buyuk bir yıkım oldu benim icin eyvah noluyor dedim. Bir de ogretmenim ders anlatirken cok sıkıntıli olur bu durum dedim ama gecer diyosunz insAllah gecer

Back