• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar bende 3 yıldır diş telli magdurlardanım bir kurtulamadım işin kötü yanı ben Kütahyada okurken telimi takdırdım doktorum 2 seneye çıkar demişti mezun oldum dedim 1 sene de git gel yaparım 3 sene oldu ayda bir gitt gel yapıyorum keşke İstanbulda başlasaydım çok pişmanım ve halen dişlerim kötü :(

Aslinda estetikten ziyade doktorum dedi ki eger duzeltilmezse ileride dis etlerin cekilir dislerin dokulur. O yuzden taktirdim. Caprasikligi sorun etmiyordum ,kucuklugumden beri dislerimi dolgu yaptiriyorm tekrar curuyor sıkıstıklari icin ben de bu yuzden duzelsin istedim insAllah sonu guzel olur saglikla biter. 27 yasindayim ve cene darligi ile alt cene hafif geriligi var bir de ust cenem
Alt cenemi ortmesi gerekenden fazla ortuyor ama bunlar duzelmeyeck cunku yasim buyuk. V harfini f gibi cikarinca buyuk bir yıkım oldu benim icin eyvah noluyor dedim. Bir de ogretmenim ders anlatirken cok sıkıntıli olur bu durum dedim ama gecer diyosunz insAllah gecer
Çene darlığı rahatsız edici bir durum mu ki?
Üst çenenin alt çeneyi fazla kapatması bence kötü durmuyor. Ama illa bu durumdan rahatsızım diyorsan doktorunla bi konuş yaşla pek ilgisi yoktur bence. Aparatlardan kullanman gerekebilir ama.

Evet diş teline alışınca ve dişlerin yerine oturmaya başlayınca konuşman düzelir. Bana altlara tel takılmadan önce kalın bi plak vermişti doktor. O kadar peltek konuşuyodum ki sinirden ağladığım olmuştur. Ben ona bile alıştım ağzımda yokmuş gibi konuşmaya başladım 1 ay içinde. Merak etme yani :)

Kızlar bende 3 yıldır diş telli magdurlardanım bir kurtulamadım işin kötü yanı ben Kütahyada okurken telimi takdırdım doktorum 2 seneye çıkar demişti mezun oldum dedim 1 sene de git gel yaparım 3 sene oldu ayda bir gitt gel yapıyorum keşke İstanbulda başlasaydım çok pişmanım ve halen dişlerim kötü :KK43:
neden o kadar uzun sürdü verdiği lastikleri mi takmadın veya yasaklara mı uymadın?

Çene darlığı rahatsız edici bir durum mu ki?
Üst çenenin alt çeneyi fazla kapatması bence kötü durmuyor. Ama illa bu durumdan rahatsızım diyorsan doktorunla bi konuş yaşla pek ilgisi yoktur bence. Aparatlardan kullanman gerekebilir ama.

Evet diş teline alışınca ve dişlerin yerine oturmaya başlayınca konuşman düzelir. Bana altlara tel takılmadan önce kalın bi plak vermişti doktor. O kadar peltek konuşuyodum ki sinirden ağladığım olmuştur. Ben ona bile alıştım ağzımda yokmuş gibi konuşmaya başladım 1 ay içinde. Merak etme yani :)
iste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı orda :(
inşAllah hepimz sağlıklı dişlere kavusuruz.

iste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı orda :KK43:
Bi dahaki randevun ne zaman? Doktora da boşluktan rahatsız oldugunu söyle bi dahaki randevuda birleştirir zaten
İnşallah :)

iste benim sorunum agzımda birşey olduğundan dolayı harfi telaffuz edememem değil , oluşan boşluktan v harfini telaffuz ederken çıkan havadan dolayı oluyor. sıkıntı orda :KK43:
O boşlukdan mı bilmiyorum ama benimde diksiyonum telden sonra eskisi kadar iyi değil bir pelteklik var :) teller çıksa bu sefer arka tarafa ince bir tel takıyorlarmış onu duydunuz mu sizde

ben tellerimi henüz beş gündür taktırdım ve 27 yaşındayım. o yüzden tecrübem yok pek fazla.
bir dahaki randevum eylülün 7si.evet arkaya takılanı duydum ama hangi kişilerde arkaya takılıyor hangi kişilerde damaklık kimlerde plak olur bilemiyorum. yanılmıyorsam doktorum bana demişti ki tedavinin bitiminde plak kullancksn

Takdırdığımda 27 idim şimdi 30'um 31 olmadan çıksa bari çok darlandım :( son 3 ayın dedi bu ay ki kontrolüm de de güvenemiyorum doktora artık bir ara eski dişlerimle yeni halimin fotosunu atmaya çalışim yeni üye oldum çok çözemedim ama akşam iş çıkışı deniycem

Takdırdığımda 27 idim şimdi 30'um 31 olmadan çıksa bari çok darlandım :KK43: son 3 ayın dedi bu ay ki kontrolüm de de güvenemiyorum doktora artık bir ara eski dişlerimle yeni halimin fotosunu atmaya çalışim yeni üye oldum çok çözemedim ama akşam iş çıkışı deniycem
3yılda neden düzelemedi yetişkin de olsan düzelmeliydi :(

Ya benim doktorum kötü desem kuzenim de benim gibi kütahyada okuyordu oda takdırdı aynı doktora onun 1.5 yılda bitti tedavisi benim bir bitmedi yaa bunalımdayım şimdi teller çıksa da çirkin olacakmış gibi de geliyor
kesinlikle düzelme olmustur . psikolojikmen kötü geliyor sana bence

bir de kızlaar benim sol tarafımdaki tel üst dudagıma değiyor güldügüm zaman. ve bata bata yara yaptı. diş yapımdan dolayı sağ tarafa değil sol tarafın çengeli öyle yaptı. bunun cözümü var mı o cengelin kesilmesi veya sadece o dişin braketinin aşağı alınması gibi

Kızlar bende 1 sene tedavi gördüm, 1 senedir de pekiştirme devam ediyorum çok uzun mu sürüyor bu pekiştirme.

kesinlikle düzelme olmustur . psikolojikmen kötü geliyor sana bence
akşam fotoları atim de g
bir de kızlaar benim sol tarafımdaki tel üst dudagıma değiyor güldügüm zaman. ve bata bata yara yaptı. diş yapımdan dolayı sağ tarafa değil sol tarafın çengeli öyle yaptı. bunun cözümü var mı o cengelin kesilmesi veya sadece o dişin braketinin aşağı alınması gibi
hiç uğraşma eczaneden mumumsu birşey var tellerin damağa batmasını engelliyor onu al yapıştır

fotolarım böyle iğrencim :) 1.ilk.jpg 1.ilk (2).jpg 2016-08-15-21-24-49-671.jpg 2016-08-15-21-25-18-458.jpg

Wauw masAllah ne kadar da guzel dizilmisler. Cok guzel gorunuyor tellere ragmen. Ne kadar buyuk degisim olmus. Hani kotu diyordun? Ben herhangi bi terslik veya eksiklik gormedim inci gibi dizilmisler hozaya gelmisler :). Cok guzel olmus gercekten , begenmemezlik etme sakin cunku sahiden cok yakismis ve cok guzel hele teller cikinca daha bi guzel olur

Son düzenleme:
Mumu nereye kadar kullanabilirim,belki de iki yil surecek ve ben hergun nasil mum yapistircam. Lastik asamasina geldiginde belki de o braketten lastik atilir ozaman napacm :(

Mumu nereye kadar kullanabilirim,belki de iki yil surecek ve ben hergun nasil mum yapistircam. Lastik asamasina geldiginde belki de o braketten lastik atilir ozaman napacm :KK43:
Tellerinizi taktıralı ne kadar oldu bilmiyorum ama bende ilk taktırdığım da yara oluyordu tuzlu su ile gargara yapınca çok iyi oluyor rahatlatıyor. Alıştıktan sonra daha yara olmaz.

Back