• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar çok sagolun heralde ben çok uzun süre tel takdırdığım için psikolojim çok bozuldu halen çok kötü geliyordu gözüme bitsin artık çilem bu arada mum ben de ara ara kullandım çok nadir kullandım geçen hafta kontrolüm vardı şuan bitişteki telim baya baya damağımı yardı sabah mumdan yapıştıracaktım unuttum işe geldim bende çok az oldu ama kuzenim 1.5 yıl boyunca her kontrolünde o mumlardan doktorumuzdan istemişti artık sonlara doğru eczaneye yönlendirdi

Altinci gunum. Ama agzimin icin yara olmadi tel dis dudagima takilior orasi oluyor
Daha çok yeniymiş 2 - 3 ay anca alışırsın ben 2 hafta sürmeden hamburger yemeğe bile başlamıştım senin nasıl beni bir arkadaşım çok korkutmuştu kız zayıflıkdan ölcek gibiydi zaten tel yüzünden bebek maması yiyorum diyordu telleri çıkana kadar hiç hamburger falan ısırmalık birşey yemedi gerçi doktorlarda kızıyor da ben ağrısız sızısız yemeğe devam ettim

Daha çok yeniymiş 2 - 3 ay anca alışırsın ben 2 hafta sürmeden hamburger yemeğe bile başlamıştım senin nasıl beni bir arkadaşım çok korkutmuştu kız zayıflıkdan ölcek gibiydi zaten tel yüzünden bebek maması yiyorum diyordu telleri çıkana kadar hiç hamburger falan ısırmalık birşey yemedi gerçi doktorlarda kızıyor da ben ağrısız sızısız yemeğe devam ettim
Benim hala alt ust cenem birbirine degmiyor agrior ve sanirim bu gece cenemi sikarak uyumusum sag ust dislerim agriyor. Ben de herseyi ezerek yiyorum mama kivaminda. Cunku cigneme fonksiyonlarim yok dislerim agriyor hele dr bugun sag dislerim agriyor . Cigneme hareketi yapinca sizde de sanki dis cekilirkenki gibi dis kokunden ses grliuor mu kirt diye. Ben saniyorum ki sallaniyorlardir hareketlenmislerdir

Bir de tedavinin uzama sebebi bence biraz da bunlar. Mesela tanidigim ikiz kardesler var ayni anda taktilar ama birinin tedavisi daha kisa surede ilerledi sebebiyse lurallara uymasi. Durumu bolerek yerken ikizi isirarak yiyor. Baski yaptikca braketlerin islevi azaliyor sanirim

Ay o koparmaları kuzenimde yapıyordu mumu bitince sakız yapıştır diyordum bende :) olabilir dişimin tedavisi sanırım hereşeyi yemeğe devam ettiğim içindir bir gün leblebi yedim braketim çıktı hatta doktoru aradım dediğiniz gibiymiş sert şeyler yememek lazımmış dedim :D:D cola falan asitli şeyleri bıraktım ama ekmek arası işte hamburger falan çok rahat yiyebildiğim için onları bırakmadım açken ben ben değilim sanırım en çok elma yemeği özledim ben ya şöyle sulu yeşil ekşi elma :(:(:(:(:(

Benim hala alt ust cenem birbirine degmiyor agrior ve sanirim bu gece cenemi sikarak uyumusum sag ust dislerim agriyor. Ben de herseyi ezerek yiyorum mama kivaminda. Cunku cigneme fonksiyonlarim yok dislerim agriyor hele dr bugun sag dislerim agriyor . Cigneme hareketi yapinca sizde de sanki dis cekilirkenki gibi dis kokunden ses grliuor mu kirt diye. Ben saniyorum ki sallaniyorlardir hareketlenmislerdir
Benim ilk ayım ön iki dişim bildiğin sallanıyordu ya görünür bir şekilde doktora dedim düşer mi düşedebilir dedi tüm moralim bozulmuştu

Ay o koparmaları kuzenimde yapıyordu mumu bitince sakız yapıştır diyordum bende :) olabilir dişimin tedavisi sanırım hereşeyi yemeğe devam ettiğim içindir bir gün leblebi yedim braketim çıktı hatta doktoru aradım dediğiniz gibiymiş sert şeyler yememek lazımmış dedim :KK70::KK70: cola falan asitli şeyleri bıraktım ama ekmek arası işte hamburger falan çok rahat yiyebildiğim için onları bırakmadım açken ben ben değilim sanırım en çok elma yemeği özledim ben ya şöyle sulu yeşil ekşi elma :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
Ben fındık falan bile yemiştim ilk takıldıgında
Yapışkan iyi yapışmışsa sorun olmuyor
Bi de kola içmeyi bırakamıyorum ama şimdiye kadar anlamadı doktor :D
Sararmalarım çoğaldı belki şimdi anlayabilir :/

Bugun dr gittim. Braketimi alta alir misinz dedim dudagima batiyor:) olmaz disin egri olur dedi. Mum verecegine sakiz yapistir dedi :( ama asil problem sakiz yapistirinca takilmasi hafiflemeyecek ki batan yer zaten sivri degil sadece asiri temastan oluyor :( dedim ki tedavi bitene kadar yapistirmalimiyim , zaten dudak dokun alisir dedi ve tedavide duzelir dedi ama rahatsiz ederse tedavi boyunca kullan dedi:(

Bugun dr gittim. Braketimi alta alir misinz dedim dudagima batiyor:) olmaz disin egri olur dedi. Mum verecegine sakiz yapistir dedi :KK43: ama asil problem sakiz yapistirinca takilmasi hafiflemeyecek ki batan yer zaten sivri degil sadece asiri temastan oluyor :KK43: dedim ki tedavi bitene kadar yapistirmalimiyim , zaten dudak dokun alisir dedi ve tedavide duzelir dedi ama rahatsiz ederse tedavi boyunca kullan dedi:KK43:
ne kadar oldu teli taktıralı?

Benim ilk ayım ön iki dişim bildiğin sallanıyordu ya görünür bir şekilde doktora dedim düşer mi düşedebilir dedi tüm moralim bozulmuştu
Nasıl yani üst ikidişiniz sallanıyordu,hekiminiz düşebilirmi dedi?? Öyle şey olurmu azıcık o da kuvvetten oluşmuştur sallanma..dt ortodontistmi normal dişhekimimi???

Bugun dr gittim. Braketimi alta alir misinz dedim dudagima batiyor:) olmaz disin egri olur dedi. Mum verecegine sakiz yapistir dedi :KK43: ama asil problem sakiz yapistirinca takilmasi hafiflemeyecek ki batan yer zaten sivri degil sadece asiri temastan oluyor :KK43: dedim ki tedavi bitene kadar yapistirmalimiyim , zaten dudak dokun alisir dedi ve tedavide duzelir dedi ama rahatsiz ederse tedavi boyunca kullan dedi:KK43:
Bence sakıza alıştırma evet yara oluyor ama alışıyor zamanla
Kara dut böğürtlen filan ye yakar iyi gelir

praldyne al eczaneden çok iyi yakıyo ama çokta iyi iyileştiriyo. kendiliğinden iyileşmesini beklerseniz eğer 1 buçuk hafta kadar acı içinde gezersiniz. tecrübe ettim. sakızı sadece geceler taksan bile çok faydasını görürsün zaten gün içinde kullanılmıyo. ben tam 1 ayda alıştım ağzımdaki tellere şimdi çok şükür rahatım ama kişiden kişiye göre değişiyo işte ben hala hamburgeri tam olarak ısıramam mesela.

Eklentiler

• FullSizeRender[3].jpg
    FullSizeRender[3].jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 97
Ben fındık falan bile yemiştim ilk takıldıgında
Yapışkan iyi yapışmışsa sorun olmuyor
Bi de kola içmeyi bırakamıyorum ama şimdiye kadar anlamadı doktor :KK70:
Sararmalarım çoğaldı belki şimdi anlayabilir :/
Nasıl yani üst ikidişiniz sallanıyordu,hekiminiz düşebilirmi dedi?? Öyle şey olurmu azıcık o da kuvvetten oluşmuştur sallanma..dt ortodontistmi normal dişhekimimi???
valla ben direk doktora sallanıyor ön dişleri ve gözle görülür şekildeydi sallanması da arkadaşlarıma gösteriyordum onlarda evet sallanıyor diyordu kontrolümde dedim doktora sallanıyor düşebilir mi düşedebilir dedi garanti vermedi yani bende kara kara düşündüm ALLAHTAN şimdi hiç biri sallanmıyor benim doktor biraz espriliydi bana gördüğüm en çirkin dişlere sahipsin diyor moralimi bozuyor hep ciddi mi dedi şaka mı bilmiyorum ama olabilir düşebilir dedi doktorum ortodontist bu arada

Back