Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Elma yerken dikkatli olmak gerekiyor.
Bıçakla kesip yeseydin birşey olmazdı sanırım.
Ortodontistin tatildeyse müdahale edemez haliyle.
Tatilden dönmesini bekleyip gelince ihmal etmeden gitmelisin.

Kızlar doktora gece yarısı gittim, telleri değiştirdi ve şuan çok rahatım doktorumda çok önem veriyo hiç geçiştirmedi sağolsun gece yarısıda olsam gittim geldim :) haftasonu yine gidicem kalın tellere geçicez dedi o ne demek? daha mı fazla baskı yapıolar?

Anadolu yakasında iyi bir ortodontist tavsiye edebilecek olan var mı acaba?
-tatlicadiarzu-

Selam herkese kaydirigubbakcemile2
Bugün randevum vardı.
Ortodontistim baktığı gibi waaw süper ya dedi :lepi:
Çok güzel ilerleme olduğunu hiçbir sorunun olmadığı hatta mükemmel olduğunu söyledi. sositososito
Şeffaf ip diye tabir ettiğim şeylerden taktı yine.
Alttaki 5 dişime dolandırdı iyice.
Hafif bir ağrı vardı çıktığımda şimdi o da kalmadı.
1 pakette lastik verdi yine.
Birdahaki randevumda 4 kasım'da.

Charming adına çok sevindim canım :lepi:

Benimde bugün randevum var...
Sık sık randevularım oluyor bu aralar fisfisfis
Arkadaki dişim iyice öne geldi tam oturmadı ama doktor telini değiştirince oturur dedi...
Yalnız arkada olan dişim diğer dişimden biraz farklı duruyor tipi değişik :roflol:
Doktorum hallederiz dedi ama ben endişeleniyorum doğrusu...
Böyle olan var mı? senağlama
Törpilicek falan mı acaba...

Canım teşekkür ederim. Şeniz
Benimde sol üstteki köpek dişim diğerine göre biraz daha uzun.
Ortodontistim törpüleriz onu,hallederiz dedi.
Sende tipi değişik derken onu kastettin sanırım. kaydirigubbakcemile3
Yani hallolur sıkma canını,iş o boyuta bir gelsinde. :Saruboceq:

Evet canım onu kast ediyorum kaydirigubbakcemile3
Bugün telimi cıkardı dişlerimi çok garip hissediyorum o baskı olmadığından sanırım...
Yarın tekrar gidicem teli takıcak...
Ofhh ofhhh ne zaman cıkıcak hiç ümidim kalmadı

Hmm... CADIARZU
Bende hiç öyle birşey yapmadı.
Teli neden çıkarıyor acaba sebebi ne ?
Benimde bu randevumda telimi değiştirmedi zaten.
Valla benimde ne zaman çıkacak bilmiyorum ama geçen randevumda böyle güzel giderde içimize sinerse 10 ay'da çıkarabiliriz demişti. :sm_confused:
Zaman geçtikçe sabredemiyoruz sanırım.

arkadaşlarr üstten çıkmış olan köpek dişlerim artık aşağıda ay çok mutluyum böyle pat diye yazdım ama sizlerle paylaşmak istedim:sm_cool:
Ne güzel,gelişmeleri görmek ne kadar mutlu ediyor insanı. kaydirigubbakcemile2
Sağlıklı gülüşler. a.s.

ya bende de tel var. bir an önce çıkmasını istiyorum. toplam 8 aydır takıyorum. 3 aydn beri de damak var bir an önce çıkarmaları için neler vermezdim kii
Bende 7 ay'dır kullanıyorum.
Zaman geçtikçe insan beklemekte zorlanıyor. kaydirigubbakcemile
Peki sizin ne problem vardı dişlerinizde,ne kadar süre vermişti ortodontistiniz ?

Bende de yaklaşık 2 aydır tel var yalnız benimkisi damaklı tel, çıkabilenden, konuşmamı çok zorluyo bazı kelimeleri yutuyorum.Doktor ilk önce bunu 2,3 ay kullan dişlerin aralansın sonra sabit tel takıcas dedi..senağlama ama bu damaklı teli kullanmakda zor insanlar bişi sormasın die pek konuşmuyorum bile zaten istesemde konuşamıyorum..senağlama

Arkadaşlar bugün randevum vardı 4 tane sağlam dişimi çekicekmiş doktor senağlama
ve dişlerime ondan sonra tel takılacak 1 buçuk sene teller kalır dedi metal tel en iyisiymiş ve temizlenmesi porselenden daha kolaymış o yüzden metale karar verdik ve tam zamanında gitmişim 18 yaş tam zamanıymış kızlarr..20 yaşımda etrafa güzel gülüşler saçıcam hiç ağzımı kapatmıcam :lepi: sevinçliyim ama diş çekimi biraz beni ürkütüyo:1no2:

Damaklı telin konuşma zorluğu yarattığını duymuştum. :uhm:
Benimde tel tedavisine başlamadan önce tek sorunum görüntü probleminden çok konuşma bozukluğuydu.
Tabi tel takılınca konuşmamda bir problem olmadı.
Yer açılsın diye diş çekimi yerine damaklı tel verdi demekki sana.
Benimde çekimli tedavi olmuştu.
Sonuçta 5 ay dişlerim yerine otursun o boşluk kapansın diye çok zorlanmıştım bende.
Sağ tarafımla hiçbirşey yiyemiyordum mesela.
En azından sen 2-3 ay sabrediceksin.
Tellerin takılınca daha rahat olur. yerimseniben

Yer açılması için seninde dişin çekilecek demek ki.
Benimde çekimli tedavi olmuştu.
Tedavinin daha rahat ve daha hızlı olması açısından bizde metale karar vermiştik.
Tedavinin belli bir yaş sınırı yok ama ne kadar erken taktırırsan o kadar iyi tabi.
Bende 21 yaşındayım,7 ay'dır kullanıyorum. :1ninca:
Keşke lisedeyken taktırsaymışım diyorum,üniversitede rahat rahat gülümserdim.
Tedavimin çoğunu atlattım zaten çok ta problem etmiyorum.
Diş çekimine gelince korkmana hiç gerek yok.
Benimde alttaki kesici dişlerimden biri çekilmişti.
Kökü uzun olduğu için zorlamıştı diş hekimini ama uyuşturduğu için hiçbirşey hissetmedim ben tabi.
Korkulacak birşey yok yani uyuşturdukları için birşey duymuyorsun. yerimseniben

Aslında tel takılmadan önce 4 tane azı dişimi çektirmiştim zaten.. Doktora sorduğumda neden diğer tellerden takmadınız dediğimde dişlerin daha iyi bir aralanması gerekiyor dedi..ve beklemem için 2,3 ay süre verdi işte..Acı felan yok sadece sallandığını hissediyorum ama en büyük sorun konuşmayı zorlaştırması..senağlama pazartesi günü randevum var bakalım doktor ne dicek
seninde zor geçmiş sanırım charming geçmiş olsun inş kurtulcas bu tellerden zamanı gelince sadece sabır diyorum..

Hmm... :uhm:
4 azı dişinde çekilmiş önceden ama dişlerinin aralanması için gerekli demek ki.
Ortodontist öyle dediyse öyledir canım,sonuçta onların mesleği.
Konuşurken rahatsız oluyormuşsun haklısın ama belirli bir süre sonuçta nasıl olsa sabit tellerin takılacakmış.
Teşekkür ederim bu arada evet bende zor bir dönem geçirdim kurtulucaz tabi ama dediğin gibi sabretmemiz gerekiyor. :Saruboceq:
Pazartesi randevun varmış umarım ortodontistin güzel şeyler söyler burada paylaşırsanda sevinirim.
Bende geçmiş olsun diyorum sağlıklı gülüşler. Şeniz

Selamlar,
Bu damaklı tel dediğiniz nasıl bir şey,sanırım o bende de vardı tedavinin ilk aşamasında.. merak ettim ?

Dün kontrole gittim ben de,tel değişmedi,üstündeki lastikler yenilendi,bir de altta arkadaki birer dişe tüp takıldı..O bölgede arada bir boşluk var,sanırım kapatmak için..
Bir dahaki randevum 15 Kasım'da,sağlıklı gülüşler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…