Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Telin takıldığı ilk gün çok şiddetli mi ağrı oluyor kızlarrr..?
Çok şiddetli ağrısı olanda var hiç ağrısı olmayanda var.
Mesela bende en ufak bir ağrı olmamıştı.
Sadce baskıyı hissetmiştim ben dişlerimde.
Eğer dayanamayacak kadar çok ağrın olursa ortodontistinin önerdiği bir ağrı kesici içebilirsin.
Bana vermidon ve apranax'ı önermişti.
Ama dediğim gibi ağrım olmadığı için kullanmadım ben.

Teşekkür ederim canım cevap için a.s.

bugün bi kaç dolgum vardı onları yaptırdım ay sonunda tel takılcak daha çene rontgeni çektircem bugün bitane çektirdim o yeterli değilmiş.. çektirceğimde üsküdarda yokmuş göztepeye gitmem gerekiyor baya bi uğraşıcam anlaşılan sonuç iyi olsun da önemli olan o sengözlerimebaksanab
umarım benim ağrım hafif olur..Peki sizinki çekimli tedavimi oldu? ben 4 tane sağlam diş çektircem kafamçokkarıştı

Benimde çekimli tedavi oldu.
Alt çene dar olduğu için köpek dişim öndeydi diğerlerine göre.
Alt köpek dişimin yanındaki kesici dişlerden 4 numaralı olan diş çekildi.
5 ay gibi bir süredede köpek dişim o çekilen dişin yerine oturdu zaten.
Senin 4 tane çekileceğine göre daha fazla yer gerekli demek ki.
Diş çekimleri sorun olmuyorda o boşlukların kapanması zorluyor insanı.
Benim tek dişim çekilmişti ama sağ tarafımla hiçbirşey yiyememiştim uzun süre.

benimde 4 numaralı dişlerim çekilecek altlı üstlü rontgen çektircem çenemin durumuna bakılcak ondan sonra çekime karar verilcek ama büyük ihtimalle çekim gerçekleşicek ben ne tarafımla yicem peki:)))

Arkadaşlar damaklı tel dediğiniz böyle birşey mi oluyor :uhm:

canm yha bende kullandım resimlerdekilerden ama bn yükseltici niyetine kullandm alt ve ust dişlerimi:sm_confused::sm_confused::uhm:n birbirine deymemesi icin kullanmıstım ama belki isim farkı vardr işlev aynıdır

canm yha bende kullandım resimlerdekilerden ama bn yükseltici niyetine kullandm alt ve ust dişlerimi:sm_confused::sm_confused::uhm:n birbirine deymemesi icin kullanmıstım ama belki isim farkı vardr işlev aynıdır
Anladım canım.
Zaten yapı olarak 3'üde birbirinden farklı dikkat ettiysen.
Ama dediğin gibi işlevleri aynı olabilir aparat olarak isimleri farklı olabilir. :sm_confused:

kızlar benim de üst önde 3dişim problemli dişçiye gittik tel olur dedi ölçüleri aldı çarşamba gel dedi ogün de geldi çattı yarın gidicem takılıcak telim ama içimde korku var neden bilmiyorum acaba acır mı geçmeli takıcaz dedi ama???:uhm::1no2::uhm::1no2:

Geçmeli derken anlayamadım ama :uhm:
Hiçbir şekilde ağrı olmuyor merak etmeyin.
Takılması zor bişey değil.
Takıldıktan sonra dişlerde ağrı yapabiliyor.
Onun içinde ortodontistinizin önerdiği ağrı kesiciden alırsınız dayanamayacak kadar ağrınız olursa.
Boşuna kendinizi sıkmayın rahat olun. yerimseniben

canım işte ben de bilmiyorum ki yarın anlıycam takıldığında :1no2:

vallahi benim yaklasık 3 sene oldu ve gercekten dayanamıorum artık ilk basta 2 senede cıkar diye konusmustuk ama iki bucuk seneyi gecti

Arkadaşlar damaklı tel dediğiniz böyle birşey mi oluyor :uhm:

evt charming damaklı tel bu oluyor bende bunlardan takıyorumm. ama benimkisi renksiz mat bi rengi var.pazartesi günü radevum vardı.doktor dişlerde aralanma olmuş dedi ve damaklı tel kullanmaya devam dedii.1 ay sonra tekrar çağırdı ..

kızlar benim de haftaya takılcak teller
doktor bir yıla fln çıkablir dedi
bugün köpek dişlerinin yanındaki dişlerimi çekti
hatta şu an uyuşturucunun etkisi bayabir geçti ve acıyor:1no2:
haftaya da gidip alt taraftan bir dişimi çekicek:çok üzgünüm:

bakalım inşalah çabucak iyileşir bir daha da bozulmaz:Saruboceq:

hadi hayırlısı kimi sevindim senin adına doktor banada 1 sene içinde çıkar demiştii..çekilme dönemlerini atlattın mı gerisi kolay sabret birascık geçicek bunlarda.:lepi:

Hayırlısı diyelim o zaman. kaydirigubbakcemile5

kızlar monitörün kablosunda sorun vardı tamıre verdık elı agırmıs adam 1haftada kabloyu ancak değiştirdi o süre içinde de uğrayamadım buraya.Geçen hafta gittim dişçiye aynı aşağıda arkadasımın koydugu resımler gıbı bişe taktı dişime pembeli yapay damaklı ama bunu 1 1.5ay kullanıcan damakların genişlemesi lazım dedi öndeki iki dişi ileri itmemiz için damakların genişlicek ve her hafta gelicen vidalarından biraz daha açıcaz dedi bakalım yarın yine gidicem biraz daha genişleticekfisfisfis

ya millet bebnim bugün takılcak teller de
benim doktor 20 likleri çekmedi
üstten zatennköpek dişlerinin arkasındaki dişleri çekti
ama 20 liği ellemedi onlar da rahatlar dedi
yahu ben oraya diş fırçasıyla bile erişemiyorum
orda pislik yuvası haline gelcek
bugün gidince diycem bakalım ne diycek
telerden sonra çektiren oldu mu
ya da tedavi sürecinde çketiren oldu mu
bir de benim alt çenede en rotadan bi denen daha diş çekti
böyle bir tecrübe yaşayan var mı aranızda
yani düzgün yerleşiyor mu sonra dişler
çünkü şu an simetri bozulmuş durumda:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…