• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bende tel taktırıyorum :jeyyar:yaklaşık 3 gün önce iki dişim çekildi yanlardan küçük azılar yer yokmuş o yüzden. Sanırım en zor kısmını geçdim bir hafta sonrada şeffaf braket takılacak. Biraz tırsssıyorum ama sanırım ilk günler ağrı çok oluyormuş kaydirigubbakcemile3 fakat eskisi kadar yiyemediğin için kilo veriyorsun sanırm onu düşünerek rahatlıyorumkaydirigubbakcemile3 dişlerimi çektirmemle 2 kilo verdim tel taktırsam acaba nolur billmiyorum
Umarım güzel olur...Şeffaflarda ek ücret oluyor .. Ama genelde aynı fiyatlar galiba

millet bugün itibariyle artık ben de tellendim
ya bana bir de üst damağa damaklık gibi bişet taktı
artık konuşamıyorum desem yeridir
daha yemek yemedim
yerken ne halt etcem bilmiyorum
çıkarılmıyor da bunlar

bu bahsettiğim damaklıktan kullanan var mı aranızda
sonrdan biraz da olsa normale döner mi onuşmam acaba

ya bir de ben kilo almak için uğraşıyordum
şimdi düştüğüm hale bak
hasta olcam yakında bunların yüzünden :(

Herkese merhaba (=
Yeni gelenler olmuş hoşgeldiniiz hihoyyyt
Uzun zamandır yazamıyorum dişlerimde baya değişiklikler oldu...
Arkadaki dişim artık önde kaydirigubbakcemile5
Yılbaşına kadar belki çıkabilirmiş tellerim ama kesin değil tabiki... Hayırlısı...

Herkese iyi tedavilerrkaydirigubbakcemile

merhaba arkadaşlar benimde dişlerime tel takılması gerekiyor fakat önce 1 dişim çekilecekmiş korkumdan erteledikçe erteliyorum diş çektiremem ben ay bayılırım yaa:1shok: felaket korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum

merhaba arkadaşlar benimde dişlerime tel takılması gerekiyor fakat önce 1 dişim çekilecekmiş korkumdan erteledikçe erteliyorum diş çektiremem ben ay bayılırım yaa:1shok: felaket korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum
Diş çektirmek korkulacak birşey değil ki.
2 dk'lık bir işlem.
Uyuşturuyor diş hekimi ve hiç birşey anlamıyorsunuz.

selam arkadaşlar...
Bende tel taktırmak istiyorum benimde önden bir dişim diğerinin üstüne birazda olsa binmiş durumda:)
Ve bunun düzelmesini istiyorum tabi ki....
Merak ettiğim bi kaç şey var...
Cevap verirseniz sevinirim...
Bu teller yemek yerken yada diş fırçalarken sorun oluyor mu?
Konuşurken ya da normal dururken rahatsız ediyor mu?
bu tellerin renksizi yani şeffafı varmı?( bi ara yeni çıktı diye duymuştum)
Takılırken acıyormu?
Ve maliyeti ne kadar?
Ben sadece üstte istiyorum...sorularıma yanıt bulursam sevinicem arkadaşlar:)Teşekkürler şimdiden:)

selam arkadaşlar...
Bende tel taktırmak istiyorum benimde önden bir dişim diğerinin üstüne birazda olsa binmiş durumda:)
Ve bunun düzelmesini istiyorum tabi ki....
Merak ettiğim bi kaç şey var...
Cevap verirseniz sevinirim...
Bu teller yemek yerken yada diş fırçalarken sorun oluyor mu?
Konuşurken ya da normal dururken rahatsız ediyor mu?
bu tellerin renksizi yani şeffafı varmı?( bi ara yeni çıktı diye duymuştum)
Takılırken acıyormu?
Ve maliyeti ne kadar?
Ben sadece üstte istiyorum...sorularıma yanıt bulursam sevinicem arkadaşlar:)Teşekkürler şimdiden:)
Hayır yemek yerken ya da fırçalarken sorun olmuyor.
Ancak dikkat etmek gerekli.
Mesela sert şeyler ısırmamak,asitli içecekleri azaltmak veya pipetle içmek gibi.
Fırçalarkende temizliğe dikkat etmek gerekiyor.
Evet şeffaf braketler mevcut.
Takılırkende hiçbir zorluk yok acı hissedilmiyor.
Maliyet değişiyor,ben 2,500 ytl ödedim mesela alt-üst metal braket kullanıyorum.
Sadece üste istiyorum diye birşey yok.
Dişlerinize ve çene yapınıza bağlı.
Bunun kararını siz değil ortodontist verebilir.

Selam arkadaşlar benim arka dişlerimin arasına siyah lastik taktılar genişletmek için yüzük takılıcak sonrada tel takılıcak zorlukları var tabikide telin mesela bana en zor gelen şey kola içememek olcak bebeklikte çok yalancı meme emdiğim için çene yapım kötü dişlerim önde çarpıklıklar var benimde çekimli tel tedavisi olacak hemde 4 tane ama ben herşeyi göze aldım doktorum bile bana çok cesaretli olduğumu söylüyo:ecrin_bebek:

Hayır yemek yerken ya da fırçalarken sorun olmuyor.
Ancak dikkat etmek gerekli.
Mesela sert şeyler ısırmamak,asitli içecekleri azaltmak veya pipetle içmek gibi.
Fırçalarkende temizliğe dikkat etmek gerekiyor.
Evet şeffaf braketler mevcut.
Takılırkende hiçbir zorluk yok acı hissedilmiyor.
Maliyet değişiyor,ben 2,500 ytl ödedim mesela alt-üst metal braket kullanıyorum.
Sadece üste istiyorum diye birşey yok.
Dişlerinize ve çene yapınıza bağlı.
Bunun kararını siz değil ortodontist verebilir.

canım sen baya bilgilisin galiba bu konuda bende haftasonu taktırıcam inşallah.
Damağıma iğne yapmıştı doktor hala delik gibi hissediyorum bu normalmi?
ikincisi benim iki dişim çekildi üstten ve sadece üste şeffaf tel takıcak bende aynı parayı ödüycem peki bu normalmikaydirigubbakcemile3
Sizin dişleriniz kaçıncı aydan itibaren düzelmeye başladı :jeyyar:son sorua.s.

canım sen baya bilgilisin galiba bu konuda bende haftasonu taktırıcam inşallah.
Damağıma iğne yapmıştı doktor hala delik gibi hissediyorum bu normalmi?
ikincisi benim iki dişim çekildi üstten ve sadece üste şeffaf tel takıcak bende aynı parayı ödüycem peki bu normalmikaydirigubbakcemile3
Sizin dişleriniz kaçıncı aydan itibaren düzelmeye başladı :jeyyar:son sorua.s.
Damağa iğne yapmıştı derken;çekilecek dişler için uyuşturucu iğne anlamında kullandınız sanırım.
Diş çekiminiz yeni olduysa eğer tuhaf hissetmeniz o yüzdendir.
Benimde sorun alt dişlerimde ve alt çenemde ama kapanışın düzgün olması açısından ve dişlerin birbiriyle uyumu açısından üst dişlerimede tel takıldı.
Yani benimde sadece alt dişlerime tel takılsaydı yine aynı ücreti ödeyecektim.
Bu yüzden ödediğiniz ücret normal.
Benim üst dişlerim yaklaşık 1,5 ay'a yakın bir sürede düzeldi.
Alt bir dişim çekildi ve yerine kayması gereken bir dişim var.
7 ay'ı geçti çok az 1-2 mm'lik bir yer kaldı o dişin yerine oturması için.
Sanırım 3-4 ay içindede geride olan bir dişim yerine gelmişti.
En başta 1 sene olarak konuşmuştuk ortodontistle ama bu süreç içinde çıkabilecek mi bilmiyorum.
Dediğim gibi 7 ay'ı doldurmak üzereyim ve dişlerimin ilk halini hatırlamak bile istemiyorum.
Çok büyük değişimler var,çevremdekilerin dahil farkettiği değişimler.
Hayatımdaki vermiş olduğum en doğru kararlardan biri ortodonti !

Damağa iğne yapmıştı derken;çekilecek dişler için uyuşturucu iğne anlamında kullandınız sanırım.
Diş çekiminiz yeni olduysa eğer tuhaf hissetmeniz o yüzdendir.
Benimde sorun alt dişlerimde ve alt çenemde ama kapanışın düzgün olması açısından ve dişlerin birbiriyle uyumu açısından üst dişlerimede tel takıldı.
Yani benimde sadece alt dişlerime tel takılsaydı yine aynı ücreti ödeyecektim.
Bu yüzden ödediğiniz ücret normal.
Benim üst dişlerim yaklaşık 1,5 ay'a yakın bir sürede düzeldi.
Alt bir dişim çekildi ve yerine kayması gereken bir dişim var.
7 ay'ı geçti çok az 1-2 mm'lik bir yer kaldı o dişin yerine oturması için.
Sanırım 3-4 ay içindede geride olan bir dişim yerine gelmişti.
En başta 1 sene olarak konuşmuştuk ortodontistle ama bu süreç içinde çıkabilecek mi bilmiyorum.
Dediğim gibi 7 ay'ı doldurmak üzereyim ve dişlerimin ilk halini hatırlamak bile istemiyorum.
Çok büyük değişimler var,çevremdekilerin dahil farkettiği değişimler.
Hayatımdaki vermiş olduğum en doğru kararlardan biri ortodonti !

tel taktırmış birinden bu sözleri duymak gerçekten çok rahatlattı beni teşekkürler...
Çünkü çevremde bi çok kişi dişimdeki çarpıklığın yakıştığını uzun bi tedavinin zorluğunu anlattı durdu tabi insan iki dişini çektirdikten sonra bunları duyması gerçekten moral bozucu...
Neyseki bende doğru bi yolda olduğuma inanıyorum zaten doktor konusunda çok uzman onunda yardımı oldu ve çok hevesliyim umarım güzel sonuçları olur.. kaydirigubbakcemile5

tel taktırmış birinden bu sözleri duymak gerçekten çok rahatlattı beni teşekkürler...
Çünkü çevremde bi çok kişi dişimdeki çarpıklığın yakıştığını uzun bi tedavinin zorluğunu anlattı durdu tabi insan iki dişini çektirdikten sonra bunları duyması gerçekten moral bozucu...
Neyseki bende doğru bi yolda olduğuma inanıyorum zaten doktor konusunda çok uzman onunda yardımı oldu ve çok hevesliyim umarım güzel sonuçları olur.. kaydirigubbakcemile5
İnci gibi dişler varken çarpıklık nasıl yakışabilir ki bir insana ?
Gülüşünüz sizi rahatsız ediyorsa mesela;ben tellerim varken bile eskisinden çok daha rahat gülümseyebiliyorum.
Uzun ve sabır isteyen bir tedavi.
İlk zamanlar alışmakta zorlanabilirsiniz bu çok normal tabiki.
Ama dişlerdeki değişimi gördükçe artık kendinizden bir parçaymış gibi hissedeceksiniz.
Çevreye aldırmayın,kendinizi düşünün.
Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

arkadaşlar slm. ben 12 yaşındayken damaklı olan teller varya onlardan takıyordum. yemek yerken falan çıkarılabiliyordu. ama konuşmamı çok etkiliyordu berbat bişey ve ben onu 2 yıl takıp çıkardım bi daha doktora gitmedim. 2 yıl o eziyeti çekip sonuç alamamak daha da kötü dişlerim biraz düzelmişti ama zamanla eski halini aldı. size sorularım var
konuşmayı etkiliyor mu ???
fiyatı ne kadar ??? iki damağa taktırıcam...
ve ortalama kaç yıl sonra düzeliyor dişler ???

arkadaşlar slm. ben 12 yaşındayken damaklı olan teller varya onlardan takıyordum. yemek yerken falan çıkarılabiliyordu. ama konuşmamı çok etkiliyordu berbat bişey ve ben onu 2 yıl takıp çıkardım bi daha doktora gitmedim. 2 yıl o eziyeti çekip sonuç alamamak daha da kötü dişlerim biraz düzelmişti ama zamanla eski halini aldı. size sorularım var
konuşmayı etkiliyor mu ???
fiyatı ne kadar ??? iki damağa taktırıcam...
ve ortalama kaç yıl sonra düzeliyor dişler ???
Konuşmayı etkilemiyor hayır.
Fiyatı değişiyor.
Bende alt-üst metal kullanıyorum ve 2.500 ytl ödedim.
Ortalama 1,5-2 yıldır genelde ortodontik tedavi.

ewt konuşmayı etkilemiyor dişler her ay 1.5 cm fln oynuyormuş yerinden
deişiklik 3-4 ay sonra biLe farkediliyor hatta bn psikolojik olarak mı biLmioyorm ama 2 ayda fark etmiştim değişikliği bi dişimde:roflol:
benim teLime 15 ay oLdu ve bu ay 16 ya giriyorsırnaşık şey
asLında daha erken çıkıcaktı ama bn dişime taktığım lastiğe pek önem vermedim ama %90 ihtimalle 39 gün sonra çıkıyor:sm_cool:
yanlız ben diş fırçalama konusunda çok kötüyüm günde 2 kere fırçalıyor oda yeterli geLmiyor ve diş fırçası tam temizlemiyor gaLibasenağlama
sizLerin diş fırçalaması nasıLfisfisfis

..$€L!n..;4153964 .!.:
yanlız ben diş fırçalama konusunda çok kötüyüm günde 2 kere fırçalıyor oda yeterli geLmiyor ve diş fırçası tam temizlemiyor gaLibasenağlama
sizLerin diş fırçalaması nasıLfisfisfis
Ben ne yediysem ardından hemen fırçalıyorum,birşeyler atıştırdıktan sonra bile.
Rahat olamıyorum çünkü fırçalamadığım zaman.
Günde 2 gün yeterli gelmez o yüzden.
Döner başlıklı diş fırçalarından kullanıyorum ben,tavsiye ederim.
Fırçalamanın ardından da gargara yapıyorum.
Diş ipi kullanmıyorum ben ama,fırçalamanız yeterli gelmiyorsa diş ipiyle destekleyebilirsiniz.

..$€L!n..;4155535 .!.:
teşekkür ederim leke kaLcak diye korkuyorm:teselli:
Diş temizliği çok önemli evet.
Telleriniz çıktıktan sonra ortodontistiniz cilalayacağı için sorun olmaz.
Ama yinede özen göstermelisiniz.

Back