hadi hayırlısı kimi sevindim senin adına doktor banada 1 sene içinde çıkar demiştii..çekilme dönemlerini atlattın mı gerisi kolay sabret birascık geçicek bunlarda.:lepi:
sağol canım
hayırlısı bakalım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hadi hayırlısı kimi sevindim senin adına doktor banada 1 sene içinde çıkar demiştii..çekilme dönemlerini atlattın mı gerisi kolay sabret birascık geçicek bunlarda.:lepi:
Diş çektirmek korkulacak birşey değil ki.merhaba arkadaşlar benimde dişlerime tel takılması gerekiyor fakat önce 1 dişim çekilecekmiş korkumdan erteledikçe erteliyorum diş çektiremem ben ay bayılırım yaa:1shok: felaket korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum
Hayır yemek yerken ya da fırçalarken sorun olmuyor.selam arkadaşlar...
Bende tel taktırmak istiyorum benimde önden bir dişim diğerinin üstüne birazda olsa binmiş durumda:)
Ve bunun düzelmesini istiyorum tabi ki....
Merak ettiğim bi kaç şey var...
Cevap verirseniz sevinirim...
Bu teller yemek yerken yada diş fırçalarken sorun oluyor mu?
Konuşurken ya da normal dururken rahatsız ediyor mu?
bu tellerin renksizi yani şeffafı varmı?( bi ara yeni çıktı diye duymuştum)
Takılırken acıyormu?
Ve maliyeti ne kadar?
Ben sadece üstte istiyorum...sorularıma yanıt bulursam sevinicem arkadaşlar:)Teşekkürler şimdiden:)
Hayır yemek yerken ya da fırçalarken sorun olmuyor.
Ancak dikkat etmek gerekli.
Mesela sert şeyler ısırmamak,asitli içecekleri azaltmak veya pipetle içmek gibi.
Fırçalarkende temizliğe dikkat etmek gerekiyor.
Evet şeffaf braketler mevcut.
Takılırkende hiçbir zorluk yok acı hissedilmiyor.
Maliyet değişiyor,ben 2,500 ytl ödedim mesela alt-üst metal braket kullanıyorum.
Sadece üste istiyorum diye birşey yok.
Dişlerinize ve çene yapınıza bağlı.
Bunun kararını siz değil ortodontist verebilir.
Damağa iğne yapmıştı derken;çekilecek dişler için uyuşturucu iğne anlamında kullandınız sanırım.canım sen baya bilgilisin galiba bu konuda bende haftasonu taktırıcam inşallah.
Damağıma iğne yapmıştı doktor hala delik gibi hissediyorum bu normalmi?
ikincisi benim iki dişim çekildi üstten ve sadece üste şeffaf tel takıcak bende aynı parayı ödüycem peki bu normalmikaydirigubbakcemile3
Sizin dişleriniz kaçıncı aydan itibaren düzelmeye başladı :jeyyar:son sorua.s.
Damağa iğne yapmıştı derken;çekilecek dişler için uyuşturucu iğne anlamında kullandınız sanırım.
Diş çekiminiz yeni olduysa eğer tuhaf hissetmeniz o yüzdendir.
Benimde sorun alt dişlerimde ve alt çenemde ama kapanışın düzgün olması açısından ve dişlerin birbiriyle uyumu açısından üst dişlerimede tel takıldı.
Yani benimde sadece alt dişlerime tel takılsaydı yine aynı ücreti ödeyecektim.
Bu yüzden ödediğiniz ücret normal.
Benim üst dişlerim yaklaşık 1,5 ay'a yakın bir sürede düzeldi.
Alt bir dişim çekildi ve yerine kayması gereken bir dişim var.
7 ay'ı geçti çok az 1-2 mm'lik bir yer kaldı o dişin yerine oturması için.
Sanırım 3-4 ay içindede geride olan bir dişim yerine gelmişti.
En başta 1 sene olarak konuşmuştuk ortodontistle ama bu süreç içinde çıkabilecek mi bilmiyorum.
Dediğim gibi 7 ay'ı doldurmak üzereyim ve dişlerimin ilk halini hatırlamak bile istemiyorum.
Çok büyük değişimler var,çevremdekilerin dahil farkettiği değişimler.
Hayatımdaki vermiş olduğum en doğru kararlardan biri ortodonti !
İnci gibi dişler varken çarpıklık nasıl yakışabilir ki bir insana ?tel taktırmış birinden bu sözleri duymak gerçekten çok rahatlattı beni teşekkürler...
Çünkü çevremde bi çok kişi dişimdeki çarpıklığın yakıştığını uzun bi tedavinin zorluğunu anlattı durdu tabi insan iki dişini çektirdikten sonra bunları duyması gerçekten moral bozucu...
Neyseki bende doğru bi yolda olduğuma inanıyorum zaten doktor konusunda çok uzman onunda yardımı oldu ve çok hevesliyim umarım güzel sonuçları olur.. kaydirigubbakcemile5
Konuşmayı etkilemiyor hayır.arkadaşlar slm. ben 12 yaşındayken damaklı olan teller varya onlardan takıyordum. yemek yerken falan çıkarılabiliyordu. ama konuşmamı çok etkiliyordu berbat bişey ve ben onu 2 yıl takıp çıkardım bi daha doktora gitmedim. 2 yıl o eziyeti çekip sonuç alamamak daha da kötü dişlerim biraz düzelmişti ama zamanla eski halini aldı. size sorularım var
konuşmayı etkiliyor mu ???
fiyatı ne kadar ??? iki damağa taktırıcam...
ve ortalama kaç yıl sonra düzeliyor dişler ???
Ben ne yediysem ardından hemen fırçalıyorum,birşeyler atıştırdıktan sonra bile...$€L!n..;4153964 .!.:yanlız ben diş fırçalama konusunda çok kötüyüm günde 2 kere fırçalıyor oda yeterli geLmiyor ve diş fırçası tam temizlemiyor gaLibasenağlama
sizLerin diş fırçalaması nasıLfisfisfis
Diş temizliği çok önemli evet...$€L!n..;4155535 .!.:teşekkür ederim leke kaLcak diye korkuyorm:teselli: