• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

slm arkadaşlar tellerm takıldı ama bgn yemek yerken arkada küçük bir parça tel koptu. bişe olr mu acaba? dktrda yarn yrtdşına ckacak napablrm?
Merhaba canım hayırlısı olsun. kaydirigubbakcemile5
Düşen tel yada braketlerini ihmal etme.
Tedavi sürecinin uzamasına sebep olur.
Ortodontistinde yarın yurtdışına çıkacakmış madem gitmeden önce görüşmeye bak.
Bidahaki randevun ne zaman bilmiyorum ama ihmal etme dediğim gibi.

Dün randevum vardı...
Arkadaki dişim baya öne geldi kaydirigubbakcemile2
Acaba bayramdan sonra falan iyice yerine oturur mu ki CADIARZU
Bir dahaki randevum bayramdan sonra daha çok var senağlama

dark11 hayırlı olsun canım a.s.
Yemek yerken dikkatli olkaydirigubbakcemile2

sağolun arkadaslar, ama bir parça krldı bende attm senağlama şuanda dişlerim çk ağrıyr ne zmn btcek bu ağrılar :( offffffff :uhm: :çok üzgünüm:
Ortodontistinle görüşmen doğru olurdu,çıkan parçalar önemlidir tedavi süresince.
Şu an çok normal ağrıların olması ilk haftayı atlattın mı alışırsın.
Eğer dayanamayacak kadar şiddetli ağrıların olursa ortodontistinin önerdiği ağrı kesiciiyi kullanabilirsin.

aşağıdaki bir dişim sallanıyr gbi sanki senağlama bşe var mıdır sence cnm:uhm:

bde yapamadm nasıl yapcm brz bahsedeblr misin acaba :utangac:
Bak şimdi,
Wedding kısmına gir,orada cetvel seçenekleri var seç birini next de,
Daha sonra küçük sliderlerden seç birini yine next'e bas,
Tarihi gir yine next'i tıkla,
En son olarak bbCode kısmındaki linki kopyala kontrol panelinden ayarlar bölümüdeki imza kısmına yapıştır.

Bu arada topiği bu konuyla işgal etmeyelim.
Umarım yaparsın zor bişey değil.

merhaba arkadaşlar bugün çok mutluyum :sm_cool:randevum vardı dişlerim baya öne geldi ikiside atladılar doktor bile şaşırdi fisfisfisbaşlamadan önce 10 ay demisti şimsi 3 ay sonra cıkarırz diyo inş çıkar gerci pek kendimi inandırmak istemıyorum en kötüsünü düşüneyim diyorum bazı arkadaslar vardı çıkmasını çok bekliyorlardı çıkmayınca insanda hayal kırıklıgı oluyoo dogal olarak o yüzden çok takmıyorum kafaya 3 ayı dişlerim güzel oluyor yhaa o çok mutlu ediyoo insanı aramıza yeni arkadslar gelmiş hepinizn hayırlı:nazar: olsun umarm en kısa zamnda istediginiz gibi olur bnm 3 ay oldu baya gelişme gösterdi dişlerim inş bu şekılde en kısa zamnda biter tedavim :teytey:

Benim dün kontrolüm vardı. Doktor telleri sıktı biraz ve bayramın ilk gününe kadar çok ağrıycak dişlerin fln dedi ama benim şuana kadar hiç bi ağrım olmadı :1no2: Bu normal mi yoksa bi sorun mu var acaba fisfisfis

Benim dün kontrolüm vardı. Doktor telleri sıktı biraz ve bayramın ilk gününe kadar çok ağrıycak dişlerin fln dedi ama benim şuana kadar hiç bi ağrım olmadı :1no2: Bu normal mi yoksa bi sorun mu var acaba fisfisfis
Teller değiştirildiği zaman ağrı olması normal tabi sıkıştırıldığı için.
Ama benimde randevulardan sonra ağrı olmuyor dişlerimde.
Gayet normal yani canım,merak edilecek birşey yok. yerimseniben

arkadaşlar konuyu tam olarak okuyamadım ama benimde dişlerimde yamukluk var bebeklikten kalma:1closedeyes: yalancı meme uzun süre emmişimde kaydirigubbakcemile3
şimdi bende tel taktırmak istiyorum ama 3,4 sene kalıyor diyorsunuz tırsıyorum öyle çok tarpuk çurpuk degil ama hiç agzımı açıp gülemiyorum bile millet hemen dişlerime bakıyor ve rahatsız oluyorum:bbo: acaba daha kısa sürede telin çıkma imkanı varmıdır bunu merak ediyorum dediğim gibi çok yamuk değil öfff kafam allak bullak oldubenneyaptımki

arkadaşlar konuyu tam olarak okuyamadım ama benimde dişlerimde yamukluk var bebeklikten kalma:1closedeyes: yalancı meme uzun süre emmişimde kaydirigubbakcemile3
şimdi bende tel taktırmak istiyorum ama 3,4 sene kalıyor diyorsunuz tırsıyorum öyle çok tarpuk çurpuk degil ama hiç agzımı açıp gülemiyorum bile millet hemen dişlerime bakıyor ve rahatsız oluyorum:bbo: acaba daha kısa sürede telin çıkma imkanı varmıdır bunu merak ediyorum dediğim gibi çok yamuk değil öfff kafam allak bullak oldubenneyaptımki

bu tamamen kişinin durumuyla alakalı 1 yıl takıp çıkaranlar da var a.s zaten çok yamuk değil diyorsun invasalign denen görünmez kalıplar var kısa süre onlardan taksan bile düzelir bence hiç orkmamna gerek yok canıma.s.

canm bnce korkma tellern zamanı duruma göre degisiyor en iisi bi doktora göstermek doktor bilir ne kadar kalması gerektigini ama rahatsız oluyorsan kesin taktır derim baskalarını bosver kendin onemlisin sen kendini nasıl hissediyorsun ona bak ben hic pişman olmadıgım taktırdıgıma tabi agrı sızın oluyor ama o kadar abartılı bisey de deil cok cabuk alısıyorsun hic merak etme görüntü falan da bnce sorun deil en kısa zamn da bi doktora git derim yerimsenibenyerimseniben

ilginize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız en kısa sürede dişçiye gidip görüşücemkaydirigubbakcemile5 umarım bende sizler gibi güzel dişlere sahip olurum herkese çok teşekkürler öptüm hepinizia.s.

slm arkadaşlr bnm telleri takalı 10 gn oldu ama nedense aşağıdaki dşlerm sallanmaya başladı bu normal mi?
Normal tabiki canım.
Ben 7.ay'dayım benimde sallanıyor dişlerim mesela.
Bu arada salı günü randevum var. kaydirigubbakcemile4
Gelince yazarım gelişmeleri. kaydirigubbakcemile2

Kızlarrr tırsmaktayım bende doktora gidicem tel taktırıcamkaydirigubbakcemile2 ama niye sallanıyor dişCADIARZU

benim dişlere küçük yaşta müdahale edildi..5.sınıftaydım..Vampir gibi olmuştum..bir sene kullandım ve damaklıydı....şimdi çok güzeller

Kızlarrrr :(

Dün noldu bilin..elma yiyordum sonra bir baktım alt tarafta böyle boru gibi bir telim var en arka dişten biyere kadar uzanıyo o yamulmuş!!!! şuan tüm alt dişlerim inanılmaz ağrıyo napmalıyım dişçiyi aricam ama o da tatilde offfffffffffffffff:( :( :(

Kızlarrrr :(

Dün noldu bilin..elma yiyordum sonra bir baktım alt tarafta böyle boru gibi bir telim var en arka dişten biyere kadar uzanıyo o yamulmuş!!!! şuan tüm alt dişlerim inanılmaz ağrıyo napmalıyım dişçiyi aricam ama o da tatilde offfffffffffffffff:( :( :(
canımcım dikkatli olsaydın keşke :teselli:
doktorunu arar konuşursun a.s.

teşekkrler :) bnmde 1 hft snra telleri skcak dktr cok acı yapar mı ki :1closedeyes:
Benimde salı günü randevum.
Telleri değiştirdikten sonra ağrı olmuyor bende.
Ama herkeste aynı olmuyor tabi.
Ağrı yapsada 1-2 gün sonra alışırsın.

Back