• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaslar benim üstte lastık takmak için olan cengelim vardı ucu altın rengi dün o kırıldı ve sol tarafıma taktıgım lastıgı takamıorum . doktora da gidemem cunku mesafe uzak yanı haftaya salıya kadar sola lastık takamıcam zaten geceleri takıodum bide son lastık demişti doktorum insallah diledigimniz gibi ve onun istedigi gibi olurda artık finale geceriz. 29 ayımıza girdik
Allah Allah nasıl kırıldı o çengel ya. CADIARZU
Bende lastik kullanıyorum bundan sonra daha dikkatli olayım bari. :delphin:
Peki direkt braketine geçirmeyi denesen olmaz mı ? :uhm:
Çünkü lastik kullanımı çok önemli gerçekten düzenli kullanılmadığı takdirde tedavi birkaç ay daha uzuyor. benneyaptımki
Ben tüm gün takıyorum mesela en fazla 2-2,5 saat takılı olmadığı zaman oluyordur.
Yemek bitiminde unutmazsam eğer fırçaladığım gibi takıyorum hemen,ihmal etmemek lazım. :tomato:

arkadaslar benim üstte lastık takmak için olan cengelim vardı ucu altın rengi dün o kırıldı ve sol tarafıma taktıgım lastıgı takamıorum . doktora da gidemem cunku mesafe uzak yanı haftaya salıya kadar sola lastık takamıcam zaten geceleri takıodum bide son lastık demişti doktorum insallah diledigimniz gibi ve onun istedigi gibi olurda artık finale geceriz. 29 ayımıza girdik

Ya canım sende de şans mı yok nedir..:teselli:
Nasıl kırdın onu öyle...
İnşaallah tedavinin dahada uzamasına sebebeiyet vermez...:1no2:

Pazartesi randevum var az kaldı :delphin:

cnm yarım tedavi diye bişey yok. ortodontik tedavi bir bütündür. sadece üst dişler çapraşıksa bile üst dişlerin alt dişlerle uyumunu sağlamak için alt dişlerede braket takılması gerekir

Bilmiyorum canım ya benim de kafam karıştı iyice. En iyisi randevuya gittiğimde bunu sorayım bi doktora. Ama fiyat listesinde bile yarım tam diye yazıyodu tedaviler :uhm:

aranızda muayene ücreti ödeyen varmı her randevuda. sabit ücret bittikten sonra.

Benim daha sabit ücretim bitmedi :delphin:
Ama doktor öyle birşeyden bahsetmedi hiç...

Bugün randevum var gelince yazarım :delphin:

Gittim bugün...
Telimi değiştirdi...
Bir sabah kalkacaksın ve dişin öne atlamış olacak dedi...
Hangi sabah, hangi sabah dedim :delphin:
1 - 1,5 ay sonra bir sabahmış pehhh :delphin:
Anlayacağınız benim tellerimin çıkması ömrümü yiyecek neyse sabır sabıırr :teselli:

aranızda muayene ücreti ödeyen varmı her randevuda. sabit ücret bittikten sonra.

Geçmiş olsun canım umarım biran önce kurtulursun artık şu braketlerden onlarda bayaa yorulmuş anlaşılan a.s
Anlaşılan para toplam tedavi ücreti ne kadar sürerse sürsün değişmez sonuçta durumunu ve nekadar süreceğini Ortodontistin ilk bakışta anlar üç aşağı beş yukarı tahmini ücretini belirler kalan zamanda gittiklerin için ayrı ücret istemez a.s

Gittim bugün...
Telimi değiştirdi...
Bir sabah kalkacaksın ve dişin öne atlamış olacak dedi...
Hangi sabah, hangi sabah dedim :delphin:
1 - 1,5 ay sonra bir sabahmış pehhh :delphin:
Anlayacağınız benim tellerimin çıkması ömrümü yiyecek neyse sabır sabıırr :teselli:

Çoğu gitti azı kaldı sabret :teselli:

canım yarım tedavi için 2500ytl vercem. tam için de 3500 istiyo

Canım 1000YTL için bence hiç yarım olsun deme. Bende asıl üst dişlerimden şikayetçiydim ama şuan üst dişler düzeldikçe alt dişlerim(de) ne kadar berbatmış diyorum kendime halbuki onlarada tel taktırdım ve düzeliyorlar. Kusursuz bir diş yapısına sahip olmuş olacağım inş. :asigim:
Üst dişlerin düzeldikçe alt dişlerin daha çok gözüne batacak ve tekrar aynı sıkıntıyı çekmek zorunda kalacaksın, hem alt braketler neredeyse hiç görünmüyor varlığını anlamazsın bile yerimseniben
Yarısı ütülenmiş pantolon giymeyi kimse istemez bence buda ona benziyor ömür boyu rahat edebilmen için bence bütün yaptır pişman olmazsın :teselli:

Muayene ücreti diye birşey yok ki.
Ödeyeceğin toplam para ne kadarsa o bittikten sonra randevularına devam edeceksin yine.
Ek bir ücret ödenmeyecek yani,sadece tedavi ücretini ödeyeceksin.

Canım 1000YTL için bence hiç yarım olsun deme. Bende asıl üst dişlerimden şikayetçiydim ama şuan üst dişler düzeldikçe alt dişlerim(de) ne kadar berbatmış diyorum kendime halbuki onlarada tel taktırdım ve düzeliyorlar. Kusursuz bir diş yapısına sahip olmuş olacağım inş. :asigim:
Üst dişlerin düzeldikçe alt dişlerin daha çok gözüne batacak ve tekrar aynı sıkıntıyı çekmek zorunda kalacaksın, hem alt braketler neredeyse hiç görünmüyor varlığını anlamazsın bile yerimseniben
Yarısı ütülenmiş pantolon giymeyi kimse istemez bence buda ona benziyor ömür boyu rahat edebilmen için bence bütün yaptır pişman olmazsın :teselli:

canım doktor bana hiç sormadı ki yarım mı tam mı istiyosun fln diye. üst dişlerinde problem var şu tedaviyi uygulycaz ücretide şu dedi. yoksa tabi ben de okadar para vermişken 1000 lira daha verip tam olsun isterim a.s

canım doktor bana hiç sormadı ki yarım mı tam mı istiyosun fln diye. üst dişlerinde problem var şu tedaviyi uygulycaz ücretide şu dedi. yoksa tabi ben de okadar para vermişken 1000 lira daha verip tam olsun isterim a.s
Canım zaten bunun kararını ortodontist verir,yani sana sormaz,gerekiyorsa hem alta hem üste takar zaten.
Genelde uyum açısından üst dişlerede alt dişlerede takılıyor duruma göre.
Mesela ben alt ve üst olarak kullanıyorum ama kimisin önce üste takılıp daha sonra alta takılabiliyor.
Ayrıca önceki sayfada bir diş hekimide cevap yazmış tam yada yarım tedavi diye birşey olmaz konusunda.
Bende hiç duymamıştım öyle birşey.
Randevu tarihin ne zaman bilmiyorum ama aklındaki soru işaretlerini bir bir sormanı öneririm sana.
Merak ettiklerini öğren ki içinde şüphe kalmasın.

Canım zaten bunun kararını ortodontist verir,yani sana sormaz,gerekiyorsa hem alta hem üste takar zaten.
Genelde uyum açısından üst dişlerede alt dişlerede takılıyor duruma göre.
Mesela ben alt ve üst olarak kullanıyorum ama kimisin önce üste takılıp daha sonra alta takılabiliyor.
Ayrıca önceki sayfada bir diş hekimide cevap yazmış tam yada yarım tedavi diye birşey olmaz konusunda.
Bende hiç duymamıştım öyle birşey.
Randevu tarihin ne zaman bilmiyorum ama aklındaki soru işaretlerini bir bir sormanı öneririm sana.
Merak ettiklerini öğren ki içinde şüphe kalmasın.

canım doktorun bana sormayacağını biliyorum zaten. etomidate neden sadece üste taktırdın teli demiş onun için söyledim. Randevum 27sinde. Haklısın ben aklımdaki soruları sorayım doktora çünkü iyice karıştı kafam :sm_confused:

canım doktorun bana sormayacağını biliyorum zaten. etomidate neden sadece üste taktırdın teli demiş onun için söyledim. Randevum 27sinde. Haklısın ben aklımdaki soruları sorayım doktora çünkü iyice karıştı kafam :sm_confused:

cnm bnde arkadaslarn tüm yazdıklarını okudum bu konuyla ilgili bnce kafanı cok karıstırma en iyisini ortodontistin bilir bnde 3 tane doktora gittim takılmadan önce 3 de sadece üst dişlere takacaz alt dislere gerk yok dedi zaten herhangi bi sorun olsa doktor takmayı uygun görür ama ben 2.5 aydr telliyim ve baya gelişme oldu nazar degmesin :nazar:bu sırada üst dişlerdeki baskıdan dolayı alt dislermden biri hafif kaydı benneyaptımkigibi doktora söyledim tedavinn sonunda zaten bn alt dişlerede biseyler yapcam braket takmadan onları düzeltcez takma kafana tedavi bittigi zamn tüm dişlerin dümdüz olcak başlamadan önce ona göre ayarladım ben ücretide zamanıda dedi inş. dedigi gibi olur sen tüm sorularını doktora sor en dogru cevabı ondan alırsın cnm bu arada bnde dedigim gibi sadece üstte takıyorum ve ücret olarak 1.750ytl odeyecegim ama yarım tedavi tam tedavi diye bisey varmı bilmiyorum :uhm::uhm::uhm:

cnm yarım tedavi diye bişey yok. ortodontik tedavi bir bütündür. sadece üst dişler çapraşıksa bile üst dişlerin alt dişlerle uyumunu sağlamak için alt dişlerede braket takılması gerekir

Herkese merhabakaydirigubbakcemile3,tabiki tek tarafli (alt yada üst cene)tel kullanilabilir.Benim sadece üstte bir disim gerideydi alt dislerim cok düzgün.Mayis ayindan beri sadece üst dislere tel takiyorum:icecream:.Bu tedaviye göre degisen birsey,mesela benim en arka azi dislerimi geriye cekmedikleri icin alt dislerle uyum bozulmuyor.Doktorum sadece ön dislerimi öne dogru esneterek yer aciyor.Su anda arkada kalam disim tamamen öne geldi:smiley-cool:.Bendende sadece üst cene icin 1300 euro aldi.Yani olmaz diye birsey yok,eyer doktor takmaya gerek yok diyorsa takilmayabilir.

arkadaşlar avrupa yakasında iyi bir ortodontist tavsiye eder misiniz lütfen ben bi türlü içime sinen birini bulamadım tavsiyeleriniz benim için çok önemli bu zaten çok zor bi tedavi bari içim doktordan yana rahat olsun :uhm:

slm arkadaslar yarn tellerm takılıyr ck hycanlym... şakkıdı ilk gnler ck agrı olyr mu :uhm:

Hadi hayırlısı bakalım sende aramıza hoş geldin :1hug:
Valla benim neredeyse hiç ağrım olmadı sadece tellere yanağımın alışması 2gün sürdü o da zaten sorun olmuyor yerimseniben

ilginize çok teşekkür ederim!!!!!!!!! demek ki sadece telini taktırabilenle ilgileniyosunuz tedavi öncesi kimse umrunuzda değil hayal kırıklığına uğradım dördüncü mesajım olumlu ya da olumsuz bi cevap beklerdim!!!!!!!!!!!!!!!
Aramızda istanbul'da tedavi yaptıran var mı hatırlamıyorum. fisfisfis
Mesajlarınıza cevap gelmediğine göre istanbullu bir arkadaş görmedi demek ki sorunuzu.
Ayrıca sadece telini taktırabilenle ilgileniyorsanız diye yargılayamazsınız hiç kimseyi. :1closedeyes:

Back