merhabaalar bende telli olmak istiyoruum istanbulda yaşıyorum burdaki yorumlardan bi kaç isim var elimde ama yine de çok korkuyorum iki sene önce gittim doktor bi dişini alıcam demişti ben de vazgeçtim ama benim üst ön dişim arkada biri fazlalık gibi diş çekmeden nasıl yaparlar bilmiyorum burdan cesaret topluyorum hep ama cekmeden yaparlar mı acaba yaa
Peki arkadaşlar cok teşekkürler bende cok heveslendim bugün bir doktordan randevu aldım bi kaç doktor dolaşıcam capa bakrköy ve kadıköyü planlıyorum.Fazla pinpirikliym daha kötü olur mu dişlerim diye bile düşünüyorum acısından geçtim artıkuzman ve uygun fiyatlı doktor arıyışına geçtim.Kendime marta kadar da zaman verdim bu süre içinde sizinde doktor tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.
merhaba arkadaşlar bende dün şeffaf braket taktırdım yaşım 26....
şu an baya baskı var dişimde çiğnemede zorluk çekiyorum bir de şu an için en kötü tarafı dudağımın değen yerlerini yani iç kısmını baya bir aşındırdı ne yapacağımı bilmiyorum canımı çok acıtıyor bal mumu verdi ama pek etkili değil....
bundan sonraki süreç nasıl ağrılar vs....
benimde ön dişim öne çıkık yani üst üste binmişler doktor bu şeklde açklamıştı lisedeyken damak teli kullanmıştım sadece üst dişler için ve en rahatı o çünkü yemek yerken felan çıkartsbliyorsun rahatca temizliyebliyorsun ama telim kırıldığında snavlarımdan dolayı tekrar gdememiştim 1 ay sonra tekrar gtmeyi düşünyorum baya işe yarıyor ama uzun sürede düzeliyor tabi başka sorun olursa sorablirsin :)Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
Ben caddebostanda ortonorm kliniginden hastasiyim cok memnumum 1 yil oldu 5 ayim kaldidentadent de Benan oğuza diş teli taktıran var mı acaba??
teşekkürler bilgi için verdiği o hasar hiç gidecekmiş gibi değil çünkü sert bir cisim sürekli yumuşak bir dokuya değiyor nasıl alışır kiHayırlı olsun.Bendekiler metal ilk 3-4 gün öyle oluyor ama geçiyor çiğnemen yine kısıtlı oluyo ama ilk zamanlardaki gibi değil tabi :)
teşekkürler bilgi için verdiği o hasar hiç gidecekmiş gibi değil çünkü sert bir cisim sürekli yumuşak bir dokuya değiyor nasıl alışır kişimdilik benm alt dişlere takmadı önce bi bunu kabullenelim sonra takarız altta çok problemimiz yok dedi
süreç konusu çok aklımı karıştırıyor kısa tutulduğunda tekrar kayma yapabiliyormuş hatta bu çok sık yaşanan bir durumumuş
Hayırlı olsunkızlarrr merhaba ....
şimdi taktıralı pazartesi oluyor ağrım yok denecek kadar az günde 3-4 defa fırçalıyorum dişlerimi, dişlerimin rengi açıldı diyebilirim....
bir sonraki kontrolüm şubatın ilk haftası o zaman tekrar mı ağrıyacak dişerim biraz daha mı sıkıştırma yapılıyor her kontrolden sonra....
ama ben çok hafif atlattım sanırım 4.gün kontrole gittiğimde dişlerime biraz baskı yaptı sonra vereceğim tepkimi kontrol etti ben tepki vermeyince çok iyi dedi dişer sağlıklı dedi.....
sizin süreçleriniz nasıl geçti benm sol azı dişim doğru profilde önde yani sonra ki ön iki dişim düz bir şekilde geride kalmış o iki diş öne alınacak daha önde bir diş profilim olacak hani korkmuyor değilim dişlek mi olacam diye
teşekkür ediyorumm....Hayırlı olsunilk takıldığı zaman bir iki hafta sıkıntı olur ama sonra hic yokmus gibi oluyor yemekte vs sıkıntı olmaz ama ilk iki hafta zor. Her gittiginde sıkıstırmıyor ama disine bagli herkesin işlemi ayni degil. Ben 6. ayimdayim bu ikinci sıkıstırma ve telleri sıkıstırdıgı zaman evet ilk takildigi gibi agrin oluyor mesela benim dun vardi kontrolum sıkıstırdı telleri agrim var ama bi sure sonra alisiyorsun
bak ben 1 hafta da fırçalamayı 4 e çıkardım onda bile farketti ben çok dikkat ediyorum hiç üşenmeden fırçalıyorum....Bu arada benim de bi sorum olacakti 6. aydayim ben dislerimi hep düzenli fircaliyorum ama son zamanlarda aksattigim oldu doktorum da farketti ama fazla degil elbette ama dislerimde sararma oldu benim beyazdi dislerim sarardilar acaba fircalamayi aksattim diye mi eski haline doner mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?