• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

teşekkür ediyorumm....
ne güzel 6 ay olmuş ben gele gide 2 yılı geçirdim ancak şimdi karar verdim taktırabildim keşke 2 yıl önce ilk gittiğimde taktırsaydım şimdiye çoktan çıkmış olurdu....
evet ben ilk 2 gün çok yoğun hissettimağrıyı, şu an mesela bal mumu koymadan da durabiliyorum 2-3 gündür....
hımm her kontrolde çekme olmauyor yani bu duruma sevindim ne kadar sürdü senn dişerinin hareketlenmesi gözle görülür şekilde birde benm alt dişelere henüz takmadı önce bi üste alış dedi
Aynen benimde hala altta yok. Benim bir dişim cok yukaridaydi yaklasik iki ayda normal yerine indi. Basta her gun aynaya bakıyorsun ama küçük bir düzelme olduktan sonra artik akışına birakiyorsun :KK49:

bak ben 1 hafta da fırçalamayı 4 e çıkardım onda bile farketti ben çok dikkat ediyorum hiç üşenmeden fırçalıyorum....
doktorum bana her şeyi yiyip içebilirsin ama maksimum 30 dk içinde dişlerini fırçalayacaksın dedi bir de en son yatmadan önce güzelce fırçalıyorum sonrada listerin gargarayı kullanıp yeme içme işine son veriyorum
Bende cok dikkat ediyordum ama okul is güç aksattim. Ama artik ne olursa olsun aksatmicam. Umarim eski haline doner.

Ben Ankara'da şuanda kızılay ortodontide çalışan (ortodontist)Dt.Gülin Yeşilbağ ile şeffaf braket uygulamasıyla 3 yılönce tedaviye başladım ancak yanlış teşhis ve tedaviyle alt 2 dişimi kaybtme ihtimalim var..hekimi diş hkmlrri odasına şikayettim bilirkişi inceledi..Şu anda kesme koparma işlevimi kaybettimlütfen hekiminizi iyi araştırın benim gibi mağdur olmayın..hakkında çok şikayet var!!!!!!

Arkadaslar tekrar merhaba lastiklerimi kullanmaya devam ediyorum teller cikincaya kadar birakamiycam galiba :(( sizlere bir soru sorucam benim on iki disim tirtikli uclari doktor teller cikarken kucuk bir duzeltme yapicaz dedi oylebirsey yapturan oldumu ayrica on iki disimin arasinda hafif kahverengilesme var cürük gibi oysaki gunde 4-5 defa fircaliyorum hicboyle birsey yasayan oldumu curukse dolgumu gerekiyor

ben de 24 yaşında kullandım ve gayet düzgün oldu..üstelik taktırdıgımda evlıydım.goruntusu rahatsız etmesın diye şeffaf braketler var ben ondan kullandım.belli olmuyordu fazla..onlarda fıyat farkı oluyor bıraz..eger senın sorunun çene darlıgından kaynaklı eğrilikse işlemlerın daha uzun.önce cene genısletmeyle baslıyorlar..eger sadece diş egrılıgı varsa hemen başlanıyor ve kısa sürede cıkıyor teller.ben 7 ayda cıkarttım tellerimi..tek bı dişim yamuktu,ama gözüme batıyordu düzelttırdım kurtuldum.eger senıde aynada rahatsız edıyorsa tel taktırmanı tavsıye ederım.çünkü artık özgürce gülebılıyorum ben..
Slm peki tedavi sonrası pekiştirme işe yaradımı???hala tedavi sonrası ilk düzgünlüğünü koruyor yani..hekiminiz çok başarılıymış

Arkadaslar tekrar merhaba lastiklerimi kullanmaya devam ediyorum teller cikincaya kadar birakamiycam galiba :KK43:( sizlere bir soru sorucam benim on iki disim tirtikli uclari doktor teller cikarken kucuk bir duzeltme yapicaz dedi oylebirsey yapturan oldumu ayrica on iki disimin arasinda hafif kahverengilesme var cürük gibi oysaki gunde 4-5 defa fircaliyorum hicboyle birsey yasayan oldumu curukse dolgumu gerekiyor

Dişleri törpülüyolar diye biliyorum ama yanıltmak istemem tabi. Hatta benim diş çekimli tedavi oluyor ben karşı çıktığımda yer açmak için bir kaç dişini törpülerim o zaman o dişlerinde de oynamış olurum dedi kabul etmedim diş çekimini seçtim.Bu konuşmadan da olabileceğini düşünüyorum.

dişleri törpülemek ock sağlıklı değil.. neticede dişin minesıne zarar verılıoyor ve yaşlanınca dişler kendi ince ince kırıldıgı ıcın toprülü dişlerde hıc sans kalmıyorrrr

Arkadaşlar merhabalar, ben 3. ayımdayım. Dişlerimde özellikle alt dişlerimde sararma oldu ve iç kısmında siyahlaşma oldu. Fırçalama konusundada oldukça dikkat ediyorum.. Ve özenle dakikalarca fırçalıyorum ara yüz fırçalarıda kullanıyorum ama yeterli olmuyor gibi. Ne yapmalıyım :((

Arkadaşlar merhabalar, ben 3. ayımdayım. Dişlerimde özellikle alt dişlerimde sararma oldu ve iç kısmında siyahlaşma oldu. Fırçalama konusundada oldukça dikkat ediyorum.. Ve özenle dakikalarca fırçalıyorum ara yüz fırçalarıda kullanıyorum ama yeterli olmuyor gibi. Ne yapmalıyım :KK43:(
merhaba arkadaşım ....
bende 3.haftadayım ama tam tersine dişlerimin rengi açıldı düzenli fırcalamadan dolayı haftanın 1 günü limonla fırçalıyorum dişlerimi ama arkasından bol su ile gargara yapıp tekrar macunla fırçalıyum onun asidi dişlere zarar verebilir...
ama ben diş doktorum her gittiğimde dişerimin bakımını yapıyor ama benim için süreç yeni başladı sonrasını bilemem....

arkadaşlar 5 ocak da taktırmıştım telleri ilk gün bi foto çekmiştim bi de bu gün çektim yan yana koyup karşılaştırdım önde olan bi dişim vardı tel yukarı doğru çıkıyordu şu an o aşırı kavis yok hatta hiç belli olmuyor yok denecek kadar az bu kadar kısa sürede değişmesine şaşırdım....
sizin gelişmeler de böyle hızlı mı oldu
:KK71:

arkadaşlar 5 ocak da taktırmıştım telleri ilk gün bi foto çekmiştim bi de bu gün çektim yan yana koyup karşılaştırdım önde olan bi dişim vardı tel yukarı doğru çıkıyordu şu an o aşırı kavis yok hatta hiç belli olmuyor yok denecek kadar az bu kadar kısa sürede değişmesine şaşırdım....
sizin gelişmeler de böyle hızlı mı oldu
:KK71:
Evt ilk degisim hemen goruluyor. Sonra bu kadar hizli olmasada dislerin hareketi devam ediyor.

Evt ilk degisim hemen goruluyor. Sonra bu kadar hizli olmasada dislerin hareketi devam ediyor.
9 şubatta randevum var sanırım o zamana kadar ön diş profilim düzelmiş olur geçen tesadüfen diş fırçası almak için uğradım şu an teller boşta bir sonrakine geçmemiz lazım erken tamamlanmış dedi ve telleri değiştirdi sanırım şu 15 günde de ciddi bi değişim olur artık her hafta fotograf çekeceğim ben bu kadar hızlı düzeleceğini düşünmüyordum sanırım temmuz gibi çıkacak teller martta netleşir dedi tarihimiz sonrasında şeffaf damaklık kullanacağım...
bir de biraz daha sıkı tel taktı ve biraz ağrıyacak 2-3 gün dedi ama hiç agrımadı diyebilirim

Bugünkü muayenede üst köpek dişlerinin yanındaaki dişlere böyle değişik çengel gibi bi uzatma taktı dokrorum ve çok fena ağrı var şuan :( çok kalıyo mu acaba hiç sevmedim ben bu teli :(

selam kızlar tedavileriniz yolundadır umarım bende baya fark var sol taraftaki açıklık neredeyse kapanmak üzere 1 ayda tek diş için söylebilirim ki büyük fark var acıyor evet köklerin yer değiştirdiğini hissediyorsun resmen ama her sabah kalktığımda biraz daha düzelmiş buluyorum bu da beni çok mutlu ediyor Allah bu yoldaki herkese sabır ve kolaylık versin :)

Selam teldaslarim... benim bu ay sonu 1 yilim doluyor. Bitirme teline gecicez. O da saniri 4 ay falan kalacak. Zaman ne cabuk gecti. BitTigi gunude goruruz insallah.

Back