• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba. ben 4 gün önce diş teli taktırdım. braketlerim şeffaf ama tel değil. doktor telin heryerde aynı olacağını söyledi ama ben bazılarında telin de şeffaf olduğunu duydum. var mı aranızda şeffaf tel takan ya da böyle bişey duyan?

bende sinirlenip duruyodum doktora şeffaf tel varda niye bunu taktı bana diye. adamcağızın günahını almışım sanırım :1rolleyes: gerçi söylediğine göre 6-7 ay kalacakmış o yüzden pek kafama takmamaya çalışıyorum ama umarım uzamaz bu süre fisfisfis
Ben metal kullanıyorum ama yinede sorunu yanıtlamak istedim.
Şeffaf tel olduğunu duymuştum bende.
Hatta burada kullanan bir arkadaş var kendiside yazmıştı,o da şeffaf braket kullanıyor ve telleride metal değilmiş yani çok yakından bakmadıkça kimse farketmiyor demişti.
6-7 ay demiş ortodontistin ama yinede kendini çok fazla hazırlama bu tarihe,burada çıkacak olan arkadaşların bile 2-3 ay uzadı.
Ama önemli olan düzelmesi sonuçta,zaman öyle ya da böyle bir şekilde geçiyor.

Bu arada sen alt üst olarak mı kullanıyorsun ?
Çapraşıklıklar için mi kullanıyorsun sadece çekimli dişin oldu mu ?

Ben 3 hafta önce şeffaf taktırdım,metal olanı 1500 dolardı , şeffaf ise sadece 150 dolar fazlaydı, fazla fark olmadığından dolayı şeffaf taktırdım ve gayet de estetik yanı, braketler beyaz ve diş teli metal olmasına rağmen çok yakından bakılmadıkça farkedilmiyor eğer imkanınız varsa tavsiye ederim :)

Ben 3 hafta önce şeffaf taktırdım,metal olanı 1500 dolardı , şeffaf ise sadece 150 dolar fazlaydı, fazla fark olmadığından dolayı şeffaf taktırdım ve gayet de estetik yanı, braketler beyaz ve diş teli metal olmasına rağmen çok yakından bakılmadıkça farkedilmiyor eğer imkanınız varsa tavsiye ederim :)
Merhaba darkest;
Hayırlı olsun öncelikle tellerin. hihoyyyt
Senin dişlerindeki problem neydi ?
Birde ortodontistin ne kadar süre verdi ?

Ben metal kullanıyorum ama yinede sorunu yanıtlamak istedim.
Şeffaf tel olduğunu duymuştum bende.
Hatta burada kullanan bir arkadaş var kendiside yazmıştı,o da şeffaf braket kullanıyor ve telleride metal değilmiş yani çok yakından bakmadıkça kimse farketmiyor demişti.
6-7 ay demiş ortodontistin ama yinede kendini çok fazla hazırlama bu tarihe,burada çıkacak olan arkadaşların bile 2-3 ay uzadı.
Ama önemli olan düzelmesi sonuçta,zaman öyle ya da böyle bir şekilde geçiyor.

Bu arada sen alt üst olarak mı kullanıyorsun ?
Çapraşıklıklar için mi kullanıyorsun sadece çekimli dişin oldu mu ?

Sadece üstte var benim. Üst dişlerim alttakilere göre daha önde. Dişlerimde boşluk olduğu için çekim yapılmadı. o açıdan şanslıydım yani.

Ben de şeffaf taktırdım ama diğeriyle hiç fiyat farkı yoktu. Braketler gerçekten belli olmuyo hiç ama tel beni rahatsız ediyo biraz. Onun da şeffafı olsaydı çok daha iyi olacaktı ama katlanıcaz artık ona da. yerimseniben

Geçen gün randevum vardı gittim...
Birşeyler yaptı ağzıma anlamadım pek bişi... :delphin:
Bayramdan sonra alt dişlerime takacakmış daha çok var...
Pazartesi tekrar randevum var...

Yeni tellenen arkadaşlara hayırlı olsun diorum bu arada :delphin:

Geçen gün randevum vardı gittim...
Birşeyler yaptı ağzıma anlamadım pek bişi... :delphin:
Bayramdan sonra alt dişlerime takacakmış daha çok var...
Pazartesi tekrar randevum var...

Yeni tellenen arkadaşlara hayırlı olsun diorum bu arada :delphin:

teşekkürler. doktor tedavinin başında söylüyomu alt dişlere de tel takılacağını yoksa sonradan mı karar veriyo? bana hiç söylemedi öyle bişey ama acaba sonradan bide onu çıkarırmı fisfisfis

Merhaba darkest;
Hayırlı olsun öncelikle tellerin. hihoyyyt
Senin dişlerindeki problem neydi ?
Birde ortodontistin ne kadar süre verdi ?

teşekkürler cnm, bende çene darlığı vardı, köpek dişlerim öndeydi, 2. dişlerim de biraz arkada kalmıştı, bu yüzden 4. dişlerimi çektirdim, yaşım 22 olduğu için doktorum 2 sene süre verdi, sende çenede biçim bozukluğu yok dedi.ama kişiye göre değişiyormuş 1.5 sene de olabilirmiş, şeffaflar iyi bakılmazsa birkaç ay uzatırmış tedaviyi hayırlısı artık, girdik bu yola,önemli olan ilk adımı atmak gerçekten :1hug:

teşekkürler. doktor tedavinin başında söylüyomu alt dişlere de tel takılacağını yoksa sonradan mı karar veriyo? bana hiç söylemedi öyle bişey ama acaba sonradan bide onu çıkarırmı fisfisfis

Canım tel takılınca zaten tüm dişlere takılıyor...
Benim alt dişlerimde sorun yoktu o yüzden daha sonra takmayı uygun gördü doktorum...
Hafif yamukluklar var sadece...
Senin nasıl bilmiyorum ama doktorun birşey demediyse tüm dişlerine takılacaktır.. yerimseniben

Canım tel takılınca zaten tüm dişlere takılıyor...
Benim alt dişlerimde sorun yoktu o yüzden daha sonra takmayı uygun gördü doktorum...
Hafif yamukluklar var sadece...
Senin nasıl bilmiyorum ama doktorun birşey demediyse tüm dişlerine takılacaktır.. yerimseniben

Ama bi yarım tedavi(sadece alt ya da üst tel) bi tam tedavi varmış. Parasını yarım tedaviye göre aldı bende. Umarım gerek yoktur öyle bişeye üsttekilere zor dayanıyorum zaten benneyaptımki

Yarım veya tam tedavi olabiliyor zaten tam olacak diye konuşmuşsanız yada alt dişlerdende şikayetim var dediyseniz ozaman takılıyor onun harici takılmaz yerimseniben
Benimde ön dişler şeffaf braket arka azılar metal braket takıldı tel normal tel zaten göze fazla görünmüyor ama şeffaf olanlarıda var (porselen olanlarda var diye duydum) hatta Tom Cruise bile öyle takıyor diye gördüm ben
cruise.jpg

ceramicbraces.jpg

Alt ve üste aynı anda tel takılmayabiliyor. Mesela benim asıl problemli olan dişler üstteydi o yüzden bi süre sadece üstte tel vardı,daha sonra alta da takıldı.. :)

Alt ve üste aynı anda tel takılmayabiliyor. Mesela benim asıl problemli olan dişler üstteydi o yüzden bi süre sadece üstte tel vardı,daha sonra alta da takıldı.. :)

Benim öle olucak işte... =)

*özge86 Benim demek istediğim şu, alt dişlerinde sorun varsa onlarada takılır, yoksa niye takılsın zaten ortodontist gerekli görürse takar :delphin:
Zaten bu konuda seni bilgilendirmesi gerekli alt dişlerine takıcaz ya da takmıcaz diye, yarım parası aldıysa herhalde takmıcaktır =S
Genelde tüm ağza takılıyr sorun varsa tabi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim öle olucak işte... =)

*özge86 Benim demek istediğim şu, alt dişlerinde sorun varsa onlarada takılır, yoksa niye takılsın zaten ortodontist gerekli görürse takar :delphin:
Zaten bu konuda seni bilgilendirmesi gerekli alt dişlerine takıcaz ya da takmıcaz diye, yarım parası aldıysa herhalde takmıcaktır =S
Genelde tüm ağza takılıyr sorun varsa tabi...

Josephine sanki sadece üst dişlerimde problem var ama alt dişlerime de tel takılacak dedi yada ben yanlış anladım :1rolleyes: Ama takacak olsa önceden söylerdi diye düşünüyorum :D

arkadaşlar avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz iyi bir ortodontist rica ediyorum çok memnunum dediğiniz çok da pahalı olmayan ama en önemlisi memnuniyet tabi bana bi şekilde iletirseniz çok sevinirim

Bugün kontrolüm vardı. Eksik olan braketimde takıldı(öndeki tek metalim bu oldu) tedavi öncesi resimlerimi gösterdi ortodontistim bayaa fark olmuş hayret ettim iyiki başlamışım bu işe :sm_cool:
Benim dişlerde değişiklik varmı onu kontrol etti ama bazı arkadaşlarımızın dediği gibi tellerde sıkma falan yapmadı, zaten onlar düzeldikçe arkada artan olur telden o kısmı keserim dedi. Lastik kullanımına aynen devam :ecrin_bebek:

arkadaslar benim üstte lastık takmak için olan cengelim vardı ucu altın rengi dün o kırıldı ve sol tarafıma taktıgım lastıgı takamıorum . doktora da gidemem cunku mesafe uzak yanı haftaya salıya kadar sola lastık takamıcam zaten geceleri takıodum bide son lastık demişti doktorum insallah diledigimniz gibi ve onun istedigi gibi olurda artık finale geceriz. 29 ayımıza girdik

arkadaşlar avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz iyi bir ortodontist rica ediyorum çok memnunum dediğiniz çok da pahalı olmayan ama en önemlisi memnuniyet tabi bana bi şekilde iletirseniz çok sevinirim

arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu lütfen acil bi tavsiye rica ediyorum

Back