• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba arkadaşlar ben bu siteye üyeyim ama ilk defa yazacağım.18 yaşındayım ve ortaokul yıllarındayken annemin zorlmasıyla (sağolsun annecim:)diş teli takmaya başlamıştım oldukça zor günlerdi damağım dar olduğu için dişlerim üst üste gelişiyodu ilk önce damağıma bir şey takmışlardı sonra diş üzerine teller gece yatarken ayrı teller zaman zaman acılı bi durum hatta ilk zamanlar sırf sıvı beslenmiştim.Baya kilo bile vermiştim annemin deyimiyle yüzüm gözüm süzüldü.Mesela bahar geldiğinde en sevdiğim yeşil eriği ısıra ısıra yiyememiş,elmayı dört ısırıkta bitirememiştim o zamanlar ama...Tellerim çıktığı günden beri daha mutluyum ve daha rahat gülebiliyorum inanın çıktığı an tüm yaşananlar unutuluyo sabredin sonunda gülen siz olacaksınız.Anneme tekrar teşekkür ediyorum onun sayesinde doktor koltuğuna oturup tedaviye başladım iyiki erkenden bitmiş şimdi olsa daha büyük bi sorun olabilirdi benim için.Ama hiçbir şey için geç değil.Buna değer bence :))) Bol gülmeli günler...

Selammm..

Gecikmeli de olsa diş doktoruma gittim ve döndüm.. İşte benden son havadisler

En son gittiğimde üstteki teli çıkarmış,sadece braketleri bırakmıştı.. Bugün oraya zincir lastik ve teli geri taktı.
Altın da tellerini değiştirip ligatür taktı..
İki telin de numarası 16,aslında 22 gibi daha fazla basınç yapan bir tel takılabilirmiş ama doktor dişlerin pekişmesini beklediğiniz söyledi.Bir anda sıkılaşırlarsa eski haline dönmesi malesef daha kolay oluyormuş.Bir süre daha tellerimle devam ediyorum anlayacağınız :( Şimdi hafiften sızlıyorlar..

Bir dahaki randevum 11 Ekim'e..
Herkese sağlıklı gülüşler...

tüm hayallerim yıkıldı diyebilirim kızlar altı üstü bir diş ama bende kendimi hazıurlamıstım cunkü cıkarıcaz diyordu 2 ay o kadar uzak gelioki hele ki 2 sene 4 aydır telliseniz...

bir daha ki randevum 21 eylüle. doktorum alt ceneni öne getirdik bir kac bosluk ve dişlerinin tam yerine oturması lasım dedi 2 3 ay daha durmalı dedi bende tabi dedim o kadar sabrettim ne diyebilirim ki baska bu arada 14 yasındaki kız kardesim de tellenior ne güsel o benim gibi 20 li yaslarda ugrasmıcak. ayyy

ne güsel fotograf cekilecektim bide saclarımı boyucaktım ayyy neyse 3 ay sonra

nur hayal kırıklığını anlayabiliyorum.. bak benim doktorum tarih bile vermiyor :( Tedaviyi hızlandırmaktan kaçındığını da öğrendim.. Onca emekten sonra dişlerinin eski haline döndüğünü düşünsene,işte o zaman kabus.. İki aycık daha sık dişini,keşke benim de iki ay kalsa...

Çok moralim bozuk...:kızgın:

Binbir hevesle artık çıkıcak nasıl olsa diye gidip kontrole gelen birine sıramı savmışken... mirmirmirmir

Dişlerin tam yerine oturmadığını,sallandığını,şimdi çıkarırsak büyük ihtimal geri dönmenin çok çabuk olacağını öğrendim... :1rolleyes:

Doktorum büyük bir uğraşla tedavi bitiş telini taktı,çok kalın bir tel ve dişleri sabitlemek içinmiş...2 ay kalması gerekiyor dedi.Bunu kullanman pekiştiriciyi daha az kullanmanı sağlayacak dedi...

Beklemedeyim anlayacağınız...kaydirigubbakcemilesenağlama

duygucum senın adına da üzüldüm ama yüzdük kuyruguna geldik sıkalım dişimizi barim. o kalın tel bana daha önce takıldı yine takılacakmı ki bide o mu yani. doktor ince final telinden bahsetti ama kalını daha önce taktım:1hug:kafamçokkarıştı

nur hayal kırıklığını anlayabiliyorum.. bak benim doktorum tarih bile vermiyor :( Tedaviyi hızlandırmaktan kaçındığını da öğrendim.. Onca emekten sonra dişlerinin eski haline döndüğünü düşünsene,işte o zaman kabus.. İki aycık daha sık dişini,keşke benim de iki ay kalsa...

dogru canım dsa cok uzun zamandır varlar artık doktorun üstünde baskı kurdumu farkettim bir daha sormucam ne zaman cıkıcak 5 ay diyorum öyle hazırlıorum kendimi yoksa hayal kırıklıgı yasıyorum sen ne kadar süredir kullanıosun canımyasakkelime

Kızlarr uzun zamandır yazmıyordum..

Yarın kontrolum var, yalnız ilk size sormak istiyorum alt köpek dişimin yanındaki diş sanki sallanıyo ve dilimle dokundurunca inanılmaz acıyor sanki sallanıp düşecek gibi..1 ay oldu teller takılalı bu normalmidir yaa :(

Kızlarr uzun zamandır yazmıyordum..

Yarın kontrolum var, yalnız ilk size sormak istiyorum alt köpek dişimin yanındaki diş sanki sallanıyo ve dilimle dokundurunca inanılmaz acıyor sanki sallanıp düşecek gibi..1 ay oldu teller takılalı bu normalmidir yaa :(
Evet canım normal merak etme.
Benimde alt köpek dişimin yanındaki diş gerideydi ortodontist telleri sıkıştırırken bile hissediyordum ben sallandığını.
Ha çıktı ha çıkacak diye geçiriyordum içimden hatta. :1ninca:
Yani problem yok için rahat olsun.

dogru canım dsa cok uzun zamandır varlar artık doktorun üstünde baskı kurdumu farkettim bir daha sormucam ne zaman cıkıcak 5 ay diyorum öyle hazırlıorum kendimi yoksa hayal kırıklıgı yasıyorum sen ne kadar süredir kullanıosun canımyasakkelime

Geçen yıl ağustosta takılmıştı braketler.. 1 seneyi devirdim işte.. Ama tedavi 2.yılını bitirdi kaydirigubbakcemile4

Kaç gündür doğru düzgün yemek yiyemiyorum bayılcam artık senağlama
Çok sızlıyor dişlerim neyseki bugün daha hafifledi...

Kızlar sizin adınıza çok üzüldüm bu tel tedavisinde sürpriz gelişmeler oluyor anladığım kadarıyla senağlama
O yüzden çok ümitlenmemek lazım çıkıcak diye...:delphin:
Pes ettim 4,5 ayda ne sabırsızım ben :mymeka:

Kizlar herkese merhabakaydirigubbakcemile3.Telleri cikmiyacak olan arkadaslar sizin adiniza cok üzüldüm:çok üzgünüm:,ama en azindan bir kac ay daha bizimle birliktesiniz buna sevindimkaydirigubbakcemile2.Cünkü tecrübelerimden biliyorum teli cikan birdaha yazmiyor siteye.Saka bir tarafa aslinda doktorlarin bizleri böyle ümitlendirmeden önce düsünüpte konusmalari lazim diye düsünüyorum,yani dedikleri zamanda cikmayinca hayal kirikligi yasiyoruz.:kızgın:Bence önce tam emin olmali sonra tarih vermeliler.Yinede saglik olsun diyelim.:kahve:

slm canlar uzun süredir yazmadım ama hepinizi takip ediyorum..
Öncelikle benim bugün randevum vardı herşey yolunda artık her hafta gidiyorum
hemen geçiyor vakit zaten çok küçük bir işlem yapıyor doktor.

bugün bi kız geldi bnden önce içerden bnm doktorun bağrışları geliyor
noldu diye merak ettim.Neyse bana sıra geldi kadına dedimki noldu
oda eski hastam dedi ağlayarak çıkarttırdı telleri şimdide pekiştirici plak verdim
takmamış dişler kaymış biraz şimdi plak uymuyor dedi.kaydirigubbakcemile
kutusuna bırakıp takmamış.kızı rezil etti mirmirmirmir şaşrdım bende
dedim niye takmıyormuş o kdr para,emek,acı hepsi çöpe..
demek istediğim acele eden arklar çıksın diye bence biraz daha sabırlı olsunlarr..baksanıza sonuçları hayalkırıklığı olabiliyor..aman diyorum acele etmeyin bence.
llaki çok sıkılmışsınızdır ama mutlaka bir gün çıkacak..bence iyice dişlerinizin yerine oturmasını bekleyin :teselli:
öptüm hepinizi kaydirigubbakcemile2

Mavi kelebek doğru söylüyorsun doktorlar boşuna ümitlendirmemeli... :kahve:
Doktorumun gözüne baktım geçen randevu ne zaman çıkcağını sorduğumda, ne desem yalan olur dedi :çok üzgünüm: Üzüldüm ama en azından boşa ümit etmekten iyidir... :delphin:

Gymlova'cım sen de doğru söylüyorsun...
Sabırlı olup beklemek lazım ama nerde ben de o sabır benneyaptımki
Allah'ım sen bana bol sabırlar ver amiiin...

Herkese iyi tedaviler kaydirigubbakcemile2

Kızllar dün dişçideydim daha 1 ay oldu ama eski diş kalıbımı çıkardıklarında manzaraya inanamadık!!!! alt dişlerde nerdeyse aynı hizaya gelmesi gerekenler tam yerine oturmuş üstteki o meşgur köpek dişimde baya bir tura çıkmış!!

O köpek dişi ekime kadar inebilirmişş yaşasın artık gülebileceğim kasmadann!!!! :)

tel taktırcaklar durmayınn!! :)

artık 23 eylülü bekliyorum kıslar bakalım ne dicek die. gecenlerde bi kız gördüm tedavisi bitmişti telleri cıkmıstı ama dişlleri kaymıs ve yeniden tel takılmıs benim doktorum kaymıcana tewminat verdi dursun bakalım biraz daha artık acele etmiyorum 28 ay gecti biraz daha dursun

selam arkadaslar ben yeni üyeyim :) 2007 nisanda tel taktırmıştım.. araştırmıştım doktoru netten . güvendiğim biriydi . bana en fazla 1 1buçuk sene sonra çıkarırız dedi . 10 ay sonra çıkarttık telleri tam istediğim gibiydi hepsi bir sırada. ama herkesin diş sorunu bir olmuyor. bence doktorunuza güvenin ki benim doktorumda yakında çıkarırız dedikten 3 ay sonra çıkarttı .. ama sonunda süper dişlere kavuşmak var

Son düzenleme:
ben braket tedevaisi görüp çıkardım telleri :) ... emin ol ağrıya sızıya herleye değiyor
marka vermek doğrumu bilmiyorum ama.. oral b nin hem braketlere özel diş fırçası var hemde küçük uçlu tellerin arasına giren diş fırçası var yemek artığı fillan kalmıyo heryere ulaşabiliyosun bu sayede. bern 2 fırçayı kullanmıştım . gerçi diş hekimim ikisinide kullanman lazım dedi ve nasıl fırçalayacağınıda öğretti . acı ilk başlarda olur üzülme sonuç herşeye değiyor emin ol.

Back