• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

belkide soruna göre degişiyor tedavi süresi bana biraz fazla sürdü gibi geliyor ama basladım mecburen katlanıcam artık cıkınca nasıl olucaklar onu düşünücem hep dişlerim yamuk diye gülmekten cekindim bide öyle güzel gamzelerim var onlar ortaya cıkıcak3 ay gecer kıslar

mrb arkadaşlar
bugün randevum vardı doktor artık sonuna yaklaşmışız dedi çok sevindimsırnaşık şey
üçgen şeklinde lastik takıyordum tek tarafa lastik takmana gerek yok artk dedi
ama sizinde dediğiniz gibi benim doktorumda beni çok umutlandırmıştı ama hiç birinde çıkmamıştı:1shok:
inş 1-2 aya kadar çıkar bu ay toplam 14 ay oldu:1closedeyes:

selam arkadaslar ben yeni üyeyim :) geçen nisanda tel taktırmıştım.. araştırmıştım doktoru netten . güvendiğim biriydi . bana en fazla 1 1buçuk sene sonra çıkarırız dedi . 10 ay sonra çıkarttık telleri tam istediğim gibiydi hepsi bir sırada. ama herkesin diş sorunu bir olmuyor. bence doktorunuza güvenin ki benim doktorumda yakında çıkarırız dedikten 3 ay sonra çıkarttı .. ama sonunda süper dişlere kavuşmak var
Merhba riccinus;
Bende bu sene nisanda taktırdım ve ortodontist 1 sene sonra çıkarırız demişti en başta.
Şimdi bu şekilde giderse 10 ayda çıkarabileceğini söylüyor.
Senin dişlerinin durumu nasıldı ?
Yani alt üst olarak mı takıldı,çekimli diş falan oldu mu ?

..$€L!n..;3802439 .!.:
mrb arkadaşlar
bugün randevum vardı doktor artık sonuna yaklaşmışız dedi çok sevindimsırnaşık şey
üçgen şeklinde lastik takıyordum tek tarafa lastik takmana gerek yok artk dedi
ama sizinde dediğiniz gibi benim doktorumda beni çok umutlandırmıştı ama hiç birinde çıkmamıştı:1shok:
inş 1-2 aya kadar çıkar bu ay toplam 14 ay oldu:1closedeyes:
Merhaba $€L!n;
Bende bu ay lastik kullanmaya başladım çift taraflı.
Alt azı dişlerinden üst köpek dişlerine doğru takıyorum ben.
Sen nasıl kullanmıştın ?

Merhba riccinus;
Bende bu sene nisanda taktırdım ve ortodontist 1 sene sonra çıkarırız demişti en başta.
Şimdi bu şekilde giderse 10 ayda çıkarabileceğini söylüyor.
Senin dişlerinin durumu nasıldı ?
Yani alt üst olarak mı takıldı,çekimli diş falan oldu mu ?

şimdi önce üst çeneye takıldı ama öndeki dişler için yer olduğundan diş çekimi yapılmadı öndeki dişler oturunca alt çeneye tel takıldı o dillerde çok sorun yoktu zaten .. sonra lastik kullandım kapanışı içindi bu sanırım . toplam 10 ay sürdü şimdi de geceleri damaklık kullanıyorum benim dişlerim sıralıydı ama ön dişlerimin yanındaki 2 dişim feci çıkıktı.. ama her zman dediğim gibi ne olursa olsun inanın o süreye değiyor :dance:

benim tedavimin en zor tarafı tam orta cizg,ideki dişlere taktıgım lastıktı kabus gibi konusamıodum ama simdi orta cizgim cok düzgün kızlar. yanı gülü seven dikenine katlanıo. hem benim yüzüm toplandı tellerden sonra kızlar eskiden yüzüm hiç kilo almazdı simdi usyuvarlak oldu yanı bana cok faydası oldu tellerin mutluyum onlarla ama gülen bembeyaz dişli birini görünce kıskanıorum gülmek kadar bir insanın yüzüne yakısan baska bişi yok hiçbir estetik hiçbir makyaj. cıktımı herkese gülcem

şimdi önce üst çeneye takıldı ama öndeki dişler için yer olduğundan diş çekimi yapılmadı öndeki dişler oturunca alt çeneye tel takıldı o dillerde çok sorun yoktu zaten .. sonra lastik kullandım kapanışı içindi bu sanırım . toplam 10 ay sürdü şimdi de geceleri damaklık kullanıyorum benim dişlerim sıralıydı ama ön dişlerimin yanındaki 2 dişim feci çıkıktı.. ama her zman dediğim gibi ne olursa olsun inanın o süreye değiyor :dance:
Hmm...Anladım canım.
Durumlarımız hemen hemen benziyor aslında.
Benimde alt üst takıldı ama üst dişlerde sorun olmadığı için 6 haftada düzeldi.
Alt köpek dişimin yanındaki 4 numaralı diş çekildi ve 5.ay'da yerine oturdu gerideki bir dişimde yerine geldi.
Şu an lastik kulllanıyorum için dediğin gibi kapanış için alt ve üst dişlerin aynı hizada kapanması için.
Umarım 10 ayda yada 1 senede çıkarır benimkileride. :Saruboceq:
Ama ne olursa olsun o sürece değiyor bencede. hihoyyyt

hiç bekleme canım hiçbir acı olmuyor agrılar oluyo ama büyütülücek diil. ufak yanı bak benim 28 ay gecti bile canım zaman cabuk gecior koca bi ömürde 2,3 yıl ne ki dimi.

arkadaşlar, bende aranıza yeni katıldm ve bende tel taktrcm :S 17 yasndaym öss ye hzrlnyrm ve artk beklememek gerek dye dusunyrm.. brzda krkyrm aslnda.. tel ilk takılırken agzınıza takılan aparat çok korkutucu gzkyr..
Korkulacak hiçbir şey yok.
O aparat ağzını açık tutup tellerin rahatça takılması için,başka bir işlevi yok yani.
Ne kadar erken taktırırsan o kadar iyi.
Ben üniversite öğrencisiyim,keşke lisedeyken taktırsaymışım diyorum.
Bence hiç tereddüt etme,git bir ortodontistle görüş aklına takılan herşeyi onun ağzından duyar daha rahat edersin.

aslında bu tel işinde ne kadar erken okadar iyi değil diye biliyorum. çünkü 20 ayşından sonra özellikle ağız yapısı dişler filan tam oturduğundan daha kısa sürede daha kalıcı sonuç alınabiliyor diye biliyorum ama y
nede araştırın eğer ağrıdan duramam ben ders çalışamam filan diyosan . üniversiteye giden biri olarak öss daha önemli derini etkileyeceğini düşünyosan önce üniversiteye gir zaten en az 4 yılın olur önünde rahatça taktırırsın ama tabi karar senin.. :teselli:

arkadaşlar, bende aranıza yeni katıldm ve bende tel taktrcm :S 17 yasndaym öss ye hzrlnyrm ve artk beklememek gerek dye dusunyrm.. brzda krkyrm aslnda.. tel ilk takılırken agzınıza takılan aparat çok korkutucu gzkyr..

aslında bu tel işinde ne kadar erken okadar iyi değil diye biliyorum. çünkü 20 ayşından sonra özellikle ağız yapısı dişler filan tam oturduğundan daha kısa sürede daha kalıcı sonuç alınabiliyor diye biliyorum ama y
nede araştırın eğer ağrıdan duramam ben ders çalışamam filan diyosan . üniversiteye giden biri olarak öss daha önemli derini etkileyeceğini düşünyosan önce üniversiteye gir zaten en az 4 yılın olur önünde rahatça taktırırsın ama tabi karar senin.. :teselli:

Yaş faktörü önemlidir tabiki.
Yetişkinlerde zamanla meydana gelen yer darlığı dişlerin çapraşıklığına sebep olabiliyor.
Tabiki çene problemi olmadığı sürece ya da kemik yapısında bir düzensizlik olmadığı sürece yaş fazla etkilemez.
Ama yinede artan yaşın tedaviyi uzatması ya da zorlaştırması mümkün.

ya ben 3 milyara şeffaf olmayanı taktırdım yaklaış 4,000 di yanlış hatlamıyosam ama. daha ucuza takan yer olabilir hem taksitte yapıyolar

Mrblar ben de uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum, benim tellerim 3 ay önce çıktı, dişlerimin arkasına sabit pekiştirici takıldı, teller ilk çıktığında dişlerim büyümüş gibi gelmişti:) galiba çok fazla beklenti içine girmişim tam istediğim gibi olmamıştı, ama şimdi memnunm, 1 yıl 3 ay falan kullanmıştım kesinlikle değer bence, eskiden rahat gülemezdim, şimdiyse rahat rahat gülebilmenin tadını çıkarıyorum. Hatta teller çıkınca bembeyaz ve düzgün olduğu için porselen mi diye soran bile oldu:)

ayy canım telleri cıkanları okudukca mutlu oluyorm ya saglıkla gülsün hepsi. bizlerde cıkarıcaz elbet birgün.

Merhaba $€L!n;
Bende bu ay lastik kullanmaya başladım çift taraflı.
Alt azı dişlerinden üst köpek dişlerine doğru takıyorum ben.
Sen nasıl kullanmıştın ?

ben 2 ay kadar alttan üst köpek dişime taktm çaprazlamasına yani ondan sonra
alt köpek dişlerinden üst köpek dişlerine taktım üçgen şeklinde iki tarafındada taktm ama şimdi onlar bitti hepsi sadece tek tarafa takıyorum cnm geçmiş olsna.s.

merhaba. ben 4 gün önce diş teli taktırdım. braketlerim şeffaf ama tel değil. doktor telin heryerde aynı olacağını söyledi ama ben bazılarında telin de şeffaf olduğunu duydum. var mı aranızda şeffaf tel takan ya da böyle bişey duyan?

Vallahi benim taktirdigim zaman doktor seffaf bir model göstermişti tel yeri yine teldi ve yanlizca blaket yerleriş seffafti senin gibi ben istemedim su an metal 2,5 senedir nasipse 2 3 aya cikar

bende sinirlenip duruyodum doktora şeffaf tel varda niye bunu taktı bana diye. adamcağızın günahını almışım sanırım :1rolleyes: gerçi söylediğine göre 6-7 ay kalacakmış o yüzden pek kafama takmamaya çalışıyorum ama umarım uzamaz bu süre fisfisfis

Back