Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Sizin bu dikkat edislerinizi gorunce kendime kiziyorum ne kadar hor kullaniyorum diye valla ben erik de yerim kolada icerim cips desen hak getire.. ama fircalamami duzenli yaparim gunde 4 kere yapilmali mutlaka.. Ben ustten 2 alttan 2 cektirdim canim. Seninki cekimli miydi? 16 yasinda taktirdim :)

Benimde çekimli oldu cnm. Ne kadar zamanda kapandı boşlukların? Ben 25 yaşındayım. Bazen geç kaldığımı düşünsemde genede tellerimle mutluyum:)

Benimde çekimli oldu cnm. Ne kadar zamanda kapandı boşlukların? Ben 25 yaşındayım. Bazen geç kaldığımı düşünsemde genede tellerimle mutluyum:)

Yok canim gencsin masallah :) benim tel taktiran ogretmenlerim var..
Senin kopekdislerinin yanindaki disler mi cekildi? Cunku genellikle onlar cekiliyor.. Benim doktorum arka dislerimden cektirdi o yuzden gorunuste bosluk sorunu yasamadim pek. Lastik takinca 2-3 ayda kapaniverdi..

Bide

Malesef onlar çekildi cnm Ben daha lastiklere başlamadım. Geçen ay sordum daha çok var dedi doktorum ama kimisine hemen ilk ayda takılıyomuş. Benimki farklı bi tedavi herhalde. Ön üst sağdaki dişim soldakinin baya bi üstündeydi. Gözle görülür derecede düzeldi 2 ayda çok mutluyum:) Eylül'ün 2 sinde kontrolüm var bakalım. Neler olacak:) Bu arada, sürekli olarak ağız gargarası kullandın mı? Bu listerinin alkollü olanı tellerin yapışkanlarına zarar veriyo mu bilgin var mı?

Evet tedaviden tedaviye degisiklik gosteriyor.. Agiz gargarasiyla ilgili bir bilgim yok malesef. Doktorum macundan baska bir sey kullanma demisti cunku. Olabilir o yuzden :)

Çok şükür kurtulmuşsun:) Bide ben kurtulabilsem:)

Kurtulursun canim sabir isi bunlar..3 aya kadar inci gibi olur insallah. Takilir duzelsin der durursun duzelir cikincada is bitmiyor ki.. O zamanda bozulur mu acaba muhabbetleri yapicaz.. Dogustan duzgun disli insanlara gipta ediyorum valla :)

Ben ilk aylar baya tedirgindim yemek yerken. Ama zamanla canim istedikce yasak olan herseyi yedim. Bir tek sakiz cignemiyorum. Onuda denedim aslinda ama yinede cignemiyorum. Findik fistik cips falan yiyorum. Kolayida pipetle iciyorum. Zeytini cok severim baslarda yiyemedim zorlandim. Simdi yumusak olanlari agzimda turlu manevralar yaparak hallediyorum. Zaman gectikce batti balik yan gider misali riskleri goze aliyor insan. Benim 7 ay oldu. Daha 9 ay falan var en az. Gunde 3 4 kere degilde her yedigim besinden sonra mutlaka fircaliyorum. Firca ve dis macunu hep elimde. Disaridada yemek sonra hemen kosup lavaboya fircaliyorum. Hic resim cektirmedim tellerle. Disleeim baya duzeldi ama telli foto kalsinda istemiyorum. Belki cikmasina en yakin zamanda bir hatira fotografi cektiririm

Kurtulursun canim sabir isi bunlar..3 aya kadar inci gibi olur insallah. Takilir duzelsin der durursun duzelir cikincada is bitmiyor ki.. O zamanda bozulur mu acaba muhabbetleri yapicaz.. Dogustan duzgun disli insanlara gipta ediyorum valla :)

Dişlerin arkasından takılan sabit pekiştiriciler ömürlük oluyomuş, bozulmuyomuş dişler.

ee onca sene gecıor ne dedı sana ha bitecek ha bitecekmi ?

saol arkadasım bencede memnun olmayanlar söylesin kı taktırcak arkadaslarda secim yaparken en azından elesinler gunah yaa zamana hastaya paraya ...
yengemın kardeside maltepede bır yere ğitmişti hemsire olduğu halde aman dedı sakın memnun kalmadım var böle aramızda malesef mutsuz hastalar :'(

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar bana bi yardımcı olur musunuz. Kabuksuz olarak fındık yemek yasaklar arasında mı? biraz önce birkaç fındık yedim yerken herhangi bir baskı acı vs hissetmedim ama biraz önce dilim üst köpek dişimin arkasına değdi çok hafif sallanıyor.. Ortodonti de dişler zaten sallanabiliyomuş falan ama fındığın bi zararı olmuş mudur korktum bianda biraz pimpirikliyim de:))

ne oldu ki 6 yıl süre mi daha neler ve nie böyle bi duurm oldu

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde 10 yaşındaki yeğenimin dişleri çok kötü,önümüzdeki sene tel takılacak muhtemelen,yeditepe diş hastanesinde başlamıştık tedaviye ama oradan vazgeçtik,Akatlar'da ortodontist Didem Hanım'a gitmeyi planlıyoruz,ama kötü bir sonuçtan da çok korkuyoruz

ankarada ortodontist önerebilirmisiniz. uygun bi fiyata tel taktırmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…