• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben şuan 21 yaşındayım ve 6 sene önce taktirmiştim çok bi problem yoktu ama önde bi işim öne doğruydu ve gülerken falan ağzımı kapatma gereksinimi duyuyordum bence taktırmalısın ben önce çok pişman oldum o ara bide çok yaptırılan bir şey değildi ama şimdi anneme teşekkür ediyorum iyi ki zorla taktırmış diye
teliniz çıktıkdan sonra şeffaf plak taktınız mı veya arkadan tekrar tel taktılar mı
benim şeffaf plağım vardı kullandım artıık hiç kullanmıyorum ama sanki hafif bozuldu bugün doktor da arkadan tel takılabilir ama %90 ı düzgün şuan eğer hala oynama olursa takalım dedi siz de oynama oldu mu sonradan?

Selam kızlar bende 32 yaşındayim ve tel taktirmaya karar verdim, Ankara'da onerebileceginiz iyi ve uygun fiyatli bir ortodondist var mi?

canım evet ben de plak kullandım ilk altı ay gece gündüz sürekli sonra ki altı ay sadece gece yatarken. 20 dişlerini aldırdın mı sen benimkini almışlardı arkadaş çıkarken önlere baskı yapıp tekrar şekli bozulabilir diye. Ama şuan benim dişlerimde herhangi bir bozukluk yok

Günaydınlar:) benim tellerim takılalı 7 hafta oldu. Tellerimi hiç değiştirmedi lastik de kullanıyorum ama zincir lastik ve devamlı olarak kalıyor, sizinki gibi kendim takmıyorum. Hangisi daha etkili olur tedavinin hızlı ilerlemesinde ya da dediğiniz üçgen lastiğin işlevi daha mı farklı?
Üçgen lastik alt çene ve üst çene arasındaki boşluğu dengeliyor yani dişlerini sıkınca tam olarak oturuyor dişler

teliniz çıktıkdan sonra şeffaf plak taktınız mı veya arkadan tekrar tel taktılar mı
benim şeffaf plağım vardı kullandım artıık hiç kullanmıyorum ama sanki hafif bozuldu bugün doktor da arkadan tel takılabilir ama %90 ı düzgün şuan eğer hala oynama olursa takalım dedi siz de oynama oldu mu sonradan?
kuzenımde lisedeyken taktırmıstı .. cıktı ama ınanamadık o agız nasıl düzelmişti kız ewrim gecirdi resmen..
dişlerinin arkasına tel takıldı ama plak görmedım duymadım onda ama teller cıkınca ğitmedi hic dr.
pazar ona ugradığımda baktım ön dişleri kaymış yamuk :( dıyemedım bişide :( ama seneler gecmıs bi ğit oda yaa manyak kuzen :)

kuzenımde lisedeyken taktırmıstı .. cıktı ama ınanamadık o agız nasıl düzelmişti kız ewrim gecirdi resmen..
dişlerinin arkasına tel takıldı ama plak görmedım duymadım onda ama teller cıkınca ğitmedi hic dr.
pazar ona ugradığımda baktım ön dişleri kaymış yamuk :KK43: dıyemedım bişide :KK43: ama seneler gecmıs bi ğit oda yaa manyak kuzen :)
kaç yıl oldu kuzeninizin telleri çıkalı

bence ortodonstıstler belli sürelerde ğelin dıyordur .. ozaman sorun olmaz benım kuzen senelerdir ğitmemiş ee plakta yok..

Herkese merhaba bugun ilk lastik degisimim oldu ve 1 ayi geride biraktim gozle gorulur fark olmasi insani ne cok mutlu ediyormus elk baslarda cok endisem vardi ama bu 1ay icin bile iyiki taktirmisim diyorum :)

Eklentiler

• received_m_mid_1408556380745_ae5c59d8bc90e4ca38_0.jpeg
    received_m_mid_1408556380745_ae5c59d8bc90e4ca38_0.jpeg
    67,1 KB · Görüntüleme: 101
Merhaba kizlar ben de dun tel taktirdim buna nasi aliscm bilmiorm ya bisi isiramiyorum kati yedigimde hemen arasna kaciyo rahatsiz oluyorum disler agriyo zaten off of br sene gecer mi :KK51:

Merhaba kizlar ben de dun tel taktirdim buna nasi aliscm bilmiorm ya bisi isiramiyorum kati yedigimde hemen arasna kaciyo rahatsiz oluyorum disler agriyo zaten off of br sene gecer mi :KK51:
Gecer canim sabirli ol. Bende cok isteyerek taktirmama ragmen ilk 2 hafta cok zorlandim psikolojik olarakta kabullenemedim. Suan 7 ay bitti ve muthis degisiklik var. Rahatca guluyorum hemen herseyi isirmamak kaydiyla yiyorum. Sabret ve bikac hafta sonunda alistigini goreceksin. Hayirli olsun.

Back