• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Selam arkadaşlar bana bi yardımcı olur musunuz. Kabuksuz olarak fındık yemek yasaklar arasında mı? biraz önce birkaç fındık yedim yerken herhangi bir baskı acı vs hissetmedim ama biraz önce dilim üst köpek dişimin arkasına değdi çok hafif sallanıyor.. Ortodonti de dişler zaten sallanabiliyomuş falan ama fındığın bi zararı olmuş mudur korktum bianda biraz pimpirikliyim de:))
Ben yiyorum cok canim isteyince. Dikkatli olarak tabiki. Riskli cunku. Braketler kirilabilir.

Selam kizlar, benim de üst dislerimde caprasiklik var ve malesef gulemiyorum bile bu yuzden:( Ama bu yaşta telle dolasmak ta istemiyorum..duyduğum kadariyla lingual tedavi diye birşey varmış. . Dis teli arkadan uygulaniyormus. Konuyla ilgili bilgisi olan özellikle fiyat ve doktor yardimci olursa seviniri:KK54::eek:

Ben diş asistaniyim tel takilmasi gerekiyorsa mutlaka taktirini korkulcak bir şey yok eskisinden daha iyi oluyorsunuz ben ne çene yapilari gördüm müthiş şekilde duzelen

diş....jpg

Eklentiler

• 2014-09-07 17.23.02.jpg
    2014-09-07 17.23.02.jpg
    283,4 KB · Görüntüleme: 152
  • 2014-09-07 17.23.08.jpg
    2014-09-07 17.23.08.jpg
    206 KB · Görüntüleme: 154
  • 2014-09-07 17.23.13.jpg
    2014-09-07 17.23.13.jpg
    183,9 KB · Görüntüleme: 137
kızlar tel takılmadan önce resmimi bulamadım malum pek gülemediğimizden ilk attığım telli resimde 5 ay olduğunda öyle çekmiştim tabi o sürede çabucak ilerleme oldu benim , köpek dişim yukarıdaydı onun yanındaki gerideydi onlar 5 ayda düzeldi hemen sağ dişlerde alt ve üstte problemim yoktu sadece sol üstte ve altta sorunum vardı belli oluyor zaten ben çok mutluyum iyiki taktırmışım :KK36:rahat gülüşlere merhaba tabi damaklığı da takmayı ihmal etmiyoruzzz:KK20:eski haline dönmeyi istemeyiz dimi :mad::KK42:

dişler cekildi ve aradan 6 hafta gectı .. öndekı ile yanındakı dişimin arasında boşluk oldu .. resımde belli olmuyor ama ben aynada göruyorum.. ilk kontrol yapıldı ama tel değişmedık.. bana zaten kalın tel takmıştı ama önumzudekı ayki kontrolde tel değişecek dedi ..ya dişlerimi fırcalıyorum ama resımdekı sarılık neden cözemedım ..dişime ilaçla yapıştırdığındakı ilaçlı yermı acaba .. akşama ara yuzle biraz daha fırcalayayım olmassa ..

Eklentiler

• 090920141668.jpg
    090920141668.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 147
  • 090920141669.jpg
    090920141669.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 150
ilk takılınca ve sırasıyla ay ay .. en son olan diş cekımı olduktan sonrakı :)diş cekımı olunca 1 ayda cok fark etti :)

Eklentiler

• ilk takılınca.jpg
    ilk takılınca.jpg
    6,3 KB · Görüntüleme: 178
  • 1 ay sonra temmuz 2014.jpg
    1 ay sonra temmuz 2014.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 232
  • 2 ay- agustos (1).jpg
    2 ay- agustos (1).jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 154
  • 6 eylül 2.jpg
    6 eylül 2.jpg
    154,5 KB · Görüntüleme: 197
arkadaslar merhaba;
ben 9 aydır tel takıyorum metal olan deilde seffaf olan braketlerden. dikkat etmeme ve sürekli fırcalamama ragmen dişlerim sarardı braketlerin etrafında lekelenmeler var. doktoruma sorduguma bişe yok cıkınca temizlenir dior ama ben yinede emin olamıyorum.

bu sekilde dişleri sararan varmı tel kullanırken. cıkartınca temizlenme asaması nasıl oluyor eski haline geliyormu dişler

bendede var bence ilaç suruyor ya dişe onu yapıştırken o kısımlar yeme içme cay kahve vs .. dolayı sararıyor cunku yapışkan kımyasl birsey öle fırcayla vs cıkıcak bişi değil. öle olmasa dişte nasıl kalıcak okdar sağlam :) arzu sayende rahatladım :)

ben rahat olamıyorum birtürlü yaa :( hadi o lekeler gitti diyelim genel bi sarılaşma da var.

arkadaslar merhaba;
ben 9 aydır tel takıyorum metal olan deilde seffaf olan braketlerden. dikkat etmeme ve sürekli fırcalamama ragmen dişlerim sarardı braketlerin etrafında lekelenmeler var. doktoruma sorduguma bişe yok cıkınca temizlenir dior ama ben yinede emin olamıyorum.
Bende 8.ayimdayim. seffaf braketlerim var. Firca ve macun surekli elimde. Cay kahvede pek tuketmiyorum. Ona ragmen braketlerin yapisti kisimda minik siyah sari gibi lekeler var. Cok yakindan bakinca anlasiliyor. Anladigim kadariyla teller cikarken temizleniyor. Doktorun curume yok dediyse yoktur. Zaten surekli fircaliyoruz.

Merhaba ben yarın metal tel taktırıyorum, 15 yaşındayım. Dişlerim düzeleceği için her türlü acıya sızıya razıyım fakat merakta ediyorum. Acaba görünümümde nasıl bir değişiklik olur, normalde ön dudağım alt dudağımdan biraz arkada. Şimdi nasıl olur ve ilk hafta nasıl geçirmeliyim, teşekkürler.

Merhaba ben yarın metal tel taktırıyorum, 15 yaşındayım. Dişlerim düzeleceği için her türlü acıya sızıya razıyım fakat merakta ediyorum. Acaba görünümümde nasıl bir değişiklik olur, normalde ön dudağım alt dudağımdan biraz arkada. Şimdi nasıl olur ve ilk hafta nasıl geçirmeliyim, teşekkürler.

hayırlı olsun tellerin .. elinde olmayacak ama sadece dusunmemeye calıs derım.. emın olkı cok ama cok guzel olucak .. hayırlı olsun aramıza hoşğeldın

Merhaba ben de üst dişlerime tel taktırmak istiyorum ama mümkünse şeffaf olanlardan .Dışarıdan çok belli olsun istemiyorum.Bursa 'da önerebileceğiniz bir ortodontist var mı?Bir de aşağı yukarı fiyatlar ne kadar?Yardımcı olur musunuz?

Back