• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar daha önce konu açmıştım yorum gelmedi hiç :(

Çapa ortodontide ne kadara yaptırıyosunuz tellerinizio_O

Bana ice braket için başka bi doktor 5.500 verdi fiyat olarak.. Son o kadara olur dedi. Beş dolgu diş çekimi dahil. Nasıl sizce fiyat? 250 lirayla başlarsın taksitlere dedi. İyi midir kızlar?

Çapa ne kadar veriyor? 4000 den başlıyo dedi. Bide burası minibüsle 20 dakika çapa daha uzak kalıyo bana. Önce tramvaya gitmem gerek sonra tramvayla çapaya. Ne yapayım kızlar bi yardımcı olur musunuz :(

Kızlar daha önce konu açmıştım yorum gelmedi hiç :KK43:

Bana ice braket için başka bi doktor 5.500 verdi fiyat olarak.. Son o kadara olur dedi. Beş dolgu diş çekimi dahil. Nasıl sizce fiyat? 250 lirayla başlarsın taksitlere dedi. İyi midir kızlar?

Çapa ne kadar veriyor? 4000 den başlıyo dedi. Bide burası minibüsle 20 dakika çapa daha uzak kalıyo bana. Önce tramvaya gitmem gerek sonra tramvayla çapaya. Ne yapayım kızlar bi yardımcı olur musunuz :KK43:

Canim capayi bilmem ama ben dentaistanbulda yaptiriyorum bursa subesinde yani dolgular dis cekimi 4000emal oldu ki ben metal kullaniyorum zaten metalle arasinda 1000 tl oynuyor 5000li rakamlar bana normal geldi

Bu arada ben birsey sorucam benim kopek dislerim biraz yukardaydi asagi kaydirildi dis kesimini yada torpuleme ne zaman yapilir sizce sizinkiler ne zaman oldu?

Canim capayi bilmem ama ben dentaistanbulda yaptiriyorum bursa subesinde yani dolgular dis cekimi 4000emal oldu ki ben metal kullaniyorum zaten metalle arasinda 1000 tl oynuyor 5000li rakamlar bana normal geldi

Bu arada ben birsey sorucam benim kopek dislerim biraz yukardaydi asagi kaydirildi dis kesimini yada torpuleme ne zaman yapilir sizce sizinkiler ne zaman oldu?

Normal tele yani metale 5000 fiyat verdi. Ben ondan tiksiniyorum dedim(kızlar yanlış anlamayın kendim de istemiyorum garip bi takıntı kimseyi kırmak istemem). Bide kendim ödicem falan diyince sağolsun 5500 son olur normalde 6000-7000 civarıdır ice braket dedi. Ve iki seneyi bulur ice braket metale göre bi dört ay daha geç düzelir dedi. Baya dürüst yani. Tamam bunlar bilinen şeyler ama sonuçta yine de enine boyuna konuşuyor.

Ayda bir kez yirmi dakikalık işim düşecekmiş sizin kontroller ne durumda ne sıklıkta?

benımde 5 bın tl .. aylık öduyorum.. yaa 3500 yaptıranlar var ama her onune gelenede ortodontı değil.. okuyoruz burada senelerdir bıtmedı yok ilğilenmıyor vs vs...
benım kontrol damon tel takıyorum dıye 6 haftada bir :)

Normal tele yani metale 5000 fiyat verdi. Ben ondan tiksiniyorum dedim(kızlar yanlış anlamayın kendim de istemiyorum garip bi takıntı kimseyi kırmak istemem). Bide kendim ödicem falan diyince sağolsun 5500 son olur normalde 6000-7000 civarıdır ice braket dedi. Ve iki seneyi bulur ice braket metale göre bi dört ay daha geç düzelir dedi. Baya dürüst yani. Tamam bunlar bilinen şeyler ama sonuçta yine de enine boyuna konuşuyor.

Ayda bir kez yirmi dakikalık işim düşecekmiş sizin kontroller ne durumda ne sıklıkta?

Ice brakete. 5500 dediyse iyi canim.ama.metale dediyse cok pahali brnim tel takimimda sadece dis teli islemi.icin 3500 demislerdi metal icin.ice icin 4500 ama biraz daha gec cikarirsin dediler i yuzden ben hic dusunmeden.metal taktirdim yani ben memnunum ama senin takintin varsa metal taktirma sonuc olarak uzun bir sure senle olucaklar birde dedigim.gibi ben dentaistanbulds yaptiriyorum fiyati baskalarina gorr uygun geldi ve doktorumdan cok memnunum. 3 haftada bir gidiyorum 20 dk falan suruo kontroller cnm zaten lastik gibi seyi degistiriyor sadece

benımde 5 bın tl .. aylık öduyorum.. yaa 3500 yaptıranlar var ama her onune gelenede ortodontı değil.. okuyoruz burada senelerdir bıtmedı yok ilğilenmıyor vs vs...
birşey sorucam aylık ödüyorum demişsiniz ,aylık ne kadar ödüyorsunuz?

yalnız herkesın tedavısı farklı bu yuzden ucrete takılma bence aynı dr başka hastaya daha az ucret dıyebılıyor ben bıraz zor vakayım :) işlemler cok uzun :)

damon tel son cıkan teller demek .. daha ufak ve etrafına metal telle sarılma derdı olmayan agızda dusak içlerinde vs yara yapmıor. ve diğer tellerde daha sık kontrol olurken damon telde 6 haftada bir oluyor.. misal metal o mınıcık braketler kapaklı sıstem ve onu acıyor telı değişiyor ve agrı sızı vs. olmuyoo :)

Başlıym mı yani ay önce bi işe giriym de:/

Kızlar çapa ortodontiden olan var mı? Doktorunuz kim?

Kızlar daha önce konu açmıştım yorum gelmedi hiç :KK43:

Çapa ne kadar veriyor? 4000 den başlıyo dedi. Bide burası minibüsle 20 dakika çapa daha uzak kalıyo bana. Önce tramvaya gitmem gerek sonra tramvayla çapaya. Ne yapayım kızlar bi yardımcı olur musunuz :KK43:

Ben bursada tedavimi yaptiriyorum. Bursanin taninan bilinen en iyi ortodontistllerinden biri. Aydan Vatansever
metal braketler 3800 du porselenlerde 4200. Ben porselen kullaniyorum. 8.ayim bitmek uzere. Her ay kontrole gidiyorum. 10 dk suruyor. Cok cok memnunum.
ucretide taksitle oduyorum. Ilk 2 ay 300 er lira verdim. Sonrakiler 220 lira olarak devam ediyor.

Selam kızlar :) sizlere sorularım olacak. 22 yaşındayım ve ön dişlerimden rahatsız oluyorum. Gizli diş teli diye bişe okudum onu düşünüyorum ama hiç doktora gitmedim bunun için. Tedavi ne kadar sürer ve fiyatı ne olur sizce?? Fotoğraf ekledim fikriniz olsun diye. Bu sene mezuniyet nişan filan var yetişir mi acaba :(
image.jpg

Selam kızlar :) sizlere sorularım olacak. 22 yaşındayım ve ön dişlerimden rahatsız oluyorum. Gizli diş teli diye bişe okudum onu düşünüyorum ama hiç doktora gitmedim bunun için. Tedavi ne kadar sürer ve fiyatı ne olur sizce?? Fotoğraf ekledim fikriniz olsun diye. Bu sene mezuniyet nişan filan var yetişir mi acaba :KK43:
Eki Görüntüle 1244279
Doktora gitmen en doğrusu bir de eğer o ayrıklık için istiyorsan galiba orayı doldurabiliyorlar bi ara vardı tvde. Dişlerin çok güzelmiş zaten yetişmese de sorun olmaz :)

Allah tamamına erdirsin bu arada :)

Selam kızlar :) sizlere sorularım olacak. 22 yaşındayım ve ön dişlerimden rahatsız oluyorum. Gizli diş teli diye bişe okudum onu düşünüyorum ama hiç doktora gitmedim bunun için. Tedavi ne kadar sürer ve fiyatı ne olur sizce?? Fotoğraf ekledim fikriniz olsun diye. Bu sene mezuniyet nişan filan var yetişir mi acaba :KK43:
Eki Görüntüle 1244279
Dişlerinin arkadından takıyorlar. İlk başlarda konuşmada diline takılabilir ama zamanla alısıyorsun :) dişleriniz zaten düzgün ama bına rağmen teli en az 1 seneden önce çıkartmıyolar, zaten çıkartırmayında geri kayma ihtimali var çünkü. Ama görünmez braket taktıracaksanız sorun olmaz zaten belli olmuyor :) fiyatı diğer braketlere oranla daha pahalı. İyi günler....:KK25:

Doktora gitmen en doğrusu bir de eğer o ayrıklık için istiyorsan galiba orayı doldurabiliyorlar bi ara vardı tvde. Dişlerin çok güzelmiş zaten yetişmese de sorun olmaz :)

Allah tamamına erdirsin bu arada :)

Dişlerinin arkadından takıyorlar. İlk başlarda konuşmada diline takılabilir ama zamanla alısıyorsun :) dişleriniz zaten düzgün ama bına rağmen teli en az 1 seneden önce çıkartmıyolar, zaten çıkartırmayında geri kayma ihtimali var çünkü. Ama görünmez braket taktıracaksanız sorun olmaz zaten belli olmuyor :) fiyatı diğer braketlere oranla daha pahalı. İyi günler....:KK25:
Cevaplarınız için teşekkür ederim :)

bugün ortodontiste gittim metal teller (boyları standart küçük braket yok dedi) için 4500 dedi 1000tl peşin kalan da aylık 300tl taksitle kesin olarak üstten 2 dişim çekilecek diş röntgeni, çekim ve diş temizliğini de başka yerde yaptıracaksın dedi bu arada şehir Çanakkale çok seçenek yok en güvenilir gelen yere gittim başlamaya karar verdim

bugün ortodontiste gittim metal teller (boyları standart küçük braket yok dedi) için 4500 dedi 1000tl peşin kalan da aylık 300tl taksitle kesin olarak üstten 2 dişim çekilecek diş röntgeni, çekim ve diş temizliğini de başka yerde yaptıracaksın dedi bu arada şehir Çanakkale çok seçenek yok en güvenilir gelen yere gittim başlamaya karar verdim
canım hayırlı olsun aramıza hoşğelidnozamanm .. ya zaten ortodontı diş temizliğini cekımı vs yapmıor klinık tarzı yerlerde oluyor bazenn.. zaten ortodontı dişci değil bencede dişçinin işini yapmamalı..
fiyatta normal geldı bana acıkcası .. dişini cektır bencede ben ilk ay cektırmedım sonra pişman oldum ve zate sonrakı ay cektırınce ve dişler oynamaya başlayınca tedavı suremı 1 ay daha uzattığım ıcın kendıme kızdım :)
tekrardan hayırlı olsun :)

Back