Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

İnsallah cnm cok tesekkur ederim dislerim baya aralikli onlarin kapandigini gormek icin sabretcm artik

Merhaba kizlar ben de dun tel taktirdim buna nasi aliscm bilmiorm ya bisi isiramiyorum kati yedigimde hemen arasna kaciyo rahatsiz oluyorum disler agriyo zaten off of br sene gecer mi
Sadece 1 hafta öyle ağrıycak. Sonra rahatsın canım :)

İnşallah :/ bi 3 ay falan daha bakıcam oynama olursa arkadan tel taktırmayı düşünüyorum

Oynama olabiliyor. 20lik dişler çıkmaya çalışırken biraz yer bulup itebiliyorlar dişleri.Benim ablamın alt dişleri yaptırmadan önceki halinden daha bozuk maalesef.. ki üst dişleri yüzünden tel takmıştı. Ben de kullandım hiç bozulma olmadı diyebilirim. Sadece alt dişimin bir tanesinde biraz oynama var o da benim dudaklarımı ders çalışırken ısırma huyum yüzünden..Teller çıkarıldıktan sonra doktorum bana üst ve alta sabitleyici tel yapıştırmıştı hala duruyor o teller ..bir de gece yatarken takmam için aparat verdi ama onu kullanamadım. Sabitleyici teli taktırın derim bozulacak diye korkuyorsanız; dümdüz bir tel üst ve alta köpek dişlerine kadar yapıştırdı doktor bana..ben çok faydasını gördüm.

sabitleyici tel içeriden mi yani belli oluyor mu

Aaa anladım teşekkür ederim rengi beyaz mı peki?

Hayır beyaz değil..şeffaf da değil.. telin kendi renginde ama üzerinde yapıştırı olduğu için sadece diş arasındaki geçişleri görünüyor ağzını açıp bakınca Benimkiler oldukça damağa yakın biraz da o yüzden belli olmuyor.

Hmm anladım teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar..
1-2 ay önce AnkaraKkızılayda Dt. Özge Asmacık Yağcı hanımdan randevu alıp üst çenedeki 2 yankesici dişim için lamine yapılmasını istediğimi bunun için de bu site başta olmak üzere bikaç yerden referans aldığımı söyledim. Dişlerime baktı yaşımı falan sordu(22 yaşındayım bu arada) bana dedikleri şunlardı:

"Ben şimdi sana lamine yapsam dişlerini biraz törpülemem gerekecek orayı doldurayım desem( ona bi şey söyledi ama ben o tedavinn adını unuttum ) kafanı yukarı doğru kaldırıp kahkaha attığında çirkin bi görüntü elde edeceksin. Dişlerinde herhangi bi sağlık problemi yok senin için tek şey estetik diş tedavisi ben de bunu yapıyorum yaşın çok genç dişlerin de çok sağlam benim bunu yapmaya vicdanım el vermez durduk yere dişlerini törpüliycem ben ortodonti yapmıyorum ama sana şiddetle ortodonti tavsiye ediyorum. Kendi dişlerinin yerini hiçbi şey tutmaz"
dedi..

Ben de ona bi önerisi olup olmadığını sordum bi arkadaşına dişlerimin fotoğrafını çekip gönderdi arkadaşı da ortalama 1 yıl içinde dişlerimin düzeleceğini fiyatının da 2000 tl + 150 $ olduğu söyledi. Özge hanım istediğin gibi araştır içine sinen bi yerde dişlerini yaptır ama ortodonti olsun mutlaka yazık etme dişlerine dedi.

Açıkçası samimiyeti beni mutlu etti ama ben lamine ile 1 hafta içinde harika dişlere ulaşacağımn hevesini kuruyordum. Şimdi ortodonti için araştrma yapıyorum. Ankara'da bildiğiniz deneyiminizin olduğu ortodonti ile ilgilenen bi diş hekimi tavsiyesinde bulunabilir misinz? ya da fiyatlar konusunda beni bilgilendirebilir misinz?
ben bu yıl kpss ye hazırlanıyorum mülakatlarım sırasında telle dolaşmak istemiyorum ama iş hayatına girdiğimde de dişlerim düzgün osun istiyorum.. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
Bu arada yeni üyeyimbu konuyu 17 hazirandaözge hanım a muayene olmaya gittiğimde açmıştım bi arkadaş buranın ana konu olduğunu ve buraya yazmamı söyledi.. yardımcı olursanız çok sevinirim yorumların tümünü okuyamadım ama

Bencede dislerin saglamsa neden torpuleteceksinki? Insanin kendi disi gibi yok. Yasinda genc. Artik dis teli cok yaygin ve kimse eskisi gibi gozlerini dikip bakmiyor. Ben iki cocuk annesi biri olarak iyiki taktirdim diyorum. 1 yil dediginde inanki cok hizli geciyor. Iyi arastir icine sinsin.

aL BENDEN DE OKADAR bende bıktım artık yeteeer ya çıksın şunlar 19 aydır beraberiz

:) Güzel tarafından bakın.. Ağzında diş teli olanların dişleri tel takmayanlara göre genelde daha bakımlı ve temiz oluyor. Ben 2 yıldan fazla taktım ağzımda çok yara oluyordu, dudaklarıma takılıp kanatıyordu ama tellerin altı beyaz kalacak diye korkumdan yanımda diş fırçası taşımaya alıştım. Tabi telleri düzgün temizlemediği için daha doğrusu temizliğini önemsemediği için dişleri çürüyen de gördüm (1Kişi) o da erkekti.
Dişi herkes için önemlidir ama tel takanlar o kadar eziyetten sonra dişlerinin kıymetini çok iyi biliyorlar
Hazır ağzınızdayken tellerinizle fotoğraf çektirin, çıktıktan sonra keyfini bir ömür boyu yaşayacaksınız

Ben 1,5 aydir tel takiyorum. Cok da seviyorum benden bir parca oldular artik sorunuz varsa yardimci olurum kizlar az cok deneyimliyim

Nasıl çoğu gitti azı kaldı yahu 1,5 aydır kullanıyorum demişsin:) Benimde 2 yıl cnm inşallah uzamaz

Ay mı demişim kafa mı kaldı bende 1,5 yıl canim hemen duzeltiyorum. Leyla oldum iyice doktorun dediklerine uyarsan uzamaz tatlim merak etme :)

Ay mı demişim kafa mı kaldı bende 1,5 yıl canim hemen duzeltiyorum. Leyla oldum iyice doktorun dediklerine uyarsan uzamaz tatlim merak etme :)

Az kalmış o zaman darısı başıma inşallah:) Ne sert gıdalar tüketiyorum ne asitli içecekler içebiliyorum 2 aydır korkumdan kopacakda tedavim aksayacak diye:) meyve suyu içsem fırçalıyorum. Üşeniyorum bazen ama sonra kızıyorum kendime düzgün ama sapsarı dişlerler mi dolaşacaksın kızım diye:) Çok şükür 2 aydır ne kopma ne sararma gibi sorunlarım olmadı. Bundan sonrada olmaz inşallah:) Çekimli mi oldu tedavin? Kaç yaşında taktırdın bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…