Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

1 haftadan sonra gidiyor ağrılar hiç merak etme..ayrıca "ortodontik diş fırçası" adı altında fırçalar vari ben çok memnunum onlardan :)

Bugün birinin randevusu vardı galiba ama kimindi unuttum kaydirigubbakcemile
Yarın charmingin...
Sonra benimmmmmmm :lepi:

Arkadaslar herkese merhabakaydirigubbakcemile3.Doktordaydim biraz önce geldim.Bugün dislerimde bayagi bir düzeltme yaptikafamçokkarıştı,önce ince bir kagitla dis aralarinda biraz yer acti,sonra dislerin altlarini cok az törpüleyerek ayni hizaya getirdi,ve tabi telleride degistirdişakkıdı.Aslinda 2 hafta sonraya randevu verecekti ama ben ramazan diye istemedim 3 hafta sonraya verdi,en azindan simdi bir oruc günüm kayip olurcokacimcoook.Hersey cok iyi dedi.Yarin randevusu olan arkadastanda gelismeleri bekliyoruz.:içelim:

canım benimde 2,5 yıl oldu en gec 3 aya cıkıcak ayyy zor gelio demi sonları hanı ılk baslar böle degildi sende lastık kullanıor musun :tomato:
evet canım lastik kullanıyorum ama teller çıktıktan sonra köpek dişlerimden bir tanesinden ameliyat olmam gerekecek.. kök çok uzun.. ne yapacaklar bilmiyorum ama galiba törpülenip diş eti tekrar dikilecek..

Yarın Randevum Var Kızlar ... Aksama Yazarım Doktorumun Dediklerini ... Bakalım Ayy Merak EdiYorum Cidden

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi kelebek çok sevindim herşeyin yolunda olmasına canım kaydirigubbakcemile2
Ne güzel yakın zamanda çıkıcak galiba seninde tellerin kaydirigubbakcemile5

Bugün charming ve Nur1986'nın randevusu var kaydirigubbakcemile
Yarında benimmmmmmmm :lepi:
Gelmek bilmiyor randevum bi türlü :mymeka:

kızlar bende haberler kötü yine cıkacagı günü vermedi doktor. bir kac ay daha duracak dedi galiba ekimde yas neyse alıstım artık ama morallerim cok bozuldu cidden. sadece geceler için lastik kullanıorum kasımı bulur

Selam herkese,
Akşamüstü randevum vardı. hihoyyyt
Bugün bayağı bir uğraştı,40 dk'ya yakın.
Üst tellerimi değiştirmedi yine her zaman olduğu gibi takıldığı günden beri aynı teller.
Alt telimi değiştirdi daha sonra ince bir teli braketlere geçirerek değiştirdiği telin arasına dolandırdı bükerek,ilk defa taktı o ince telden.
Son olarakta bir paket lastik verdi kendim takıp çıkarabileceğim.
Alt azı dişinden üst köpek dişine takarak kullanacakmışım.
Kendi taktı ilk iki tanesini benim görmem açısından,zor birşey değil zaten.
Zorladığı tarafı ilk olduğu için yadırgadım tabi. benneyaptımki
Esnerken bile ağzımı tam açamadığım için alışmakta biraz zorlanıcam sanırım. mirmirmirmir
Tedavinin çoğunu atlattığımızı bunları düzenli uygulamaya başladığımızı ve 10 ay'da istediğimiz gibi düzelir içimize sinerse çıkarabiliriz dedi. kaydirigubbakcemile2
Birdahaki randevumda 7 ekim.

bosver cıkmasın ya zaten alıstım yoksa morallerim cok bozuluo.
Çıkacağı günü vermediğine göre demek ki tam istediği gibi düzelmedi henüz. :sm_confused:
Nedenini söylemiyor mu sana,yani şundan dolayı beklememiz gerekiyor diye.
Banada ilk kez lastik verdi bugün.
Ama ben yemek harici tüm gün kullanıcam. :1ninca:

Seninkide benimki gibi olmuş ne kadar olmuştu tel kullanmaya başlayalı :uhm:

Seninkide benimki gibi olmuş ne kadar olmuştu tel kullanmaya başlayalı :uhm:
Sende lastikleri tüm gün kullanacaksın sanırım.
Benim 6.ay'ım şuan.
Dediğim gibi ilk kez lastik verdi kendim takıp çıkarabileceğim. CADIARZU
Ağzımı tam olarak açıp kapayamıyorum bile. :1ninca:
Hergün 2 tane lastik kullanıcam alt azı dişlerimden üst köpek dişlerime takıyorum.
Sen lastikleri nasıl kullanıyorsun ?

Hiç bi randevum 40 dk sürmedi benim benneyaptımki
Charmingcim senin adına çok sevindim 10 ayda çıkarabiliceksiniz belkide hihoyyyt
Zaten 6. ayındasın az daha sabır ne kalmış ki
Ben o lastikleri tvde bi kızın ağzında gördüm o yüzden ne olduğunu biliyorum :lepi:
Bugün benimde randevum var abaca ne dicek gelince hemen yazarım kaydirigubbakcemile

Ben de birazdan randevuma gidiyorum canım kaydirigubbakcemile5
İnşaallah çıkartır tellerini sonunda aramızdan bir telli uçuyor şakkıdı -tatlicadiarzu-

Evet benimkide seninki ile aynı yalnız ben lastikleri 2günde 1çift kullanıyorum ortodontistim öyle kullanmamı söyledi. Yemek harici atıştırmalık yerken çıldırtıyor ama beni ağzımı hiç açamıyorum klava:
Ben daha yeni taktırdım telleri 1.ay dolduğunda bu lastikleri verdi bana kullanmam için sanırım ilerlemem baya hızlı olmuş :dance:

Birazdan randevuya gidiyorum...

Dua edin de tellerim çıksın kızlar gerçi çıkarıcam dedi ama belli olmaz son anda iptal eder falan..Gelir gelmez hemen yazıcam...kaydirigubbakcemile5

Ben de birazdan randevuma gidiyorum canım
İnşaallah çıkartır tellerini sonunda aramızdan bir telli uçuyor

İyi haberlerinizi bekliyoruz :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :teytey:

Canım moralini bozma bak tam yerine oturmadan çıkartmış olsa geri eski haline dönmeye başlayınca daha kötü olacaktın okadar sabrettin 2ay nedirki hem bizide yalnız bırakmamış olursun :teselli:

Dün yazamadım kusura bakmayın kaydirigubbakcemile
Doktora gittim herşeyin yolunda olduğunu söyledi herzamanki gibi
Arkadaki dişimi öne bağladı, telimi gerdi...
Allah'ım gece ağrıdan uyuyamadım hala çok ağrıyor dişlerim senağlama
Ama şu dişimin öne geldiğini göreyim başka birşey istemiyorum

Duygu'cum adına çok üzüldüm... Ama olsun biraz daha sabret o kadar sabrettin sağlam olsun... Nasılsa yol çoktan yarıladın çok az kaldı :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…