Kızlarr 3 Eylül 2008 Saat 14:00 ' te tellerim çıkıyor... :dance: :dance: :teytey:
O kadar mutluyum ki anlatamam darısı sizin başınıza...:Saruboceq:
Kızlarr 3 Eylül 2008 Saat 14:00 ' te tellerim çıkıyor... :dance: :dance: :teytey:
Ben özelde yaptırıyorum.kızlar ortadonstik tedaviyi nerede görüyorsunuz.yani özel muayenedemi,devlet hastahanesindemi.lütfen hemen söyleyin.birşey danışacağım.özel mueyenede görenler için.
Evet bu konuda bilgim var biraz.canım ben şöyle birşey duydum.ilk zaten ortadostik tedaviye başlamadan önce çürükler yapılıyıor.benim.çürükler 900milyon tuttu.ama birşey öğrendimki doktordan dişe hangi tedavilerin uygulandığına ait yazı alıp kaşe attırıyormuşsun.onuda hangi sağlık güvencen varsa bu kaşeli olan kağıtla birlikte oraya başvuruyormuşsun.oda masrafının %30unu karşılıyormuş.senin bu konuda bilgin varmı canım.
Evet bu konuda bilgim var biraz.
Ssk ve bağkur karşılıyormuş ama yüzde kaçını bilmiyorum tam olar
cnm bnm de dis dolgum var ve bnde ortodontk tedaviyi gördügüm klinikte yaptırıyorm ve 500 tly odeyecegim bnde sizdn ılk kez duydum böyle birseyi peki ssk veye bagkur ordotontik tedavinn %30 karşılıyor mu yoksa ordotontik tedavi buna dahil degil mi:uhm::uhm::uhm:bu arada bnde yarn randevuya gidecegim bakalım doktor ne dicek kuzenm var dedigine göre teller cok yakısmıs bana o da bnden gördügü icin dislerini göstercek bnm telleri cok begenmis cok güldüm valla demekki abartıgımız kadar da kötü deil bu tellerkaydirigubbakcemile2sırnaşık şey
5 gün sona gidince benim de arkaya tel yapistiracagini söylemişti doktorum canim ama senin seffaf plakdan sona uygulucakmis senin doktor amaben 2,5 senedir tel kullaniorum üste seffaf uygulucakmis bakalim hayirlisi senden bir gün önce benim randevum yanliz doktorumun verdigi lastikleri kullanmadim düzenli bu ay bir ay daha taktirir gibim gelio. Hadi seninkiler bi ciksin kutlayalim duygucum sonra benimkileri
Bana elix adı verilen şeffaf plak uygulanacak,bildiğim kadarıyla 1 sene kadar yemek yerken hariç 24 saat takacağım,bunun sonunda dişimin arkasına tel yapıştırılacak,o da ömür boyu kalabiliyormuş...
İyi dilekleriniz için sağolun valla çok heyecanlıyım nasıl olucak acaba dişlerim..
Arkadaşlar tam da tel taktırmayı düşünürken geçen hafta bir trafik kazası geçirdim ve üst köpek dişlerimden biri kırıldı tabi ki bir diş hekimine gidicem öncelikle ağzımın içinde ve dudağımın üstünde dikişler var iyileşmelerini bekliyorum sizce yine de tel takılabilir mi diş yaptırmak istemiyorum :1no2:
çok teşekkür ederim cevabın için umarım uygundur durumum tel takılmasına yoksa çok üzülcem tekrar teşekkürlerAğız içi enfeksiyon oluşmaması için bence yaralarının iyileşmesini bekler ortodontist eğer durumun tel kullanımına müsait ise sende bizden olursun :teselli:
Yalnız ben tel taktırma kararı aldım ortodontistim önce dişlerimin pozisyonunu düzeltmek için farklı aparat kullandırdı 3ay sonra tellerim takılabildi ancak seninkide otodontist ile görüşmene bağlı olarak süren değişebilir. Geçmiş olsun a.s. :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?