Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ama yine de inci dişlerimi düsündükce sabir ediyorum ama bu ay dicem ne zaman cikicak die yeter die dile kolay 2 yili gecti die.ç

Kızlarr 3 Eylül 2008 Saat 14:00 ' te tellerim çıkıyor... :dance: :dance: :teytey:

O kadar mutluyum ki anlatamam darısı sizin başınıza...:Saruboceq:

Duygucum gercekten cok sevindim.kaydirigubbakcemile5Böyle güzel sonuclari gördükce bizede zaman daha cabuk geciyor.Sana inci gibi gülüsler diliyorum:içelim:

kıslar 6 gün sona dişçideyim bakalım pekişme için kullanagı d,işin arkasına tel yapıstırıcaktı doktor. duygucum sana pekiştirme ne uygulucak doktorun

arkadaşlar ben 4 seneden fazla diş teli kullandım,o zaman zarfında çok zor günler geçirdim ama şu anda inci gibi dişlerim var..herkes hayranlıkla bakıyo...sabredin :)

Kızlarr 3 Eylül 2008 Saat 14:00 ' te tellerim çıkıyor... :dance: :dance: :teytey:

O kadar mutluyum ki anlatamam darısı sizin başınıza...:Saruboceq:

Ne güzel bi haber canım, tebrik ederim seni hihoyyyt
10 ay sabrettin ve sonunda inci gibi dişlerin oluyor kaydirigubbakcemile2
Benim randevu tarihimde senin diş tellerin çıkıyor ne güzel kaydirigubbakcemile

Evet bu konuda bilgim var biraz.
Ssk ve bağkur karşılıyormuş ama yüzde kaçını bilmiyorum tam olarak.
Benimde tel takılmadan önce yapılması gereken tek bir işlem vardı.
Alt çenedeki köpek dişimin yanındaki 4 numaralı diş çekildi.
Tek diş çekimi olduğu için diş hekiminin muayenehanesinde çektirmiştim ve 20 ytl ödemiştim.
Şimdi birdahaki randevuya kadar yaptırmam gerekn bir dolgu ve diş taşı temizliği var.
Bunun için özele gitmeyi üşünmüyorum ben.
Dş hastanelerinde ücretsiz yapıyorlar.
Sende isteren diş hastanelerine bir danış randevu veriyorlar mı bilmiyorum ya da uzak tarihe atabilirler mi ?
Eğer o olmazsa ortodontistten kaşeli bir kağıt alıp sağlık güvencesi merkezine başvurursun.

5 gün sona gidince benim de arkaya tel yapistiracagini söylemişti doktorum canim ama senin seffaf plakdan sona uygulucakmis senin doktor amaben 2,5 senedir tel kullaniorum üste seffaf uygulucakmis bakalim hayirlisi senden bir gün önce benim randevum yanliz doktorumun verdigi lastikleri kullanmadim düzenli bu ay bir ay daha taktirir gibim gelio. Hadi seninkiler bi ciksin kutlayalim duygucum sonra benimkileri

Bu lastikler nasıl bişey nasıl kullanılıyor :uhm:

bir ömür kalabiliomuymuş ??

ben 27 yaşındayım canım ve 9 aydır takıyorum... ilk taktırdığım gün ben de görüntümü hiç beğenmemiştim ama alışıyorsun zamanla... o ilk anda böyle hissetmen normal... :) benim de düşün ağzımda köpek dişim yerine hala süt dişim vardı... onu çektiler ve dişsiz kaldım... hala da tam olarak çıkmış değil... ama çıkacak ve teller çıktığında süper olacak... hatta üst ön 2 dişim ayrık onlar için de tel takmayı düşünüyorum ... :)

ağrılara gelince esr@ çok güzel anlatmış... zaman zaman olacak o ağrılar... alışacaksın...

ısırarak birşey yemek ve kola - soda gibi asitli içecekler içmek yok... bir de evet özel diş fırçaları kullan ki daha iyi temizlensin ve daha sonra teller çıktığında renk farkı olmasın... :)

Arkadaşlar tam da tel taktırmayı düşünürken geçen hafta bir trafik kazası geçirdim ve üst köpek dişlerimden biri kırıldı tabi ki bir diş hekimine gidicem öncelikle ağzımın içinde ve dudağımın üstünde dikişler var iyileşmelerini bekliyorum sizce yine de tel takılabilir mi diş yaptırmak istemiyorum :1no2:

Ağız içi enfeksiyon oluşmaması için bence yaralarının iyileşmesini bekler ortodontist eğer durumun tel kullanımına müsait ise sende bizden olursun :teselli:
Yalnız ben tel taktırma kararı aldım ortodontistim önce dişlerimin pozisyonunu düzeltmek için farklı aparat kullandırdı 3ay sonra tellerim takılabildi ancak seninkide otodontist ile görüşmene bağlı olarak süren değişebilir. Geçmiş olsun a.s. :1hug:

çok teşekkür ederim cevabın için umarım uygundur durumum tel takılmasına yoksa çok üzülcem tekrar teşekkürler

bende de şu anda sabit tel war ve benim asıl bozukluk alt dişlerde geçtiğimiz kasım ayında taktırmıştım doktorum bi kaç ay sonra çıkarırım dedi bu arada tellerin değişik türleri oluyo çelik tel gibi onlar dişleri yerleştirdiği için bi gerilme yada hareket olması normal bana da 10 gün sonra stripping yapacak çok korkuyorum

çok normal o ağrılar ben o ağrılar yüzünden katı hiç bişey yiyememiştim 2 hafta çektim o ağrıları ve o 2 haftada sadece dondurma,yoğurt gibi gidalar tükettim

Benim 3 ayim doldu, üst cenemde baya degisiklik var, alt sanki bazen düzeliyor bazen bozuluyor gibi geliyor, bakalim daha nekadar sürecke, alt ceneme 3. teli degistirdiler üst ´te 2.
Umarim yakinda alt cenemde düzelirde hersey cabuk ve iyi biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…