• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

offf kıslaaar offfff bugün dişlerim müthiş ağrıyorrrsenağlama
dün gittim ortodontistime geride olan dişim için tıkandık orda deyip 4 nolu dişimi törpüledi yer açtı gerideki dişime vede ip gibi bişi bağladı yine ama dün geceden itibaren dişlerim felaket ağrıyor yaaa senağlama çok uzun süre böle ağrımamıştı benim gibi çok ağrısı olan varmı yaaa ?? neden benim bu kez böle çok ağrılı oldu bilmem :delphin::delphin:

Canım arkadaki dişini öne çekiyor işte gymlovam başka ne istiyorsun :1hug:
Yakın zamanda ağrın diner endişelenme, arkadaki dişin öne geliyor demekki ondan ağrıyor gamyoncuiremsu
Hem bak arkadaki dişler çabuk öne geliyormuşş charmingten duydumm kaydirigubbakcemile

offf kıslaaar offfff bugün dişlerim müthiş ağrıyorrrsenağlama
dün gittim ortodontistime geride olan dişim için tıkandık orda deyip 4 nolu dişimi törpüledi yer açtı gerideki dişime vede ip gibi bişi bağladı yine ama dün geceden itibaren dişlerim felaket ağrıyor yaaa senağlama çok uzun süre böle ağrımamıştı benim gibi çok ağrısı olan varmı yaaa ?? neden benim bu kez böle çok ağrılı oldu bilmem :delphin::delphin:
Törpüleyip yer açmış,ip gibi birşey derken anlamadım ama ondan bağlamış tabiki ağrıların olması çok normal gymlova.

Eğer dayanamayacak gibiysen ağrı kesici al istersen,ortodontistin önermiştir sanada.

Yakın zamanda ağrın diner endişelenme, arkadaki dişin öne geliyor demekki ondan ağrıyor gamyoncuiremsu
Hem bak arkadaki dişler çabuk öne geliyormuşş charmingten duydumm kaydirigubbakcemile
Evet yerine oturması gereken dişler daha uzun zaman alıyor.

Ama geride olan dişim daha çabuk öne gelmişti benim.

Hatta ortodontist lastikleri geçirdiği anda bile öne getiriyordu o dişi.

Oynuyordu yani ben hissediyorum acıdığı için. :1ninca:

Canım benim yaaa..walla hiç böle ağrı olmamıştı bide doktor dişlerin çok iri braket küçücük kaldı dişlerinde dio naniknaniko yüzden yer bulamıo dişler..Allah tan töpülerken hiç acımadı dişler ya bide çok ilginç ne kadar çabuk hareket ediyo dişler dün akşam 6 da yaptı bu işlemi gece 12 de baktım dişime resmen yer açılmış kaymış öne doru töbe töbeee :lepi::lepi:kafamçokkarıştı
Haftaya yine çağırdı beni cuma akşamı..bence seninde randevuların sıklaşır beklemekten skılıyo insan haklısın şekercimm
:teselli:

Evet yerine oturması gereken dişler daha uzun zaman alıyor.

Ama geride olan dişim daha çabuk öne gelmişti benim.

Hatta ortodontist lastikleri geçirdiği anda bile öne getiriyordu o dişi.

Oynuyordu yani ben hissediyorum acıdığı için.

Ya şu doktor tatilden gelsede bi benim dişimide öne bağlasa boş boş bekliyorum resmen :mymeka:
3 Eylül... Sabır sabır... senağlama

Canım benim yaaa..walla hiç böle ağrı olmamıştı bide doktor dişlerin çok iri braket küçücük kaldı dişlerinde dio naniknaniko yüzden yer bulamıo dişler..Allah tan töpülerken hiç acımadı dişler ya bide çok ilginç ne kadar çabuk hareket ediyo dişler dün akşam 6 da yaptı bu işlemi gece 12 de baktım dişime resmen yer açılmış kaymış öne doru töbe töbeee :lepi::lepi:kafamçokkarıştı
Haftaya yine çağırdı beni cuma akşamı..bence seninde randevuların sıklaşır beklemekten skılıyo insan haklısın şekercimm
:teselli:

Benim randevularım zaten sıktı canım haftada 1 gittim hep şakkıdı
Amaaa doktorum tatile bi çıktı ve o günden beri böyle tellerle kala kaldım...
Dişim için yer açıldı ama öne bağlaması gerek, kendim mi bağlasam bişilerle -tatlicadiarzu-
Beklemek ne zor kızlar kaydirigubbakcemile

Törpüleyip yer açmış,ip gibi birşey derken anlamadım ama ondan bağlamış tabiki ağrıların olması çok normal gymlova.

Eğer dayanamayacak gibiysen ağrı kesici al istersen,ortodontistin önermiştir sanada.

Evet canım öğle yemeği yemeye çalışıpcokacimcoook içicem ağrı kesici bişi...:delphin:
o ip dediğim şey nasıl diyim misine wardır ya onun daha elastik olanı...resmen çekiştiriyo şuan dişimi..Aslında dişim bayağı öne gelmiş ama yer bulamadığı için kaldı orda..nese 6 ay sora yerlerine oturur diye tahmin ediyorum inşşş hepimizin inci gibi dişleri olur canlarr..:nazar:

Evet canım öğle yemeği yemeye çalışıpcokacimcoook içicem ağrı kesici bişi...:delphin:
o ip dediğim şey nasıl diyim misine wardır ya onun daha elastik olanı...resmen çekiştiriyo şuan dişimi..Aslında dişim bayağı öne gelmiş ama yer bulamadığı için kaldı orda..nese 6 ay sora yerlerine oturur diye tahmin ediyorum inşşş hepimizin inci gibi dişleri olur canlarr..:nazar:
Hmm..Tamam canım anladım ben onları.

İlk 2 ay banada bağlamıştı onlardan.

Evet haklısın onların ağrısı fazla oluyor.

Bağlarken bile çok acıyordu,zor dayanıyordum ben. :delphin:

Ama onları taktığı ilk 2 ay gelişmeler hemen belli ediyordu kendini en güzel tarafı o. hihoyyyt

Ağrı kesicini aldın mı acın hafifler merak etme. kaydirigubbakcemile5

İlginçç kaydirigubbakcemile
Acaba banada mı öyle bişiler takıcak ki kaydirigubbakcemile2
Hiç sabrım kalmadı benim sanki, biran evvel çıksada kurtulsam diye bakıyorum artık :çok üzgünüm:
Halbuki daha 4 ay oldu yakında 5 olucak... :1no2:

Yazık sana :teselli:
Çıktığı günü bir görsek... Ayy ayyhh senağlama
Bende heyecan ve umutla bekliyorum. :çok üzgünüm:

Gelişmeleri gördükçe ve zaman geçtikçe daha mı zor oluyor beklemek. fisfisfis

Bilmiyorum ben beklemedeyim ya o yüzden mi bana öyle geliyor acaba. :1ninca:

Aslında benim beklemekle bir derdim yok canlar dönem dönem hepimize oluyor...diyorumki bende düzelsin yeterki düzgün dişlerle güleyim ama kalsın teller farketmez pekiştirmek için 6 ay kadar kalıcak yani sonuçta..Benimde 4,5 ay oldu kızlar ama etkiler daha yeni belli olmaya başladı..bakmayın ya kolay diil yıllarca dişi alıştığı yerden oynatmak yeni yere oturtmak...
Charmingcim evet bu ip olayını bağlarken hakikatten dişim kökünden oynuyo sanki innocent sanada böle bişi takar belki gerideyse dişin seninde..

Bende heyecan ve umutla bekliyorum. :çok üzgünüm:

Gelişmeleri gördükçe ve zaman geçtikçe daha mı zor oluyor beklemek. fisfisfis

Bilmiyorum ben beklemedeyim ya o yüzden mi bana öyle geliyor acaba. :1ninca:

Neden bilmiyorum ama bana son zamanlarda öyle zor geliyor ki beklemek...
Hemen düzelsin hemen çıksın istiyorum... benneyaptımki
Kış gelse daha kolay olucakmış gibi geliyor sanki, kış aylarını severim hem özledim.
Bir daha ki yaza telsiz olucam inş hihoyyyt

Aslında benim beklemekle bir derdim yok canlar dönem dönem hepimize oluyor...diyorumki bende düzelsin yeterki düzgün dişlerle güleyim ama kalsın teller farketmez pekiştirmek için 6 ay kadar kalıcak yani sonuçta..Benimde 4,5 ay oldu kızlar ama etkiler daha yeni belli olmaya başladı..bakmayın ya kolay diil yıllarca dişi alıştığı yerden oynatmak yeni yere oturtmak...
Charmingcim evet bu ip olayını bağlarken hakikatten dişim kökünden oynuyo sanki innocent sanada böle bişi takar belki gerideyse dişin seninde..

Evet canım geride bir dişim, ne varmış oda diğerleri gibi sırada olsaymış :mymeka:
Neyse ki oda gelicek yavaş yavaş bunada şükür...
Bizim zamanlarımız aynı sorunlarımızda aynı sayılır belki aynı zamanda çıkar kaydirigubbakcemile5

Benim 5 ay'da düzeldi dişlerim gymlova,ortodontist beklememiz gerektiğini söyledi,dişlerin iyice yerine oturması için.

Gelişme gördükçe mutlu olup burada paylaşıyordum bende.

Ama şimdi bekliyorum diye mi zor geliyor bilmiyorum. :uhm:

Umarım 10 ayda falan çıkarır. :Saruboceq:

CANIM TEL SÜRESİ 1 2 SENE GİBİ BİR VAKİT ALIYOR.HAKLISIN İLK GÜNLER GERGİNLİK AĞRI OLUR SONRA GEÇER.ÇOK FAZLA KAHVE ÇAY KOLA İÇME TEL ALTLARINDA İZ BIRAKABİLİR.FIRÇA ORAL B NİN ÖZEL DİŞ TELLERİ OLANLAR İÇİN FIRÇALARI VAR KESİNLİKLE ONDAN KULLAN.BİDE GÖRÜNTÜYÜ DERT ETME BEN TAKTIĞIMDA EŞŞEK KADAR KIZDIM:) AYRICA TELLİ KIZLAR DAHA HOŞ GÖZÜKÜYOR BENCE BUNLAR ERKEK ARKADAŞLARIMIN DÜŞÜNCELERİ:)a.s.

ya arkadaşlar ben bugün taktırdım porselen, geçen hafta yüzük gibi bir şey takmıştı doktor köklere bügün ise 5 dk'da telleri taktı, şimdilik üst damağa taktırdım 6 ay sonra da alt'a takılacak, bu kadar kısa sürdü mü sizinde , yok film çekmeler yok ağıza alçı koymalar,,, bende bunların hiçbirini yapmadı abartmıyorum 5 dk 'da taktı, sizde de böyle kısa sürede taktıran var mı?

ya arkadaşlar ben bugün taktırdım porselen, geçen hafta yüzük gibi bir şey takmıştı doktor köklere bügün ise 5 dk'da telleri taktı, şimdilik üst damağa taktırdım 6 ay sonra da alt'a takılacak, bu kadar kısa sürdü mü sizinde , yok film çekmeler yok ağıza alçı koymalar,,, bende bunların hiçbirini yapmadı abartmıyorum 5 dk 'da taktı, sizde de böyle kısa sürede taktıran var mı?
Valla canım benim yarım saati geçkin bir sürede takmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Hatta bana en son randevuyu vermişti takılması uzun sürer diye.

Yaklaşık bir 40 dk'yı bulmuştu sanırım. fisfisfis

Ben metal kullanıyorum ama.

Birkaç kişden duydum ben mesala 15 dk'da takılan varmış.

Ama bu sürenin kişiden kişiye değişme farkı ne bilmiyorum. :sm_confused:

evet cnm kesinlikle cok guzel gorunuyor. ben de 19 yasindayim yeni tel taktirdim. sonucu dusundukce acayip mutlu oluyorum. sen de alisirsin ve umdugun guluse en kisa surede kavusursun:) yerimseniben

güzelim ben de senin yaşında iki yıl kullanmıştım o telleri...benimkiler dişlerime yapışıktı takıp çıkaramıyordum...ve ilk takıldığında hakikaten çok ağrılarım olmuştu... o ağrıları zaman zaman hissedeceksin...hatta doktor her diş tellerini sıkıştırdığında iki üç gün birşey çiğneyemeyeceksin... fakat güzel yanları, herşeyden önce tedaviden çok güzel sonuçlar alınabiliyor...bu da bir nevii estetik gibi bir şey... sonuç mükemmel olacak göreceksin... biz kadınlar güzel olmak için tüm sıkıntıları göze alırız...bu da böyle birşey...sıkıntısız bir yöntem diyemem açıkcası...ama güzel olmaya değer bence...

Canım benim daha önce pendulum kullanımından dolayı damak yapılacağı için ölçülerim alınmıştı ve üst dişlerimde yüzükler vardı alt dişlerin yüzüğünü hemen takıp ardından braketler takıldı benimde öyle uzun sürmedi 20-25dk kadar sürede bütün dişlerim bitti (12 şeffaf, 12 metal braket )

Ahh ahh su randevu gelmedi gitti 8 gün sonra gidecegim bakalim ne dicek ilk yillar böyle diildim ama 2 yil biter bitmjez sabirsiz oldum yaaa. Cünkü 2 yilda bitiricez demişti son 6 aydir da sonlarindayiz dior. Biktim resmen

Back