• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

hadi ya:teytey:ayyy ne güzel benimki takılalı 18 gün oldu.dişlerim çok ağrıyor.böle dişlerime elimi değdiremiyorum.senağlamasenağlamakolayı çok seviyorum.içemiyorum.pipetle içmeye çalışıyorum ama yinede dişime kaçıyor.bende içmiyorum.olsun. dişlerim düzelsinde herşeye gayılım.:1no2::1no2::1no2:benim randevumda 8 eylül.acaba doktor ne diyecek.

alışırsın canım zamanla... bi süre sonra dişlerin sürekli yer değiştirdikçe o kadar ağrın olmayacak... bu ilk zamanlar normal... kola içmemen de güzel... biliyorsun zararlı... belki de böylece koladan uzaklaşmış olursun sengözlerimebaksanab

Hadi bakalim kislar benim randevu da gelmek bilmior 12 gün sona cok merak ediyorum dişçim ne dicek ya cok seviniorm öle telleri cikan arkadaslari gördükce birde ben görsem kisslar

Birkaç ay önce çıktı tellerim.:sm_cool:
Geçen hafta dişçiye gittim.Diş etlerim çok hassaslaşmış.Şu an tedavi uygulanıyor.
Bu durum ortodonti tedavisi görenlerde oluyormuş.
Sizlere tavsiyem telleriniz çıktıktan sonra dişçinize bir uğrayın ve diş etlerinize baktırınn
Allah Kurtarsın
:delphin:

Birkaç ay önce çıktı tellerim.:sm_cool:
Geçen hafta dişçiye gittim.Diş etlerim çok hassaslaşmış.Şu an tedavi uygulanıyor.
Bu durum ortodonti tedavisi görenlerde oluyormuş.
Sizlere tavsiyem telleriniz çıktıktan sonra dişçinize bir uğrayın ve diş etlerinize baktırınn
Allah Kurtarsın
:delphin:

Sağol canım bilgilendirdiğin için :delphin:
Birgün bizde kurtuluruz inş gamyoncuiremsu
Dişlerinde hiç yamulma ya da bozulma oldu mu canım senin?
Birde diş tellerin çıkarken o son dişlere takılan yüzük gibi şeyleri çıkartması zor oldu mu doktorun?

Sağol canım bilgilendirdiğin için :delphin:
Birgün bizde kurtuluruz inş gamyoncuiremsu
Dişlerinde hiç yamulma ya da bozulma oldu mu canım senin?
Birde diş tellerin çıkarken o son dişlere takılan yüzük gibi şeyleri çıkartması zor oldu mu doktorun?

Dişlerimde hiçbir yamulma yok..ve teller çıkarken yüzükler birden çıkıveriyor.takılırken verdiği acıyı vermiyor yani..Hatta hissettirmiyo bilee..

Dişlerimde hiçbir yamulma yok..ve teller çıkarken yüzükler birden çıkıveriyor.takılırken verdiği acıyı vermiyor yani..Hatta hissettirmiyo bilee..

Aaa bu güzelmiş işte kaydirigubbakcemile5
Ben çıkarken biraz zorlarlar diye düşünüyordum gamyoncuiremsu
Çok şanslısın şutarafagitti Çünkü tellerin çıkmış, çok taktım bu aralar tellerime benneyaptımki Ne zaman çıkacaklar yoruldum beklemekten kaydirigubbakcemile
Sen ne kadar süre taktın canım?

Aaa bu güzelmiş işte kaydirigubbakcemile5
Ben çıkarken biraz zorlarlar diye düşünüyordum gamyoncuiremsu
Çok şanslısın şutarafagitti Çünkü tellerin çıkmış, çok taktım bu aralar tellerime benneyaptımki Ne zaman çıkacaklar yoruldum beklemekten kaydirigubbakcemile
Sen ne kadar süre taktın canım?

Ben 3 yıl taktım..Çok bunalmıştım bende ama deydi gerçekten..
Senin ne zaman çıkıyor

Ben 3 yıl taktım..Çok bunalmıştım bende ama deydi gerçekten..
Senin ne zaman çıkıyor

Hmm uzun zaman takmışsın canım...
Ama kurtulmuşsun çok şükür sonunda... a.s
Ben henüz 4 ay taktım canım...
Ne zaman çıkacağını tam olarak bilmiyorum ama bi 4 ay sonra belki çıkar benneyaptımki
Ekim de arkadaki dişim öne gelirmiş doktorumun dediğine göre...
Zaten tek sorunlu dişim o... İnş biran evvel öne gelirde çıkar benneyaptımki

adanada tel taktırmış olan bayanlar lütfen çağrıma kulak verin.önerebileceğiniz ortodontis uzman doktor varmı yada hastane.bana adresini yazarmısınız.

benim kızımda ortadaonti tedavisi görüyo 18 yaşına kadar görecek adanada balcalıda olması gerk ama randevuyla ocakta alınıyo hemşerim

merhaba arkadaşlar benim dişlerim aslında çok düzgündü ama eksik bir dişim vardı o dişin olduğu yerdeki süt dişim çekildi ve dişlerim kaydı doktor tel taktı bu gün 2. gün doktor ağrır dedi ama dişlerimi sanki yerinden çıkcak gibi hisediyorum ve geriliyolar yani nasıl diyim sıkışıyolarmış gibi bu normol mi? bide 13 yaşınndayım tedevai uzun sürmez demi bi daki ay okullar açılıyo o f ya dışarı bile çıkmak istemiyorum bişey daha sorcm dişleri fırçalarken normal fırça kullansak bişi olur mu

Canım o ağrılar gayet normal...
Dişlerine dokunamıcaksın, hatta sallandıklarını hissediceksin bunların hepsi normal şeyler...
Ağrıdıkları zaten kımıldadıklarını belli eder...
Bu ağrı sürekli devam etmicek daha 2.gününmüş çok yenisin...
Zamanla alışcaksın ve ağrılarında geçicek...

Ne kadar takıcağına gelince bu sorununla alakalı birşey doktorun zaten sana tahmini süreyi söylemiştir...

Dişlerini fırçalarken yumuşak uçlu diş fırçası kullanmalısın...
Umarım yardımcı olabilmişimdir kaydirigubbakcemile

Ne kadar çok haksız kazanç edinenler var bu işte!!, Tedavimden önce Bakırköyde bir Ortodontiste gittim, içeri girdiğimde anlamıştım kalın bir fiyat olacağını , adam kendi sistemiyle mükemmel donatmış içersini, film çekmeler hepsini kendisi yapıyor ,inanırmısınız arkadaşlar bana 6.000 dolar dedi, sonra bayrampaşa da bir bayan ortodontiste gittim 1500 dolar dedi,bayağı da talep edilen bir yer, merak ettiğim aradaki bu fiyat uçurumunun nedeni ney? o adamın taktığı teller alın kaplama mı ? hayır :) acaba kazandığı parayla yediği lokmlar boğazından nasıl geçiyor!!

çok haklısın canım.benim gittiğim yerde adananın en işlek yerinde .dekor felan süper.ama inanki benimde pahalıma gitti.napacağımı şaşırdım.o yüzden başka yere gitmeyi düşünüyorum.bu kadar parayı nasıl verecem

güzelim bir önceki mesajında demişsin ki alttan ve üsten toplam 4 diş çektirdim diye, bende 4 tane çektirmiştim 4. dişler yani,ve yarın tel taktırıyorum inş. aralarındaki boşluklar 3 ayda kapanır mı demiş doktorun gerçekten sana? eğer 3 ay ise çok kısa süre gerçektena.s.

güzelim bir önceki mesajında demişsin ki alttan ve üsten toplam 4 diş çektirdim diye, bende 4 tane çektirmiştim 4. dişler yani,ve yarın tel taktırıyorum inş. aralarındaki boşluklar 3 ayda kapanır mı demiş doktorun gerçekten sana? eğer 3 ay ise çok kısa süre gerçektena.s.
Benimde çekilen bir dişim vardı ve o boşluğun kapanması yani diğer dişin yerine kayması 5.ay'da oldu.

Pek sanmıyorum 3 ay'da o boşlukların kapanacağını.

Diş tellerini cikaran arkadasim bişi sorucam sana nasil bir pekiştirme uyguladin benim arkaya ince tel takilacakmis üste seffaf bir alet yani tellerin cikti gün mü takiliyor pekiştirme apareyleri merak ediyorum yoksa teller ciktiktan bir kac gün sona mi canim

Canim ya ben 19 yasinda taktim tellerivede hani hep dikkat ceken bir kiz oldum cevrede. Bu arada sözlüyüm yani disari neye cikasin gelmio anlamadim vallahi 2 seneyi geckin kullaniyorum ama sonunu düsündükçe mutlu oluyorum sende sonunu düsün canim hemen 2 yil olmus bile benim darisi senin basina insallah ciktigi günleride görürüz.

Bu konu için ayrı bir başlık açmana gerek yoktu.

Diş telleri kullananların topiği var zaten.

Oradan yardım isteyebilirdin.

offf kıslaaar offfff bugün dişlerim müthiş ağrıyorrrsenağlama
dün gittim ortodontistime geride olan dişim için tıkandık orda deyip 4 nolu dişimi törpüledi yer açtı gerideki dişime vede ip gibi bişi bağladı yine ama dün geceden itibaren dişlerim felaket ağrıyor yaaa senağlama çok uzun süre böle ağrımamıştı benim gibi çok ağrısı olan varmı yaaa ?? neden benim bu kez böle çok ağrılı oldu bilmem :delphin::delphin:

Back