Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşım çok saol yardım etmeye çalıştığın için, şimdi ben köpek dişimle yan kesici dişlerimi kıyaslayamıyorum çünkü onlar da geride ama alt köpek dişimin altıyla ön dişimin altı aynı hizada, hatta kapattığımda köpek dişimin daha inicek yeri yok gibi, ama gel gelelim gülünce falan daha yukarıdaymış gibi gözüküo. anlamadım gitti belki yan kesiciler geride olduğu için öyle duruo ya da köpek dişimin üstünde braket old. için yukarıda gibi duruo bilmyrm artık. bu arada senin dişlerin nasıl gidio ilerleme var mı , ben bi tane daha bilinen bir doktora gittim hemen hemen aynı şeyleri söyledi bizim doktorla ve doktorumu değiştirmeye gerek olmadığını söyyledi ve o da köpek dişlerimin yukarıda olmadığını söylemişti. tek farkı o geride olan yan kesicileri 1 seansta yerine getirebilcegini söyledi yeni gittiğim doktor, mevcut doktorsa hala yoğunluğu onlar üzerine vermedi, nie düzeltmio anlamıorum, hala alt köpek dişimi boşluğa doğru kaydırmaya çalışıo, adam bütün enerjisini o dişe verio halbuki bir üst dişleri debi yandan götürse düz dişlerle tedaviye devam etmek benim için hem daha güzel hem daha rahat olucak. bi yandan da kafam rahat olucak. o dişim yavaş yavaş kaysın...

Arkadaşlar benim 4. ayım olacak üst dişlerim tamamen düzeldi sayılır ama altta çok bi değişiklik yok acaba doktor şimdi altı mı düzeltecek ki? :/ Bide üst dişlerim düzelince alt dişlerim geride kaldı gibi oldu :/ Var mı tecrübeli :)

Fircalama olayi benide cok yordu artik ,ama ne kadar ugrasirsam ugrasayim istedigim gibi olmuyor
Benim telerim 2 aylik oldu sadece üstlerde var ,haftaya altlarada takilacak ...
Daha önce beni her goren senin altlarda sorun yok diyordu ,ust dislerim duzene girdi simdi altlar carpisik duruyor diyorlar :)))
Hayirlisi olsun hepimiz icin )))

evet yaa neyse adam gibi fırçalayamasak da teller cıkınca bir temizletiriz olur biter artık :) benim dr zaten alt kısımları son 2 aya bırakmıstı yani iki aylık bi tel sureci ile halledebilinecek şeymiş ama cekemem yaa üff gerek yok :) cene kapanma sorunum devam etseydi sen istemesende takardım diyor dr ama çene kapanma sorunun duzeldi diyor o yuzden benim isteğime bıraktı :) hayırlısı olsun bakalım

Hayirlisi olsun canim :) ben bu yola girdim ya ,sonuna kadar gitmek istiyorum altlarda duzelsin bari :)))
İlk zamanlar cok zor olacak eminim ama katlanicam artik .... isler duzeldikce aralari fircalaniyor ve beyazliyor ...
Listerinde kullaniyorum elimden geleni yapiyorum ,,,ama en son telleri cikarirken zaten temizleyecek dr,,,,
Zor olani basarip telleri taktirdim ya ....gerisi kolay bana :)

tellerin bakımı için neler kullanıyorsunuz? bir de telliyken sanki dişler daha bi sararıyo beyazlatmak için neler yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim :)

tellerin bakımı için neler kullanıyorsunuz? bir de telliyken sanki dişler daha bi sararıyo beyazlatmak için neler yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim :)

Signal white now ile fircaliyorum ,,,ardindan listerine agiz bakim suyu kullaniyorum ,,,, bu konu guzel degisik onerileri olanlar varsa bizimle paylassin lütfennn

Canim ben kullaniyirum sabit hemde 18 yasindayim ama 15 te falan agiz dis tedavisine basladim dişlerim kotu degildi hani gomuk çapraz degildi bir tane kopek disi vardi bunun icin iste dis cektir falan filan bide bi donem duzzenli gitmedim falan yani taktir bence ama duzenlu git sonra benim gibi ugrasma derim agiz sagligi onemli ama agri yapıyor baya yasak yiyecekler oluyor falan kiloda veriyorsun :)))

Benim de 3 aydır üst dişler beklemede alt dişlerle ilgileniyor.Alt dişler daha hızlı hizaya gelmeye başladı.Son randevumda böyle devam ederse yaz başında çıkarırız dedi.Yani öyle olursa 13-14 ayda tedavim bitmiş olacak.Ama ben yinede temkinliyim erken sevinmiyim belli olmaz sonra:))Benimde yankesicilerden biri gerideydi ve inan en zor düzelen dişim o oldu.9 ayda ancak diğer dişlerimle eşitlendi düşün yani.Kademeli kademeli geliyor Bi sağdan bi soldan. yani öyle zınk diye dümdüz geriden gelip yerine yerleşmiyor.

Kızlaaar aranızda 20 li yaşlarda rpe kullanan var mı? 22 yaşındayım üst çenem biraz dar çapraz kapanış ve orta hat kayması var.Daha önce resimleri paylaşmıştım. Girişimim olmuştu fakat sonra vazgeçmiştim aptal gibi Kızlar bana cesaret verin ne olurr Fotoları tekrar yükleyebilirim. Çene ameliyatı demezler umarım ya

Bende de darlık ve orta hat kaymasi vardı ama kapanış sorunu yoktu...6-7 oldu tel takali..kesinlikle taktir derim..ilk zamanlar pişman olabilirsin ama duzeldigini görünce cok mutlu oluyorsun..

ben kullandım 18 yaşındayken.. 5 6 ay falan durdu.. tabi ben başka tedavide görüyordum alt çenemde öndeydi biraz. o yüzden fazla durdu. normalde daha kısa süreli oluyor sanırım.. en fazla 1 1bucuk ay falan durur. öyle zor bişey değilki..
belki ilerler zamanla belli mi olur ? bence hemen başlayın. biraz konuşmayı rahatsız ediyo başta sonra alışıyosun ama..

fotoğraf yükleyebilirsiniz..

dişlerim şuan böyleler

9. ayda gitmiştim doktora dolgu yaptırdıktan sonra gel demişti. Hemen takarız demişti. Ben dolguları yaptırdıktan sonra bir daha gitmedim Pişmanım valla.

Selam kizlar
Dun alt diş tellerim takildi ....
Üstteki telleri degistirmedi ....
Dunden beri yemek yiyemiyorum ,bu hep böylemi olacak ? Yoksa zamanla alışırmıyımmm
Üst dis tellerimi her ay degistirmesi gerekmiyor mu ?
Beni bilgilendirirmisiniz ???

Kişiden kişiye değişir ama hep böyle olmayacak alışacaksınız. Yemediğiniz şey kalmayacak hatta
Her ay kesin değişmiyor doktor eğer gereğini görürse değiştiriyor.

merhaba :)
yıllardır okudum bir türlü tel taktırmaya cesaret edemedim.evliyim ve 2 cocuk annesiyim.26 yasındayım.gectiğimiz yaz artık yeter dedim ve diş tedavilerimi geçen hafta bitirdim.bursada aydan vatansever teziçle ortodonti tedavisine basladık.geçen hafta üstten 2 azı dişim çekildi.çookk zor oldu korktum üstelik.aglaya aglaya cektirdim.yarında aydan hanıma gidiyorum ve braketlerim takılacak.telde takılır heralde.ben şeffaf braket taktırıcam.sosyal açıdan metal taktıramam.rüyalarıma giriyor artık.bi taktırsamda tedavim başlamış olsa.yarın büyük gün...benim üst çenem daha önde.agzım kapalıyken görüntüde sorun yok ama gülerken var tabi.ön dişimden biride öne çıkık.1,5 2 sene dedi dr hanım.hadi hayırlısı :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…