ben suan 16 yasindayim.tedaviye 14 yasinda karar verdim.15e girmek uzereyken taktilar damakligi 3 ay durdu.dislerim cok carpık ve damak darken,suan tedavim tamamen bitti ve inanilmaz degisimi gordum.25 yas cok gec degil bence doktorunuza bi danisin derim :44:
çok şanslısın çok erken yaşta halletmişsin bu problemleri :) bana da dr üst çenem için önce ameliyat olman lazım demişti hiç damaklık seçeneğinden bahsetmedi. başka dr lara da danışmak en doğrusu.
bence tek doktora takilip kalma cunku her doktor isine gelen yontemi seciyor.
çok güzel olmuş dişlerin çok güzel gözüküyo:)
Hicbir bilgim yok malesef.doktoruna danis
cok tesekkur ederimm.yeni ciktigi icin henuz bakima gitme firsatim olmadi.telliyken ne hayallerim vardi dislerimle ilgilisizin suan cokmu carpık yoksa birkac dismi? bide doktor bana lastik verdi ama takmadim cunku tedaviye devam edebilme sabrim kalmadi acikcasi.dislerim kapanmiyor goruldugu gibi
benim dişlerim baya bi sorunlu üst çenemde darlık alt çenemde öne doğru fazla büyüme var alt dişlerimde sorun yok ama üst dişlerim baya çarpık dr en az 1 buçuk yılı gözden çıkarman lazım demişti. en azı 1 buçuk olduğuna göre en üstü kaç yıl olcak bilemiyorum tabi:)
umarim en kisa zamanda caresini bulursun.zor isler valla ya neler cektim bir ben bir de annem bilir yani.:44:
benim kızıma takıldı 2 ay oluyor alt üst yaşı 13 ama yaş durumunu bilmiyorum kontrole gidiyoruz sizin sorunuzu tam anlayamadım ilk gün ağrı yaptı oğluma üst dişlere takıldı acımadı ve düzeldi çok çabuk kızımın herhalde bir yıl kalabilir .
disci korkumdan yillarca carpik dislerle yasadimtelleri taktirdigim 2 ay oldu ,keske hic korkmasaymisim hemen gitseymisim diyorum simdi ...
doktoruma guveniyorum ,şu saattan sonra o ne derse o
bakalim zamanla neler yasiyacaz ...burdan birbirimizle paylasalim hem bilgi sahibi oluyoruz hemde kendimizi iyi hissediyoruz .....
kızlar bende 6 aydır tel var. tel taktırdıktan sonra dişlerimde yamulma oldu . bu normal mi sizce ya? sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı?? üst dişlerim sağa doğru eğik duruyo??
ya arkadaşlar, ben ısrarla köpek dişlerimin biraz yukarıda olduğunu söylüyorum ve doktorum normal yerinde olduğunu söylüo, tedavim başlayalı 8 aya yakın oluo. hatta 2 farklı doktor aynı şeyi söyledi. biri de baya bilinen doktor. doktor köpek dişlerimin yerinde olduğunu belki diş etlerimden kaynaklanabilicegini söylüo. şimdi arkadaşlar diş etlerimden nasıl böyle bir sorun olabilir , köpek dişlerim yukarıda görünebilir, eger öyleyse onun çözümü var mıdır, bir de köpek dişinin yerinde olup olmadığının bir testi var mı (yani üst köpek dişinin üstü yan dişlerin üstüne denk gelicek veya üst köpek dişinin alt kısmı yanındaki dişin altına hizalı olacak gibi.) fikri veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. kafam allak bullak
ya arkadaşlar, ben ısrarla köpek dişlerimin biraz yukarıda olduğunu söylüyorum ve doktorum normal yerinde olduğunu söylüo, tedavim başlayalı 8 aya yakın oluo. hatta 2 farklı doktor aynı şeyi söyledi. biri de baya bilinen doktor. doktor köpek dişlerimin yerinde olduğunu belki diş etlerimden kaynaklanabilicegini söylüo. şimdi arkadaşlar diş etlerimden nasıl böyle bir sorun olabilir , köpek dişlerim yukarıda görünebilir, eger öyleyse onun çözümü var mıdır, bir de köpek dişinin yerinde olup olmadığının bir testi var mı (yani üst köpek dişinin üstü yan dişlerin üstüne denk gelicek veya üst köpek dişinin alt kısmı yanındaki dişin altına hizalı olacak gibi.) fikri veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. kafam allak bullak
merhaba arkadaşlar. Ben bugün tel taktırdım ve çene yapımı düzeltmesi için lastik de kullanıyorum. Aranızda böyle tedavi gören var mı?Bir de doktorum üst dişlerime iki tel taktı iyice çirkin bettye döndüm anlayacağınızBunların kullanım süresi hakkında bilginiz var mı?
Evet canım lastik tedavinin olmazsa olmazıdır çene yapısını düzeltir.ihtiyaca göre çeneyi geri çeker falan gibi.İki tel olayını bilmiyorum ama belli bi aşamadan sonra benim telleri kalınlaştırmıştı.En az bir sene kalır alışırsın merak etme 1 hafta sonra varlığını unutursun.bende ilk taktırdığımda burada okumuştum varlıklarını unutuyosun senden bir parça oluyor falan diye.Hiç inandırıcı gelmemişti ilk hafta bunlar nasıl unutulur ya demiştim.Ama inanki öyleymiş dudak yapımda braketlere alışıyor ve sorun kalmıyo.Şimdi sana çirkin gözükebilir ama dişler düzeldikçe teller daha güzel görünmeye başlıyor.Benim ilk gün teller dalga gibiydi hatta eşim dr.yamuk takmış telleri dedi bende dedimki dişler yamuk olmasın:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?