• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

sagol canım ya sonunu düşünmek bile yetiyor yanlız verdigi süreye kadar isteyerek taktım ama artık rahatsız oluyorum bir umut kırıklıgımı oldu ne nasıl gecti 2 sene anlamadım ama cıkma günü gelmiyor bir türlü

2 seneye göre ayarlamıstım kendimi galiba 2 ay gecince sıkıldım birde herkez cok kaldı cıkmıomu dedikçe daha da sıkıyor benim doktor umut da vermeyen bir tip birde cok sorunlu olsa dı dişlerim ömürboyu kalırdı herhalde

insallah seninkiler cıkar de4digi güne ben eylül 2 randevum var gidiyorum bakalım sonucları yazıcam

Hayırlısı bakalım önemli olan düzgün dişlere kavuşman ve öyle çıkması geç olsunda güç olmasın okadar sabrettiğine deymeli değilmi :teselli:
benimki 2009un son aylarında çıkar sanırım tabii bi aksilik olmazsa a.s

belkide yasım 21 oldugu içindir hani sizin yaslarınız küçük ben 19 yasında taktım tellri simdi 21 oldum 3, yaz tellerimle belki telsiz bir kıs olucak sinir oluyorum ne zaman doktorun koltuna otursam istersen bu gün çıkaralım dio. ama cıkarma cabası yok bak yine üzüldüm yaaaaaaa

Kizlar valla siz böyle yaslarinizi yazdikca hepten komplekse giriyorumfisfisfis.Ben ne yapayim,gecen pazar günü 34 yasima girdim:1shok:.Ama zararin neresinden dönülse kardir mantigiyla hareket ediyorum,halimden memnunum yani.Birde bende resim koymak istiyorum ama hic denemedim nasil olucak bilmiyorum.Neyse herkese düzgün disler güzel gülüsler..kaydirigubbakcemile3

Kizlar valla siz böyle yaslarinizi yazdikca hepten komplekse giriyorumfisfisfis.Ben ne yapayim,gecen pazar günü 34 yasima girdim:1shok:.Ama zararin neresinden dönülse kardir mantigiyla hareket ediyorum,halimden memnunum yani.Birde bende resim koymak istiyorum ama hic denemedim nasil olucak bilmiyorum.Neyse herkese düzgün disler güzel gülüsler..kaydirigubbakcemile3

:1rolleyes: Mavi Kelebekcim ben yaşımı dert etmiyorum dediğin gibi zararın neresinden dönülürse kar a.s
eğer resim yüklemeyi düşünüyorsan
www.imageshack.us adresine resmini upload et orada çıkacak sayfadaki directlink başlıklı linki kopyalayıp mesaj yazma sayfasındaki araya resim ekle butonuna bastığında açılacak pencereye yapıştır o yüklenir yerimseniben

bu arada benim randevumda 2 eylül hepimiz arka arkaya gelmişiz artık gülmek istiyorum ve az kaldıgı için çok mutluyum ama ne güzel sizler yanlızca 10 ay kullanmıssınız ben tam 26 aydır kullanıyorum cok sorunda yoktu ama 3 doktora gittim 3 üde 2 yıl demişti neyse aslında üzülüyorum niye bu kadar kaldı die .

2 eylül zincirimizi bozuyorum,üzerinize afiyet Marmara Üniversitesi hukuk fakültesi kazandım ve kayıt tarihi 2 eylül,mecburen dişçi randevusunu kaydırıcam.. hihoyyyt

dişlerim baya baya hizaya girdi benim,üstte zaten sadece braketler duruyor,altlar da sıkıştı iyicene.. artık çıkarmak istiyorum yaa ! senağlama

selam arkadaşlar 5 gün sonra bende taktırıyorum, karar veremedim metal mi olsun yada porselen mi olsun diye, yaşım 22 olduğu için dış görünüş yüzünden diş renginden olan porselenden taktırmak istiyorum , size sorum porselen taktıran var mı? metalden ne tür artı ve eksileri var, tedavi süreci biraz uzuyor deniliyor sanki ?

Sevgili darkest öncelikle aramiza hosgeldina.s..Benim disteli tedavim icin doktorum metallede seffaflada 10 ayla 1 sene arasi zaman vermisti,bende seffaf taktirdimkaydirigubbakcemile4.Su anda tam 3 ay oldu arkada olan disim öbürleriyle ayni hizaya geldi bilekaydirigubbakcemile5.Doktor gecen randevumda 10 ayda tedavi biter dedi.Yani benim tedavimde seffaf tel bir gecikme yapmadi ama her problemde aynimi olur onu bilemem.Doktoruna hic sormadinmi,zaman konusunda o ne diyor:uhm:

selam arkadaşlar 5 gün sonra bende taktırıyorum, karar veremedim metal mi olsun yada porselen mi olsun diye, yaşım 22 olduğu için dış görünüş yüzünden diş renginden olan porselenden taktırmak istiyorum , size sorum porselen taktıran var mı? metalden ne tür artı ve eksileri var, tedavi süreci biraz uzuyor deniliyor sanki ?

Ben buna inanmıyorum,ben de şeffaf taktırdım ve 9 ay oldu tedavim bitmek üzere.Metal taktıranlardan 3 yıl takan var...kaydirigubbakcemile4 Tabi bu kişinin diş yapısına göre de değişebiliyor,benim kemiklerim biraz hızlı gelişiyormuş,doktorum böyle uygun gördü...

arkadaşlar ben 26 yaşımı bitirdim, bu yaşta işe yarar mı ben tel taktırmayı düşünüyorum, ön dişlerimden biri diğeri üzerine binmiş ve dışa çıkık durumda.. her yaşta ortodontik tedavinin olduğunu biliyorum ama teoride mi, yani 30 yaşımda da tel taktırsam işe yarar mı, anca 29 gibi gerekli parayı toplarım da :1no2:

Bence bunu en iyi doktor bilir canım kaydirigubbakcemile2
Sorununa göre, diş yapısına göre değişebilir...
Ama çoğu doktor metallere şeffaflardan daha fazla yüklenilebileceğini söylüyor ...
Sorunun çok fazla değilse şeffaf tercih edebileceğini zaten doktorun söyler ya da sen sorabilirsin onakaydirigubbakcemile5

arkadaşlar ben 26 yaşımı bitirdim, bu yaşta işe yarar mı ben tel taktırmayı düşünüyorum, ön dişlerimden biri diğeri üzerine binmiş ve dışa çıkık durumda.. her yaşta ortodontik tedavinin olduğunu biliyorum ama teoride mi, yani 30 yaşımda da tel taktırsam işe yarar mı, anca 29 gibi gerekli parayı toplarım da :1no2:

ben de 27 yaşındayım ve tel takmaya başlayalı 8 ay oldu... dediğin gibi her yaşta oluyor...
ama şöyle yapabilirsin... bence bikaç doktorla görüş ve ödeme şeklini de görüş belki sana bir kolaylık sağlarlar... belki zaman kazanmış olursun...

ben de 27 yaşındayım ve tel takmaya başlayalı 8 ay oldu... dediğin gibi her yaşta oluyor...
ama şöyle yapabilirsin... bence bikaç doktorla görüş ve ödeme şeklini de görüş belki sana bir kolaylık sağlarlar... belki zaman kazanmış olursun...

teşekkür ederim canım cevabına, bana da umut oldu hihoyyyt

Kislar 13 gün sona randevum var resmen safak sayiyorum. Bakalimbu ay ne dicek 27 . Ayima giriyorum niye bu kadar uzadi bi,lmiyorum belkide kücük yasta taktirmis olsadim simdiye bitecekti yine cok bişi kaldi sayilmaz ama su an lastikleri pek düzenli kullanmiorum ilk basta o kadar düzenli kullandim ama bu son lastik dedi ve ben biktim galiba ama dişlerimi gördükce ve ciktini düşündükce deger diyorum zaten takilmadan önce de gülümseyemiodum barim az zaman sona allah nasip ederse gülürüm ya gecende bir kis vardui o da telli baktim telleri yok gülüor müşteri bizim bir degişmiş güsellesmiş acaba ben nasi böle degişcemmi dedim

yeni gelen arkadaşlarımız oluyor sürekli bu duruma seviniyorum bilinçli gençlik çoğalıyor süprizzzzz kaydirigubbakcemile5

Oufh oufhhhh :delphin:
Sevgili diş teli topic arkadaşlarım randevu tarihim gelmek bilmiyor sabretmek çok zor senağlama

ada!!!! canım senin adına çok sevindim...
Ben de biran evvel görürüm inş o günleri ve tüm arkadaşlar :Saruboceq:

Back