• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşlar bende 2bucuk sene önce diş tel takılıydı. geçen ay üst tellerimi çıkardı seffaf diş koruyucu mu ne verdiler onu takıyorum nedense alttakiler duruyor. bu cumartesi günü gidicem kontrole.

Sabreden derviş muradına erermiş...:teytey:

Canım gerçekten bende çok mutluyum dünden beri havalarda uçuyorum resmen..hihoyyyt

Mısır yemeye çok az kaldı...hihoyyyt

Valla canım ben olsam ben de öyle sevinirdim... :sm_cool:
Şimdi yaklaşık 10 ayda sanırım bitmiş oluyor tedavin doktorun ne kadar zaman demişti ilk başta?

Valla canım ben olsam ben de öyle sevinirdim... :sm_cool:
Şimdi yaklaşık 10 ayda sanırım bitmiş oluyor tedavin doktorun ne kadar zaman demişti ilk başta?

10 ay sürer demişti dediği tuttu seneye yazın çıkarırız dedi ve gerçekten tam 10 ay olacak...kaydirigubbakcemile2

duygucugum senn adına cok sewindim cok az kalmıs artık bnde az önce doktordan geldim we mutluyumkaydirigubbakcemile2 baya gelişme war kemikler kırılmaya baslamıs öyle dedi doktor duyunca ole bi sewindim kisırnaşık şeysırnaşık şey bide yukseltıcı werdi o bıraz kotu cenem acıyoo sımdı we konusamıyorum allahtan istedigim zamn cıkarabılecegim we 2 ay kalcakmis ama insan dişindeki gelişmeleri görünce mutlu oluyor ins benımde duygucugum senn gıbı 10 ayda cıkar bana da doktor o kadar süre verdi:CüvCüv:

Kızlar çok mutluyum...:lepi::lepi::teytey::teytey::hooray:

Duygucum gercekten cok mutlu oldumhihoyyyt.Darisi bütün arkadaslarin ve tabi benimde basimakaydirigubbakcemile3.Benimde dün randevum vardi bendede haberler cok iyikaydirigubbakcemile2.Artik disim iyice öne geldigi icin doktor yükselticileri törpüleyerek iyice kücülttü.Gereken yer acildigi icinde yayi cikartti,hemde 3 ay gibi bir zamandakaydirigubbakcemile5.Tedavi süresi icin 10 ayla 1 sene arasi demisti,simdi 10 ayda biter diyor.Cok mutluyum hep aynaya bakiyorum.Bidahaki randevum eylül 1.Herkese güzel gülüsler diliyorum :Saruboceq:

Arkadaşlar yazılarınızın bir çoğunu okudum gelişmeleri gördükçe bende hevesleniyorum :sm_cool:
Buarada benim pendulum geçen kontrolde çıkartıldı şuan okadar rahatladım ki anlatamam sositososito tellerden yana bir sıkıntım yok, ortodontistim alt azı dişteki yüzük ile üst köpek dişlerim arasına lastik takma uygulamasına geçti yemek harici çıkartamıyorum bakımı kolay sadece ağzımı açamıyorum :roflol: ama konuşmaya engel değil

*Duygu'cum canım resimler için çok teşekkürler...
Gerçekten dişlerin çok düzelmişler ilk aydan bu yana hihoyyyt

*Mavi kelebek canım senin adına da çok sevindim :1hug:
Ya randevularımız sanırım arka arkaya gelmiş kaydirigubbakcemile3
Sen, Eylül 1
Charming, Eylül 2
Ben, Eylül 3 şakkıdı :lepi:
Doktora gidip geldikten sonra hemen yazarız bakalım ne diyecek doktorlarımız kaydirigubbakcemile5

*etomidate canım inş seninde biran evvel çıkar bende arkadaşlardaki gelişmeleri görünce heycanlanıyorum hep hihoyyyt

Herkese iyi gülüşlerrr kaydirigubbakcemile hihoyyyt

merhaba bende senin kaderini taşıyorum ama şimdi memnunum çenemin yapısı gelişmediği için dişler üst üste binde tabi ne gülme gülmeyi bırak konuşmuyordum bile derken köpek dişimi çektirdik üsten gelen sonra seneler sonra taktırdım nihayet telimi peltek peltek konuşmak biraz zorluyo :) komik yani ama köpek dişimi çektirdiğim için çenemin simetriği kaydı azıcık yaklaşık 1,5 sene takıp çıkarılan tellerden taktım düzeldi ama dişler tam kaynamadıgı için bazı dişler eskiye dönme çabasındaydı ama dedim madem bu kadar eziyet çektim bitiricem bu savaşı egerki dişlerin teli çıkardıktan sonra kayıyorsa dişlerin arkasına ( yani dilinle dişinin deydiği yere ince bir tel yapıştıryo ve böylece istediğin zaman sen o teli çıkarıyosun hayalindeki şekil düz dişler olana kadar yani ama azıcık simetri kaydıysa boşver yapabilecegin hiç bişey yok ( o simetri eksik dişlerin olmadıgı için kayıyor sewgiler )

Braketlerin üzerine lastik yerine tel geçirdi canım 2.resmi dikkatli incelersen görünüyor...kaydirigubbakcemile4

Benim braketlerin üzerine ilk başta takılırken tel takıldı hiç lastik kullanmadı ortodontistim ama sıkıntı yapmadı bana. Sanırım daha dayanıklı oluyor bu şekilde. senin gerici telin sanırım porselen tel nasıl rahatmıydın kullanımı biraz daha zor diye biliyorumda. a.s
Şimdi alt azı dişimden üst köpek dişime bağlantı olarak lastik kullanıyorum benden başka kullanan oldumu bu yöntremi :çok üzgünüm:

Benim braketlerin üzerine ilk başta takılırken tel takıldı hiç lastik kullanmadı ortodontistim ama sıkıntı yapmadı bana. Sanırım daha dayanıklı oluyor bu şekilde. senin gerici telin sanırım porselen tel nasıl rahatmıydın kullanımı biraz daha zor diye biliyorumda. a.s
Şimdi alt azı dişimden üst köpek dişime bağlantı olarak lastik kullanıyorum benden başka kullanan oldumu bu yöntremi :çok üzgünüm:

Canım benim braketler de aradaki tel de başından beri şeffaf,kullanımında hiçbir zorluk çekmedim.Lastikler de dişlere daha çok baskı uygulanması için takılıyor...

Benim sadece öndeki 12dişimin braketleri şeffaf kalan 12si metal zaten köpekdişlerimi geri çekebilmek için uğraşıyoruz şimdi aslında pendulum dursa daha hızlı gelişme olabilirdi ama ortodontistim pendulum mekanizması artık iyi çalışmadığı(ters etki yapmış dişim içeri hafif eğilmiş) için çıkarttı. bakalım bu lastikle nekadar devam edeceğim :1rolleyes:

arkadaslar aranızda cıkartılabilen yükseltici kullanan warmı?bn daha yeni başladım kullanmaya doktora sormayı unuttum temizligini falan nasıl yapıyorsunuz takmadıgınız zamn nasıl saklıyorsunuz we son olarak gunde yaklasık kac saat kullanıyonuz?simdiden hepinize cok tessekkür ediyorum yorumlarınızı bekliyorum bi daha ki randewum 10 gun sonra o zamnana kadr sizin yorumlarınızla kullanayım yükselticiyi

Kızlar çok mutluyum...:lepi::lepi::teytey::teytey::hooray:

Tellerim okullar açılmadan yani ağustos sonu gibi çıkıyor..
Doktorum istersen bu seansta çıkartalım dedi kabul etmedim,beğenmediğim yerleri söyledim..şakkıdı

Dişimi dolgu yaparken kullandığına benzer bir aletle düzeltti,yanları yuvarlaklaştırdı,tırnak törpüsüne benzer bir aletle törpüledi,kısacası dümdüz oldu..:1closedeyes:

Final telimi taktı artık lastikler geçmediği için üstüne tel geçirdi,hala oturmayan yerler varsa bu son tel artık dişler yerine oturacak

canım ya senin aynı benimkine benzer olmus bak sen bende agustos 5 de dişçime gittim dişçim dedi istersen cıkaralım ama benim içie sinmedi dedi bir ay daha lastik kullan sen sona cıkaralım dedi tabi benim bütün moraller bozuldu yanlız bir alcıkarıstırdı alt dişlerde dondu alt arkanın ölçüsünü aldı hani ince bir tel yapıstırmak için miş. benimeylül sonuna dedi ya bilmiyorum benimde cıkarsa en önce sözlümün yanına gidip gülecegim bak askım bak diyecegim bide bu adam bu ayda cıkarmazsa ben bu doktorun katili olacagım cünkü sözünü tutmadı 24 ay maksimum dedi lakin 26 ay oldu 2 ay daha kafadan kalırsa 28 ay cıkarmasın isterse:oklava:

bu arada benim randevumda 2 eylül hepimiz arka arkaya gelmişiz artık gülmek istiyorum ve az kaldıgı için çok mutluyum ama ne güzel sizler yanlızca 10 ay kullanmıssınız ben tam 26 aydır kullanıyorum cok sorunda yoktu ama 3 doktora gittim 3 üde 2 yıl demişti neyse aslında üzülüyorum niye bu kadar kaldı die .

belkide yasım 21 oldugu içindir hani sizin yaslarınız küçük ben 19 yasında taktım tellri simdi 21 oldum 3, yaz tellerimle belki telsiz bir kıs olucak sinir oluyorum ne zaman doktorun koltuna otursam istersen bu gün çıkaralım dio. ama cıkarma cabası yok bak yine üzüldüm yaaaaaaa

belkide yasım 21 oldugu içindir hani sizin yaslarınız küçük ben 19 yasında taktım tellri simdi 21 oldum 3, yaz tellerimle belki telsiz bir kıs olucak sinir oluyorum ne zaman doktorun koltuna otursam istersen bu gün çıkaralım dio. ama cıkarma cabası yok bak yine üzüldüm yaaaaaaa

Canım sen daha 21 yaşındaymışsın tellerden kurtuluyorsun ben 23 yaşındayım geçenay taktırabildim 1.5sene kadar sürer dedi ortodontistim bence kendini şanslı hissetmelisin yerimseniben

Back