• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben de şimdiye kadar hiç kanama olmadı fisfisfis
Ama bence de dişlerin oynamasından kaynaklanıyordur, merak edilcek birşey yoktur.
Yine de ortodontistine bir sor, seni daha çok rahatlatır kaydirigubbakcemile2

Merhaba;

Evet 20'lik dişler ilerde problem yaratabiliyormuş ama sen daha 17 yaşındasın.

Ayrıca yeterli yer varsa 20'lik dişler için çıktıklarında problem olmuyormuş.

Ki 20'lik dişler çıkmaya başlarken baya bi ağrı yapıyor,hissettiğin zaman ortodontiste görünürsün önlemi alınır.

Bence birkaç ortodontiste daha danış.

Bir an önce taktırmakta fayda var.

çok teşekkürler biran önce gidip doktora soracağımkaydirigubbakcemile5

Kiislar 5 agustaki randevuma giittiim doktorum önce pembe renk alçi gibi birsey sürdü agzima sonra kurudu kalip gibi oldu 5 dakka onu cikarmaya ugrasti. Dişlerim köklerinden gidio zannettim sonra cikardi galiba ölcü için arkaya takilacak telin. Sonra lastik verdi son 1 defa söz dedi en gec ekim basina cikaririz dedi gel,iişmeler iyi

Şurda ne kaldı ekime değil mi ?

Göz açıp kapayıncaya geçer.

Hadi bakalım hayırlısı olsun. kaydirigubbakcemile5

Bence yas problem degil yani sonucu düşünün hem koca bir ömürün yaninda 2 sene ne ki . Ben 21 yasindayim 25 ay önce taktirdim su an son asamalardayim ama öyle güsel ki dişlerim insallah yakinda cikacak nasil gecti anlamadim bana da ne cesaret ben takmazdim bu yasta dediler ben hiç pişman degilim çünkü o yasima kadar hiç tam rahat gülemedim cikinca rahat gülücem hem kendim çin yani benim için hersey. Sözlüm de destek oldu taktir diye zaten o askere gider gitmez taktirdim yani o da cok mera ediyo nasil oldular benim blaketlerim seffaf degil demir di ama agiz yapim kapali kimse fark etmedi simdi sira geldi çikarmaya. Ikimizde cok merak ediyoruz. çirkin betty degişecek diy7e saka bu arkadaslar bence eski halinle gezmektense telli gezmeyi tercih e4derim eskiden sözlüm isir bakalim kolumu diyordu dişlerin biri anyada biri konyada oluyordu yamuktu cok simdi hepsi ayni hizada hem yüzüm de toplandi güsellestim teller takilali beee.

Sagol canim ya belkim daha önce cikarir hani ölçü aldi ya birde benim doktor her seferinde istersen simdi çikaralim deyip duruyor anlamadiom gitti

üst çene genişletildi canım,şöyle bi durum..

en arkadaki dişlere kelepçe gibi geçirilen metal bir aparat var,damakta birleşen birşey.. damakta kalan kısımda bir delik var, bir de anahtar veriyor doktor.. hergün o anahtarı (anahtar dediğim de bildiğin adi bir tel) o deliğe sokup bir tam tur çeviriyorsun.. biraz zor ama alışınca zorluğu da gidiyor.. sen o deliği çevirdikçe çene de dişlere bağlı olarak yavaş yavaş genişliyor..

Nasil yani hic ameliyat olmadanmi yani????
Acidimi pekiii? Cünkü sonucda kemik kiriliyor sen onu apparati cevirdikce.
Nasil bir hic oluyor kac cevirmeden sonra kiriliyor?
Cok ilgimi cekti.
Cünkü benimde üst cenem dar idi, ameliyatla üst damakdaki orta kemigi kirdilar, sonra o apparat yani seninki gibi ayni apparat diye düsünüyorum, cevirmeye basladim baya bir bosluk olustu ortada.
Apparat 3 ay kaldi agizimda, 3 ay sonra cikardilar ve normal telleri taktilar, apparat yerinede damagima bir tel taktilarki tekrar damak birlesmesin diye.

Bende yapilan bu yöntem ile , tabiiki ameliyat sonrasi sorunlarim oldu, sislik, agiri, dislerimi hissetmedim aylarca, hala isirmakda sorun yasiyorum, falan yani, zor bir durum.

Simdi sendeki yöntemde nasil problemlerin oldugunu veya hic olmadigini merak ettim.

Alt cenemde dar aslinda onu icden tel takipda genisletmeyi düsündüler, ama takinca beni cok rahatsiz etti, icden dilime batti dilim morardi falan yani baya sorun yasadigim icin cikardi onu, simdi diyor normal tellerle genisletiriz ama bunun ne kadar mümkün oldugunu bilmiyorum, ama cok bir genisletmede olmadigini düsünüyorum.

Senin de sirf üst cenenmi genisletildi?
Kac ay oldu?

Yarın randevum var.Büyük ihtimal dişlerim törpülenecek.Son düzlükteyim artık.hihoyyyt Yarın gelişmeleri yazarım..yerimseniben

Yarın randevum var.Büyük ihtimal dişlerim törpülenecek.Son düzlükteyim artık.hihoyyyt Yarın gelişmeleri yazarım..yerimseniben
Hadi bakalım canımmmgamyoncuiremsu gelişmeleri yazarsın..

Buarada yarın sinemaya gidicem, şeyy..ıı..hiç telleri varken patlamış mısır yiyen var mııı :utangac: çoks everim ben nası durcam onu yemeden-tatlicadiarzu-

Hadi bakalım canımmmgamyoncuiremsu gelişmeleri yazarsın..

Buarada yarın sinemaya gidicem, şeyy..ıı..hiç telleri varken patlamış mısır yiyen var mııı :utangac: çoks everim ben nası durcam onu yemeden-tatlicadiarzu-

...................................

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yaaa bak canım çekti şimdi iyi misenağlama

Teller çıktıktan sonra yapacağım ilk 3 şey:

1-En yakın fotoğrafçıya gidip sürüyle foto çektirmek ...:sm_cool:
2- 3-4 mısır alıp arka arkaya yemek..:jeyyar:

3- Gördüğüm herkese sırıtarak merhaba demek..:roflol:

Teller çıktıktan sonra yapacağım ilk 3 şey:

1-En yakın fotoğrafçıya gidip sürüyle foto çektirmek ...:sm_cool:
2- 3-4 mısır alıp arka arkaya yemek..:jeyyar:

3- Gördüğüm herkese sırıtarak merhaba demek..:roflol:

Aynen yaa zaten şimdi ortodonti uzmanı kesildim herkesin başına insanların dişlerine öyle bi dikkat ediorum ki geçenlerde bi arkadaşım gülerken ağzına bakıp "aaa senin şu dişinde rotasyon mu var aa" dedim resmen. Koptum kendime.

Bi de canım sen diş telleri taktığından beri o imzanda nasıl geri bir sayım yapıyorsun bende şeyettiricem ondan eğer kızmazsan:utangac:

Aynen yaa zaten şimdi ortodonti uzmanı kesildim herkesin başına insanların dişlerine öyle bi dikkat ediorum ki geçenlerde bi arkadaşım gülerken ağzına bakıp "aaa senin şu dişinde rotasyon mu var aa" dedim resmen. Koptum kendime.

Bi de canım sen diş telleri taktığından beri o imzanda nasıl geri bir sayım yapıyorsun bende şeyettiricem ondan eğer kızmazsan:utangac:

...............................................

a.s.üst dişlerim hafif dışarı dogru bakıyor.ben rahatsız oluyorum.fiyaatlar hakkında bilgisi olan varmı?

bende 3 sene önce taktıracaktım dr takalım demişti ama ben gitmedim bir daha yaşım 23 tü o zaman keşke taktırsaydım ya bende uzun zaman kalır düşünsesiyle vazgeçtim ama şimdi çok pişmanım

Kızlar çok mutluyum...:lepi::lepi::teytey::teytey::hooray:

..................................................

Duygu'cum canım çok sevindim inan kii :1hug:
Çok mutlu bi haber bu :teytey:
İstediğin herşeyi yapmaya çok az bir zaman kaldı yani bu durumda kaydirigubbakcemile5
Lütfen benim içinde bol bol gül sırnaşık şey
Hemen çıkarttırmaman iyi olmuş bence de, kafana takılan herşey düzelsin öyle daha çok içine siner hem...
Yakında telsiz dümdüz ve çok güzel dişlere sahip olucaksııın ne harika hihoyyyt

Allah'ım ben ne zaman vericem bu mutlu haberi ahh ahhh benneyaptımki
Neyse sabır sabıııırrr... :delphin:

Duygu'cum canım çok sevindim inan kii :1hug:
Çok mutlu bi haber bu :teytey:
İstediğin herşeyi yapmaya çok az bir zaman kaldı yani bu durumda kaydirigubbakcemile5
Lütfen benim içinde bol bol gül sırnaşık şey
Hemen çıkarttırmaman iyi olmuş bence de, kafana takılan herşey düzelsin öyle daha çok içine siner hem...
Yakında telsiz dümdüz ve çok güzel dişlere sahip olucaksııın ne harika hihoyyyt

Allah'ım ben ne zaman vericem bu mutlu haberi ahh ahhh benneyaptımki
Neyse sabır sabıııırrr... :delphin:

Sabreden derviş muradına erermiş...:teytey:

Canım gerçekten bende çok mutluyum dünden beri havalarda uçuyorum resmen..hihoyyyt

Mısır yemeye çok az kaldı...hihoyyyt

Back