• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Benim de tellerim takilali 3 ay oluyor, 3 kez lastikler degisti, 1 kez teli degisti,
ve baya bir gelisme var, özelikle üst dislerimde.
Iyi ki baslamisim.
Tel degistiginde acayip bir aci yapiyor 1-2 gün sonra alisiyor insan.

Sen alt mi üst cenen genisletildi?
Ve nasil genisletildi bunu merak ettim, tskler.

üst çene genişletildi canım,şöyle bi durum..

en arkadaki dişlere kelepçe gibi geçirilen metal bir aparat var,damakta birleşen birşey.. damakta kalan kısımda bir delik var, bir de anahtar veriyor doktor.. hergün o anahtarı (anahtar dediğim de bildiğin adi bir tel) o deliğe sokup bir tam tur çeviriyorsun.. biraz zor ama alışınca zorluğu da gidiyor.. sen o deliği çevirdikçe çene de dişlere bağlı olarak yavaş yavaş genişliyor..

köpek dişlerim çok geç çıktıkları için boyları diğer dişlerimle eşit olmadı. İndirmek için lastik kullanıyorum kendim takıp çıkarıyorum esnediği için zaman zaman kopuyo :delphin:

doktorumun ofisini aradım ulaşamadım ulaşana kadar zaman kaybetmek istemiyorum =((
çünkü sıkıldım telelrimden en yakın zamanda çıkması için uğraşıorum senağlama

Haklısın zaman çok değerli bu tedavide...

Ofisine git sen yinede bi??
Daha önce söylemedi mi sana bu lastikleri nerden temin edebileceğini fisfisfis
İnş, bulursun lastiklerden de tedavin geç bitmez a.s.

Bende kendim takıyorum lastikleri her 24 saatte 1 değiştiriyorum. Bana dişçim 1 paket verdi lastikle dolu, bir sonra ki randevu 22 sinde. Artar bile lastikler ama tabii yenilerini alıcam.

Doktorum yemek yerken çıkar demişti ama ben çıkarmak istemiyorum hiç ihmal etmek istemiyorum :) siz çıkarıyormusunuz arkadaşlar yerken lastikleri?

Bende kendim takıyorum lastikleri her 24 saatte 1 değiştiriyorum. Bana dişçim 1 paket verdi lastikle dolu, bir sonra ki randevu 22 sinde. Artar bile lastikler ama tabii yenilerini alıcam.

Doktorum yemek yerken çıkar demişti ama ben çıkarmak istemiyorum hiç ihmal etmek istemiyorum :) siz çıkarıyormusunuz arkadaşlar yerken lastikleri?
ben çıkarıyorum cnm:1hug:
bnmki ztn üst dişlerden alt dişlere üçgen bi şekilde takıldığı için doktor dışarı çıktığında flnda çıkart dedi :1closedeyes:
konuşma zorluğu yapıyor çünkü-tatlicadiarzu-

yerimseniben
Kızlar benim ağrılar fena azdı..doktorum minoset plus yazdı al diye ama ben ağrı kesici almak istemiorum, gerçi bu diş hareketini durdurmuyormuş ama, bilmiorum kullanan var mı apı kesici ilk günlerde?

Birde benim arka dişlerime yükseltme yaptılar.. bunu yaparlar mı böyle? ayyy çok sinir bişii:1ninca:

Arkadasim merhabayerimseniben.Uzun zamandan beri yeni girebildigim icin mesajini yeni gördüm, anca cevap yazabiliyorumsengözlerimebaksanab.O yükseltici dedigin seyi banada yapmisti.Benim üst dislerimden biri geride o dis agzimi kapattigimda alttaki disin arkasinda kaldigi icin öne gelmesi zordu,bu yüzden yükseltici yapti.Su anda tel takilali 2 ay 20 gün oldu ve inanmassin disim nerdeyse öne geldişakkıdı.Gecen randevumde disin artik alttaki disle ayni hizaya geldigini söyledi ve yükselticiyi törpüleyerek kücülttü,ayin 12 indeki randevumda hepsini temizleyecegini söyledi:dance:.Arkadaki disim yüzünden gülerken orasi bos gibi duruyordu,simdi gülerken öyle güzel duruyorki hep aynaya bakmak istiyorum.Kolay degil hep böyle gülmeyi hayal etmistim.a.s.

dis teli takmak basda cok zor oluyor alisana kdr.. bende disteli takmistim 1 bucuk sene onlardan kurtuldum 1 sene önce simdi ise damak icin bitane takiyorum bir disim hic cikmadigindan dolayi disci dis takicak bos olan yere suanlik bir vida var cene kemigimde ameliyatdan sonra baya bir kötü olmustum ama allahdan haftaya dis sorunlarim biticek umarim dis tellerinden kurtulmus olucam.. sizler uzun sürelimi takmalisiniz telleri!!!

Merhaba arkadaşlar;

Benimde bugün randevum vardı.

Geride olan dişimde yerine geldi artık hiçbir sorun kalmadı. :teytey:

Yani 5 ay'da köpek dişim yerine oturdu gerideki dişim yerine geldi ve sadece beklemem gerekiyormuş artık.

Hatta bu sefer bana lastik bile takmadı :sm_confused: fisfisfis

Sadece telleri değiştirdi.

Zaten 2 ay lastik taktı bana sadece CADIARZU

Neyse;

Bidahaki randevum 2 eylülde :1ninca:

a.s.

Merhaba arkadaşlar;

Yani 5 ay'da köpek dişim yerine oturdu gerideki dişim yerine geldi ve sadece beklemem gerekiyormuş artık.

Neyse;

a.s.
Hii canım bu süper bir haber yaaa oleeeyyyy:lepi: seninde mi köpek dişin üstten geliyodu? inşallah en kısa zamanda çıkarırsın cnm:Saruboceq:

Hii canım bu süper bir haber yaaa oleeeyyyy:lepi: seninde mi köpek dişin üstten geliyodu? inşallah en kısa zamanda çıkarırsın cnm:Saruboceq:
Canım benim alt çenem dar olduğu için köpek dişim öndeydi.

Köpek dişimin yanındaki 4 numaralı diş çekildi ve köpek dişimin yerine oturmasını bekledik.

O da 5 ayda halloldu zaten.

Gerideki dişimde yerine geldi.

Şİmdi sadece beklemek kalıyor.

Dedim ya lastik bile takmadı bu sefer :sm_confused:

Halbu ki ben lastik takıldığı zaman kendii daha rahat hissediyordum,lastik takılınca sanki hemen düzelicekler giibi geliyordu -tatlicadiarzu-

Neyse demek ki takmaya gerek duymadı. CADIARZU

Bu arada birdahaki randevuma kadar yapılması gereken bir dolgum var azı dişim için ve alt dişlerin diştaşlarını temizletmem gerekiyor fisfisfis

Merhaba arkadaşlar;

Neyse;

a.s.

geçmiş olsun canım,çok sevindim .. aynı güne randevumuz var ayrıca :içelim:

Merhaba arkadaşlar;

Neyse;

a.s.

Çok sevindim canım senin adına :1hug:

5 ayda hepsi yerine yerleşti ne güzel, umarım benim de öyle olur...
Gerideki dişim için fazlasıyla yer açıldı :teytey:
Ama doktorum tatile gittiği için malesef beklemek zorundayım senağlama
Ayrıca benim randevumda 3 Eylül de... kaydirigubbakcemile5

Merhaba Arkadaşlar benim kızım 10 yaşında iyi bir ortodontist arıyorum Eğer İstanbul'da memnun olduğunuz bir ortodontistiniz var ise, bana özelden adını telefonunu ve adresini mesaj ile gönderebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürlera.s.

Merhaba arkadaşlar;

Neyse;

a.s.

Canim benim gözün aydin cok sevindimkaydirigubbakcemile5.Yani senin dislerin simdi tam düzeldimi yoksa daha düzeltilmesi gereken seyler varmi.Sadece beklemem gerekiyormus demissinde anlamadimfisfisfisBenim disimdede acaip gelisme var,kendimi cok iyi hissediyorum.kaydirigubbakcemile3.Birdahaki randevum agustos 12.Herkese güzel disler güzel gülüsler diliyorum:içelim:

Kızlaaar 2 haftadır yazmıyordum buraya biliyosunuz en son bite plane takıldı konuşmam düzeldi ağrılarım geçtiii gayet iyiyim çoook şükür..Dün randevum vardı geride olan 2 dişimden birini öne alcak sonra diğerini ,braket takılan gerideki dişim bayağı öne geldi yaa doktorumda çok iyi öne geliyo yawaş yawaş dedi :)) çok sewindim yaa 4-5 ay sonra düzelmiş olur dedi ama 7 ay sonrada olabilir dedi...bende sorun diil düzelsin yeterki artık diyorum..Bir dahaki randevum 21 Ağustos ta artık 2 haftada 1 gidicem ya süper hemen geçiyor 2 hafta zaten :))

Canim benim gözün aydin cok sevindimkaydirigubbakcemile5.Yani senin dislerin simdi tam düzeldimi yoksa daha düzeltilmesi gereken seyler varmi.Sadece beklemem gerekiyormus demissinde anlamadimfisfisfisBenim disimdede acaip gelisme var,kendimi cok iyi hissediyorum.kaydirigubbakcemile3.Birdahaki randevum agustos 12.Herkese güzel disler güzel gülüsler diliyorum:içelim:
Teşekkür ederim mavi-kelebek a.s.

Beklemem gerekiyor derken şöyle;

Benim üst çenede problem yoktu zaten daha öncede söylemiştim,üst dişler 1,5 ayda düzeldi ve teller takıldığından beri hiç değiştirmedi üst dişlerin telini.

Alt çene dar olduğu için köpek dişim öndeydi onun yanınaki 4 numaralı diş çekilip köpek dişimin yerine oturmasını bekledik ve geride bir dişim vardı onun öne gelmesi gerekiyordu.

Yani köpek dişim yerine oturdu ve gerideki dişimde yerine gelince ortodontist artık dişlerin yerine oturmasını ve sabitleşmesini beklemeliyiz dedi. sositososito kaydirigubbakcemile2

Hani sorunlar halloldu 5 ayda ama hemen çıkarmayacağını söyledi.

1 sene demişti ama bilmiyorum bekliyorum bakalım ne zaman çıkaracak :sm_confused:

--------------------------------------------------------------------------------

canım saol düşüncelerin için.banada verdi ağrı kesici kullanmadım.bana doktor 3 ay sonra düzeleceğini ama 1 sene takılı kalması lazım dedi.ama inşallah düğünüme kadar çıkar düğünümde tellerin olmasını istemiyorum
senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Merhaba;

Bende ilk 2 ay ağrı kesici kullanmamıştım özel günlerimde dahi sancım olduğu halde.

Sanki onu içince dişlerim hareket etmeyecek tedavim uzuyacak gibi geliyordu,hoş benim hiç ağrım olmamıştı zaten.

Benimde 5 ay da düzeldi dişlerim ama ortodontist beklememiz gerektiğini söyledi.

Banada 1 sene demişti en başta.

Düğününüze kadar çıkar umarım,çıkmazsada rica edersiniz,böyle rica edipte çıkartan birkaç kişiyi duymuştum ben.

Son düzenleme:
canım özel mesaj yollayamadım sana bir kontrol et istersen.kendi ortodontistimi önericem sana...sengözlerimebaksanab

Duygucum çok teşekkür ederim hemen kaydettim en kısa zamanda gideceğim Özel mesajdan mı yoksa siteden mi bilmiyorum habire dışarıya atıyor beni Ne mesaj yazabiliyorum ne okuyabiliyorum sanırım forum sayfalarında bir problem var. Tekrar teşekkürlera.s.:1hug: 5-6 kez şu yazdığımı yollamaya çalıştım hata mesajı verdi ya yine yollayamayacağım ya da mükerrer olacak, site yönneticileri bilginize:kızgın:

Back