Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

..$€L!n..;3492589 .!.:
bugün randevum vardı
braketin biri kırılmış=(( onu düzeltti eylüle kadar tekrar lastik takıcm bu sefer düzenli takıcm
=((

Hadi yaa cnm, olsun eylüle ne kaldı ki zaten azıcık sabır sonra herkes hayran kalıcak dişlerine..

Buarada dünyada yapılan bir ankete göre insanları etkileyen en önemli 2 husus gözler ve dişlermiş arkadaşlar gerçekten doğru dişler görünümü çok değiştiriyor. Eee hadi tellere devam o zaman:dance:

dişlerin görünüşe etkisi gerçekten çok önemli.. tedaviye başlamadan önceki halimle şimdiki arasında dağlar var,üstteki dişler yüzünden dudaklarımın bi kısmı kalkık dururdu mesela,kabus.. çenem genişletilince uzun yüzüm de toparlandı..

n'olur aksatmayın tedavileri,sonuç mükemmel olacak :)

güldürdün benisırnaşık şey
evt az kaLdı cnm Allah hepimize kolaylık versin :1rolleyes:
teller çıkınca bütün gün sırıtıcamsırnaşık şey:sm_cool::roflol:

Sırıe cnm benim yerimede sırıt hatta lütfen

Bugün bir kızla konuştum annem doktor onun hastası telleri görünce ağzında hemen atladım kız faranjit geçirio falan hiç aldırmadan onun da üstten gelen bir köpek dişi varmış 1 ayda aşağıya inmiş yaa, duyunca bende ümitlendim 1 ayda acaba bende sonuçlar alabilirmiyim die

Ben 1 sene ortadontı tedaısı telı taktım
dayanamadım daha duracaktı cıkarttırdım
yoksa dısler bırbırıne grıecekmıs arkadakılerı de cektırmıstım hep azap,
öndekı ıkı diş böle hafıf kelebek kanatları gıbı ıce dönmeye calısıyor hafıf de dönuk
bı de ondan önce 6-7 sene kdr normal tel taktım damaklı damaksız vs
sımdı ıyı gıbı de sadece sorun o öndekı dişlerın hafıf bırbırıne bakması işte keşke daha uzun süre taksaymışım.

Son düzenleyen: Moderatör:

tabi alırsın bebişim,benim de üstteki dişler 1-2 ay gbi bi süre zarfında aşağıya inmişlerdi..

bak mesela dün alt dişlerimin öndeki ikisi arasında boşluk vardı,bugün %80 i kapalı :) layhayhoy

bende bugün doktorda bi kız annesiyle konuşuyodu azcık kulak misafiri oLdum istemeden 3 diş üst üste çıkmış çekmişler tekrar çıkmış ama tedavisi çabuk bitmiş bnmkide çabuk bitcekti hep bnm yüzümdenkötükedihüso ya off normalde 2 ay önce fln çıkıyodusenağlama

Boşver canım demek ki hayırlısı böyleymiş, 1-2 ayında lafı mı olur zaten takma :1closedeyes:

benimde 4 senedir var ve çıkması yakın:) ama bende korkuyorum cıktıgı zman tekrar bi bozulma olurmu diye olurmu sizce?çünkü bi arkadaşımın olmuştu

benimde 4 senedir var ve çıkması yakın:) ama bende korkuyorum cıktıgı zman tekrar bi bozulma olurmu diye olurmu sizce?çünkü bi arkadaşımın olmuştu
Ortodontistin dediklerini aksatmadan yaparsan ve pekiştiriciyi ihmal etmezsen hiçbir sorun olmaz.

Yani senin göstereceğin özene bağlı.

Benimde cikmasi yakin canim tek ciksinda pekiştiriciyi kullanmak blaketlerden daha basit olmali canim ama benim pekiştiricim dişimin arkasina yapisicak ince bir tel sabit yapisacagindan takmama durumum olmaz bozulmaz herhalde üstede seffaf kalip demişti doktorum bakalim bu gidişte ölçü alinicak

Canım ne güsel bir yazı yaa, benim de 1 hafta oldu takalı şuan ağzımda mı değil mi farkında değilim alıştım ilk 3 gün çok ağrım vardı ama :) 3 ayda sonuç alman süper darısı başıma :sm_cool:

bir arkadaşım 28 yaşlarında taktı diş telini yandaki köpek dişleri çok içerdeydi şimdi inanılmaz dümdüz pırıl pırıl oldu onunda güveni yerine geldi bu arada protezi tavsiye etmem sonradan sorun çıkartıyor hatta dişinizi kaybedebiliyorsunuz insanın kendi dişi gibi olmuyor diş telini muhakkak taktır canım darısı başınaa.s.

törpüleme (eğer bana yapılansa) çok basit bi işlem.. ağrısız sızısız.. benim doktorum o kullandığı aletin ucuna böyle yuvarlak fırça tarzı bişi takıyodu,onla uzun bi dişimi törpülemişti..

dediğim gibi eğer oysa zor bi olay değil

ilk günlerde oluyor ağrılar ama zamanla alışacaksın.. ağrı kesici kullanırsan etkisini göstermesinden itibaren rahat rahat yemek yiyebilirsin.. yine de çok sert şeyler yememeye çalış..

geçmiş olsun.. a.s.

kızlar ya benim dişlerimede tel takldı .daha 4 gün oldu .benim dişlerimin hepsi bir ağrıyorki alimi değidiremiyorum sizdede öle oluyormu.bide hiç yemek yiyemiyorum.bu gidişle bir deri bir kemik kalacağım

Merhaba;

Hayırlı olsun arkadaşım. yerimseniben

İlk günler zor oluyor evet,dayanamadığın zaman ağrı kesici alabilirsin ortodontistinin önerdiği.

Zamanla alışacaksın merak etme.

Bende senin dediğin gibi rahatça gülemiyordum.

5.ay oldu benim.

Yarın randevum var bakalım ne diyecek CADIARZU

Selam herkese :1hug:

Yeni takılan arkadaşların hayırlı olsun telleri sırnaşık şey

Geçen doktora gittiğimde bana bi diş kalıbı gösterdi..
Dişlerin hepsi yamuk hiçbitane düzgün diş yok desem tam olarak anlatır sanırım..
Bu dişlerin 1,5 senede düzeldiğini söyledi :1shok:
İçimden dedim böyle 1,5 senede düzeliyorsa benimkisi zaten hemen düzelir.. fisfisfis
Kendi gerideki dişime bile şükrettim o kalıplara bakınca...
Burdan anladım ki ortodonti tedavisi çok öenmli, ihmal edilcek birşey değil a.s
Dişler gerçekten insanı cok değiştiriyor, acaba ben nasıl olucam tellerim çıkınca :sm_cool:

Neyse daha çok var gamyoncuiremsu

Bir dahaki randevu tarihim çok ileri bi tarih senağlama
Doktorum tatile çıktı malesef :1no2:
Neyse artık beklicez mecbur...Herkese iyi tedaviler a.s.

Sen alt mi üst cenen genisletildi?
Ve nasil genisletildi bunu merak ettim, tskler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…