• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

be 16 yaşındayım ben de tel taktırmak istiyorum doktora gittiğimde mayıstı bi daha ki mayıs ayın da çıkarırız demişti ama daha taktırmadım İnşallah yakında taktırıcam . TAKTIRDIKTAN NE ZAMAN SONRA DİŞLER DÜZELMEYE BAŞLIYO?
Canım ilk fırsatta tak bu işler geciktirmeye gelmez özellikle okullar açılmadan yap, :) Takıldığında ilk 1 ay içinde sonuçları görmeye başlayabilirsin ancak sana şunu sölyleyeyim taktıktan 5 ay sonra dişlerinde değişiklikler olacaktır. Benim bugün tellerde 3. günüm ilk günlerde biraz zorlanacaksın ama değecek :)

Ah ya sorma, pek alıştığım söylenemez, günde 1 ağrı kesici almadan duramıyorum aka dişlerim felaket ağrıyo ön dişlerimde ağrıyo..i:1no2:inşallah biter çünkü çok zor bir durumsenağlama :çok üzgünüm:
Hadi ya,arkadaşım inanırmısın en ufak bir ağrım olmamıştı benim.

Hatta diş hekimliği okuyan bir arkadaşım var durmadan rahatsız ediyordum onu bu durum normal mi diye :1ninca:

Ama kimiside ağrıdan duramazmış işte.

Neyse en azından ağrı kesici alıyormuşsun,kısa bir süre dayanacaksın arkadaşım henüz çok yeni senin :teselli:

Geçmiş olsun tekrardan a.s.

Ah ya sorma, pek alıştığım söylenemez, günde 1 ağrı kesici almadan duramıyorum aka dişlerim felaket ağrıyo ön dişlerimde ağrıyo..i:1no2:inşallah biter çünkü çok zor bir durumsenağlama :çok üzgünüm:

cok gecmis olsun canim ya.
benimde cok agrim olmamisti,sadece dudaklarin ic kisminda olusan yaralar yüzünden cok zorluk cekmistim bir kac gün o kadar..
insallah cok fazla sürmez bu agrilarin..

canım alışacaksın yakında,biraz sabır.. :1rolleyes: hele de sonuçları almaya başlayınca öyle keyifleneceksin ki.. ağzının içinde yara yapacaktır teller muhtemelen,doktorundan mum iste onun için,gerçekten büyük rahatlık sağlıyor.. tekrar geçmiş olsun.. a.s.

bakalım yarın erkenden gidicem ben de,lastikler değişecek muhtemelen,öyle alıştım ki sabah erken kalkcağım için kesilen uykuma dişçi koltuğunda devam edicem .. niyeyse o koltukta uyku bastırıyor bana :uhm:

orodrethica tellerin hayırlı olsun cnm bnce en onemlisis tedawiye baslamak basladıktan sonra sonu gelıyor cogu kişi tedawiye baslamayı bı turlu kabul edemedıklerı ıcın kalıyorlar bnmde agrım olmustu agrı kesıcı ıctım gecti bn 1 hafta zorluk cekmıstım simdi farkında bıle deılım bu gun tam 1 ay oldu bıde cok mutluyum bakacagız kı cıkacakları gun gelmis

Sağolunn cnm arkadaşlarım sizlede paylaşamasam zaten çok yalnızım en azından yaşamışlar var :))

benim ağzımda hiç yara çıkmadı, anck bu sabah bir kalktım dudağımın iç tarafı kanıyoo..tuzlu suda gargara yaptım bir de mumlarım vardı onu yapıştırdım.Yarın ağrılarımın azalması ve 2 gün sonrada tamamen bitmesi gerekiyormuş hadi bakalımm gamyoncuiremsu

Josephine cim yarın ki gelişmeler hakkında bilgilendirmeyide unutma :icecream:

ben bişiler yiyim (yemeye çalışayim) :1ninca:

hadi bakalım kıslar benim 3 gün sonra randevum var insallah dişlerimin arkasının ölçüsünü alır doktor o zaman cıkması az kaldı demek dua edin kıslar iyi haberler yazayım

Selam kızlarr :1hug:
Ne zamandır giremiyorum..
Gecen doktoruma gittim tatile gittiği için bir dahaki randevum baya ileri tarihte =(
Ama olsun artık beklicem..
Doktorumun dediğine göre Ekim ayında hem dişim yerine oturmuş olucak hemde arkadaki dişim öne gelmiş olucakmış, inş :lepi:

Aramıza katılan herkese hoşgeldin, hayırlı olsunna.s.

Selam kızlarr :1hug:
Ne zamandır giremiyorum..
Gecen doktoruma gittim tatile gittiği için bir dahaki randevum baya ileri tarihte =(
Ama olsun artık beklicem..
Doktorumun dediğine göre Ekim ayında hem dişim yerine oturmuş olucak hemde arkadaki dişim öne gelmiş olucakmış, inş :lepi:

Aramıza katılan herkese hoşgeldin, hayırlı olsunna.s.

Canım sen ne zaman takmaya başlamıştın, ne kadar oldu?:utangac:

Josephine cim yarın ki gelişmeler hakkında bilgilendirmeyide unutma :icecream:

geldim canım.. :)

üst taraftaki teli çıkardı doktor,sadece braketler yapışık duruyor.. artık iyice düzeldiler çünkü,bakalım bi ay dinlenicekmiş.. alt tarafta da lastik değişti.. hepitopu 10 dk için dünyanın yolunu gittim :)

eylül de geel :) oldu bizim olay,eylül 2'de yeniden gidicem..

üst taraftaki teli çıkardı doktor,sadece braketler yapışık duruyor.. artık iyice düzeldiler çünkü,bakalım bi ay dinlenicekmiş.. alt tarafta da lastik değişti.. hepitopu 10 dk için dünyanın yolunu gittim :)

Hadi bakalım sendeki gelişmeler güzel. yerimseniben

Çoğu gitmiş azı kalmış zaten.

Bende salı günü gidicem bakalım ne söyleyecek ? şakkıdı

mrb arkadaşlar
off yarın kontrolüm var ama çıkmıcak teller benim ihamlkarlığım yüzünden dişime taktığım lastikler çok kötü ağrı yapıyor bende takmadm
eylülde çıkıck büyük ihtimalle tabi diş lastiklerimi takarsm :1no2:

Hii çok güzel bir haber buuu :lepi: adına çok sevindim canım, darısı benim başıma:1ninca:

..$€L!n..;3485651 .!.:
mrb sen tel takalı ne kadar oldu nasıl gidiyo altlı üstlü mü takıyosun telinia.s.

Ben daha çook yeniyim, yeni yeni 1 hafta olacak :) altlı üstlü takıyorum. Biraz zor gidiyor ilk günler diye herhalde:uhm:

evet ilk günler çok zor oluyor ağzına yabancı bi cisim giriyor ağrı yapıyor ama alışınca farketmiyosun
ve ben çok sabırsızım hemen çıksın istiyorum son aylarda daha bi sabırsız oldmkafamçokkarıştı
inş hepimiz güzel gülüşlere kavuşuruz:CüvCüv:

..$€L!n..;3486332 .!.:
evet ilk günler çok zor oluyor ağzına yabancı bi cisim giriyor ağrı yapıyor ama alışınca farketmiyosun
ve ben çok sabırsızım hemen çıksın istiyorum son aylarda daha bi sabırsız oldmkafamçokkarıştı
inş hepimiz güzel gülüşlere kavuşuruz:CüvCüv:

Ama senin dişlerin ne güsel olmuştur şidmi yaa:utangac: şeffaf mı kullanıyorsun? bir de senin arka dişlerine yükseltme yaptılar mı cnm? :uhm:

Back