Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ama senin dişlerin ne güsel olmuştur şidmi yaa şeffaf mı kullanıyorsun? bir de senin arka dişlerine yükseltme yaptılar mı cnm? :uhm:
evet dişlerim güsel oldu ama bana bi lastik verdi bn lastiği düzenli kullanmadıığım için tedavim uzadıda uzadısenağlama
ben metal tel kullanıyorum cnmcm bana yükseltici felan vermedi belki lastikten sonra verir:1shok: o nası bişi
yarın kontrolüm var:çok üzgünüm:

Yaa bana neden yaptı anlamadım, arka dişlerimde bir dolgu maddesi var dişlerim olmasından yüksek kapanıo böylece braketler birbirine çarpmıyomuş, birde yamuk bi dişim ar arkada o da alttaki braketlere deymesin diye.:1ninca:

braketlerin birbirne çarpmasını çözemedim ki ben :uhm:

anladım cnm peki senin tedavin tahminen ne kadar sürecek gerçi yolun başındaymışsın bunu sormam saçma ama ben meraklıyımdırsengözlerimebaksanab kusuruma bakma:icecream:

Josephine cim bende çözemedim büyük ihitimalle ben yanlış anladım biaar arayıp sorucam neydi bunnar die

Selincim benim tedavim 1,5 yıl sürecek :) umarım uzamaz 1 senede de bitebilirmiş artık bana bağlı :)

tabiki tedavinin süreci en çok sana bağlı dişlerinin durumunu bilemiyorum ama yaşın kullanımın hepsinin ayrı ayrı önemleri var tedavini hiç aksatma işallah en kısa zamanda sağlıklı ve düzgün dişlerine kavuşursun cnm :))

buarada aklımdayken söyliyeyim ben 3.5 sene civarı kullandım ensemden takılan zımbırtı ve damaklıkta dahil şeffalardan deil onların görüntüsü güsel ama tedaviyi uzatmaktan başka bişi yapmıyorlar ben sadece üst kullandım ön dişim üst dudağımı kaldırabilicek kadar havadaydı diğerleride birbirine geçmiş durumdaydı alt üst tel takıp çenelik kullanan bi arkadaşımın alt dişlerinde yamulma oldu oda yaklaşık 4 sene civarı kullandı oyüsden diorum tedavinisi asla aksatmayın lastikti damaklıktı çenelikti hiç aksatmayın çıkması içinde çook çokk heves etmeyin illa çıkıcak ama zaman gerekiosada bekleinn ilerde sorun çıkmasın şimdiden hepinize kolay gelsin :))

canım aman diş lastiklerini ihmal etme... seneleeerce bende kullandım...ben lastikleri takmayınca 1 ay ileri attı hep doktor...lastik en acısı ama en son hızlandırılmıs gibi son asama... sıkıcaz disimizi biraz ... ha gayret:Saruboceq:
az kaldı...
ben 7 yıl taktım.
3 yıl alt üst damak kullandım, 3 yıl braket takıldı..1 yılda hedgir kullandım hem basımın tepesinden hemde enseden simdi cok iyi durumdayım. ama okul hayatım boyunca cok acı çektim.. 7 sene düsünsene :bbo:..
en kötüsü kuruyemis yasak, havuc , salatalık yasak..nerdeyse bebek maması yer gibi yemek yiyordum layhayhoy

aman allah kurtarsın ve sabır versin canımmmhepsi gecicek.. sonradan hersey güzel olucak gör bak...

Son düzenleme:
Arkadaşlar lastik dedikleriniz bildiğimiz lastik değil mi ? benim üstten gelen köpek dişimin üstünde bir braket var ve 24 saatte 1 değiştirdiğim bir lastik var arkaya takıp o kpek dişime takıyorum diğer ucunu, aşağıya indirecekmiş onu

cnm kuzim bence c0k $ansLısıN yani biLiosuN bnde teL taktm ama bnmki sabit deiLdi çıkarıodm ondan ve bnm 4 seneyi geçti bu 5 inci senem ama takmıorm artıK seNin dişLerin cok qüseL oLdu ve bnce en qeç 2 aya çıkarırdoktor teLi emiNim takma kafana :1hug:

gerçekten seninki çok zor olmuş 7 yıl dile kolay bende bendekine dert diyorudm:1shok:
çok geçmiş olsun:teselli: şimdi memnunsunuzdur inşa.s.
bide ben kurallara pek uymamama rağmen iyi gitti yarında kontrolüm var iştesengözlerimebaksanab
bide ben kurallara pek uymadım ama yinede bişi olmadı
teşekkür ederim yorumun için:1closedeyes:

evet bildiğimiz lastik:1no2:
sen yine bütün gün içerisinde takabileceğin şekilde bn yemek yerken fln çıkartmam gerekiyor o yüzden hep ihmal ettimlayhayhoyklava:

mrb cnm kuzenim evet azcık daha sabretmem gerekcek bakalım yarın ne dicek doktor ama bu lastik sinirimi bozuyokötükedihüsosenağlama

mrb
bende tatil fln derken çok uzattım 2 ay gitmedim
bugün randevum vardı gittim lastikleri ihmal ediyordum onları takmamı söledi bnmkide eylül gibi fln çıkıcak inş:icecream:
törpüleme işi nası oluoki:1shok:

tekrar gecmis olsun.
insallah cabuk zamanda kurtulursun.
gercekten 7 senem cok zor gecti ama lastikleri ihmal etmemek gerekiyormus. özellikle son dönem.
simdi gayet memnunum ay cok sükür darısı cıkaracakların basına ((

:teselli:

Arkadaşlar gün itibariyle ağrılarım gitti bitti :) alışıyorum çokta memnunum halimden ! :) sadece ön dişlerim hassas biraz önce süt içiyodum kupanın ucu çat diye bi ön dişime geldi allahım çarpılmışa döndüm inşallah bişi olmamıştır

Ağrıların geçmiş orodrethice ne güzel.

Öyle böyle derken dişlerindeki düzelmeleri gördükçe çok daha memnun olacaksın emin ol. yerimseniben

Birşey olmamıştır şuan hassas olduğu için birşey sert olarak değdiğinde acır haklısın ama sen yinede daha dikkatli olmaya çalış.

bugün randevum vardı
braketin biri kırılmış=(( onu düzeltti eylüle kadar tekrar lastik takıcm bu sefer düzenli takıcm
=((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…