Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben
Bende bundan kullanıyorum.Yalnız benım aradakı tel de şeffaf yani o metal teli beyazla kaplamışlar.Tel olduğu hiç belli olmuyor yakından bakmadıkça.Dişler düzeldikçe bu tellerle daha güsel görünüyor.Ayrıca çok kırılır falan diyolar ama 9 ay oldu daha bi braket bile kırmadım.Kesinlikle tavsiye ederim...
Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben
Şeffaf da olsa,tel tedavisinde KOLA YASAKTIR!!İçildiğinde asitli olduğundan,braketlerden dolayı dişlerin iyi fırçalanmamasından dolayı,ortodontide kola yasaktır arkadaşlar.Gerçi ben içiyorum:1closedeyes: Ancak pipetle içiyorum ve asla dişlerime değdirmiyorum.Diğer türlü bardaktan asla kola içmeyin!
Çay,kahve yasak değil ama çok içildiğinde lastikler sararıyor.Bendede oldu.Bir çaresi yok.Lastikler değişiyor zaten.Yapabilecek bişey yok.Yinede azaltmanız sizin lehinize olacaktır.a.s.
merhabalar diş telini çıkardıktan sonra dişler eski haline dönebiliyomuş doğrumu?
Hiç kafana takma görüntü olayını ki sen şeffaf kullanacakmışsınİnşallahh, çok merak ediyorum nasıl görünücem tellerle:1ninca:
Selamm arkadaşlar!!
Ben yeni üye oldum..özellikle forumun bu başlığına adapte olmuş bi şekildeyim çünkü benimde üstten gelen bir köpek dişim var ve bir dişim arkada duruyor.
Son 1 aydır dişlerimle uğraşıyorum dolgularımı yaptırdım 2 tane.Şeffaf tel takacağım. Yarın ölçülerim alınacak sizce ne kadar sürer tel takımı için yeniden doktoruma gitmem? Yani çarşamba ölçü alıp c.tesi gel takalım der mi? Keşke dese! Çünkü bu sene lise sonda olacağım öss falan olacak. Okullar açılmadan artık ağrıdır, sızıdır önemli değil çekerim tatildeyim ne de olsa ama en azından hemen taksamda okul açıldığında rahat olsam.
Öpüldünüz:)
Peki ortodontistin sana ne kadar süre verdi ?Selamm arkadaşlar!!
Ben yeni üye oldum..özellikle forumun bu başlığına adapte olmuş bi şekildeyim çünkü benimde üstten gelen bir köpek dişim var ve bir dişim arkada duruyor.
Son 1 aydır dişlerimle uğraşıyorum dolgularımı yaptırdım 2 tane.Şeffaf tel takacağım. Yarın ölçülerim alınacak sizce ne kadar sürer tel takımı için yeniden doktoruma gitmem? Yani çarşamba ölçü alıp c.tesi gel takalım der mi? Keşke dese! Çünkü bu sene lise sonda olacağım öss falan olacak. Okullar açılmadan artık ağrıdır, sızıdır önemli değil çekerim tatildeyim ne de olsa ama en azından hemen taksamda okul açıldığında rahat olsam.
Öpüldünüz:)
Bende alt üst kullanıyorum.charming'cim,
Malesef bana alt üst ikisinede takılacak. Halbuki altta hiçbir problemim yok görünürde ama takacaklar işte dişçi inatı herşey süper olsun istiyornaniknanik
Benim tedavi sürem 1,5 sene hatta 2 seneyi bulur tahminimce. Sabredicez artıkın
Yok dondurma falan yasak değilde,çikolata sert olduğu için ısırmak yerine parçalayarak yemeyi tercih edebilirsin..Bir de fındık,fıstık,elma,cola,erik vb.. onlara tamam çok sevdiğim şeyler değil zatende(erik hariç) çikolata ve dondurmasız yapamam onlar da yasak mı yaa..yani ağrım çok olmazsa yesem mi napsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?