• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben

Çok sevindim canım gelişmelere :1hug:
Ayrıca fark etmemeleride bir avantaj demek ki gerçekten çok belli olmuyor, ne güzel a.s.
Benimde Pazartesi randevum var bakalım bana ne dicek :dance:
Güzel gülüşler herkesee :lepi:

Bende bundan kullanıyorum.Yalnız benım aradakı tel de şeffaf yani o metal teli beyazla kaplamışlar.Tel olduğu hiç belli olmuyor yakından bakmadıkça.Dişler düzeldikçe bu tellerle daha güsel görünüyor.Ayrıca çok kırılır falan diyolar ama 9 ay oldu daha bi braket bile kırmadım.Kesinlikle tavsiye ederim...

şeffaf braketler ilk takıldığında üzerinden şeffaf lastik geçildiği için hiç belli olmuyor teller.. annem ben doktordan geldiğimde hani ne varki dişlerinde demişti :dance: ben şimdi toparlama aşamasındayım daha kalın bir tel takıldı ve bu resimdeki kadar belli oluyor.. çok yakından bakınca :) kırılma falan da olmuyor,hatta metallerden daha dayanıklı bence,çünkü kola vs içtiğinizde onlar kırılabiliyormuş ama şeffaflarda böyle bi yasak getirmedi doktorum bana. hiç bişey de olmadı :)

sağlıklı gülüşler...

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben

yeni işin hayırlı olsun cnm ne güsel dişlerindeki gelişmeyi görebılmek bnm dişlerimde daha bi öne gelme söz konusu deil ama hafif bosluklar olusuyor fark ediyorum:teytey: bu carsamba randevum var bakalım doktor ne diyecek

arkadaşlar size bisey danısmak istıyorum benım lastikler cok sararıyor we bn cok kahve iciyorum herhalde bundan olsa gerek çayın kahvenn cok buyuk etkısı warmı lastikleri sarartmasınn dışında

Şeffaf da olsa,tel tedavisinde KOLA YASAKTIR!!İçildiğinde asitli olduğundan,braketlerden dolayı dişlerin iyi fırçalanmamasından dolayı,ortodontide kola yasaktır arkadaşlar.Gerçi ben içiyorum:1closedeyes: Ancak pipetle içiyorum ve asla dişlerime değdirmiyorum.Diğer türlü bardaktan asla kola içmeyin!

Çay,kahve yasak değil ama çok içildiğinde lastikler sararıyor.Bendede oldu.Bir çaresi yok.Lastikler değişiyor zaten.Yapabilecek bişey yok.Yinede azaltmanız sizin lehinize olacaktır.a.s.

saol duygucugum bana da dedi doktor kola yasak diye bide kolann braketlerin yapıstığı yeri inceltiyomus we braketler cıkıyormus böyle biseyde söz konusu mu bn doktora sormadım tam olarak neden yasak diye ama bu randewumda sorarım

merhabalar diş telini çıkardıktan sonra dişler eski haline dönebiliyomuş doğrumu?

Merhaba.Dis tellerin ciktiktan sonra dislerin tam yerlerinde sabitlesene kadar pekistiriciyi düzenli olarak takmassan:1no2:,geri dönme ihtimali cok yüksek:1shok:.Ama doktorunun sana söyledigi saat kadar aksatmadan takarsan hic bir sey olmaz.a.s.

merhabalar diş telini çıkardıktan sonra dişler eski haline dönebiliyomuş doğrumu?

ewt cnm doktorun dediklerini yapmazsan kayma olabılıyormus ama bnm doktorumun dedigine göre bu oynama çok buyuk bi oynama deilmis zaten de dişlerin ilk haline dönme söz konusu deilmis bnce doktorun dedikleri yapılırsa bisey olmaz diye düsünüyorum

Selamm arkadaşlar!!

Ben yeni üye oldum..özellikle forumun bu başlığına adapte olmuş bi şekildeyim çünkü benimde üstten gelen bir köpek dişim var ve bir dişim arkada duruyor.

Son 1 aydır dişlerimle uğraşıyorum dolgularımı yaptırdım 2 tane.Şeffaf tel takacağım. Yarın ölçülerim alınacak sizce ne kadar sürer tel takımı için yeniden doktoruma gitmem? Yani çarşamba ölçü alıp c.tesi gel takalım der mi? Keşke dese! Çünkü bu sene lise sonda olacağım öss falan olacak. Okullar açılmadan artık ağrıdır, sızıdır önemli değil çekerim tatildeyim ne de olsa ama en azından hemen taksamda okul açıldığında rahat olsam.

Öpüldünüz:)

İnşallahh, çok merak ediyorum nasıl görünücem tellerle:1ninca:
Hiç kafana takma görüntü olayını ki sen şeffaf kullanacakmışsın

Ben metal kullanıyorum ve ünv. öğrencisiyim :1ninca:

Şimdiye kadar kötü bişey söyleyen ya da dalga geçen olmadı bana.

Bende görüntü diye diye bu zamana kadar ertelemiştim ama şimdi diyorum ki keşke lisedeyken kullansaymışım şimdiye düzelmiş olacaktı hepsi.

Neyse artık geç olsun da güç olmasın sengözlerimebaksanab

Selamm arkadaşlar!!

Ben yeni üye oldum..özellikle forumun bu başlığına adapte olmuş bi şekildeyim çünkü benimde üstten gelen bir köpek dişim var ve bir dişim arkada duruyor.

Son 1 aydır dişlerimle uğraşıyorum dolgularımı yaptırdım 2 tane.Şeffaf tel takacağım. Yarın ölçülerim alınacak sizce ne kadar sürer tel takımı için yeniden doktoruma gitmem? Yani çarşamba ölçü alıp c.tesi gel takalım der mi? Keşke dese! Çünkü bu sene lise sonda olacağım öss falan olacak. Okullar açılmadan artık ağrıdır, sızıdır önemli değil çekerim tatildeyim ne de olsa ama en azından hemen taksamda okul açıldığında rahat olsam.

selam canım,tel takılma dönemlerimiz aynı zamana denk gelmiş.. ben de lise sona geçmeden önce taktırdım,şimdi lise mezunuyum :) 1 sene oldu yani.. tatilde takılması daha iyi bence de çünkü kısa da olsa bi alışma sürecin olcak,dişlerin oynamaya başlayacağı için sızlayacak falan.. hiç dert etme birbirnize alıştıktan sonra tellerin varlığını bile unutacaksın.. (her kontrolde,doktor lastik değiştirirken kendilerini hatırlatıyorlar kih kih :sm_cool: ) ÖSSde şimdiden başarılar canım,ben iyi bi şekilde atlattım,darısı başına.. a.s.

Josephine'cim güzel dileklerin için çok sağol.a.s.

Hazirandan beri ortodondist peşindeyiz annemle. Öylelerini gördük ki resmen ben kadına direktif veriyorum "şu dişi şuraya telle alıp sora bunu buraya itsek?" falan diye kadın "aaa evet doğru olur diyo":1ninca:kafamçokkarıştı

Şöyle bir önceden de yaptırmamın sebebi hani belki 1-2 ayda bir değişiklik olursırnaşık şey

Neyse artık hayalimde ki ortodontistimi buldum:asigim: sırnaşık şey

Selamm arkadaşlar!!

Peki ortodontistin sana ne kadar süre verdi ?

Alt üst ikisinide takılacak mı teller ?

charming'cim,

Malesef bana alt üst ikisinede takılacak. Halbuki altta hiçbir problemim yok görünürde ama takacaklar işte dişçi inatı herşey süper olsun istiyornaniknanik

Benim tedavi sürem 1,5 sene hatta 2 seneyi bulur tahminimce. Sabredicez artıkın

charming'cim,

Malesef bana alt üst ikisinede takılacak. Halbuki altta hiçbir problemim yok görünürde ama takacaklar işte dişçi inatı herşey süper olsun istiyornaniknanik

Benim tedavi sürem 1,5 sene hatta 2 seneyi bulur tahminimce. Sabredicez artıkın
Bende alt üst kullanıyorum.
Sonuçta altta hiçbir problem yok diyosun ama üstler tamamen düzelince belkide alttaki senin göremediğin ufak tefek kusurlar gözüne batacak.
Yani ortodontistin öyle uygun gördüyse takılması gerekiyodur.

Banada 1 sene demişti tedavinin en başında ama bekleyip görücez 1 senemi yoksa daha fazla mı kalıcak.

Doğru diyosun sabretmek lazım,zaten dişlerindeki gelişmeleri gördükçe o süreyi hiç problem etmiceksin emin ol.

Bir de fındık,fıstık,elma,cola,erik vb.. onlara tamam çok sevdiğim şeyler değil zatende(erik hariç:D) çikolata ve dondurmasız yapamam onlar da yasak mı yaa..yani ağrım çok olmazsa yesem mi napsam

Bir de fındık,fıstık,elma,cola,erik vb.. onlara tamam çok sevdiğim şeyler değil zatende(erik hariç:D) çikolata ve dondurmasız yapamam onlar da yasak mı yaa..yani ağrım çok olmazsa yesem mi napsam
Yok dondurma falan yasak değilde,çikolata sert olduğu için ısırmak yerine parçalayarak yemeyi tercih edebilirsin..

Yinede dişlerinin sağlığı için tatlı türü şeyleri fazla yememeye özen göster.ne de olsa braketlerin olduğu yeri fırçalamak mümkün olmuyor,yani diş çürümeleri olmaması için dikkatli davranmalısın.

Sağol duygucummyerimseniben bende zaten temizliğe çok önem vericem tel aşamasında, herşeye değmesi lazım sonuçta. Ay hadi bakalım yarın kalıbımı alsın sonrada hemen çağırsın telleri taksın 1 sene sonrada buraya inci gibi dişlerle yaziyimmmmm:1ninca:

Ayrıcaaa tamam bunu da soriyim susuyorum :D ben şarkı söylüyorum arkadaşlar şan dersleri almaya devam ediyorum teller sorun çıkarır mı? en merak ettiğim soru da buydu unuttum birden böyle süper bi forum bulunca şaşırddım neyi söliyim die :D

Son düzenleme:
Back