• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhabalarr..Sanırım dişlerimdeki çapraşıklık ve üstten çıkma nedeniyle ben de tel takacağım:uhm: Yarın doktora gidecekmişiz, hakkınızı helal edin :roflol:

oo canım sanırsam benim tedavimden olcaksın,hiç korkma sonuç mükemmel olunca tüm çektiklerine değecek.. hadi hayırlı olsun :):1hug:

ayy aynı şey bende de oluyodu teller ilk takıldığında,dişlerin arası kapandıkça arkaya doğru uzayıp yanağımın içini mahvediyorlardı.. çok gittim öyle sırf teli kestirmek için.. doktorum silikon gibi bişey veriyor bana,uzayan telin ucuna yapıştırınca hiç acımıyor,siz de taleb edin vermediyse doktor..

bide kontrole giderim,uzun değildir batmaz,eve gelirim batmaya başlar çok sinir bi durum,Allah'tan artık olmuyor :)
evet canım,yara olduğu zaman o mum denen şeyden koyuyorum bende.
Ama ben hiç tel kestirmek için gitmedim ayrıyeten,hafif oluyodu bi süre sonrada geçiyodu zaten..
Açıkçası ben gitmeyede üşeniyodum ya neyse :roflol:
Mesela şuan sağ tarafımda hafif bi yara var ama dünden daha iyi,ilk takıldığı zaman daha kötü yaralarım oluyodu.

bazende şunu düşünüyorum ya,randevularda teli değişitirip lastik takıyo ve baya şiddetli bi baskı oluyo hani,acaba diyorum o baskıdan mı ben telin batan yerlerini hissetmiyorum diye laelaelaelaelae
neyse artık eskisi gibi olmuyo nasıl olsa,olsada düzelmeleri için değer napalım yerimseniben

sağlıklı gülüşler a.s.

Merhabalarr..Sanırım dişlerimdeki çapraşıklık ve üstten çıkma nedeniyle ben de tel takacağım:uhm: Yarın doktora gidecekmişiz, hakkınızı helal edin :roflol:
Hadi bakalım seni de bekliyoruz aramıza,durumundan haberdar edersen seviniriz yerimseniben

sağlıklı gülüşler a.s.

Bal mumu doktor bana da vermişti :lepi: Ve ben kaybetmiştim :roflol::lepi:
Hala kayıp :çok üzgünüm:
Neyse doktordan yine isterim olmazsa :utangac:

Canım hayırlı olsuun :1hug:
Telli biri daha :lepi: Çoğalıyor muyuz ne tatlicadiarzu

canlarım demiştim varya kontraolum var diye dün gittim eeee doktorum dişinin arkasını temizlet 5 agustostaki randevuna kadar. dişinin arkasının ölcüsünü alacagız dedi arkaya takılacak tel için galiba çıkacak önümüzdeki aylarda çünkü ilk baslarda bu arkaya takacagımıoz telleri diger öndekiler cıktıktan sonra takacagı demişti

Selam canım hayırlı uğurlu olsun tellerin :lepi: Aramıza hoşgeldin :içelim:
Ne kadar süre takacaksın? Sorunun neydi? gamyoncuiremsu
İnş cabucak çıkar tellerin sağlıklı gülüşler a.s.

Benim köpek dişlerim üst damaktan çıktı 4üde onlar batıyordu onun için tedaviye başladım.
Önce azı dişleri geri itmesi için 14nisanda Pendulum kullanmaya başladım, 14 temmuzdada tellerim takıldı ikisini birlikte kullanlıyorum pendulum çıkarılmadı bakalım sonuç ne olacak. Tedavim 1.5sene kadar sürer demişti Ortodontistim duruma bağlı olarak değişecek sürem.
Dün braketlerden alt köpek dişimdeki çıktı ortodontiste gittim tekrar oda aşırı gerginlikten olduğunu söyledi bir sonraki kontrolde diğerlerinin gerginliği azalınca geri takacak onu. :teselli:

Selam arkadaşlar ben de dün dişime tel takılması gerektiğini öğrendim. Arkada ki boşlar yüzünden dişlerim raka dişlerim ayrık olmuş ve köprü yapılması için toparlanması gerekiomuş.
Öğrendiğimde moralim bozldu ama suanda iyiyim.. iyiki bu forum var.
Temmuzun 29 unda bende telleniyorum =)

Selam arkadaşlar ben de dün dişime tel takılması gerektiğini öğrendim. Arkada ki boşlar yüzünden dişlerim raka dişlerim ayrık olmuş ve köprü yapılması için toparlanması gerekiomuş.
merhaba;
Bir kişi daha geliyo ne güzel :icecream:
Moralini bozmana hiç gerek yok ilk zamanlar tuhaf gelir ama zamanla alışırsın yerimseniben
Peki sana ne kadar süre verdi ortodontistin ?

:içelim:

her gecen gün artıyoruz valla:teytey: cnm ilk baslarda zorluk cekiyoo insan ama 1 haftaya kdar
alısıyosun merak etme bnde daha yeni taktım 3 hafta oldu gelişmeleri bekliyoruz senden

ben de takmak istiyorum =D daha önce bi telimi kaybettim, yenisini de sıkıldım diye attım =D küçüktüm ama o zamanlar :( babamı tekrar ikna edebilrsem ben de gelicem aranıza:icecream:

Dişçim ctesiye kadar dişlerine iyi bak beğenmediğin yerler olursa icabına bakarız beğenirsen çıkartırız dedi.İş yerindeyim sürekli lavoboya gidip aynaya bakıyorum.Lavobodan dönüştede arkadaşıma gösteriyorum.Şuan kafama takılan iki nokta var.Ama çok moralim bozulur böyle kalacaksa.Dışardan bakan kişi göremez belki ama ben görüyorum.Ama tel takmadan önceki halim kabus gibiydi.iğğğğ

CANM YA BENDE TAKTRMAK ZORUNDA YIM TEL AMA UFF GIDEMIYORUM BIR TURLU DISCIN NASILDI MEMNUN KALDINMI TLE NASIL BISI RAHATSIZLŞIK VERIYORMUYDU NE BILIM BIRAZ BILGILŞENDIRIRMISN BENI senağlama

ben de takmak istiyorum =D daha önce bi telimi kaybettim, yenisini de sıkıldım diye attım =D küçüktüm ama o zamanlar :( babamı tekrar ikna edebilrsem ben de gelicem aranıza:icecream:
Sen o zaman sabit tel kullanmadın sanırım CADIARZU

Aman bu sefer dikkat et,ihmal etme yerimseniben

CANM YA BENDE TAKTRMAK ZORUNDA YIM TEL AMA UFF GIDEMIYORUM BIR TURLU DISCIN NASILDI MEMNUN KALDINMI TLE NASIL BISI RAHATSIZLŞIK VERIYORMUYDU NE BILIM BIRAZ BILGILŞENDIRIRMISN BENI senağlama
Ben yardımcı olayım sana istersen;
İlk önce gidip ortodontistten gerekli bilgiyi alman,dişlerindeki problemi öğrenmen lazım.
Karar verdikten öçlü alınıp diş tellerin hazırlanıyo zaten.
Diş teli kullanmak sanıldığı kadar zor bişey değil,ilk zamanlar yadırgayabilirsin ama zamanla alışıyo insan emin ol,hele ki dişlerindeki düzelmeyi gördükçe taktırdığın için hiçbir zaman pişman olmayacaksın.
Görüntü olarak,sen problem etmezsen sorun olmaz,çok ta kötü durmuyo anlıcan.

Önemli olan ortodontistine güvenmen lazım,birkaç ortodontisti gez fiyatlarını sor,sana en samimi geleniylede tedaviye başla bence,ben keşke daha önce taktırsaymışım diyorum.

Başka soruların olursa yazabilirsin yine a.s.

evet sabit değildi =)) bu sefer sabit istiyorum o yüzden=D biri bişey der, kafam bozulur çıkarır atarım falan yinetatlicadiarzu en iyisi sabit galiba =))
Tabi bunun kararını verecek olan ortodontistin.

Ama sen kimsenin dediğine bakma,bak ben ünv. öğrencisiyim hiç problem etmiyorum,şimdiye kadar bişey söyleyende olmadı hoş söylesede alır cevabını zaten sengözlerimebaksanab

Sonuçta kendin için takıyosun o telleri yerimseniben

Ya arkadaşlar bi şey sorucam teller takılrken can yakıo mu en çok kortuğum nokta orası....=S

Ya arkadaşlar bi şey sorucam teller takılrken can yakıo mu en çok kortuğum nokta orası....=S

hiç korkma bebişim.. önce asit sürülüyo,sonra braketler yapıştırılıyor ve tel braketlerin arasından geçiriliyor.. zor olan kısım lastiklerin takılması,onun da zorluğu gerildiği için biraz sızlatıyor.. bi iki gün çok sert şeyler yerken falan sızı hissedebilirsin..

chloris'cim :) sabit teller en iyisi,çıkarıp atma gibi bi şansın yok,iyileşme sürecin de kısalır böylece.. yani tak çıkar tak çıkar,huyumuz kurusun bi süre sonra amaan deyip atabiliyoruz.. görüntüyü de dert etme.. ben şeffaf braket kullanıyorum mesela,dikkatli bakmayınca gözükmüyo bile :1rolleyes:

bende tel taktım 12 yaşındaydım 2 yıl taktım ama çok fark olmadı çıkarmak istedim tedaviyi yarım bıraktım. benimki hem damaklıydı hemde dıştan görünüyodu kullanımı rahat değil aylarca konuşamadım metale alerjim var ağzım yara içinde kaldı zor bi süreçti zamanla daha iyi şeyler çıkıyo artık 25 yaşında bi insanın bile ağzında tel görmek mümkün bana doktorum o zaman ergenlik dönemi bitmeden önce tedavinin tamamlanması gerekiyor demişti 16 yaşına kadar kullanıcaktım ama pes ettim belkide şimdi çok güzel dişlerim olurdu yinede fena sayılmazlar ama insan diş macunu reklamlarındaki kadınların dişlerini kıskanıyoo :(

Back