Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bir de fındık,fıstık,elma,cola,erik vb.. onlara tamam çok sevdiğim şeyler değil zatende(erik hariç) çikolata ve dondurmasız yapamam onlar da yasak mı yaa..yani ağrım çok olmazsa yesem mi napsam

Selam canım aramıza hoşgeldin ..
Bana da doktor yasaklar koydu hatta tel takıla herkes için bu yasaklar sırnaşık şey
Ama ben cola falan içiyorum herkesinde içtiğini duyuyorum tabi aşırıya kaçmamak şartıyla... Sıcaklarda falan bazen çok canım isterse pipetle içiyorum sırnaşık şey
Erik de yedim çok canım çekmişti ama napiyim benneyaptımki
Dikkatli olduktan sonra sanmıyorum sprun çakıcağını.. :lepi:
Başlarda zorlanıyorsun ama zamanla alılıyorsun hepsine yerimseniben
Şu anda istediğim herşeyi yiyebiliyorum gamyoncuiremsu
Şimdiden güzel gülüşler ve bol sabırlar sana canım a.s.

Bu arada Pazartesi randevum vardı arkadaşlar biliyosunuz coksekeriremsu
Alt dişlerime Eylül ayında tel takıcakmış... Ağustos ayında bi süre olmayacakmış ortodontistim tatile gidiyor oda inş çabuk döner
Öptüm hepiniziŞeniz

Hoşbulduk canım:)) bende aşırıya kaçmadan umarım yiyebilirim bişiler..yarın hemen gelsedee ne zaman takılcak şu teller öğrensem.. bir de yarın takmış olarak geliyomuşum:1ninca:

slm canlar bugün artık 6 haftanın sonunda doktorumda randevum var:lepi:
Bugün yükselticimi takma ihtimali var :asigim:umarım takar bakalım neler söyleyecek yazarım yarın sabahjeyyar

Yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz sizlerdea.s.

Canlarrrr bugun doktora gittimm vee bu cuma bir dolgu yaptırcam sonra haftaya bugunn tellerim takılcakkgamyoncuiremsugamyoncuiremsu

çok mutlu ve umutluyum

yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz diyorum bnde yarın gidicem doktora bakalım ne dicek önce dolgu yaptırcam sonrada kontrol war umarım bi gelisme wardır ayrıca yeni gelen arkadaslara iyiki taktırıyorsunuz bnde cok karamsar we endişeliydim simdi iyiki taktırmısim diyorum haftaya 1 ay olcak insan alıstıktan sonra ne yemeyi nede konusmayı umursuyoo zaten belli bi süre sonra hissetmiyorsunuz bile...

SLM Canlar dün doktora gittim bana bite plane i taktı sonunda ama dişlerimde inanılmaz bir ağrı warsenağlama bütün gece uyuyamadım ağrıdan kafamçokkarıştı
Ağzımda bu bite plane warken konuşmakta çok zorlanmıyorum denizzzz özellikle sen dinle sende takıcaksın..ş,s,ç gibi harfler kötü çıkıo :1ninca: ama korktuğum kadarda değilmiş hafif peltek oluyor...

doktor geride olan köpek dişlerinden birine metal braket yapıştırdı onuda lastik gibi bi iple
tele bağladı.Bide dişlerime lastik yerine ince 2 tane teli çapraz yaparak taktı.İnanılmaz gergin şuanda dişlerim sanırım daha yeni başlaım kızlar...Artık 2 haftada 1 randevum var sık sık geleceksin dedi doktorum :dance::dance:

mrb benm dişlerım cok ayrıkk diş teli taktrsam sizce duzelırmıı..bide bu diş telini nasıl takıyorlar..acısı okadr okmu..bide malıyetı ne kadr yani normal diş hastanelrınde takıyolarmı..lutfen bi cvp

Canım hayırlı uğurlu olsun :teytey:
Sonunda beklediğin oldu kolay gelsin sana, bu yükseltici biraz zorluk yapıyormuş sanırım konuşurken ama olsun sonunda değicek :lepi:
2 haftada bir gitmen çok iyi bence, randevulardan sonra bizi haberdar et :1hug:

Bulunduğun çevrendeki ortodontistleri araştır onlara git canım..
Tabi ki düzelir bence a.s Nasıl dişler düzeliyor...
Acı kısmına gelirsek hiç o kadar dayanılmaz bir acı değil ama tabiki zorlukları çok,, sabırlı olmak lazım.. sengözlerimebaksanab
Bence seni rahatsız ediyorsa dişlerinin görünüşü taktır a.s.

Canım, daha tel takmamış olmama rağmen tam 1 senemi ortodontistler arasında geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki:

Dişlerinin ayrık olması ortodontik bir tedavi almanı gerektiriyor kesinlikle, bunun çareside teller :) birçok tel çeşidi var mesela istediğin zaman takılıp çıkarabildiğin, dişlerinin arkasına takılan lingual teller, klasik metal teller, ve şeffaf diş renginde teller. Maliyeti bence ortodontiste göre değişiyor önce ki sayfalarda ücret hakkında ortalama bir bilgi verildi sanırım.

Diş tellerini takarlarken önce o ön taraflarda dişlerinin üzerinde gördüğün metal, seramik maddeleri yapıştırıolar (lazeerle sanırım) ardından aralarından teller geçirerek dişlere gerilim uyguluyo. Sonra her ayda 1 doktora gidip o telleri daha da gerdiriyorsun. Sonra bir bakıyorsun inanılmaz dişlere kavuşuyorsun.

Diş hastanelerinde ortodontik tedavi yapıldığını duydum ama gerçekten tam emin değilim.CADIARZU ama oradan tarih alınca çok bekletiyorlarmış diye duydum. Bir ortodontiste görün bence canım geciktirme. :icecream:

gymlova hayırlısı olsun canım.
Peltek olacağından korkuyordun,tahmin ettiğin kadar fazla değilmiş bak.

Ne güzel seninde randevuların 2 haftada bir olacakmış mavi-kelebek gibi,benim randevularım 22-23 güne bir denk geliyo benneyaptımki

Bunun kararını ortodontist verebilir.
Diş teli takılırken hiçbir şekilde ağrı olmuyor merak etme.
Diş hastaneleri takıyor mu bilmiyorum ama diş hekimliği fakülteleri yapıyorlar ortodonti tedavisini ve sen sadece malzemelerin parasını veriyorsun öyle olunca.
Maliyete gelince ben 2.500 lira ödüyorum ama 7.000 ytl'ye çıkabiliyormuş.

Bu konuda yardım alabileceğin kişi ortodontist,hem maliyeti öğrenir hem de dişlerindeki problemi anlarsın.

QUOTE=charming;3402495]gymlova hayırlısı olsun canım.
Peltek olacağından korkuyordun,tahmin ettiğin kadar fazla değilmiş bak.

Ne güzel seninde randevuların 2 haftada bir olacakmış mavi-kelebek gibi,benim randevularım 22-23 güne bir denk geliyo benneyaptımki
[/QUOTE]

Teşekkür canım valla peltek konuşuyorum ama gülüyorum halime öyle aşırı bir
engel yok konuşmamda korktuğum kadar değil :lepi: ve inanırmısınız geride olan dişim 2 gecede biraz daha öne gelmiş süper bişi yaa zaten geride olan dişi almak kolay demişti doktorum :dance: ohhhh beeee 2 haftada 1 gitmek iyi olacak öbür türlü tarih gelmek bilmiyorŞeniz bence gerideki dişler iyice önce gelene kadar böyle olcak sora yine senin gibi 4 haftada 1 giderim gibi geliyor...:içelim:

Herkese güzel Gülüşlerr:asigim:

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Artik eskisi gibi fazla katilamiyorum,sonra siteye bir giriyorum bir sürü sayfa birikmis eee tabi zevkle yazdiklarinizi okuyorum.Her yeni katilan arkadas beni cok mutlu ediyor.gymlova sonunda yükselticiyi takmissin benneyaptımkihayirli olsun.Senin yeni yasadigin konusma problemini ben bir bucuk aydir yasiyorum.Ama kendimi son zamanlarda daha iyi hissetmeye basladim:1rolleyes:.Artik disim nerdeyse iyice öne geldi.Biraz sonra doktorda randevum var bakalim yeni bir sey yapacakmi,yani her seferinde heyecanla gidiyorum(beni sizden iyi kimse anlayamaz).Herhangi bir gelisme olursa sizlerle zevkle paylasirim:içelim:. Herkese güzel gülüsler:smiley-cool:

hadi yaw canım benm bite plane hazırdı ama agzım cok acık kaldıgıu icin doktor yeniden sipariş werdi simdi onu bekliyorum denemek icin taktıgımda bende konusamamıstım işimz zor valla senağlamaumarım en kısa zamnda alısırsın cnm gelismeleri paylasırsan sewinirm cnm

Herkese merhabaa.s..Dün doktor cok güzel seyler söyledi,disimin bayagi öne geldigini tedavimin verilen zamandan önce bitebilecegini ima etti.Birde hani alci gibi birseyle arka disleri yükseltmisti ya,bu gidisimde onlari biraz törpüleyip incelltti,birdahiki randevumda hepsini temizleyecegini söyledi.yerimsenibenYani keyfime diyecek yok,darisi diger arkadaslarin basina:içelim:

Hiç dişlernin arkasina tel yapistirilan yokmu arkadaslar hani pekiştirme tedavisinde soracaklarim var

meraba arkadaşlar bayadır yazamıyordum..a.s.
benim tellerim çıkıcak derken lastikler dişlerimi tam düzeltmemiş tellerin çıkması o yüzden ertelendisenağlama 3 ağustosta randevum var o zmnda çıkıcağını sanmıyorum galiba eylülde çıkıcak:1no2: hep bnm ihmalkarlığım yüzünden ertelendi sizde ertelemeyin...:a015: kendinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…