• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ya arkadaşlar bi şey sorucam teller takılrken can yakıo mu en çok kortuğum nokta orası....=S
Hayır takarken acımıyo için rahat olsun.
Diğer arkadaşın dediği gibi lastikleri takarken acıyo biraz,onuda hemen takar mı sana bilmiyorum mesela bana 3.ay'da takmaya başladı lastikleri.

sağ olun arkadaşlar. her halde hmen takarlar çünkü 8 ay falan sürcek tedavi zaten...
hemen takılsa da bitse istiorum artık...=)

Ben yardımcı olayım sana istersen;
İlk önce gidip ortodontistten gerekli bilgiyi alman,dişlerindeki problemi öğrenmen lazım.
Karar verdikten öçlü alınıp diş tellerin hazırlanıyo zaten.
Diş teli kullanmak sanıldığı kadar zor bişey değil,ilk zamanlar yadırgayabilirsin ama zamanla alışıyo insan emin ol,hele ki dişlerindeki düzelmeyi gördükçe taktırdığın için hiçbir zaman pişman olmayacaksın.
Görüntü olarak,sen problem etmezsen sorun olmaz,çok ta kötü durmuyo anlıcan.

Önemli olan ortodontistine güvenmen lazım,birkaç ortodontisti gez fiyatlarını sor,sana en samimi geleniylede tedaviye başla bence,ben keşke daha önce taktırsaymışım diyorum.

Başka soruların olursa yazabilirsin yine a.s.

pekı bu seffaf tel deıdklerı neasıl oluyo aca hangısı kullanslı ıı cozum alınır seffaf telde demır gıbı bellı olurmu :S:uhm::uhm:

pekı bu seffaf tel deıdklerı neasıl oluyo aca hangısı kullanslı ıı cozum alınır seffaf telde demır gıbı bellı olurmu :S:uhm::uhm:
Hayır canım şeffaf braketler dikkatli bakmadıktan sonra çok belli olmaz adı üstünde şeffaf,teller belli oluyo sadece.
mesela şunun gibi
ortodontibncn3.jpg

Son düzenleme:
Yalnız şöyle bişeyde var;
Senin seçimine bırakacak ortodontistin tabi ama,her diş problemine şeffaf braket kullanılmıyomuş.

valla ben çok dırdır edince şaffaf taktı,uzun süre kullandığım için azbuçuk sarardılar (benim pisboğazlığıma dayanamıyolar tabi :D ) bide şeffaf tellerde lastik yenilerken fln biraz zorlanıyo doktorlar,çentikleri de şaffaf olduğu için bi seferde geçirilemiyebiliyor..

yaaaaaaaaaaaaaa kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı:çok üzgünüm:
Bence fazla büyütüyosun bu görüntü olayını kafanda..
Şuan dişlerin çok mu güzel görünüyo ki tel takınca kötü görünücek,yani tel takman gerektiğine göre dümdüz dişlerin yok demek ki,bence taktır pişman olmadığını zamanla sende anlıcaksın ama şüphelerin varsa git bir an önce bir ortodontistle görüş mutlaka.

Yine karar veremezsen iyice araştırır,düşünür taşınır öyle kesin bi karar verip taktırırsın bence yerimseniben

uff yaa tel takmadan guzelmesmı bu dısler fakrlı yontmeler cıkmadımı
Tel kullanmadan da düzeltme yöntemleri var tabi ama,diş hekimleri bile ortodonti tedavisi öneriyolar.
Yani kendi dişin gibisi var mı,ömür boyu rahat etceksin sonuçta.

bu resıme gore ornem vwerım ondekı ıkı ırı dıs varya benım onlardan tekı onde duruyo naısl udzleıcek yaa yanı sasdece ondasrun var cıkarttırıp kaplama mı yapsam :S
Laminate porselen diye bi yöntem var sanırım ismini tam hatırlamıyorum porselen kaplama türünde bi tedavi ama maliyeti oldukça yüksek.

Bence bi ortodontiste git,dişlerinde ne problem varsa iyice bi anla,sen sadece üstteki dişlerimden biri önde diyosun ama bilemezsin,dişlerdeki çapraşıklıkla bitmiyo herşey çene yapınıda görmesi lazım ortodontistin.

Bi uzmana görünürsen eğer hem kafandaki soruları sorarsın hem de başka bi tedavi uygulanıp uygulanamayacağını.

Ama kesinlikle tel tedavisi diyorum başka bişey demiyorum :1closedeyes:

charming haklı,tel tedavisi en sağlıklısı bence de... kaplama vs. kendi dişinin keskinliğini vs. getirmez geriye..

Tabi bunun kararını verecek olan ortodontistin.

Ama sen kimsenin dediğine bakma,bak ben ünv. öğrencisiyim hiç problem etmiyorum,şimdiye kadar bişey söyleyende olmadı hoş söylesede alır cevabını zaten sengözlerimebaksanab

Sonuçta kendin için takıyosun o telleri yerimseniben

en son gittiğimde (1 yıl oluyo sanırım=D ) artık sabit taktırsanız daha iyi olur demişti.. onun için de ısparta'ya gitmem gerekiyotatlicadiarzu anlamadığm şey neden antalya'da olmuyo =D tabi ısparta olunca babam vazgeçti:1closedeyes: ikna edebilirsem, ki ederim heralde; yakında ısparta'ya gidicem:icecream:
*şeffaf da iyiymiş:D
*bi de kim ne derse desin sempatik bişey bence=)) 7. sınıftayken öyle düşünmüyodum o ayrı tatlicadiarzu

Son düzenleme:
Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben

kızlar arkasına tel takan yokmu dişinin benim 25 aydır tellrim var doktorum bu randevumda dişimin arkasının ölçüsünü aldı arkaya tel takmak için. galiba artık cıkacak tellrim canım. cünkü ilk takıldıgı günler arkaya yapısan teli blaketler cıktımı takacaktı hadi kıslar takan varsa lütfen yardım

arkaya takılan pekiştirme amaçlı sanırsam yapısacak hadi hayırklısı kıslar yas 21

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Bu hafta ise basladim,is arkadaslari dislerimde tel oldugunu ikinci gün farkettilernaniknanik.Birde bugün dislerime dikkatli baktim ve arkadaki disimin biraz daha öne geldigini farkettim cok sevincliyim:dance:.Aramiza yeni katilan arkadaslarin hepsi hosgeldiler:1hug:.Ben bu tür forumlarin faydasina cok inaniyorum,cünkü bende bu tür sayfalari takip ederek,arkadaslirinda cesaret verici destekleri Şenizsayesinde tel taktirmaya daha rahat karar verdim.Bence imkani olan herkes gec kalmadan taktirsin.Herkese güzel gülüsleryerimseniben
merhaba mavi-kelebek;
Yeni işin hayırlı uğurlu olsun,arkadaki dişinde öne gelmeye başlamış,sevindim senin adına.
Böyle gelişmeler duyunca mutlu oluyorum ben coksekeriremsu

sanada güzel gülüşler a.s.

gercekten bende 2 senenin nasıl gectigini anlamadım. 21 yasına kadar hep gülerken kendimi kastım ama tellerim cıktıktan sonra istedigim kadar gülecegim. yasasın tellerim. hiç dısının arkasına tedavi sonlarna dogru tel yapısan olmadımı. benim bu hafta ölcü alındı haftaya yapısacakç acaba öndekiler cıkacak mı merak ediyoru benim doktorda tık yok

Back