Sen yıne erken tktırmışsın ben 25 yaasında taktırdım, aynı senın gıbı atanamadım.İşim olunca atandıktan sonra kendı kazandıgımla taktırdım.21 ayda tedavım bıttı, insanlardan hıc cekınmedım.Hatta bana farklılık kattıgı ıcın de cok sevıyordum.sımdı cıkınca herkes gıbı oldum :)) onceden farklıydım :)))
bunları senden duymak iyi geldi :) haklısın aslında farklı olduğunu düşünmek güzel..biraz zaman geçse belki düzeldiğini görünce daha iyi hissederim.nasıl geçicek zaman merak ediyorum :)) bi de seneye atanırsam telli örtmen olurum artık :) burada dertleşmek çok güzel gerçekten..insan rahatlıyor,en azından aynı yollardan geçen insanlarla konuşmak fikir alışverişi yapmak iyi oluyor..
kızlar ben bu hafta içinde diş telli taktırcam cok korkuyorum walla nolcak acıcakmı die sadıce üstlere taktırcam taktıran varsa acıyomu benim canım bıraz tatlıdır
Sen yıne erken tktırmışsın ben 25 yaasında taktırdım, aynı senın gıbı atanamadım.İşim olunca atandıktan sonra kendı kazandıgımla taktırdım.21 ayda tedavım bıttı, insanlardan hıc cekınmedım.Hatta bana farklılık kattıgı ıcın de cok sevıyordum.sımdı cıkınca herkes gıbı oldum :)) onceden farklıydım :)))
bunları senden duymak iyi geldi :) haklısın aslında farklı olduğunu düşünmek güzel..biraz zaman geçse belki düzeldiğini görünce daha iyi hissederim.nasıl geçicek zaman merak ediyorum :)) bi de seneye atanırsam telli örtmen olurum artık :) burada dertleşmek çok güzel gerçekten..insan rahatlıyor,en azından aynı yollardan geçen insanlarla konuşmak fikir alışverişi yapmak iyi oluyor..
ben ıkı yıl tellı gezdım,cocuklar benı oyle tanıdı. Cıkardıgımda bıle gec farkedenler olduama dmduz oldugunda butun sima değişmişti. Farklı bırı oldum sankı, coooook memnunum cektıgım acılara degdı.Ağzımın ıcı aft dolu olurdu yemek yıyemezdım,5 tane saglam dişim cekıldı.1 gunde 2 dişim cekılmıştı hatta.nelere dayandım nelereeee
ben ıkı yıl tellı gezdım,cocuklar benı oyle tanıdı. Cıkardıgımda bıle gec farkedenler olduama dmduz oldugunda butun sima değişmişti. Farklı bırı oldum sankı, coooook memnunum cektıgım acılara degdı.Ağzımın ıcı aft dolu olurdu yemek yıyemezdım,5 tane saglam dişim cekıldı.1 gunde 2 dişim cekılmıştı hatta.nelere dayandım nelereeee
5 sağlam diş miben iki tane çektırdım hala onların yasını tutuyorum aklıma geldıkce cok üzüluyrm.sen 5 diş çektırme karaını nasıl verdın.neyse sonuç olarak mutluysan sorun yok
5 sağlam diş miben iki tane çektırdım hala onların yasını tutuyorum aklıma geldıkce cok üzüluyrm.sen 5 diş çektırme karaını nasıl verdın.neyse sonuç olarak mutluysan sorun yok
Ağzımda tek curuk dışım yoktur, evet 5 saglam diş gıttı. once doktor 8 tane dedı, bır hafta sure verıyorum düşünün öyle gelın dedı.Ben 8 taneye evet dıyıp gıtmıştım,sonra 5 e duştu :)) çene darlıgı vardı, dişler sıkışmıştı hep, cekılen yerlere yaydırdı dışlerımı.sıraya soktu yanı.Ege unıversıtesı anabılım dalı baskanına yaptırdık prof. tum agzımı ona teslım ettım
diş teli takılmadan önce azı dişlerim çekıldı doktorum o boşlukları kapatmak için vida taktı (İmpant DEgıl) diş etime artık ondan güç alıp cekecekmiş dişlerimi geriye canım cok acıyor kızlar. lastik kullanmayacakmışım içinizden böyle benım gibi vida takılan var mı korkuyrm ya ben hiç böyle bı tedavı duymamıştım daha önceden?????????
canım ben senin bahsettiğin yöntemi yurtdışı kaynaklı sitelerde izledim.benim tedavim başlayalı daha 5 ay oldu lastiklere geçtiğimiz zaman bende seninki gibi vidalı yöntemden isticem.mesleğimden ötürü biyomekanik ve anatomi üstüne bilgim var ve bu yöntem bence çook mantıklı.yalnız bişey sormak istiyorum alt çenen üste göre öndemi?
sadece boşlukları kapatmak içinmi?
ya benim doktorum nasıl yaptı anlamadım ama 1 hafta önce görüşmeye gittim tel konusunda tamam haftaya gel dedi randevu verdiler gittim ne bir ölçü alındı nede başka birşey yapıldı? direk taktı telleri sadece üst dişlerimi takıldı. sizde de böyle mi oldu kızlar? benim bildiğim ölçü felan alması gerekiyordu ay düzelmezse dişlerim oturup ağlarım valla.
canım benmde 20likler duruyor.hatta gömülüymüş.onları daha sonra ameliyatla aldırırsın şimdi gerek yok dedi doktor.ama ölçü almamasını anlamadım.belki bi bildiği vardır.sen sor bence direkt doktora açıklasın.inşallah bi sorun çıkmaz.
bana da ölçü falan almadılar ölçüden kasıt nedir bir şeyler yaptı ama bilemiyorum ağzıma bişey taktı aç kapa yaptı vs bu mu oluyor acaba birde resim çekti ama ben görüşmeye gittigim gün taktı anlattı böyle böyle dedi kabul ediyorum dedim tamam dedi taktı direk
tatlım keşke 20likleri aldırıp taktırsaydın telini :/ benim arkadaşımın dişleri çok düzgündü hiç bir sorunu yoktu fakat 20likleri çekilince dişler bozulmuş yani açılmış araları oda tekrar mecburen taktırdı şuandaçok can sıkıcı bir durum. üstelik haber beklediğim kişiylede konuştum oda aynı doktora yaptırmıştı dişlerini ve tekrar eski haline dönmüş.. eğer ki benimde öyle olursa gerçekten çok üzülürüm. paramada yazık olur çektiğim zahmetede. moralim bozuk ama bakalım hayırlısı olur inşallah ne diyeyim pek bir ümitsizliğe kapıldım gerçi olmazsa da sağlık olsun diyip su içmekten başka bir şey kalmıyor sanırım geriye.
canım ben dedim doktara..sorun olur mu diye,olmaz dedi. zaten o gömülü 20liklerde yan yan büyüyomuş içerde..ameliyatla aldırsın sonra dedi.onada ayrı bi canım sıkıldıama şimdi bu iş kafama takıldı ya..sorcam doktora tekrar böyle dişlerin bozulma riski var mıymış..Allah korusun düşünmek bile istemiyorum.teller takılalı 4 gün oldu.hala sızlıyor dişlerim.ağzıma küçücük bi lokma alınca onu bile çiğneyemiyorum..nasıl geçicek yıllar bilemiyorum ben bu 20lik meselesini öğrenince yazarım burdan..inşallah korktuğumuz gibi değildir..
ay bende taktıralı 5 gün oldu canım. ya ben söyledim aslında doktora ilk görüşmeye gittiğimde baskı yapıyorlar alınması lazımmış ameliyatla dedim benimki de gömülü çünkü tamam dedi baktı felan dişlerime böyle 1 hafta sonraya randevusunu verdi gittim ben ameliyat olucam diye beklerken o direk teli taktı.bide kibirli ki sorma gitsin konuşmaya çekiniyorum resmen. işte benimde canım hep o nedenle sıkkın arkadaşım daha önce lise yıllarında tel tedavisi görmüştü 20likleri alınınca onun dişlerde kayma olmuş birde 20likler yani gömülü olanlar baskı yapıp dişleri yamuklaştırıyor biliyorsundur az çok bundan dolayı çok ümitsizliğe kapıldım bende boşa gidicek herşey diye.. diğer randevumda konuşmaya çalışıcam bakalım. hem sen sıkma canını belki seninkiler baskı yapmıyordur ondan çekmemiştir sorun olarak görmemiştir yani yine de sor ama işimizi sağlama alalım.. benimde ön dişlerim sızlıyor ısıramıyorum hiç birşey arka dişlerimle idare ediyorum işte zamanla alışırız diye ümit ediyorum. zahmetli ama sonucu güzel olucak inşallah tatlım..
ikimizde yeniyiz yani :) bi an önce alışırız inşallah..tedavi ne kadar sürer dedi doktorun.yani kısa sürme ihtimali oluyor mu merak ediyorum.benim sorunum üst dişlerim.fazla öndeler.doktorun deyimiyle fırlaklık var :)onun dışında üstüste gelen dişim falan yok.ama alta da tel taktı.1,5 sene falan sürer diye düşünüyorum..umarım fazlası olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?