Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

selam ..ben de yıllardır taktıracağım ama taktıramadım ..artık karar verdim ..şu bizim inatçı velet bi gelse de onu doğurunca izin aldığımda evde iken takacağım diş telini ..böylece kimse görmemiş olacak :))

kızlar ben bu hafta içinde diş telli taktırcam cok korkuyorum walla nolcak acıcakmı die sadıce üstlere taktırcam taktıran varsa acıyomu benim canım bıraz tatlıdır

kızlar ben bu hafta içinde diş telli taktırcam cok korkuyorum walla nolcak acıcakmı die sadıce üstlere taktırcam taktıran varsa acıyomu benim canım bıraz tatlıdır

teli takarkan acımıyor.sadece ağzını bi süre bi aparatla ayrı tutmak zorunda kalıyorsun o da ağzını yoruyor tabii.takma sürecinde hiç acı yok yani..ben dün taktırdım.dünden beri dişlerim sızlıyor,yemek yerken zorlanıyorum ama 3 gün içinde geçermiş.ben de geçmesini bekliyorum..

benim gibi lastik yerine diş etine vida takılan olmadı mı hiç.? korkuyrm yanlış bir tedavi mi uygulanıyor acaba bana??

canım ben senin bahsettiğin yöntemi yurtdışı kaynaklı sitelerde izledim.benim tedavim başlayalı daha 5 ay oldu lastiklere geçtiğimiz zaman bende seninki gibi vidalı yöntemden isticem.mesleğimden ötürü biyomekanik ve anatomi üstüne bilgim var ve bu yöntem bence çook mantıklı.yalnız bişey sormak istiyorum alt çenen üste göre öndemi?
sadece boşlukları kapatmak içinmi?

Damağımın içindeki inatçı dişim onun için özene bezene hazırladığımız yere hala gelmiyor...5 ay oldu çok mu acele ediyorum acaba?Doktorum önce dişin kendinin rahatlamsını bekliyoruz gelmezse biz getiricez dedi.benim durumunda olan varmı?

canım benım de hazıran 1 de takmıştım tellerimi ekim 1 de de vida tedavisine geçti doktorum boşlukların vidayla daha hızlı kapanacagını söyledı. benım sanırmm üst çene önde degıl de şöyle diyim fırlaklık var yani tavşan dişliyim:) o tavşanlığı almak için bi de çekılen azı dişi boşluklarını kapatmak için bu vıdayı taktıgını söyledi.. ayrıca canım önemli bir nokta onu da belirteyım doktorum bana bu vidaları her ortodontistin takamayacağını bunun içinde ayrı bır uzmanlık eğitimi alınması gerektığini söyledi.ona göre dikkatli ol canım doktorun o eğitimi almış mı almamışsa lastikle devam et bence.ortodonti eğitimnden sonra 1 yıllık bu vida takabilmek için eğitim aldıgı söyledi benm doktorum.

bana da ölçü falan almadılar ölçüden kasıt nedir bir şeyler yaptı ama bilemiyorum ağzıma bişey taktı aç kapa yaptı vs bu mu oluyor acaba birde resim çekti ama ben görüşmeye gittigim gün taktı anlattı böyle böyle dedi kabul ediyorum dedim tamam dedi taktı direk

merhaba arkadaslar..18 yaşındayım.. 1 ay sonra bugün tellerim takılıyor. niye bu kadar mutluyum anlamadım:) yıllardır bu günü bekliyo gibiyim sanki çünkü kendimi rahat gülerken,inci gibi dişlere sahipken görmeyi çok istiyorum..Bu sene öss ye hazırlanıcam bir daha doktor 1 1.5 sene durucak dedi 1 sene bu seneden gidicek yarım sene veya 1 sene de üniversitede takıcam sanırım ama ben hiç takmıyorum. çünkü üniversitede 4 sene var istediğimi yaparım daha sonra diye düşündüm. ayrıca size bi kaç şey sorucam birinden hoşlanıyorum ve bana tellerim oldğu için önyargıyla bakar mı=? bir de iki dişim çekilicek tedavim 1 ay sonra ama doktor şu gün gel falan demedi klinikteki başka bi dişçi çekicek zaten ama ne zaman çektiricem kiii lütfen yardmcı oln 30 ekimde takılıcak bi tanesini 23 ekimde diğerini de 16 ekim de çektirsem olr mu? kısa mı uzun mu bu süre sizce?

tatlım keşke 20likleri aldırıp taktırsaydın telini :/ benim arkadaşımın dişleri çok düzgündü hiç bir sorunu yoktu fakat 20likleri çekilince dişler bozulmuş yani açılmış araları oda tekrar mecburen taktırdı şuanda çok can sıkıcı bir durum. üstelik haber beklediğim kişiylede konuştum oda aynı doktora yaptırmıştı dişlerini ve tekrar eski haline dönmüş.. eğer ki benimde öyle olursa gerçekten çok üzülürüm. paramada yazık olur çektiğim zahmetede. moralim bozuk ama bakalım hayırlısı olur inşallah ne diyeyim pek bir ümitsizliğe kapıldım gerçi olmazsa da sağlık olsun diyip su içmekten başka bir şey kalmıyor sanırım geriye.

canım ağıza macun kıvamında birşeyi dişlerinin arasına koyup ısıttırarak ölçüsünü alması lazım. bende almadı neden hiç bir fikrim yok :) sende de almamış anladığım kadarıyla.

canım ben dedim doktara..sorun olur mu diye,olmaz dedi. zaten o gömülü 20liklerde yan yan büyüyomuş içerde..ameliyatla aldırsın sonra dedi.onada ayrı bi canım sıkıldı ama şimdi bu iş kafama takıldı ya..sorcam doktora tekrar böyle dişlerin bozulma riski var mıymış..Allah korusun düşünmek bile istemiyorum.teller takılalı 4 gün oldu.hala sızlıyor dişlerim.ağzıma küçücük bi lokma alınca onu bile çiğneyemiyorum..nasıl geçicek yıllar bilemiyorum ben bu 20lik meselesini öğrenince yazarım burdan..inşallah korktuğumuz gibi değildir..

ay bende taktıralı 5 gün oldu canım. ya ben söyledim aslında doktora ilk görüşmeye gittiğimde baskı yapıyorlar alınması lazımmış ameliyatla dedim benimki de gömülü çünkü tamam dedi baktı felan dişlerime böyle 1 hafta sonraya randevusunu verdi gittim ben ameliyat olucam diye beklerken o direk teli taktı. bide kibirli ki sorma gitsin konuşmaya çekiniyorum resmen. işte benimde canım hep o nedenle sıkkın arkadaşım daha önce lise yıllarında tel tedavisi görmüştü 20likleri alınınca onun dişlerde kayma olmuş birde 20likler yani gömülü olanlar baskı yapıp dişleri yamuklaştırıyor biliyorsundur az çok bundan dolayı çok ümitsizliğe kapıldım bende boşa gidicek herşey diye.. diğer randevumda konuşmaya çalışıcam bakalım. hem sen sıkma canını belki seninkiler baskı yapmıyordur ondan çekmemiştir sorun olarak görmemiştir yani yine de sor ama işimizi sağlama alalım.. benimde ön dişlerim sızlıyor ısıramıyorum hiç birşey arka dişlerimle idare ediyorum işte zamanla alışırız diye ümit ediyorum. zahmetli ama sonucu güzel olucak inşallah tatlım..

ikimizde yeniyiz yani :) bi an önce alışırız inşallah..tedavi ne kadar sürer dedi doktorun.yani kısa sürme ihtimali oluyor mu merak ediyorum.benim sorunum üst dişlerim.fazla öndeler.doktorun deyimiyle fırlaklık var :)onun dışında üstüste gelen dişim falan yok.ama alta da tel taktı.1,5 sene falan sürer diye düşünüyorum..umarım fazlası olmaz.

benimde sadece üst dişlerimde sorun var canım ön 2 dişim üst üstte çokta değil ama biraz yamuk işte aynaya baktığımda huzursuz oluyorum sürekli gözüme o 2 dişim çarpıyor gülmek bile istemiyordu canım artık.. aslında ön 6 dişime zirkonyum yaptırayım dedim hiç telle uğraşmak istemedim bu defa da renk farklılığından tedirgin oldum :/ sağlam dişlerin dursun dedi herkes bende eh tamam o zaman napalım diyip tele karar verdim.. benimde doktorum 1 ile 1.5 yıl arası dedi bende yaa çok uzun 21 yaşındayım daha kısa bir sürede biter mi ki acaba felan yaptım neden olmasın 6 ayda dişleri düzelen hastalarım var bu durum tamamen diş yapısıyla ilgili dedi. ve bildiğim kadarıyla en çabuk düzelen dişler ön dişlermiş :) inşallah bizimkilerde çabuk düzelir. bide benim sadece üst dişlerime taktı alta gerek yok dedi düzgün oldukça dedi senin altlarda düzgün müydü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…