• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

:21:çok mutluyummm dişlerim düzeliyor bugun tam 1hafta olmasına ragmen görülen degişiklik herkez farkediyor...şimdiden söylenmeye basladım yanlız nezaman cıkacak die 2 yıl fazla ama alıstım tellere yemek yemek zor oluyor biraz bende çiğnemeden yutuyorum valla :52: aç kalmaktan iyidir :1: tel takılanlar zayıflıyordu benim iştahım arttı cok agrı yasamıyorum çorbasal bir hayat diyolardı ben onu ilk 3 gün yasadım sadece

Kızlar diş fırçalama olayını ne yapıyorsunuz?
Her yemekten sonra fırçalanmalıymış, ara öğünlerden sonra da
ben bişi yesem fırçalıyorum günde 6 defayı buluyo yaa :26:

ben fırçalarken çok zorlanıyorum yaa sert sanırım fırçam tek tek fırçalıyorum ağrıyolar çnkü normal fırçalama şeklinde fırçalamıyorum:95:

hassas dişler için diş fırçası al canım Oral - B
ben onu kullanıyorum hiiiç acımıyo fırçalarken dişlerim :))

hassas dişler için diş fırçası al canım Oral - B
ben onu kullanıyorum hiiiç acımıyo fırçalarken dişlerim :))

ben de sorcktm doktora dişmacunu veya dişfırçası olrk hangisini önerirsinz diye ama müşetrileri geldi başka karışıklk oldu peki cnm öyle yapaym madem sağol:71:

diş teli takılmadan önce azı dişlerim çekıldı doktorum o boşlukları kapatmak için vida taktı (İmpant DEgıl) diş etime artık ondan güç alıp cekecekmiş dişlerimi geriye canım cok acıyor kızlar. lastik kullanmayacakmışım içinizden böyle benım gibi vida takılan var mı korkuyrm ya ben hiç böyle bı tedavı duymamıştım daha önceden?????????

diş teli takılmadan önce azı dişlerim çekıldı doktorum o boşlukları kapatmak için vida taktı (İmpant DEgıl) diş etime artık ondan güç alıp cekecekmiş dişlerimi geriye canım cok acıyor kızlar. lastik kullanmayacakmışım içinizden böyle benım gibi vida takılan var mı korkuyrm ya ben hiç böyle bı tedavı duymamıştım daha önceden?????????

canım benim de iki adet azı dişim çekildi tedavi başlaamdan. ama hep lastik ile dişelri oynatıyor. senin bahsettiğin tedaviyi hiç duymamıştım ben de. ama doktorunun bir bildiği vardır. bu arada tedavi bittiğinde boşluk kalmayacak mı çok merak ediyorum. yani koskoca iki diş gitti, geriye kalanlar ne kdar yerine oturursa otursun dişlerin arası boşluk kalacaktır diye korkuyorum. bu diş meselesi ne kadar zormuş yaa...

bırazcık sabret arkadasım, braketler cıktıgında o dumduz dışlerı gorunce ınsan herseyı unutuyor.bende öyle oldu.şımdı bıo kullanıyorm. gülerken ınsanın agzını kapatmaması ne gusel şeymış:81:

ben de bir gün bu düşüncelere sahip olmak istiyorum. :)

canım benim de iki adet azı dişim çekildi tedavi başlaamdan. ama hep lastik ile dişelri oynatıyor. senin bahsettiğin tedaviyi hiç duymamıştım ben de. ama doktorunun bir bildiği vardır. bu arada tedavi bittiğinde boşluk kalmayacak mı çok merak ediyorum. yani koskoca iki diş gitti, geriye kalanlar ne kdar yerine oturursa otursun dişlerin arası boşluk kalacaktır diye korkuyorum. bu diş meselesi ne kadar zormuş yaa...
canım banada ya lastık kullanacaksın ya da bu vidaları takacagım ama vidalarla ilerleme daha hızlı oluyor dedi... bende doktor olan sizsiznız benım için hangisi daha ii olacaksa o olsun dedım vida taktı. offff acaba kötü mü yaptım ya ??? hiç kulllanan yok mu arkdaşlar bu şekılde tedavi gören?

ya benim doktorum nasıl yaptı anlamadım ama 1 hafta önce görüşmeye gittim tel konusunda tamam haftaya gel dedi randevu verdiler gittim ne bir ölçü alındı nede başka birşey yapıldı? direk taktı telleri sadece üst dişlerimi takıldı. sizde de böyle mi oldu kızlar? benim bildiğim ölçü felan alması gerekiyordu ay düzelmezse dişlerim oturup ağlarım valla. :5:

kızlar hani şu tedavi bitiminde kullandığım şeffaf aparey vardıya geçen gün randevuma gittiğimde doktorum kullanmamamı söyledi..ön dişim tekrardan hafif eğilmişti yeniden kalıp ölçüsü aldı bakalım bu seferki nasıl olacak..tedavi öncesi sorunumda zaten ön dişimin eğikliğiydi 6-7 ay geçti tellerim çıkalı ve şeffaf apareyi kullanalı hala çok hareketliymiş..Bazı arkadaşlar neden dişimin arka kısmına sabit tel taktırmadığımı sormuştu bende bunu doktoruma sordum..oda dişlerimde hala değişiklik yapmak istediğini o telleri takarsa işinin zorlaşacağını iyice oturunca eğer bende istersem o zaman takılacağını söyledi ve ekledi o teli taksam bile ön dişin o teli kırabilir şimdilik bir işe yaramaz dedi.. :97:

4 ekim de ölçü için randevu aldımm kızlar çok heyacanlıyım ölçü alındıktan 1 hafta sonra da takarız dedii çirkin olucam bi kaç yıl ama genede çok mutluyumm artık düzelecek dişlerimm :)))

ya herkeste ölçü alınmış bende neden alınmadı ki? hayır doktorda pek bir kaprisli sormaya çekiniyorum :( ne yiyip yememem gerektiğini bile söylemedi bana? geçmiş olsun dedi ve bitti :s

ya herkeste ölçü alınmış bende neden alınmadı ki? hayır doktorda pek bir kaprisli sormaya çekiniyorum :( ne yiyip yememem gerektiğini bile söylemedi bana? geçmiş olsun dedi ve bitti :s

genelde tedavi başlangıcında ölçü alınır..benim doktorum böyle yapmıştı ne yapılması gerektiğinide dosya halinde vermişti dikkat edilmesi gereken şeyler vs.. nasıl doktor bu anlamadım :)

genelde tedavi başlangıcında ölçü alınır..benim doktorum böyle yapmıştı ne yapılması gerektiğinide dosya halinde vermişti dikkat edilmesi gereken şeyler vs.. nasıl doktor bu anlamadım :)

bende anlamadım inan :( ben sordum böyle başından geçiştirir gibi konuştu hep işte diş fırçası önericekmisiniz dedim yok ne istiosan kullan felan yaptı çok canım sıkıldı çok.. ya düzelmezse dişlerim :( 20liklerimde baskı yapıyor onlarıda dile getirdim ama hiç sallamadı ölçüsüz taktığı gibi onlarıda çekmedi. ilk görüşmeye gittiğimde nasılda ilgilenmişti oysa hemen tamam demiştim keşke bir kaç doktorla daha görüşseydim. ay cidden çok moralim bozuk kaç gündür. :59: eğer düzelmezse dişlerim valla mahkemeye veririm bu yaşımdan sonra tel taktırmışım senelerce beklicem felan bide düzelmicek. :43: :95:

bende anlamadım inan :( ben sordum böyle başından geçiştirir gibi konuştu hep işte diş fırçası önericekmisiniz dedim yok ne istiosan kullan felan yaptı çok canım sıkıldı çok.. ya düzelmezse dişlerim :( 20liklerimde baskı yapıyor onlarıda dile getirdim ama hiç sallamadı ölçüsüz taktığı gibi onlarıda çekmedi. ilk görüşmeye gittiğimde nasılda ilgilenmişti oysa hemen tamam demiştim keşke bir kaç doktorla daha görüşseydim. ay cidden çok moralim bozuk kaç gündür. :59: eğer düzelmezse dişlerim valla mahkemeye veririm bu yaşımdan sonra tel taktırmışım senelerce beklicem felan bide düzelmicek. :43: :95:

Tatlım sen röntgen çektirip gitmedinmi ortodontiste ? Ben şahsen ilk randevumda şöyle oldu tmm tel takılması lazım git bi röntgen çektir dedi gittim çektirdim geldim 3 tane yirmilik dişin var onları mutlaka aldırman lazım dedi benimkiler gömülüydü bide.1 buçuk ayda 3 tane yirmilik diş ameliyatı oldum hatta en sonuncusunu geçen hafta oldum.Sonra çürüklerin var dedi hepsini dolgu yaptır yoksa tel takamam dedi en sonunda dişlerini temizlettir öyle gel dedi bunlar epey bi zamanımı aldı çok şükür bitti artık takılabilir üstelik bu dediklerim 1.500 tl ye mal oldu bi de üstüne şimdi 4.500 tl şeffaf tel taktırıyorum ve 24 yaşımdayım evlenme vaktim geldi bunlarla uğraşıyorum

merhaba arkadaşlar,bende dün seramik tel taktırdım.23 yaşındayım.bu yaşa kadar maddi imkan olmamıştı.aslında hala da yok.atanamayan bi öğretmenim çünkü.ama artık hallettik..dünden beri ağrım var.bi şey yiyemiyorum.ayrıca konuşmam da tuhaf geliyor bana.konuşurken teller takılıyor sanki ağzıma..hepsi geçer biliyorum ama en önemli tarafı psikolojik.. hem seviniyorum düzelcek dişlerim diye,diğer yandan insanlarla konuşmaya çekiniyorum.inşallah buna da alışırım..

Tatlım sen röntgen çektirip gitmedinmi ortodontiste ? Ben şahsen ilk randevumda şöyle oldu tmm tel takılması lazım git bi röntgen çektir dedi gittim çektirdim geldim 3 tane yirmilik dişin var onları mutlaka aldırman lazım dedi benimkiler gömülüydü bide.1 buçuk ayda 3 tane yirmilik diş ameliyatı oldum hatta en sonuncusunu geçen hafta oldum.Sonra çürüklerin var dedi hepsini dolgu yaptır yoksa tel takamam dedi en sonunda dişlerini temizlettir öyle gel dedi bunlar epey bi zamanımı aldı çok şükür bitti artık takılabilir üstelik bu dediklerim 1.500 tl ye mal oldu bi de üstüne şimdi 4.500 tl şeffaf tel taktırıyorum ve 24 yaşımdayım evlenme vaktim geldi bunlarla uğraşıyorum

ya canım ben filmi daha önce çektirmiştim dolgularım felan hep tamam 20lik dişim baskı yapıyordu fakat. gömülü birde ameliyatla alınması lazım demişti sonrasında gittim işte anlattım böyle böyle diye tamam dedi randevuyu verdi felan ben sanıyorum önce ölçüsünü alıcak 20likleri çekicek sonra diye bi gittim direk taktı teli? hiç filme felan bakmadı bakayım bir hangi dişin baskı yapıyor ne oluyor bile demedi adam. benimle beraber bir arkadaşım daha gelmişti onada aynı işlemi uygulamış ay çok sinir oldum günlerdir ya :( napıcam peki ben şimdi? çok kaprisli bir doktor bide paramıda peşin verdim :( valla ağlıcam ya. bir arkadaşımın tanıdığı ona dişlerini yaptırmış aradım hemen sorsana bir nasıl olmuş dişleri diye haber bekliyorum şuan. :/

ya canım ben filmi daha önce çektirmiştim dolgularım felan hep tamam 20lik dişim baskı yapıyordu fakat. gömülü birde ameliyatla alınması lazım demişti sonrasında gittim işte anlattım böyle böyle diye tamam dedi randevuyu verdi felan ben sanıyorum önce ölçüsünü alıcak 20likleri çekicek sonra diye bi gittim direk taktı teli? hiç filme felan bakmadı bakayım bir hangi dişin baskı yapıyor ne oluyor bile demedi adam. benimle beraber bir arkadaşım daha gelmişti onada aynı işlemi uygulamış ay çok sinir oldum günlerdir ya :( napıcam peki ben şimdi? çok kaprisli bir doktor bide paramıda peşin verdim :( valla ağlıcam ya. bir arkadaşımın tanıdığı ona dişlerini yaptırmış aradım hemen sorsana bir nasıl olmuş dişleri diye haber bekliyorum şuan. :/

canım benmde 20likler duruyor.hatta gömülüymüş.onları daha sonra ameliyatla aldırırsın şimdi gerek yok dedi doktor.ama ölçü almamasını anlamadım.belki bi bildiği vardır.sen sor bence direkt doktora açıklasın.inşallah bi sorun çıkmaz.

merhaba arkadaşlar,bende dün seramik tel taktırdım.23 yaşındayım.bu yaşa kadar maddi imkan olmamıştı.aslında hala da yok.atanamayan bi öğretmenim çünkü.ama artık hallettik..dünden beri ağrım var.bi şey yiyemiyorum.ayrıca konuşmam da tuhaf geliyor bana.konuşurken teller takılıyor sanki ağzıma..hepsi geçer biliyorum ama en önemli tarafı psikolojik.. hem seviniyorum düzelcek dişlerim diye,diğer yandan insanlarla konuşmaya çekiniyorum.inşallah buna da alışırım..
Sen yıne erken tktırmışsın ben 25 yaasında taktırdım, aynı senın gıbı atanamadım.İşim olunca atandıktan sonra kendı kazandıgımla taktırdım.21 ayda tedavım bıttı, insanlardan hıc cekınmedım.Hatta bana farklılık kattıgı ıcın de cok sevıyordum.sımdı cıkınca herkes gıbı oldum :)) onceden farklıydım :)))

Back
X