• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Mrblar arkadaşlar, tel tedavisi bitipde farklı bi sabitleyici olmadan sadece dişinin arkasına tel takılan var mı? Acaba sadece bu ince telin takılması dişlerin tekrar bozulmaması için yeterli olur mu? Benim tel tedavim bitti ve sadece dişimin arkasına ince bi tel takıldı ve dr um bu ince telin çok uzun süre kalacağını hatta ömür boyu kalabileceğini söyledi, tedavim biteli 6 ayı geçti ben belirgin bi bozulma hissetmiyorum, ama dr um tedavi bittikten üç ay sonra kontrole gitmemi söylemişti, ben tedavim bittikten sonra hiç gitmedim, asıl tedavisi bitip de pekiştirme tedavisi olan arkadaşlar dr a kontrole gittiğinizde dr un yapmış olduğu işlemi söyler misiniz? Kontrole gitmezsem sizce ilerde bi sorunla karşılaşır mıyım?

Bende de ince tel var ön dişlerin arkasında, ayrıca geceleri yatarken şeffaf essix apareyi takıyorum. Sizinle bi beyin fırtınası yapsak? 6 ayda bozulma olmadı demişsiniz, maşaallah. Ben daha yeni aldırdım tellerimi, bazı sorularım olacak. Umarım hala bu forumdasınızdır.

ben de 3 sene tedavi gördüm ve tellerim çıkınca iç taraftan ince tel takıldı kaymasını engellemek için, pekiştiriciyi yanlızca bir hafta kullandım o teller hazırlanana kadar. pekiştirici kullanması gerçekten çok zor içine tükürük giriyor,sürekli fırçalamak gerekiyor, yemek yerken çıkarıp takması bir dert, eskidikçe üzerinde çizikler oluşuyor ve çirkin bir görüntü oluyor. tavsiyem doktorunuzdan iç tarafa yapıştırılan tellerden istemeniz. varlığı yokluğu bir değil ağzınızda, benim 2 senedir duruyor onlar. falak uzunca bir süre kalması gerekiyomuş işte. dediğim gibi var mı yok mu hiç hissetmiyorum bile çok ince :)

Selam. Öndişlerin arkasına yapıştırılan ince telden bende de var. Siz 2 yıldır duruyorlar demişsiniz ve aparey kullanmamışsınız ilk bir hafta hariç. Dişleriniz hala düzgün mü?

Bendeyse durum farklı. Benim tellerin 3 veya 4 kez değişti ve gitgide kalınlaştı. Bu durum kişiye özel de olabilir. Yani tedavinin gidişine göre değişebilir belki. Doktor en iyisini bilir sonuçta.

Benim 1,5 sene boyunca her gittiğimde değişiyordu. Yine değişmesi gerek doktorda küçük teller bağlayarak uğraşmaya çalışıyor, ama olmuyor işte, dedim tamemen yapmanız gerekmiyor mu? diyor ki o zaman tekrar teli bükmem gerek diyor. bükeceksin tabi işin değil mi anlamıyor ama. neden hasta çok sıra var herkes huzursuzluk çıkarıyor. şikayet ediyor.

Benim 1,5 sene boyunca her gittiğimde değişiyordu. Yine değişmesi gerek doktorda küçük teller bağlayarak uğraşmaya çalışıyor, ama olmuyor işte, dedim tamemen yapmanız gerekmiyor mu? diyor ki o zaman tekrar teli bükmem gerek diyor. bükeceksin tabi işin değil mi anlamıyor ama. neden hasta çok sıra var herkes huzursuzluk çıkarıyor. şikayet ediyor.

Hmmm, gerçekten böyle olması mı gerekiyor acaba? Sıra var, hasta çok diye işini yapmamazlık olabilir mi? Böyle gevşeklik olur mu? Benim aklım almıyor, mantığıma yatmıyor. Siz doktorla çelişmeden tedavinin en kısa zamanda bitmesini istediğinizi bir dile getirin, ne zaman netice alabileceğinizi bir sorun bakalım. Ben doktorumla hiç böyle sorunlar yaşamadım ve gayet temiz çalıştı. Ödemede bile inanılmaz kolaylık sağladı, imza attığım bir kağıt bile yoktu. Ben de hiçbir taksidimi aksatmadım, borcumun tamamını ödediğimde hala tedavim devam ediyordu ve şu an başarıyla neticelendi. O nedenle dediğiniz gibi insanlar varsa ben düşünemiyorum böyle bir vicdansızlığı. Yine de önyargısız bir araştırın bakalım.

Ön yargım yok benim, bir sene önce tedavim bitiyordu, doktor değişti ve yeni bir çekilmesini söyledi yine gıkım çıkmadı peki dedim dişim çekildi. ama şu an ilgilenmiyorlar, 1 senedir değişim yok bir işlem yapılmadığını görüyorum ve kaç kez şikayette bulundum tık yok. paranın tamamını ödemeseydim devam etmezdim. Son gittiğimdede tedaviyi kesmek istediğimi söyledim, alabileceksem paramında belli bir kısmını istiyorum dedim, yazık edersiniz diyorlar, yazık olmaz başka bir doktorla devam edeceğim dedim, doktor diyor ki benim yaptığım tedaviden farklı birşey yapmayacaktır dedi. bende öyle değil deidm 5 tane doktor değiştirdim hepside farklı yöntem uyguladı dedim. Sabredin çok az kaldı 2 ay kaldı dedi. Ama ben 2 aydan daha uzun süreceğinden eminim. Hep böyle yapıyorlar. 6 ay öncede 2 ay kaldı demişlerdi.

kızlar tam 3,5 ay oluyor ve bir gram ilerleme yok bu normal mi. çok üzülüyorum acaba ben mi dikkat etmiyorum mısır falan yeme dedi yiyorum kola içiyorum günde en fazla 2 kere fırçalıyorum dikkat etmediğim için mi oluyor acaba. normal mi düzelme olmaması kacıncı aydan sonra düzelıyor.

Ön yargım yok benim, bir sene önce tedavim bitiyordu, doktor değişti ve yeni bir çekilmesini söyledi yine gıkım çıkmadı peki dedim dişim çekildi. ama şu an ilgilenmiyorlar, 1 senedir değişim yok bir işlem yapılmadığını görüyorum ve kaç kez şikayette bulundum tık yok. paranın tamamını ödemeseydim devam etmezdim. Son gittiğimdede tedaviyi kesmek istediğimi söyledim, alabileceksem paramında belli bir kısmını istiyorum dedim, yazık edersiniz diyorlar, yazık olmaz başka bir doktorla devam edeceğim dedim, doktor diyor ki benim yaptığım tedaviden farklı birşey yapmayacaktır dedi. bende öyle değil deidm 5 tane doktor değiştirdim hepside farklı yöntem uyguladı dedim. Sabredin çok az kaldı 2 ay kaldı dedi. Ama ben 2 aydan daha uzun süreceğinden eminim. Hep böyle yapıyorlar. 6 ay öncede 2 ay kaldı demişlerdi.

Keşke hastane değil de özel bir muayenehanede çalışan ortodontistle başlasaydınız tedaviye. O halde paranızın bir kısmını geri alabiliyorsanız alın ve bu arada da bir ortodontist arayın dediğim şartlarda. Mümkünse bulunduğunuz ilde olsun. Sorununuzu anlatın, sonuçta bu zamana kadar nasıl bir ilerleme olduysa o noktadan devam edersiniz. İçinden çıkılmaz bir durum yok.

kızlar tam 3,5 ay oluyor ve bir gram ilerleme yok bu normal mi. çok üzülüyorum acaba ben mi dikkat etmiyorum mısır falan yeme dedi yiyorum kola içiyorum günde en fazla 2 kere fırçalıyorum dikkat etmediğim için mi oluyor acaba. normal mi düzelme olmaması kacıncı aydan sonra düzelıyor.

Bence bunu doktorunuzla görüşün. Bende her ay hedef bir diş oldu ve o diş hareket ettirildi. Kişiden kişiye değişiyor da olabilir. Anatomi farklılıkları yani...

bence bunu doktorunuzla görüşün. Bende her ay hedef bir diş oldu ve o diş hareket ettirildi. Kişiden kişiye değişiyor da olabilir. Anatomi farklılıkları yani...

evet bendede aynı böyle oldu her ay bir diş için uğraştı sağ tarafı aşağı indirdi boşluğu kapattı bu seferki gitmemde sol tarafın boşluğunu kapatmaya başlıycaz bu aradada altta kalan bir dişim vardı o yukarı çıkıcak ondan sonra ne yapar bilemem

arkadasınızın tedavisi kaç yıl sürmüş doktorla görüstüğünde ne kadar sürecegini söylüyormu tedavinin ben daha önce tedavi gördüm 11 yasındayken basladım.bozulma oldu simdi tekrar istiyorum ilerleyen sürectede size sormak isterim bu doktoru cok duydum mehmet beyi.bende düsünüyorum ilk muayene ücreti ne kadar

arkadaşımın tedavisi 2 sene sürdü. ana dktorla görüştüğümde 1,5 yıl dedi ama genelde tahmin edilen süre uzayabiliyormuş. ilk muayne ücreti almadı. ilk muayeneden sonra röntgen çektirmeye yolladı atatürk bulvarı üzerindeki kimlik mağazasıının yanındaki binada detay görüntüleme merkezine. ön dişlerimden birinde çürük artmış. zaten dolgu vardı üst ön dişlerimde. ama o dolgunun yeterli olmaığını, tel takma sürecinde çürüğün artabileceğini, ondan dolayı yenilememi istedi. dü iki dişimi çektirdim, yarın da ön dişlerime dolgu yaptıracağım. bu arada arkadaşım diş tellerini çıkakrdıktan sonra iki tane arka taraftaki dişlerindeki çürüklerin artmasından dolayı kaplama yaptırmak zorunda kalmış. bunlara da hazırlıklı olmak gerekiyor. doktorum dedi ki bir kat mine azalıtr diş teli kullanımında. artık ona da razıyım. yeterki düzelsin.

arkadaşımın tedavisi 2 sene sürdü. ana dktorla görüştüğümde 1,5 yıl dedi ama genelde tahmin edilen süre uzayabiliyormuş. ilk muayne ücreti almadı. ilk muayeneden sonra röntgen çektirmeye yolladı atatürk bulvarı üzerindeki kimlik mağazasıının yanındaki binada detay görüntüleme merkezine. ön dişlerimden birinde çürük artmış. zaten dolgu vardı üst ön dişlerimde. ama o dolgunun yeterli olmaığını, tel takma sürecinde çürüğün artabileceğini, ondan dolayı yenilememi istedi. dü iki dişimi çektirdim, yarın da ön dişlerime dolgu yaptıracağım. bu arada arkadaşım diş tellerini çıkakrdıktan sonra iki tane arka taraftaki dişlerindeki çürüklerin artmasından dolayı kaplama yaptırmak zorunda kalmış. bunlara da hazırlıklı olmak gerekiyor. doktorum dedi ki bir kat mine azalıtr diş teli kullanımında. artık ona da razıyım. yeterki düzelsin.

senin cenende sorun varmı canım bide diş yapında bozukluk ne yani 1-2 dişmi eğri yoksa cok diştemi bozukluk var kusura bakma cok sordum ama ankara olunca sormak istedim hacettepe ankara üniv. felanda iyi dediler ama özel olsun dedim onlar için bişey duydunmu:34::34::34:

senin cenende sorun varmı canım bide diş yapında bozukluk ne yani 1-2 dişmi eğri yoksa cok diştemi bozukluk var kusura bakma cok sordum ama ankara olunca sormak istedim hacettepe ankara üniv. felanda iyi dediler ama özel olsun dedim onlar için bişey duydunmu:34::34::34:

benim üst çene önce doğru. üst dişlerim çok dışa doğru çıkık. altlar o kadar problemli değil. üst tarafta köpek dişlerimden biri dışarı daha çıkık diğerine göre. hacettepe üniversitesi ve başkent üniversitesi hastanesi bu konuda iyi dediler. ama başkentte en a 6 ay ile 1 yıl arası gibi uzun bir süre sonraya randevu veriyorlarmış. Hacettepede de randevu almak zor olduğu gibi çok uzun bir süre sonraya randevu veriyorlarmış. benim yaşım da ilerlediği için iyice gecikmek istemiyorum. bir an evvel yapılsın istiyorum. Ankara üniversitesi hastanesinin diş fakültesi hakkında bir şey duymadım ama 1996 da kardeşim gitmişti Ankara Üniversitesi hastanesine, o zaman daha orta okula gidiyordu, tedavi başarı ile sonuçlanmıştı, tabi büyüdükçe tedaviyi bıraktıktan sonra ön üst dişlerde çarpıklıklar tekrar başlamıştı.

arkadaslar merhaba.
bende bir kaç gun once tel taktırdım.şeffaf braket yaptırdım.
tabi agzımda yaralar var su an,
benim sizlere sorum su:
internetteki resimlere ve burdaki konusmalara baktıgımda braketleirn üzerine ufak lastikler takıldıgını görüyorum
ama bende teller sarılı , iki ucuda birbirine kıvratılmıs yanlara dogru oylece duruyorlar
bir yandan da yanagımı parcalıyorlar...
dr da iken aklıma gelmedi sormak acemi oldugum için, neden lastik deil de tel takmıs olabilr acaba?
rendevuya 15 gun falan var.. sabredip beklesemmi, yoksa yarın filan bi gidip sorsam mı? yardımcı olursanız sevinirim..

ya arkadaşlar anadolu yakasında iyi bir ortodondist sormuştum yardım etmek, doktor önermek isteyen varsa özele msj atabilir. yardımlarınızı bekliyorum...

arkadaslar merhaba.
benim sizlere sorum su:
internetteki resimlere ve burdaki konusmalara baktıgımda braketleirn üzerine ufak lastikler takıldıgını görüyorum
ama bende teller sarılı , iki ucuda birbirine kıvratılmıs yanlara dogru oylece duruyorlar
dr da iken aklıma gelmedi sormak acemi oldugum için, neden lastik deil de tel takmıs olabilr acaba?
rendevuya 15 gun falan var.. sabredip beklesemmi, yoksa yarın filan bi gidip sorsam mı? yardımcı olursanız sevinirim..

dişerin çok yamuksa ilk zamanda lastikler yeteri kadar çekmiyor yada köşesi çıkıyorduu benimde o yüzden ligatür teli diye bişey varr onunla sabitliyorduuu
seninkide öyle bişey galibaa
biraz hizaya geldiğinde latiğe geçer

ya arkadaşlar anadolu yakasında iyi bir ortodondist sormuştum yardım etmek, doktor önermek isteyen varsa özele msj atabilir. yardımlarınızı bekliyorum...
çok çok iyii ama pahalı mı pahalıı ben sadece önereyimm
ataşehirde barış bey varr ben ona gidiyorum
ama dediğim gibi pahalıdır

arkadaslar merhaba.
benim sizlere sorum su:

acaba kaça taktırdınız şefffaf teli??

acaba kaça taktırdınız şefffaf teli??

herkesin agız yapısına gore veriyorlar snaırım fiyatı.. benim dişlerde sorunlar oldukca fazla sayılır.. ama genel olarak söyleyecegim, seffaf ile metal arasında 500 tl fark oldugu.. 2 dr la görüştüm ben ikiside 500 tl fark var arasında dedi. ama gorunusunden cok memnunum.

Back
X