• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tellerim takılalı 2 ay oldu ama hala alışamadım 2 yıl kalacak hep mi böyle hissedecegım :14::14::14: yoksa alışmak çin 2 ay kısa bi zaman mı?? ooooffffffffffff

Merhaba,24 yaşındayım ve bu yaştan sonra diş teli ile görünmek istemiyorum.dişlerinin iç kısmına tel taktıran varsa tecrübelerini paylaşabilir mi acaba? Doktorum iç kısma takılan telin hem hasta hem de doktor açısından çok sıkıntı vereceğini söylemişti

merhaba arkadaşlar, dün diş telim takıldı. ama bugün dişlerimde çok sızlama var. hep böyle sızlama olacak mı? bir de yüzük takılan dişlerimden birinin üçte ikisi dolgu. hatta dörtte üçü dolgu. ve o dişim acayip sızlıyor. diğer dişlerimin sızlamasına alışırım da o dolgulu dişimin hiç geçmeyen sızısına nasıl alışacağım bilmiyorum. diğerlerinin sızlaması ara ara duruyor. ama arkadaki mütemadiyen ağrıyor. ağrıdan kaşlarım çatık kaldım. keşke arka dişlerim sağlamken diş teli taktırsaydım. benim gibi yüzük takılan dşinde ağrı yaşayan var mı acaba? varsa ağrısı ileri günlerde geçti mi? bilgilendirebilirse sevinirim. Teşekkürler.

yüzük takılan dolglu dişim çok ağrıyor... ağrı kesici içsem işe yarar mı ki... bir de ağrı kesici bir günlüğüne ağrıyı keser, ama bana sürekli bir çözüm gerek... ne yapacağım ben 1,5 sene boyunca... :(((((((((((((((((((((((((((

yüzük takılan dolglu dişim çok ağrıyor... ağrı kesici içsem işe yarar mı ki... bir de ağrı kesici bir günlüğüne ağrıyı keser, ama bana sürekli bir çözüm gerek... ne yapacağım ben 1,5 sene boyunca... :(((((((((((((((((((((((((((

mutlaka doktoruna sor o en dogru yöntemı söyleyecektır böyle sürekli ağrı çekmek olmaz.senn dolguların varmış durumun farklı

çok mutluyummmm eylülde üst braketlerim çıkıyorrrrr :64::64: altta daha işlem var 2 ay kadarcık 3 sene dayanmışım 2 ay ne kiii :51:

ay ben o yüzüğü unutmuştum. hakkaten acıyordu :(

en zor şeylerden biri de tellerin gece yanağıma batıp resmen oymasıydı

Telleriniz ne zaman çıkarıldı? Çıkarıldıktan sonra şeffaf kalıp veya damaklı kalıp verildi mi? Günde kaç saat taktınız? Hala kullanıyor musunuz? Bir de dişlerinizin arkasına sabitleyici tel yerleştirildi mi? Teşekkürler.

çıkaralı 2,5 sene kadar oldu. çıkardıktan sonra 1 sene kadar damaklı kalıp taktım ama sadece uyurken. şu an hiçbir şey kullanmıyorum şükür ki :)

dişlerimin arkasına hiçbir zaman sabitleyici tel yerleştirilmedi, ne olduğunu bilmiyorum :) rica ederim :)

dolgudan değildir bence. benim dişim dolgulu değildi buna rağmen yüzük ağrıtıyordu. sıkıyordu çünkü :(

ağrı mecbur olacak, kolay bi şey değil. dişler yerinden oynuyor resmen :(

çıkaralı 2,5 sene kadar oldu. çıkardıktan sonra 1 sene kadar damaklı kalıp taktım ama sadece uyurken. şu an hiçbir şey kullanmıyorum şükür ki :)

dişlerimin arkasına hiçbir zaman sabitleyici tel yerleştirilmedi, ne olduğunu bilmiyorum :) rica ederim :)

Merhaba, gözün aydın :) Damaklığını saklıyor musun hala? Şimdi takmayı denediğinde bir zorlama oluyor mu? Son olarak da ilk 1 yıl boyunca hiç takamadığın geceler oldu mu? Diş hareketlerinin ömür boyu devam etme riski var, o nedenle dişlerini denetimde tutmanı önermek istiyorum. Sabitleyici tel yerleştirilirse dişlerinin arkasına işi daha da garantiye almış olursun. Sadece yardımsever bir öneri :)

Dün doktordaydım sağ köpek dişe lastik takmaya devam 2 hafta içinde boşluk kapanacak gibi duruyor ve saol tarafa geçicez herhalde oda 2 3 ay gibi sürede kayar sol dişe doğru ama sadece azılar değil diğer dişlerde sol tarafa kaydırcakmış alt ve üst olarak sonra anladığım kadarıyla hepsini bir araya toplayıp orta hat ayarlamasından sonra çıkar tahminim seneye bu zamanşlar çıkar diye düşünüyorum inşallah

mutlaka doktoruna sor o en dogru yöntemı söyleyecektır böyle sürekli ağrı çekmek olmaz.senn dolguların varmış durumun farklı

teşekkürler naksoy. dün ağrı kesici içmemek için kendimi tuttum, o ağrıya dayandım, aslında dayandım da sayılmaz, ağlaya ağlaya uyuya kaldım, ağrı kesicisi bağımlısı olmak istemiyorum, ama bugün dayanamadım bir tane 100 mg majezik içtim. ağrı kesicinni etkisi geçince ne yapacağım bilmiyorum. Yarın doktora uğramayı planlıyorum.

ay ben o yüzüğü unutmuştum. hakkaten acıyordu :(

en zor şeylerden biri de tellerin gece yanağıma batıp resmen oymasıydı

sevgili ceyar, yüzük o kadar felaket bir şey ki ben unutamayacağım bu gidişle :( braket takılı dişlerde de aşırı hassasiyet oluştu, onlarda da ağrı sızı var, ama yüzüklü dişim beni mahvetmeye kararlı :(((
bir de alt dudağımın içi beyaz beyaz yaralar ile kaplanmaya başladı... gargara kullanıyorum yara oluşmasın diye ama daha ikinci günüm, bi r faydasını göremedim:(((

dolgudan değildir bence. benim dişim dolgulu değildi buna rağmen yüzük ağrıtıyordu. sıkıyordu çünkü :(

ağrı mecbur olacak, kolay bi şey değil. dişler yerinden oynuyor resmen :(

benimle aynı doktora dişini yaptıran arkadaşım, ilk haftadan sonra yüzük takılı dişlerin o kadar ağrımayacak dedi, umarım benimki de öyle olur. bir haftaya razıyım, ama ya 1,5 sene boyunca bu ağrı olursa. yüzük felaket birşey ya... dediğiniz gibi o kadar sıkıyor ki... resmen çin işkencesi.

Dün doktordaydım sağ köpek dişe lastik takmaya devam 2 hafta içinde boşluk kapanacak gibi duruyor ve saol tarafa geçicez herhalde oda 2 3 ay gibi sürede kayar sol dişe doğru ama sadece azılar değil diğer dişlerde sol tarafa kaydırcakmış alt ve üst olarak sonra anladığım kadarıyla hepsini bir araya toplayıp orta hat ayarlamasından sonra çıkar tahminim seneye bu zamanşlar çıkar diye düşünüyorum inşallah

sevgili Baby21, ilk zamanlardaki ağrılarınla şimdiki ağrılarını kıyaslayınca fark var mı? benim diş telinde bugn 2. günüm ve felaket ağrılarla boğuşuyorum. dün ağrı keici içmedim ve beynim patlayacaktı sanki, bugün dayanamadım bir tane içtim... çok kötü bir durumdayım, merak ettiğim şu ki, senin de ilk safhalarında ağrı bu şekilde miydi, veya ilk zamanlardaki ağrılarında bir değişme olmadı mı ?

sevgili haziran22, teşekkür ederim. umarım dediğin gibi bir haftadan sonra da bu şekilde devam etmez.

bugün gittim kontrlüme :)
Sağ köpek dişim inmemekle kararlı sanrım elastikler kullanıyorum sağ ve sol olmak üzeree :)
Yine devam ediyorum elastiklere boyunluk takar mısın diye sorduu istemiyorum dedim çünkü liseye gidiyorum küçük olsam hadi neyse ama çevremdekilerin bakışından falan rahatsız olurum takıntı haline getirirm dedim ımm falan dedi o zaman daha güçlü braketlere geçelim dedi alt çenem çok gerideymiş en son ameliytla düzelir ama ben elimden geleni yapıcam kesmek istemiyorum çeneni dedii :43::43:
korkuyorum ve amelyat olmak istemiyoruuuuuuuuuuuummmmmmmmmmm :14:

Merhaba, gözün aydın :) Damaklığını saklıyor musun hala? Şimdi takmayı denediğinde bir zorlama oluyor mu? Son olarak da ilk 1 yıl boyunca hiç takamadığın geceler oldu mu? Diş hareketlerinin ömür boyu devam etme riski var, o nedenle dişlerini denetimde tutmanı önermek istiyorum. Sabitleyici tel yerleştirilirse dişlerinin arkasına işi daha da garantiye almış olursun. Sadece yardımsever bir öneri :)

teşekkür ederim:) bilmem ki gerekseydi doktor yapardı herhalde. damaklıklarımı 2 gün önce falan attım. biri kurmalıydı, diğeri sabit. hiç takamadığım gece olmadı, sadece doktor bazı gidişlerimde telimi sıkılaştırıyodu o zamanlar çok ağrıyodu dişlerim

benimle aynı doktora dişini yaptıran arkadaşım, ilk haftadan sonra yüzük takılı dişlerin o kadar ağrımayacak dedi, umarım benimki de öyle olur. bir haftaya razıyım, ama ya 1,5 sene boyunca bu ağrı olursa. yüzük felaket birşey ya... dediğiniz gibi o kadar sıkıyor ki... resmen çin işkencesi.

o kadar ayrıntılı hatırlamıyorum maalesef. sanırım hafızamdan silmek istemişim o zamanları :90: umarım geçer ama.

sevgili ceyar, yüzük o kadar felaket bir şey ki ben unutamayacağım bu gidişle :( braket takılı dişlerde de aşırı hassasiyet oluştu, onlarda da ağrı sızı var, ama yüzüklü dişim beni mahvetmeye kararlı :(((
bir de alt dudağımın içi beyaz beyaz yaralar ile kaplanmaya başladı... gargara kullanıyorum yara oluşmasın diye ama daha ikinci günüm, bi r faydasını göremedim:(((

Bende de beyaz beyaz olmuştu, dudaklarım yanaklarım parçalanıyodu resmen. onun için mum gibi bi şey veriyor doktor, biraz koruyor o dudakları yanakları falan ama o da yerinden oynuyodu sanki. ben de hiç moral vermiyorum hee, hep olumsuzlukları kalmış aklımda :60:

@ kayra, senin fikrini alması ne güzel. ben damaklı tellerle konuşamıyorum diyodum, adam bana diyo ki niye konuşamıcaksın, konuşursun. Gıcır gıcır bi şeyle dişi törpülüyo ya, acıyo diyodum, acımaz demişti. gerizekalı herif. kimseye tavsiye etmem o adamı :D neyse, lisedeki arkadaşlarım dalga geçerdi konuşamadığım için. derste hoca soru sorunca cevaplamak isterdim, sınıfın da en çalışkanıydım hehe, işte o zamanlar çaktırmadan damaklı teli çıkarıp söz alırdım sonra geri takardım falan. ne günlerdi

Back
X