• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba arkadaşlar.
27 daşındayım ve diş teli taktırmaya karar verdim. Ankara' da ikamet etmekteyim.
Ankara' da tedavi görmekte olan arkadaşlardan doktorunu tavsiye eden varsa mesajıma cevap yazarsa çok sevinirim.
Acil yardıma ihtiyacım var.

bir arkadaşımın tavsiyesi ile Ankara' da, Mehmet Tokatlı isimli ortodontist ile görüştüm bu hafta. ve diş rontgenimi çektirdi. bu hafta iki tane sağlam dişim çekilecek. işe yarayacak mı diye çok merak ediyorum diş teli. Ön dişlerim çok fazla öne doğru çıkık. diş tellerim şeffaf olmayacağı için çok fazla belli olacak diye kaygılarım çok fazla. bazı diş teli taktıranlar zayıflıyormuş. umarım bende de böyle bir etkisi olur :)

Kızlar merhabalar hepinize..

ben 33 yaşındayım ve ankarada ortodonti tedavisi görüp tel taktıranların tavsiyelerine ihtiyacım var.

öncelikle bana ankarada önerebileceğiniz, memnun kaldığınız, bu konuyla alakalı doktor yada hastane tavsiye edebilirmisiniz..

birazda fiyatalardan bahsederseniz tabi güzel olur.

lütfen acil yanıtlarınızı bekliyorum
teşekkürler...

MerhabaBernacan, ben de 27 yaşındayım ve diş teli kullanmaya karar verdim. bir arkadaşımın tavsiyesi ile Konur Sokak' ta muayensi olan Mehmet Tokatlı ile görüştüm ve diş teli taktırmaya karar verdim. tavsiye eden arkadaşım da aynı doktora diş teli taktırmıştı ve çok memnun kaldı. yaklaşık iki sene diş teli kullanmış arkadaşım. fiyat olarak 1800 euro dedi. ama referans ile gittiğimden 1600 euroya indirdi. taksitle ödeme imkanı sundu. umarım yardımcı olabilmişimdir.

bir arkadaşımın tavsiyesi ile Ankara' da, Mehmet Tokatlı isimli ortodontist ile görüştüm bu hafta. ve diş rontgenimi çektirdi. bu hafta iki tane sağlam dişim çekilecek. işe yarayacak mı diye çok merak ediyorum diş teli. Ön dişlerim çok fazla öne doğru çıkık. diş tellerim şeffaf olmayacağı için çok fazla belli olacak diye kaygılarım çok fazla. bazı diş teli taktıranlar zayıflıyormuş. umarım bende de böyle bir etkisi olur :)

işe yarar kuzum kilo veririsin zaten herşeyi tadını cıkara cıkara yiyemeyecegın için hiç bişey yiyesin gelmez iştahtan kesilrsin. ben takalı 2 ay oldu tam dişlerim indi düzelmeleri görebılıym benımde aynen senın gıbı önce röntgenim çekldisonra iki dişim çekildi.şeffaf taktırdım ben göruntu olarak rahatsız olmadım ama inan bana metal de olsa alışıyosun üstelik farklılık katıyor ve nsanlarda artık alışık diş tellerine benım çevremde hiç garipseyen olmamaıştı halkımız artık normal göruyor saglık ve güzellik için herşey mubah unutma belkı 2 yıl telli gezeceksin ama bir ömür inci gibi dişlerle gezeceksn gülünce herkes dişlerine hayran olacak.umutlu ol:34::34: bende 2500 dolara taktırdım bi kısmını peşn ödedım gerisini taksitle öduyrm.

Tedavisi biten yokmu gelişmeleri olan yokmu kimse bişe yayınlamıyor ve paylaşmıyor ben koyamıyorum resim yoksa çoktan koyardım gelişmeleri benim sağ üstteki köpek diş çok az kaldı boşluk dolmasına 1 2 mm diyim alta ittiği dişte yukarı çıkıyo kendiliğinden şimdi sıra geldi sol boşlukları doldurmaya artık o tarafa lastik takıcaz bu aradada işte allta olan dişi düzelicek anlıycağınız ocak ayına kadar dizilmiş olurlar diye tahmin ediyorum ondan sonra ne olur bilemem ???

kızlar benım bugun aylık kontrolum vardı? üst dişlerime tel takıldı altlara daha sonra takacak doktorum bugun alt dişlerimin arasını zımparaladı? neden dedim diş taşını temizlemek amacıyla dedı ama bana bı garip geldi? aranızda böyle işem yaptıran oldumu sebebeı nedır bı zararı varmıdır?

arkadaşlar anadolu yakasında tecrübeli bir ortodondist arıyorum..daha önce tedavi geçirip doktorundan memnun olanlar,tedavisi devam edip dişleri ip gibi dizilenler,:)
kaliteli doktor olduğunu yakın kişilerinden duyanlar yardımlarınızı bekliyorum. özele de msj atabilirsinz. yaşım biraz ilerlediği için vakit kaybetmek istemiyorum.ve şununda bilmenizi isterimki ehil olmayan bir doktor yüzünden 2-3 senem heba oldu. işin özeti bu arkadaşınıza bi el uzatın beee:)

Tedavisi biten yokmu gelişmeleri olan yokmu kimse bişe yayınlamıyor ve paylaşmıyor ben koyamıyorum resim yoksa çoktan koyardım gelişmeleri benim sağ üstteki köpek diş çok az kaldı boşluk dolmasına 1 2 mm diyim alta ittiği dişte yukarı çıkıyo kendiliğinden şimdi sıra geldi sol boşlukları doldurmaya artık o tarafa lastik takıcaz bu aradada işte allta olan dişi düzelicek anlıycağınız ocak ayına kadar dizilmiş olurlar diye tahmin ediyorum ondan sonra ne olur bilemem ???

canım ben senin dişlerini çoook merak ediyordum amaaa...lütfen resim ekle.

bende tellenmiştim zamanında ama geçti o günler çok şükür..
4 yıl oluyor tedavim biteli
bursadayım ben (doktorumu söyleyeyim yine de ALPER SÖNMEZ)
benim üst köpek dişlerimin arkasındaki dişlerim çekilmişti sağlı sollu.. yaklaşık 2 sene sürdü tedavi şimdi gayet memnunum..
hem dişlerim düzeldi hemde kilo verdim ama sancılı bir dönemdi:84:
Allah yaptıracak olanlara kolaylık versin diyorum...
şimdiden geçmiş olsun..

Bende kalın lastikleer geçildi teli değiştirir diye düşündüm ama yapmadı aksilik olmazsa ki şuan artık dişlerim sağlam sallanma sızlanma kalmadı 30 Ekimde çıkıyorlar..Garip mutluluk hallerindeyim..Fotoshopta sürekli çıkarıyorum telleri bakıyorum nasıl olucak diye o yüzden pek merakta kalmadı hani :):) Şuan olabildiğince sonrak damaklık arka tel dolgu düzeltme işlemlerini düşünmek istemiyorum..Darısı başına kuzucum

Eki Görüntüle 230151

Üstüne tıklarssan net görebilirsin..:35:

bende tellenmiştim zamanında ama geçti o günler çok şükür..
4 yıl oluyor tedavim biteli
bursadayım ben (doktorumu söyleyeyim yine de alper sönmez)
benim üst köpek dişlerimin arkasındaki dişlerim çekilmişti sağlı sollu.. Yaklaşık 2 sene sürdü tedavi şimdi gayet memnunum..
Hem dişlerim düzeldi hemde kilo verdim ama sancılı bir dönemdi:84:
Allah yaptıracak olanlara kolaylık versin diyorum...
şimdiden geçmiş olsun..

ya bizde böle yazıcazmı zamanı gelince tellenmiştik diyee:27:

kızlar ankaradayım dis teli taktırcam sizinki kaça mal oldum daha önce taktırdım bozuldu yeniden tedavi olmam gerekiyo ankarada önereceginiz klinik yada doktor lütfen yardımmm:30::30::30::30:

selam kızlar bene iş tei taktırmak istiyorum istanbulda anadolu yakasında oturuyorum fakat uygun fiyatlı olması gerekıyo bin tl ve 2bin tl arasında yaptıranlar abna özelden meraj atsınlar lutfen :(

kızlar bende 4 dişimi çektirdim şu an köpek dişlerim geriye çekiliyo acayip derecede ağrıyo o koskoca boşluklar nasıl kapanacak bilmiyorum:18: 1 yıl sürer mi acaba????

Merhaba arkadaşlar, bugün diş tellerim alınıyor. Ön dişlerin arkasına sabit ve ince bir tel yerleştirilecek. Doktorum ayrıca geceleri uyurken kullanmam için şeffaf aparey veriyor. Tedavim 6 ay sürdü.

Şimdi sorularıma gelince;bu sorular tel tedavisi bitmiş ve pekiştirme sürecinde olan arkadaşlarım içindir. Sizler pekiştirme tedavisi için yanlızca takılıp çıkarılabilir aparey mi kullanıyorsunuz? Yanlızca ön dişlerinizin arkasına ince ve sabit bir tel mi yapıştırıldı? Yoksa her ikisi de siz de mevcut mu? Pekiştirmeye başlayalı ne kadar oldu ve geçen süre zarfında dişlerinizin hareketlerini öneleyebildiniz mi? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, bugün diş tellerim alınıyor. Ön dişlerin arkasına sabit ve ince bir tel yerleştirilecek. Doktorum ayrıca geceleri uyurken kullanmam için şeffaf aparey veriyor. Tedavim 6 ay sürdü.

Şimdi sorularıma gelince;bu sorular tel tedavisi bitmiş ve pekiştirme sürecinde olan arkadaşlarım içindir. Sizler pekiştirme tedavisi için yanlızca takılıp çıkarılabilir aparey mi kullanıyorsunuz? Yanlızca ön dişlerinizin arkasına ince ve sabit bir tel mi yapıştırıldı? Yoksa her ikisi de siz de mevcut mu? Pekiştirmeye başlayalı ne kadar oldu ve geçen süre zarfında dişlerinizin hareketlerini öneleyebildiniz mi? Şimdiden teşekkürler.

6 ay 1 sene tedavim sürdü diyen arkadaşları kıskanıyorum valla :)) ben şuan şeffaf aparey kullanıyorum 5 ay falan olmuştur.. dişlerim hala hareket halinde..

kızlar ankaradayım dis teli taktırcam sizinki kaça mal oldum daha önce taktırdım bozuldu yeniden tedavi olmam gerekiyo ankarada önereceginiz klinik yada doktor lütfen yardımmm

kızlar bende 24 ay tellerle dolaştım.alışana kadart baya bi zorluk çekkiyorsunuz ama sonuçlarını düşününce insan katlanıyor.1 sene önce tellerim çıktı sadece iç tarafta sabitleyiciler var onlar baya kalıyormuş sanırım 1 sene sonra oda çıkar.iiki tel taktırmışım onca zahmete deydi gerçekten.istiyorsanız hiç acısını düşünmeyin bence sonuç gerçekten süper oluyor.zaten öyle dayanılmıycak bi acısıda yok.doktr telleri gerdikten sonra ilk günler zor oluyor ama sonraki bi kaç günde dişler alışıyor..inşallah hepiniz istediğiniz güzel gülüşlere kavıuşursunuzkaydirigubbakcemile3

Merhaba. Pekiştirme tedavisi olarak doktorunuz sadece ön dişlerinizin arkasına ince tel mi taktı? Şeffaf aparey vermedi mi? Şu ana kadar pekiştirme süreci nasıl gitti? Dişleriniz teller çıktıktan sonraki gibi mi?

6 ay 1 sene tedavim sürdü diyen arkadaşları kıskanıyorum valla :)) ben şuan şeffaf aparey kullanıyorum 5 ay falan olmuştur.. dişlerim hala hareket halinde..

Selam. Tel tedaviniz ne kadar sürdü? Apareyi sadece geceleri mi takıyorsunuz? Son olarak da dişlerinizin arkasına sabit, ince tel yapıştırıldı mı?

Back
X