• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

dişerin çok yamuksa ilk zamanda lastikler yeteri kadar çekmiyor yada köşesi çıkıyorduu benimde o yüzden ligatür teli diye bişey varr onunla sabitliyorduuu
seninkide öyle bişey galibaa
biraz hizaya geldiğinde latiğe geçer

evet yamuk sayılır.. demeki o yuzden.. sabredelim o zaman:)

benim üst çene önce doğru. üst dişlerim çok dışa doğru çıkık. altlar o kadar problemli değil. üst tarafta köpek dişlerimden biri dışarı daha çıkık diğerine göre. hacettepe üniversitesi ve başkent üniversitesi hastanesi bu konuda iyi dediler. ama başkentte en a 6 ay ile 1 yıl arası gibi uzun bir süre sonraya randevu veriyorlarmış. Hacettepede de randevu almak zor olduğu gibi çok uzun bir süre sonraya randevu veriyorlarmış. benim yaşım da ilerlediği için iyice gecikmek istemiyorum. bir an evvel yapılsın istiyorum. Ankara üniversitesi hastanesinin diş fakültesi hakkında bir şey duymadım ama 1996 da kardeşim gitmişti Ankara Üniversitesi hastanesine, o zaman daha orta okula gidiyordu, tedavi başarı ile sonuçlanmıştı, tabi büyüdükçe tedaviyi bıraktıktan sonra ön üst dişlerde çarpıklıklar tekrar başlamıştı.

cok tesekkürler gercekten cok bilgilendirdin mehmet tokatlıyı dün aradım tele kendisi cıktı direk.gidicem bakalım görüşcem fiyat felan alcam canım:68::68::68:

benimde üst köpek dişlerim ön dişlerimde eğrilik vardı alt dişlerimdede 1 sene tel taktım tellerim çıkalı 1 seneyi geçti şimdi köpek dişlerim yine dışarı çıkmaya başladı eskisi gibi eğrilmediler ama telleri çıkardığım gibi değiller tellerden sora şeffaf plaklar vermişti doktor taktım ama takmadığım zamanlarda olmuştu okadar sıkıntı çektim şimdi yine eğrildiler.devet hastanesine 3 sene önce başvurmuştum ben dışarda tel taktırıp çıkardıktan sonra anca geçen ay sıra gldi dediler şimdide hamileyim hakımda yansın istemiyorum acaba hamileyken tel takmamda bi sakınca varmı bikaç ay takıp düzelcekse dilerim taktırcam yine

herkesin agız yapısına gore veriyorlar snaırım fiyatı.. benim dişlerde sorunlar oldukca fazla sayılır.. ama genel olarak söyleyecegim, seffaf ile metal arasında 500 tl fark oldugu.. 2 dr la görüştüm ben ikiside 500 tl fark var arasında dedi. ama gorunusunden cok memnunum.

canım sende ankaradaysan görüştüğün doktor isimlerini verirmisin:18::18::18:

hayırlı olsun o zman :)
inş çabucak iyileşirsiniz yüzünüzdeki gülümseme hiç eksik olmasın :70:

yok yok çok fena bu iş ya. Hiç gülmelik değill..benim üst çenede daha çok sorun var alta göre. Ama diyorum kisme inanmıyor bana alt çenedeki bir dişim düzeldiii :)))

yok canım sallantı falan hissetmiyorum. benim tedavimde 2 sene sürdü.yetişkinlerde illaki 2 seneyi buluyor tedavi. ben 20 yaşını yeni bitirmiştim taktığımda 22 de de çıkardım. hatta 1.5 demişti 2 seneyi buldu. ki halada pekştiricimi takıyorum geri dönüşüm olmasın diye. yoksa tedavi bittikten bir sene sonra pekiştiriici çıkacaktı ama ben sağlam olsun istiyorum. 1 sene biteli 2 ay oldu geceleri hala takıyorum. hiç bir sorun yok. :dance:

Pekiştirici apareyi en başından beri sadece geceleri mi takıyorsunuz?

merhaba ; benim bugün alt braketlerim çıkarıldı ; üst dişetimde kanama olduğu için üstler cuma gününe kaldı... sabitleyici olarak tel değil de cam fiber diye bir malzeme kullandı dişçim... şu an biraz garip geliyor... diş yüzeyi gibi kaygan değil ; arka diş yüzeyim bu malzeme ile kaplandı... yani bir nevi dişlerimi yapıştırdı... bu şekilde sabitlemesi yapılan var mı aranızda ?

bir de diş etlerimde sorun olduğu için parlatma yapmadı ; o yüzden dişlerim biraz takma diş gibi görünüyor... sizde de böyle oldu mu ; yoksa braketler çıkar çıkmaz görüntüden mutlu oldunuz mu ?

cok tesekkürler gercekten cok bilgilendirdin mehmet tokatlıyı dün aradım tele kendisi cıktı direk.gidicem bakalım görüşcem fiyat felan alcam canım:68::68::68:

hadi bakalım... geçmiş olsun şimdiden canım.
ben dün tekrar gittim, yüzük gibi şeyleri 4 adet dişime geçirmeye çalıştı ve geçirdi de. sonra kalıp aldı tekrardan.
geçici bir süreliğine taktığı o yüzüklerle bile kadar garip hissettim ki kendimi.
iki sene boyunca onlar ağzımın içindeyken nasıl yaşayacağım bilmiyorum.
konuşmam çok mu etkilenecek çok merak ediyorum.
daha tedaviye başlamadan stresten ağzmın çinde minik minik yaralar çıktı bile.
bu çarşamba diş tellerim takılacak.
bakalım asıl ondan sonra ne yapacağım...

merhaba ; benim bugün alt braketlerim çıkarıldı ; üst dişetimde kanama olduğu için üstler cuma gününe kaldı... sabitleyici olarak tel değil de cam fiber diye bir malzeme kullandı dişçim... şu an biraz garip geliyor... diş yüzeyi gibi kaygan değil ; arka diş yüzeyim bu malzeme ile kaplandı... yani bir nevi dişlerimi yapıştırdı... bu şekilde sabitlemesi yapılan var mı aranızda ?

bir de diş etlerimde sorun olduğu için parlatma yapmadı ; o yüzden dişlerim biraz takma diş gibi görünüyor... sizde de böyle oldu mu ; yoksa braketler çıkar çıkmaz görüntüden mutlu oldunuz mu ?

Çok enteresan. Daha önce duymadığım bir yöntem. Geçmiş olsun.

Diş telini uzun süre kullandım. Tek dişim de değil, birçok dişim yamuk yumuktu. Şimdi düzgünler. Sorusu olan varsa alabilirim

evet yamuk sayılır.. demeki o yuzden.. sabredelim o zaman:)
hımm tamda bu hususta bi soru sormak istiorumm benimde dişlerimm fazla yamukta merak ettim size doktorlar ne kadar sürer dedii.???????.ya ne kadar daha sabredicezz yanii isyanlardayımm arkadaşş ..alışamadım gitti ya:84::84:

bn tel taktım arkadalar.. 2008 de taktım.. 2010 ortasında çıkardım. sormak istekleriniz varsa cevaplayabilirim.

Telleriniz çıktıktan sonra pekiştirme süreci için size de şeffaf kalıp mı verildi yoksa damaklı kalıp mı verildi? Ayrıca ön dişlerinizin arkasına sabitleyici tel yapıştırıldı mı? Kalıp kullandıysanız hala daha kullanıyor musunuz ve günde kaç saat takıyorsunuz?

Diş telini uzun süre kullandım. Tek dişim de değil, birçok dişim yamuk yumuktu. Şimdi düzgünler. Sorusu olan varsa alabilirim

Telleriniz ne zaman çıkarıldı? Çıkarıldıktan sonra şeffaf kalıp veya damaklı kalıp verildi mi? Günde kaç saat taktınız? Hala kullanıyor musunuz? Bir de dişlerinizin arkasına sabitleyici tel yerleştirildi mi? Teşekkürler.

Back
X