• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

uzun zamandır yazmıyordum bu başlığa çünkü braketlerimden konuşmak çok sıkıyordu beni... pzt sabah 10da bir aksilik çıkmazsa kurtulacağım 3,5 yıldır benle bütünleşmiş braketlerimden... heyecan yaptım biraz ama aksilik çıkıp da ertelenmesinden çok korkuyorum... sonuç süper olmadı ; ama artık tahammülüm de kalmadı... başkaları farketmiyor benim hala düzeltilmesini istediğim şeyleri ama 3,5yıldır tedavi gördüysem eğer sonuç da güzel olmalıydı aslında da cidden pes ettim artık ... 30 yaşımı bitirmeden çıksınlar artık istiyorum... darısı sizin başınıza... :)

işe yarar kuzum kilo veririsin zaten herşeyi tadını cıkara cıkara yiyemeyecegın için hiç bişey yiyesin gelmez iştahtan kesilrsin. ben takalı 2 ay oldu tam dişlerim indi düzelmeleri görebılıym benımde aynen senın gıbı önce röntgenim çekldisonra iki dişim çekildi.şeffaf taktırdım ben göruntu olarak rahatsız olmadım ama inan bana metal de olsa alışıyosun üstelik farklılık katıyor ve nsanlarda artık alışık diş tellerine benım çevremde hiç garipseyen olmamaıştı halkımız artık normal göruyor saglık ve güzellik için herşey mubah unutma belkı 2 yıl telli gezeceksin ama bir ömür inci gibi dişlerle gezeceksn gülünce herkes dişlerine hayran olacak.umutlu ol:34::34: bende 2500 dolara taktırdım bi kısmını peşn ödedım gerisini taksitle öduyrm.

sevgili naksoy, teşekkür ederim güzel yorumların için. bunları okuyunca içim rahatlıyor. geçmiş olsun bu arada.
bugün iki tane (biri sağdan biri soldan olmak üzere) azı dişim çekildi. hemen köpek dişin yanındakiler. içinde kök kalmamıştır diye dua ediyorum. doktor çektikten sonra dişleri elime verdi. ikisi de azı olmasına rağmen kök uzunluklarından birinin ki yeterince uzun, ama bir tanesi çok kısa. ortodonti doktoruma göstereceğim dişleri. gerekirse tekrar röntgen çektirceğim.ufffffff

maalesef ağzımdan kan tadı eksik olmuyor. çekileli 3 saat oldu, uyuşukluk büyük oranda azaldı. doktor ihtiyacın olunca ağrı kesici iç dedi ama ben anesteziden yakşlaşık 2,5 saat sonra ağrı kesici aldım ki uyuşukluk geçince ağrım olmasın diye. şimdi bir garip hissediyorum kendimi. bu kadar eziyete değer umarım.

kızlar ankaradayım dis teli taktırcam sizinki kaça mal oldum daha önce taktırdım bozuldu yeniden tedavi olmam gerekiyo ankarada önereceginiz klinik yada doktor lütfen yardımmm:30::30::30::30:

Merhaba Esma2727, ben yeni diş teli taktırmaya karar verdim, bugün 2 adet dişim çekildi.
bir arkadaşımın tavsiyesi ile Konur Sokak' ta muayensi olan Mehmet Tokatlı' ya tedavi oluyorum.
arkadaşımın dişleri çıok güzel olduğu için ben de o doktora gidiyorum.
sana da tavsiye edebilirim.
kaça mal oldu diye sormuşsun; benim gittiğim doktor, 1800 euro toplamda. 300 euro peşin, 100 euro taksitle ödenecek.

Selam. Tel tedaviniz ne kadar sürdü? Apareyi sadece geceleri mi takıyorsunuz? Son olarak da dişlerinizin arkasına sabit, ince tel yapıştırıldı mı?

2007-2011 arası :)) benim biraz fazla sürdü :P apareyleri sürekli takıyorum yemeklerde çıkarıyorum sadece, tabi bazen rahata geliyorum takmıyorum sonrada takınca zorlama oluyor tabi :) dişlerimin arkasına sabit tel takılmadı benim...

Merhaba Esma2727, ben yeni diş teli taktırmaya karar verdim, bugün 2 adet dişim çekildi.
bir arkadaşımın tavsiyesi ile Konur Sokak' ta muayensi olan Mehmet Tokatlı' ya tedavi oluyorum.
arkadaşımın dişleri çıok güzel olduğu için ben de o doktora gidiyorum.
sana da tavsiye edebilirim.
kaça mal oldu diye sormuşsun; benim gittiğim doktor, 1800 euro toplamda. 300 euro peşin, 100 euro taksitle ödenecek.

tunalıda sibel ardayı duydunuzmu bu bilgi için cok tesekkürler gercekten kimseden cevap gelmemişti umudumu kesmiştim arkadasınız sanıyorum cok memnun kaldıkı sizde oraya gittiniz

2007-2011 arası :)) benim biraz fazla sürdü :P apareyleri sürekli takıyorum yemeklerde çıkarıyorum sadece, tabi bazen rahata geliyorum takmıyorum sonrada takınca zorlama oluyor tabi :) dişlerimin arkasına sabit tel takılmadı benim...

Tekrar merhaba. 1 buçuk saat önce tellerim alındı. Öndeki dişlerimin arkasına retainer denilen ince tel yerleştirildi ve buna ek olarak bir tane şeffaf essix apareyi verildi. Bu apareyi her gece mutlaka takmam gerekiyor. Doktorum retainer telin aslında kendi başına yeterli olduğunu fakat apareyin işi sağlama almak için kullanılacağını söyledi. Eğer doktorunuzu ikna edebilirseniz, varsa böyle bir uygulaması sizin dişlerinize de bu ince teli yerleştirsin derim. Olur da apareyi takma konusunda bazı ihmaller yaşarsınız diye :) Anladığım kadarıyla emniyet kemeri vazifesi görüyormuş.

Tekrar merhaba. 1 buçuk saat önce tellerim alındı. Öndeki dişlerimin arkasına retainer denilen ince tel yerleştirildi ve buna ek olarak bir tane şeffaf essix apareyi verildi. Bu apareyi her gece mutlaka takmam gerekiyor. Doktorum retainer telin aslında kendi başına yeterli olduğunu fakat apareyin işi sağlama almak için kullanılacağını söyledi. Eğer doktorunuzu ikna edebilirseniz, varsa böyle bir uygulaması sizin dişlerinize de bu ince teli yerleştirsin derim. Olur da apareyi takma konusunda bazı ihmaller yaşarsınız diye :) Anladığım kadarıyla emniyet kemeri vazifesi görüyormuş.

gözün aydın cnm ;) tedavi hala devam ediyor ama artık eskisi gibi zorlukları olmuycak yeni dişlerini güle güle kullan.. o teli aylar öncesinden söyleyecektim ama gidemedim gidince mutlaka söylüycem bakalım neden takmamış :57:

gözün aydın cnm ;) tedavi hala devam ediyor ama artık eskisi gibi zorlukları olmuycak yeni dişlerini güle güle kullan.. o teli aylar öncesinden söyleyecektim ama gidemedim gidince mutlaka söylüycem bakalım neden takmamış :57:

Teşekkür ederim bebeğim :) Sor bakalım nedenini. Görüşürüz.

tunalıda sibel ardayı duydunuzmu bu bilgi için cok tesekkürler gercekten kimseden cevap gelmemişti umudumu kesmiştim arkadasınız sanıyorum cok memnun kaldıkı sizde oraya gittiniz

rica ederim.
Sibel Arda' yı hiç duymadım. dediğiniz gibi arkadaşım çok memnun kaldı.
ben diş teli için araştırma yaparken arkadaşlarımdan bir tanesi Büyük Orta Doğu Tıp Merkezinden bahsetti. Orada da diş teli takıyorlarmış. Ama ben Mehmet beyde tedavi olmaya karar verdiğim için gidip orası ile görüşmedim. ücreti ile ilgili bilgiye sahip değilim. bir de orada tedavi olanları görmediğim için yorumda bulunamıyorum orasının ne kadar iyi olduğu hakkında.

bugün çoşmuş herkes ya telleri çıkan herkese hayırlı olsun ne mutlu sizlere allah bizede göstersin inşallah benimde 7 ay bitiyo 8 aya giriyorum sağ boşluklar kapandı sayılır sıra gedi sol tarafa dahaa yolum çok uzun sabırlar diliyorum teldaşlarıma resim yükleyin ben yükleyemiyorum :((((

benim tedavim bitti ve hiç zorlu bi sürecim olmadı yani anlıycanız gibi korkulcak bişey yok bence irem senin dişin 6 ayda çıktı bence çok geç bi süre benim bütün tedavim 11 ay sürdü şimdi çok rahatım.arkadaşlar bide haberiniz olsun dişler düzelince bide tekrar bozulma riski varmış benimkiler bozulmasın diye semin abla dişimin arkasında gözükmicek şekilde bi tel taktı ve hala ilk günkü gibi duruyo dişlerim baştan yamulcak diye çok korktum ben çünkü bi kaç kişiyle karşılaştım başkaları yapmış tedavilerini ve dişleri eski halinden kötü olmuş tekrar bozulmuş onların doktorları takmamış çünkü arkadan tel şeffaf damaklık vermiş kullanmaları için bende extradan onlarda var.benim doktorum semin çamaşuvi sönmez bu konudan sonra semin ablaya teşekkür etmek için özellikle muayenehaneye tekrar gittim bence sizde konuşun doktorunuzla :))

Size anladığım kadarıyla şeffaf aparey verilmemiş. Sadece dişlerin arkasına ince bir tel mi yerleştirildi? Tel tedavisi biteli ne kadar oldu ve şu anda dişlerinizin durumu teller çıktığındaki gibi düzgün mü?

rica ederim.
Sibel Arda' yı hiç duymadım. dediğiniz gibi arkadaşım çok memnun kaldı.
ben diş teli için araştırma yaparken arkadaşlarımdan bir tanesi Büyük Orta Doğu Tıp Merkezinden bahsetti. Orada da diş teli takıyorlarmış. Ama ben Mehmet beyde tedavi olmaya karar verdiğim için gidip orası ile görüşmedim. ücreti ile ilgili bilgiye sahip değilim. bir de orada tedavi olanları görmediğim için yorumda bulunamıyorum orasının ne kadar iyi olduğu hakkında.

arkadasınızın tedavisi kaç yıl sürmüş doktorla görüstüğünde ne kadar sürecegini söylüyormu tedavinin ben daha önce tedavi gördüm 11 yasındayken basladım.bozulma oldu simdi tekrar istiyorum ilerleyen sürectede size sormak isterim bu doktoru cok duydum mehmet beyi.bende düsünüyorum ilk muayene ücreti ne kadar

bugün çoşmuş herkes ya telleri çıkan herkese hayırlı olsun ne mutlu sizlere allah bizede göstersin inşallah benimde 7 ay bitiyo 8 aya giriyorum sağ boşluklar kapandı sayılır sıra gedi sol tarafa dahaa yolum çok uzun sabırlar diliyorum teldaşlarıma resim yükleyin ben yükleyemiyorum :((((

Allah başarıyla neticelendirmeyi nasip etsin. Zaman geçiyor bir şekilde. Özveriyle yapmanız gerekenleri yapmaya devam edin. Aklınıza takılan her soruyu da doktorunuza danışın. Benim sorduğum bazı sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir:

Ben : Diş telleri çıktıktan sonra leke kalması ihtimali var mı?
Doktor : Eğer dişler iyi fırçalanmazsa var. Dişlerinizi güzelce fırçalayın ve arayüz fırçanızı da kullanın. Yemek artıkları kalmasın. Yine de tedavi bitiminde leke olan yerler kalırsa oralara ben müdahale edeceğim, temizleyeceğim.

Ben : Fındık, ceviz gibi kuruyemişleri ağzımda yumuşatarak yiyebilir miyim?
Doktor : Tabii. Küçük çocuklarda problem olabiliyor ama yetişkinlerde bu sorun olmaz.

Ben : Diş telleri çıktıktan sonra pekiştirme tedavisi nasıl olacak?
Doktor : Ön dişlerinin (2 kesici, 2 küçük azı ve 2 köpek dişi) arkasına ince bir tel yerleştireceğim ve ayrıca 1 yıl boyunca sadece geceleri kullanman için şeffaf aparey vereceğim.

Ben : Şeffaf apareyi nasıl kullanacağım?
Doktor : İlk 1 ay gece gündüz kullansan ve sonra sadece geceleri taksan iyi olur.
Ben : Sadece geceleri kullansam sorun yaşar mıyım?
Doktor : Sanmıyorum ama ne olur ne olmaz.

Ben : Ön dişlerin arkasına yerleştirilen tel tek başına dişlerin yeni konumunu korumakta yeterli midir?
Doktor : Evet. Ben şeffaf apareyi işi daha sıkıya almak için hastaya kullandırıyorum. Ön dişlerin arkasına bu tel yerleştirilmediğinde hasta şeffaf aparey kullanımını bıraktıktan sonra dişler yavaş yavaş eski hallerine dönmeye başlıyor.

Pekiştirme aşamasındaki diğer arkadaşların da deneyimlerini bekliyoruz. Bu bilgiler umarım size yardımcı olur.

evet gerçekten 8 yıl zor bi süreçti..3,5-4 yıl demişti doktorum ama 8 yıla uzadı..ama bu zaman zarfında ben kola içtim,çay,kahve,sigara,ısırarak bişey yemedim pek,ekmek ve pizzanın kenarlarını ymedim,elmayı hep soyarak yedim,fındık ceviz falan yemedim,erik hiç yemedim sert olan hiç bir şeyi yemedim.şöyle bişey de var belki kola,kahve vs şeyler içtiğim için uzaamış olabilir tedavim dicem ama kontollerde doktorum hiç 'bak bak ben sana bunları bunları yapmıcaksın demedim mi'demedi.ama şimdi kimseyi yönlendirmek istemem sizler mümkün olduğunca bunları en aza indirin..
diş fırçasına gelince,ben normal diş fırçası kullandım sensodyne ve signal white now diç macunu kullandım..ne gerek var ya elektrikli merektirikli para tuzağı onların hepsi..senin doktor birz paracı galba..valla bilmiorum benim dişlerimde tellerle ilgili hiç bi iz yok..ama sana tavsiyem sürekli fırçala dişlerini ne yersen,ben çantamdan diş fırçamı ve macunumu hiç eksik etmedim.bazı tuvaletlerde dişlerimi fırçalarken garip garip bakıo insanlar ama alışıo insan.
son olarak umarım sende sorunsuz dişlerine kavuşursun.:34:

Hehe, ben de 6 ay öğle yemeklerinden sonra tuvalette diş fırçalardım. Millet ezberledi beni :P Neyse... Sizin pekiştirme ne alemde? Arkadan ince tel taktı mı doktor yoksa sadece şeffaf aparey mi yoksa C şıkkı hepsi mi? :P

Bana da gına geldi artık tedavimden memnun değilim, dedikleri süreyi kat kat aştı ve özele gidip o kadar para bayıldım. Tekrar şikayette bulundum ama yine ses yok nereye şikayette bulunabiliem bu hastaneyi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim,

Bir de tellerin her ay değişmesi gerekiyor diye biliyorum benim 8 aydır değişmedi. 1 senedir hiç bir ilerleme yok ilgilenmiyor, lastik verip gönderiyor.

Bana da gına geldi artık tedavimden memnun değilim, dedikleri süreyi kat kat aştı ve özele gidip o kadar para bayıldım. Tekrar şikayette bulundum ama yine ses yok nereye şikayette bulunabiliem bu hastaneyi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim,

Bir de tellerin her ay değişmesi gerekiyor diye biliyorum benim 8 aydır değişmedi. 1 senedir hiç bir ilerleme yok ilgilenmiyor, lastik verip gönderiyor.

tellerin her ay değişmesi gerekmiyor bir kere takılıyor ve tedavi bitene kadar kullanıyorsun ama her ay gidip gevşeyen telleri gerdiriyorsun ve başka birkaç şey daha yapılıyor

kızlar bende 2007nin aralık ayında diş teli taktırmıştım 3500 liraya 500 peşin gerisi 200 lira taksitle damağa sığmayan dişler olduğu için dört tane dişimi çektirdim 2009un kasım ayında çıktı tellerim tel tedavisinin ilk bir haftası çok zordur bütün dişleriniz ağrır ilaç da fayda etmez birşey yiyemez aç kalırsınız sadece çorba falan ayrıca dilde ve yanaklarda yaralar çıkar ama sonra alışıyorsunuz sanki sizin bir parçanız gibi oluyor hatta çıkarken bir tuhaf hissediyorsunuz zor bir tedavi her ay kontrol var teller gerdiriliyor lastik vs takılıyor gerdirmeden sonra yine ağrı oluyor birkaç gün yine çorba içmek zorunda kalıyorsunuz kısacası zor bir tedavi ama herşeye değiyor çıkınca dişler mükemmel oluyor ama asıl iş çıktıktan sonra başlıyor zaten çıktıktan sonra dr bana damaklık verdi her gece takıyorum çok özen gösteriyorum bir gece bile takmadığım olmadı şu an 20lik dişlerim çıkıyor ve hiç bozulma yok tellerin çıktığı günkü gibi ama çok dikkat ediyorum damaklığı takmaya ve kontrollerime dikkat ederseniz bozulma olmaz korkmayın bir de dr bana asitli içecekleri yasaklamıştı çay kahve değil benim bildiğim asitli içecekler telin yapışkanını eritiyor bu yüzden yasak lekeyle alakası yok hem leke kalsaydı bende kalırdı asitli şeyler içmedim içtiysem de pipetle içtim ama hergün kaç kupa kahve içtim hiç leke kalmadı dr temizliyor zaten

carmincim ben ortaokul yıllarındayken 2 kere hareketli apere denilen takılıp çıkarmalı takılmıştı meğer yanlış bir yöntemmiş o bana sabit takılması gerekiyomuş 18 yaşında özel doktora gittim sene 2001 700 ytl verip sabit tel kullandım 1 sene her kontrolden sonra 2 gün dişlerimi birbirine değdiremiyodum canım çok yanıyodu 1 sene sonra çıkartıldı 6 ay kadar sonra yine eski haline dönmeye başladı meğer ben geç kalmışım ilkokul-ortaokul yada en geç lise dönemlerinde takılması gerekiyomuş sonrasında gelişim durmaya başladığından zor oluyormuş düzelmesi sonra gittim geçen sene özel dr a metalsiz kaplama yaptırdım 5 dişime ki siş sorununu bu kadar yaşamamda orta2 de iken yanlış dişimi çekmişer ondan olmuş yardım istersen mesaj at çok çektim yardımcı olabilirim tecrübem arttı bu kadar yılda ama tavsiyem bu yaştan sonra zor taktırma

kızkardeşim 22 yaşında oda düşünüyor.yani şuan tavsiye etmiyormusunuz,

tellerin her ay değişmesi gerekmiyor bir kere takılıyor ve tedavi bitene kadar kullanıyorsun ama her ay gidip gevşeyen telleri gerdiriyorsun ve başka birkaç şey daha yapılıyor

Bendeyse durum farklı. Benim tellerin 3 veya 4 kez değişti ve gitgide kalınlaştı. Bu durum kişiye özel de olabilir. Yani tedavinin gidişine göre değişebilir belki. Doktor en iyisini bilir sonuçta.

Back
X