bugün çoşmuş herkes ya telleri çıkan herkese hayırlı olsun ne mutlu sizlere allah bizede göstersin inşallah benimde 7 ay bitiyo 8 aya giriyorum sağ boşluklar kapandı sayılır sıra gedi sol tarafa dahaa yolum çok uzun sabırlar diliyorum teldaşlarıma resim yükleyin ben yükleyemiyorum

(((
Allah başarıyla neticelendirmeyi nasip etsin. Zaman geçiyor bir şekilde. Özveriyle yapmanız gerekenleri yapmaya devam edin. Aklınıza takılan her soruyu da doktorunuza danışın. Benim sorduğum bazı sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir:
Ben : Diş telleri çıktıktan sonra leke kalması ihtimali var mı?
Doktor : Eğer dişler iyi fırçalanmazsa var. Dişlerinizi güzelce fırçalayın ve arayüz fırçanızı da kullanın. Yemek artıkları kalmasın. Yine de tedavi bitiminde leke olan yerler kalırsa oralara ben müdahale edeceğim, temizleyeceğim.
Ben : Fındık, ceviz gibi kuruyemişleri ağzımda yumuşatarak yiyebilir miyim?
Doktor : Tabii. Küçük çocuklarda problem olabiliyor ama yetişkinlerde bu sorun olmaz.
Ben : Diş telleri çıktıktan sonra pekiştirme tedavisi nasıl olacak?
Doktor : Ön dişlerinin (2 kesici, 2 küçük azı ve 2 köpek dişi) arkasına ince bir tel yerleştireceğim ve ayrıca 1 yıl boyunca sadece geceleri kullanman için şeffaf aparey vereceğim.
Ben : Şeffaf apareyi nasıl kullanacağım?
Doktor : İlk 1 ay gece gündüz kullansan ve sonra sadece geceleri taksan iyi olur.
Ben : Sadece geceleri kullansam sorun yaşar mıyım?
Doktor : Sanmıyorum ama ne olur ne olmaz.
Ben : Ön dişlerin arkasına yerleştirilen tel tek başına dişlerin yeni konumunu korumakta yeterli midir?
Doktor : Evet. Ben şeffaf apareyi işi daha sıkıya almak için hastaya kullandırıyorum. Ön dişlerin arkasına bu tel yerleştirilmediğinde hasta şeffaf aparey kullanımını bıraktıktan sonra dişler yavaş yavaş eski hallerine dönmeye başlıyor.
Pekiştirme aşamasındaki diğer arkadaşların da deneyimlerini bekliyoruz. Bu bilgiler umarım size yardımcı olur.