Pek bi bilgim yok, tellerim de çıkmış değil...evet iyice alıştım ve cok sevmeye başladım ama bı sorum daha olacak tellerini cıkartmış arkadaslaraa dişlerim cok hassaslaştı ve köklerinde agrı var sizdede böle oldumu ve bazıları teller cıkınca dişler bozuluyo dıyo böle bişe varmı arkadaslar gerçi şeffaf pekiştirici kullancam ama yinede lütfen bilgisi olan cvp verirse cok sevinirim
slm herkese tellerim cıktı telleri cıkıpta mutsuz olan tek benimdir heralde evet dişlerim dümdüz harika ama hiç begenmedim yüzüm tavşan gibi oldu alışamadım ondanmı öle moralim bozukki alışamadıgı için ilk anda garip gelen varmı benim gibi kafayı yicem sanırım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm
canım gözünaydın şuanda yerinde olmayı öyle çok isterdimki anlatamam benneyaptımki benim henüz 2.5 ay oldu ve daha aylar var dişler düzelsinde garip his yanıma kar kalsın.:smiley-cool:
eminim dişlerin çok güzel olmuştur bikaç güne kadar alışırsın.. sağlıklı gülüşler a.s.
Ben aslında bunu da merak ediyorum...dert bitmiyoki şeffaf bi aparat verdi doktorr görmeniz lazım konuşamıyorum agzımı kapatamıyorum bile takmak zorundaymışım bide bozulurmuş yoksa off bi sevincini yaşayamadım
canım sanırım bir yıl takıcam ondan sonra bi süre sadece geceleri takıcam sonrada arkaya ince tel yapıştırcak ve sürekli o kalıcak ama hangi durumda bu teli hangi durumda seffaf pekiştiriciyi verıyolar bılmıyorum sanırım bozulma ihtimali yuksek dişler için seffaf aparat verıyolar dışarıdan belli olmuyor zaten sadece agzımı kapatırken ve konuşruken zorlanıyorum yavas yavas alışıyorum birde günde 4 saat cıkarma hakkım var gece 12 saat takıcam gunduzlerı dışarı falan cıkarken cıkarıcam artık evdeyken takıcam 20 saat takmaya calısıcam mecburenn benneyaptımki
mavi kelebek eski iletileri okudumda senin geride olan dişini dişleri törpüleyip yer acarak öne getircekler diilmi lastikler aynen benim tedavim gibi benimde gerideydi dişim önce diş cekmemek için araları torpilediler sonra yer actılar sonra gerideki dişede braket takıp öne getirmeye basladılar lastikle aslında benim aralıkta cıkcaktı ama doktor iyice pekişsin dedii cıkarmadıı hazirana uzattı bu yuzden üstler iyice pekişti zaten
Ayrica bugün doktorda randevum vardiyerimseniben.Gelismeler cok iyi,arkadaki disin öne gelmesi icin gerekli olan yer olusmaya baslamis:dance:.Bugün gerideki disimede braket taktilar ve lastikle öne dogru bagladilar .Yani yavas yavas öne cekecekler.Cok sevincliyim 6 haftada bu kadar gelisme olacagini hic düsünmemistim.:smiley-cool:
mavi kelebek eski iletileri okudumda senin geride olan dişini dişleri törpüleyip yer acarak öne getircekler diilmi lastikler aynen benim tedavim gibi benimde gerideydi dişim önce diş cekmemek için araları torpilediler sonra yer actılar sonra gerideki dişede braket takıp öne getirmeye basladılar lastikle aslında benim aralıkta cıkcaktı ama doktor iyice pekişsin dedii cıkarmadıı hazirana uzattı bu yuzden üstler iyice pekişti zaten
merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum kulübünüze benımde bu salı tellerim takılıyoo ama cok korkuyorum ilk önce seffaf braketlere karar wermistim sonra doktorum seffaf braketler tedavıyı en az 3 ay belkide 5 ay uzatabilir dedi simdi metal taktırmayı düsünüyorum ama cok kararsızım bana bu konuda yardımcı olursanız sewınırm metal mi seffaf mı:uhm:simdiden cok saolun yorumlarınızı beklıyorum
merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum kulübünüze benımde bu salı tellerim takılıyoo ama cok korkuyorum ilk önce seffaf braketlere karar wermistim sonra doktorum seffaf braketler tedavıyı en az 3 ay belkide 5 ay uzatabilir dedi simdi metal taktırmayı düsünüyorum ama cok kararsızım bana bu konuda yardımcı olursanız sewınırm metal mi seffaf mı:uhm:simdiden cok saolun yorumlarınızı beklıyorum
Merhaba canima.s..Dogru ilk gittigim doktor dislerin aralarini törpüleyerek yer acmayi planlamisti,zaten bu kadar uzun süre düsünüp karar verememin sebebide oydu,dislerin mineleri alindigi zaman hic yenilenmiyor biliyorsun bu yüzden tedaviyi bir türlü kabul edemedim:1no2:.Sonra baska bir doktora gitmeye karar verdim,iyiki gitmisim.Bu doktor bana böyle bir isleme gerek olmadan dislerimi düzeltebilecegini söyledi,disleri biraz öne dogru acarak yer saglariz dedişakkıdı.Eh yani bende hemen kabul ettim.Zaten benim disimin öne gelmesi icin en fazla 3 mm yer lazim.1 mm yer acildi bile onun icin dün arkadaki disede braket taktilar öne cekiyolar.Ama taktiklari lastik dün disimi fircalarken cikti:bbo:,bugün gittim yenisini taktilar.Seffaf pekistiriciye gelince,onlari bayagi uzun bir süre takmak lazim,ama bir süre sonra haftada bir takmak yetiyormus.Benim kiziminda bu kis yirmilik disleri alinacak:1rolleyes:.Aslinda en güzeli dis arkasi teller onlari 10 sene cikarmadan takan insanlar var.Bence pekistiriciyi düzenli takarsan korur ama 3 gün takmayip dördüncü günü dislerine olmayan insanlarida duydum.Bence en azindan dislerin oturana kadar düzenli takmaya calis.Güzel gülüsler...:teytey:
2 sene önce temmuzda üst damagıma damak genişletici aparat takıldı 3 ay kaldı eylülde normal teller takıldı 1 sene 9 ay normal teller kaldı 1 sene 3 ay demişti uzadıı ama şimdidee seffaf seyleri takmak zorundayım ardından 20 likleri aldırmak zorundayım böle işte dert bitmiyor yinede herşeye ragmen güzel dümdüz dişlerle gülmek
ben metal taktım 1 sene 10 ay gibi bi süre taktım yaklaşık ve göruntumden hiç rahatsız olmadım cıktıkları zaman uzuldum bile 3 gun önce cıktılar gerçi eger tedavin uzamasın ıstıyorsan metal taktır derım artık o kadar normalki tel taktırmak kimse kimseyle alay etmıyor alay edılcek bişe diil cunku ama cok rahatsız olurum dersen surenın uzamasını göze alıp seffaf taktırr umarımm güzel dişlere shaip olursun cnm sendeee kibsırnaşık şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?