Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

aaa benimde köpek dişlerim geride üstte hemde çok geride biliyomusun sengözlerimebaksanab bende tel taktıralı 3 ay olcak önce yer açmak için uğraşıcak ortodontist seninkilerdede ve gerideki dişlere braket takmicak sonradan takıcak.bide sor sana yükseltici wericekmi BİTE PLANE die bişi ben bi dahaki gidişimde takabilirim onu alt çeneye takıyosun ve ağzın yarım cm kadar açık kalıyo böylece köpek dişlerini ısırmayıp rahat bırakıyosun.benimde teller seffaf arkı eskisi gibi uzama problemi yokmuş o ilk çıktığında oluomuş ama artkı öle değil edi bnm doktor bende seffaf yaptımhayırlı olsun haberlerini bekliyoruz aramıza hoşgeldin ....a.s.

kizlar Yaaa Bu Böyle Olmicak Ben önümüzdeki Günlerde Dişlerimin Fotosunu Yollicam Artik Zamanla Düzeldikçe çekip Paylaşicam Böyle Hayali Yorum Yapmak Zor Oluyor Herkesin Fotosunu Bekliyorum...her Ay Olmasa Bile 3 Ayda 1 Koyabiliriz Bence Ilk Resim Benden Gelcek :)

Canim benim doktorum banada 10 ayla 1 sene arasi zaman verdiyerimseniben.Yani ben cok israrli bir sekilde zaman uzarmi dedim,alakasi yok dedi.Benim derdimde seneye izine kadar cikarabilmek,Türkiyede kimse bilmiyor süpriz yapmak istiyorum.Arkadasin dedigi gibi yeni cikan seffaf braketler eskilere oranla daha iyi,yani neden bilmiyorum ama son anda seffaf yaptirdim,ama hic pisman olmadim.Benimde sirf üst dislerde tel var ve önde bir disim (köpek disinin yanindaki) geride.Inan bazi insanlar ikinci ücüncü karsilasmamizda tel taktigimi farkediyorlar.Yani simdiye kadar hic olumsuz birsey yasamadim.Ama dis görüntüne tatlicadiarzuönem veren bir insansan sonra rahatsiz olurum dersen seffaf taktir.Kararini bildirirsen sevinirim..a.s.

Merhabaa.s..Yani demek istedigim her insanin dis yapisi bir olmuyor.Bazi kisiler 1 hafta takmiyor hic problem yasamiyor.ama bazen 3 gün takmayinca, disi yerinden oynadigi icin pekistiriciyi takarken zorlanan insanlar oluyor:bbo:.Bundan 3 hafta önce doktorda biriyle karsilastim,bana hafta sonu biryere gittiklerini giderken pekistiriciyi evde unuttugunu söyledi.Döndügümde yani yaklasik 3 veya 4 gün sonra takarken cok caninin yandigini bir türlü dislerine oturmadigi icin doktora sormaya geldigini anlatti.Ama mesela benim kizim normalde her gece takmasi lazim, bazen 4 gece takmiyor bir sey olmuyor.Senin daha yeni ciktigi icin bence simdi disler oturana kadar hep düzenli tak,o kadar eziyetin bosa gitmesin.Eminim dislerin bembeyaz cok güzeldir,bende zaten kizimin o bembeyaz dümdüz dislerini gördükten sonra tel takmaya karar verdim.yerimseniben

Canım hiç belli olmuyor diye birşey bence olamaz gibime geliyor :bbo:
Metal yada seffaf ikiside sonuçta belli olur bi noktadan sonra sırnaşık şey
Benim de sadece üst dişlerimde tel var, konuşurken kimse farketmiyor şaşırıyorum fisfisfis
Ve benimde bir dişim geride onu öne getirmek için yer açılıyor şu anda =)
Tel takılalı 2 aydan fazla oldu... Sabır işi gerçekten...
O yüzden şimdiden sana bol sabırlar a.s.

Aslında iyi olabilir canım, sorunlarımızı görürüz kimin sorunu kendimizle daha yakın tespit ederiz...
Benim bi değişiklik olsa senağlama
Takıldığı zamanla bu zaman arasında fark göremiyorum hiç :1no2:

şimdilik sabırla takıyorum 2 gün oldu pekii 3-4 gun takmayınca dişleri bozulmuş dedin ya hanii geri düzelıyormu peki takınca o seffaf seyı ya bu seffaf sey 20 lige karşıda korur dimi ben kendi doktoruma sordum olabilir dedi birde siz sorarmısınızz mumkun olursaa her doktordan bilgim olsun masraflı olucak 20 lik olayı her ay bitane aldırcam da

yaww cok sevındım benımle aynı sorunu yasıyan birini buldugum için ewt bnde takıcakmısım o yükselticiden ama cok merak ediyom konusurken falan rahatsız etmiyo mu acaba bide senin tedavi ne kadar sürcekmis? seffaflardan memnunmuzun kırılma falan oluyo mu bn salı gunu taktırcam o zamana kadar bilgi almak istıyorum sizin gibi taktırmıs olanlardan hersey icin saol umarım en kısa zamnda atlatırız su durumua.s.

valla canlarım bu agız olayında herşey konuşmayı rahatsız edıyo tel dışında yav bu seffaf seyler dilimi mahvetti peltek oldum ya ama alışıyorum agzım inşaat sahası gibi sırnaşık şey

Merhaba o yükseltici dediginiz seyi banada yaptilar ama benim takip cikarilan bir sey degil,azi dislerime cimento gibi birsey sürdü onlar orda kurudular simdi dislerim yükseldişutarafagitti.Ilk basta yemek yerken falan cok rahatsiz oldum,simdi alistim ama konusmami biraz etkiledi hala konusurken biraz belli oluyor.Ama mesela hep braketlerin agizi yara yaptigini duyardim benim hic öyle bir problemim olmadi.O konuda biraz sansliyim:icecream:

merhabaa... ben sadece tek diş için tel takıyorum... 27 yaşındayım ama ağzımda aralık ayına kadar süt dişim vardı... yerine 7 yaşımda filan gelmesi gereken köpek dişim yeni yeni gelmeye başladığı ve rahatsızlık verdiği için süt dişimi çekildi; köpek dişimin düzgünce yerleşmesi için alt dişlerime braket takıldı... aralıkta takıldı ama hala köpek dişim hala tam olarak çıkmadı... daha uzun bir süre takacağım sanırım...

benim merak ettiğim bu braket tedavisi sürecinde tedavi masrafım 600 ytl... buna pekiştirici de dahil... tabii sık sık kontrollerim de...

benim üst ön 2 dişim de ayrık ve onlar için de tel taksam mı diye düşünüyorum... sizce doktorum verdiği fiyat uygun mu ; yoksa değiştirsem mi ?

walla şimdiye kadar duyduğum en uygun fiyat hatta şaşırtıcı şu yukarıdaki problem yüzünden ben 3200 ytl öededim ama 1,5 yıl takıcam yani bence hiç wakit kaybetme üstede tel taktır inci gibi olsun hepsi..

bak resimlerimi koydum görürsün iki köpek dişimde çok geride yükseltici maalesef konuşma zorluğu yaratıyormuş ilk zamanlar hafif peltek oluyosun dediler ama alışınca çok az sıkıntı oluyomuş napalım başladık bi kere canım o kadar olcak artık :smiley-cool: ben 1,5 yıl takıcam henüz 3 ay oldu daha çooook war.şeffaflarda hiç bir sıkıntım olmadı walla ne kırılma ne bişi hatta kimse farketmiyo söleyince görüyolar dudağımda kapatıyo zaten sadece gülünce iyice anlıyolar süper bişi :) tavsiye ederim ve hiç bir şekilde yara falan olmadı bnm ağzım şeffaf diye sanırım.:teytey:

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım ya... benim tek sorunum kontrole gitmem gerek ama doktoruma telefonla ulaşamıyorum... çalışıyorum ve onu takip etmek de benim için ayrı bir iş haline geliyor... yani geri de dönmüyor... tek sorunum bu... evime de yakın... iş çıkışı gidebiliyorum... güleryüzlü de bir kadın ama bazen çok sinirleniyorum... ondan sordum :1rolleyes:

ewt gerçekten de cok belli olmuyoo bu arada senn tedavi galiba 1.5 seneymis bn 3 doktora gittim bilgi almak icin ikisi senn tedaviyi matel braketlerle 6 ayda bititriz dedi son gittigim doktor 10 ay dedi ama senn sorun belki benimkindn daha coktur CADIARZUbide senn yükseltici sabit mi yoksa cıkarılabilinir mi olcakmıs bakalım bn salı günü takılca nasıl alısabilcem benneyaptımki

işte sanırım farklı tedavi yöntemleri war ama 6 ayda çok kısa bir süre açıkçası çünkü 6 ayda düzelse bile dişlerin eski yerlerine dönme ihtimali var.
bence 10 ay dediği normaldir şöylede bişi war bana 1,5 yıl dedi ama bnce 2 yılı bulur gibi kendimi 2 yıla alıştırmya çalışıyorum bir bakıma.Evet bu dediğim BİTE PLANE yükselticinin adı takıp çıkarıcam ama sadece dişlerimi fırçalarken 7/24 ağzımda olması gerekiyormuş :1closedeyes: bakalım 23 Temmuzda takabilir yada bi sonraki ayı bekleyebilirim çünkü doktorum hiç diş çekmedi benden arka dişleri iterek yer açmaya çalışıyor yer açılınca öne çekmek kolay dedi.3 ay oldu ama çok alıştım hiç merak etme alışırsın hemen 10 gün en fazla ...
a.s.

Ya şimdi siz söyleyince aklıma geldi...
Bende 3 doktora gittim...
Bi tanesi 6 ay dedi, bi tanesi (şu anki doktorum) 1,5 sene dedi, bir tanesi 2,5 sene dediii:1shok::1shok:
Aralarında da çok fazla fark var yani, aylardan bahsediyoruz...
6 ay diyen doktor hiç hoşuma gitmemişti zaten, 1 ay bile dese ona gitmezdim :dilcikar:
2,5 sene diyen de o kadar kalabalıktı ki ondan 2,5 sene demiş olsa gerek orda bana yıllarca sıra gelmezdii benneyaptımki
Ve benim doktorummmm :1hug:
Çok sıcakkanlıydı ve orta yolu söylediği için onu tercih ettim :roflol:
Ve gerçekten çok memnunum, çok iyi bi doktora.s

Canım seninle sorunumuz aslında benziyor...
Benimde öyle dişim geride işte diğer hepsi düz...
Kaç ayda düzelir acaba ya senağlama
Neyse acele etmeyeyim sırnaşık şey

Bu arada benimde ağzım hiç yara olmadı metal kullanıyorum ama çok şükür hiç birşey yok :teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…