• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Benimde bugün randevum vardi,dün dis aralarina lastik takmisti,bugün onlari cikarip yüzükleri takti.Disime uygun yüzügü bulana kadar 1 saat ugrastikafamçokkarıştı,hep ya kücük ya büyük geldi.Sonunda biraz büyük olani aldi icini biraz fazla yapistiriciyla doldurup uygun hale getirdi.Bugün tel takildigindan beri ilk defa (5 gün sonra 1 ay olacak) yumusak seyler yedim.Normalde aci yok ama birsey cignerken biraz aciyor:çok üzgünüm:.Bu arada charming arkadasin bahsettigi o seffaf ipi benim disime taktigi yay i sikmak icin kullaniyor,braketin etrafina sarip bagliyor.Bundan sonraki randevum ayin 25 inde.Bugün bir tanidik beni tellerimle gördü ve oda yaptirmak istedigini ama cesaret edemedigini söyledi,seni görünce heveslendim bende kesin yaptiricam dedi:dance:.Bence bizim gibi insanlar dislerinden memnun olmayip cesaret edemeyen insanlara örnek oluyor a.seminim cok yakinda yetiskin olup tel taktiranlarin sayisi bayagi cogalacak.Yani önce kendimize sonra etrafimiza faydali bir is yapiyoruz.Herkese güzel gülüsler...
merhaba mavi-kelebek;ben tam olarak anlatamadım sanırım şu şeffaf ip diye tabir ettiğim şeyleri sende bu konuya değinince iyi olmuş ;) yalnız tek tek geçirip düğüm şeklinde bağladı onları,acayip derecede sıktı,yani sıkarken resmen dişlerimin oynadığı hissettim ciddi ciddi,bu baskıylada bidahaki randevu tarihine kadar köpek dişimin yerine oturabileceğini söyledi,dün o baskıyı çok şiddetli bi şekilde hissetmiştim ama bugün çok az bi şekilde hissediyorum,sağ tarafta hafif bi yara olmaya başladı yine fisfisfis
arkadaslar benimde dis tellerim var dun randevum vardi doktara ama benim her sikistirdiginda cok aciyor bugun sabah hic birsey yiyemedim agrisindan 1 hafta suruyor acisi benim damagimdada var tel 2 disim arkadaydi 1 tanesi yerine geldi cikmasina 3 ayim kaldi :teytey:
merhaba baharrr;senin az kalmış ne güzel yerimseniben
ne kadar süredir kullanıyosun yani arkada olan 1 dişin ne kadar sürede yerine geldi paylaşırmısın,bide dişlerinde genel olarak ne problem vardı ve ortodontist ne kadar süre verdi yazarmısın sengözlerimebaksanab
fazla soru sordum farkındayım,sende deneyimlerini paylaşırsan sevinirim a.s.

Herkese merhaba =)
Benimde geçen randevum vardı. Soldaki dişlerime lastik takıldı, çekilen dişimin yerine gelsin diye diğer diş.
Başta çok sızladı ama şimdi ara ara sızlıyor a.s
Doktor herşeyin iyi gittiğini söyledi. Bunu duymak iyi geliyor sırnaşık şey
Charming adına çok sevindim canım, inş benimde dişim cabucak boşluğa doğru kayar :dance:
Herkese sabırlar ve iyi tedaviler diliyorumm :teytey:a.s.

Herkese merhaba =)
Benimde geçen randevum vardı. Soldaki dişlerime lastik takıldı, çekilen dişimin yerine gelsin diye diğer diş.
Başta çok sızladı ama şimdi ara ara sızlıyor a.s
Doktor herşeyin iyi gittiğini söyledi. Bunu duymak iyi geliyor sırnaşık şey
Charming adına çok sevindim canım, inş benimde dişim cabucak boşluğa doğru kayar :dance:
Herkese sabırlar ve iyi tedaviler diliyorumm :teytey:a.s.
merhaba innoCenT;
dişlerine lastik takılması iyi olmuş çekilen dişinin yerine gelmesi için yerimseniben
ama senin dişin yeni çekilmişti sanırım yanlış hatırlamıyosam CADIARZU benim teller takılmadan önce mart ayında çekilmişti,ortodontistin söylediğine göre bidahaki randevuya kadar yani 8 temmuz'a kadar kayarsa,4. ay'da yerine oturmuş olucak.
sabretmekten,beklemekten ve düzenli bakım yapmaktan başka çare yok.
iyi tedaviler hoşçakal a.s.

merhaba innoCenT;
dişlerine lastik takılması iyi olmuş çekilen dişinin yerine gelmesi için yerimseniben
ama senin dişin yeni çekilmişti sanırım yanlış hatırlamıyosam CADIARZU benim teller takılmadan önce mart ayında çekilmişti,ortodontistin söylediğine göre bidahaki randevuya kadar yani 8 temmuz'a kadar kayarsa,4. ay'da yerine oturmuş olucak.
sabretmekten,beklemekten ve düzenli bakım yapmaktan başka çare yok.
iyi tedaviler hoşçakal a.s.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için =)
O zaman ben daha çok beklicem sanırım... senağlama
Neyse napıyım artık şu tedavi bi bitsin tüm bu beklediklerimin acısını cıkartıcam inş sırnaşık şey
Tekrar teşekkürler... Yakında randevum var haftaya... Doktorumada sorucam bu konuyu zaten bakalım o ne dicek... ,
Sen de hoşçakal canım a.s. İyi tedaviler.

ay kızlar bugün 6 da randevum war ortodontistimde inşallah iyi bişiler söyler çünkü benim dişlerde tık yok :(

yarın yazarım söylediklerini
iyi tedaviler herkese...

Bugün bende ortodontiste gittim,
5 hafta sonra ilk defa, dedim heralde teli degistirir, ama degistirmedi, sirf lastikleri degistirdi ve tüm bracketin üzerine gecirdi.
Daha cok baski uyguluyor simdi, ve en arka dislerim basladi bile agirmaya.
2 hafta sonra telli degistirecekmis.
Bugün ici gecti yani,och,
umarim birdahakide iyi gecer.

slm arkadaslar charmingcim benim dis telim ocakta takildi yani 6 ay oldu doktor tedavi suresine 9 ay demisti benim on dislerimin arkasinda disler vardi megerse ondeki dislerim cikmamis sut dislerimmis o disler cekildi yerine gelmesi icin once damaga tel takildi 3 ay onu kullandim ama yerine gelmeyince onlerede tel takildi yani hem damakta hemde dislerimde tel var su anda ama 6 ayda 1 disim tam yerine oturdu digerininde gelmesine cok az kaldi insalllah seninde kisa zamanda duzelir bana sadace 2 dis icin tel takildi diger dislerim duzgundu zaten

arkadaşlar benim çenemde bir problem yok ama önden ikinci dişimin biri arkaya doğru kayık ve bu gülümserken beni rahatsız ediyo tüm resimlede soldan gülümsüyrum bunun için telmi taktırmalıyım üstelik şeffaf tller çıkmış araştırdım görünmeyen onlarımı denesem????yardım......

Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için =)
O zaman ben daha çok beklicem sanırım... senağlama
Neyse napıyım artık şu tedavi bi bitsin tüm bu beklediklerimin acısını cıkartıcam inş sırnaşık şey
Tekrar teşekkürler... Yakında randevum var haftaya... Doktorumada sorucam bu konuyu zaten bakalım o ne dicek... ,
Sen de hoşçakal canım a.s. İyi tedaviler.
önemli değil innoCenT,burda birbirimizden bilgi paylaşmaya ihtiyacımız var yerimseniben
sonuç güzel olduktan sonra her şekilde beklemeye değer :1rolleyes:
güzel ve sağlıklı gülüşler a.s.

ay kızlar bugün 6 da randevum war ortodontistimde inşallah iyi bişiler söyler çünkü benim dişlerde tık yok :(

yarın yazarım söylediklerini
iyi tedaviler herkese...
bende seni merak ediyorum gymlova,biliyosun benden 1 gün sonra sen gidiyosun randevuya,haliyle sendeki gelişmeleri de merak eder hale geldim :1rolleyes:
neyse yarın yazarım demişsin,görüşmek üzere a.s.

slm arkadaslar charmingcim benim dis telim ocakta takildi yani 6 ay oldu doktor tedavi suresine 9 ay demisti benim on dislerimin arkasinda disler vardi megerse ondeki dislerim cikmamis sut dislerimmis o disler cekildi yerine gelmesi icin once damaga tel takildi 3 ay onu kullandim ama yerine gelmeyince onlerede tel takildi yani hem damakta hemde dislerimde tel var su anda ama 6 ayda 1 disim tam yerine oturdu digerininde gelmesine cok az kaldi insalllah seninde kisa zamanda duzelir bana sadace 2 dis icin tel takildi diger dislerim duzgundu zaten
anladım baharrr,teşekkür ederim cevabın için,senin durumun benimkinden farklıymış ama yinede bilgilendirdiğin için sağolasın,benim dar çene yapısı ve çapraşıklık yüzünden tel takıldı malesef,üstler düzeldi ama problem alt çenede kayması gereken köpek dişi var onun hareketini bekliyoruz,ortodontist 1 sene süre vermişti bana,iyi dileklerin için sağol umarım en kısa sürede düzelir dişlerim.
güzel gülüşler hoşçakal a.s.

bende seni merak ediyorum gymlova,biliyosun benden 1 gün sonra sen gidiyosun randevuya,haliyle sendeki gelişmeleri de merak eder hale geldim :1rolleyes:
neyse yarın yazarım demişsin,görüşmek üzere a.s.[/I][/B]

canım ben dün gittim doktora gayet iyi dedi dişlerin :dance: yer açılmış biraz dedi azcık kaldı yer açılsın biraz arkadaki dişleri öne çekmek kolay olur o sorun diil asıl yeri açmak zaman alıyor dedi :teytey:
neyse birde benden bite plate diye yükseltici takıcam ya onun için ölçü aldı,bi dahaki aya eğer yer açılmış olursa onuda takıcam dedi ama söz vermiyim diyo azcık sabırlı ol diyo bana sırnaşık şey dedim dişler düzelsinde ben telli gezmeye razıyım acele etmiyorum sadece düzelmiş olmasını görmek istiyorum ben :utangac:
neyse bana 23 temmuz'a gün verdi.bugün dişlerimde acayip sızı war özellikle ön dişlerimde ama bunada çok şükür.

yeni haberlerinizi bekliyorum kızlar..a.s.

neyse yarın yazarım demişsin,görüşmek üzere a.s.[/I][/B]

canım ben dün gittim doktora gayet iyi dedi dişlerin :dance: yer açılmış biraz dedi azcık kaldı yer açılsın biraz arkadaki dişleri öne çekmek kolay olur o sorun diil asıl yeri açmak zaman alıyor dedi :teytey:
neyse birde benden bite plate diye yükseltici takıcam ya onun için ölçü aldı,bi dahaki aya eğer yer açılmış olursa onuda takıcam dedi ama söz vermiyim diyo azcık sabırlı ol diyo bana sırnaşık şey dedim dişler düzelsinde ben telli gezmeye razıyım acele etmiyorum sadece düzelmiş olmasını görmek istiyorum ben :utangac:
neyse bana 23 temmuz'a gün verdi.bugün dişlerimde acayip sızı war özellikle ön dişlerimde ama bunada çok şükür.

yeni haberlerinizi bekliyorum kızlar..a.s.
senin adına sevindim gymlova :içelim:
bak hekimin güzel şeyler söylemiş işte,açılması gereken az bi yer kalmış umarım o da en kısa zamanda açılır,yükselticiden bahsetmiştin evet hatırladım.
bidahaki ay'a kadar yer açılmış olursa onuda kullanmaya başlarsın bir an önce,ama önemli olan hemen kullanmaya başlaman değil,doğru zamanda ve sağlıklı bir şekilde kullanmaya başlaman ;)
seninde tellerini sıktı sanırım,baskıdan dolayı sızı var dişlerinde,ilk gün öyle oluyo ama 2.güne kalmıyo benim.
bu sefer ki randevu tarihlerimiz uymadı ne yazık ki benimkini 8 temmuz'a vermişti,neyse artık ben nasıl olsa gelişmeleri paylaşıyorum burda :icecream:

sağlıklı ve güzel gülüşler,iyi tedaviler gymlova a.s.

sağlıklı ve güzel gülüşler,iyi tedaviler gymlova a.s.[/I][/B][/QUOTE]

çok teşekkür ederim canım napalım beklicess artık 16 ay daha :içelim:
şakkıdı

Uzun süredir sizdeki gelişmeleri okuyamamıştım arkadaşlar.

Benim de 6. haftam doldu. Geçen hafta kontrolüm vardı, gittim. Ben değişiklikleri hissedebiliyorum hem de fazlasıyla. Üstten iki dişimin aşağı inmesi gerekiyor. Ve birinde yay var. Yaylı olanın arası iyice açıldı ve diğeri de bariz derecede indi. Bu gelişme beni çok mutlu ediyor.

Doktorum pek fazla sevindirmek istemedi beni sanırım daha yeni dedi ama inanıyorum ki, iki seneden önce çıkacak telim. Bunu düşünüyorum, istiyorum ve inanıyorum. İnşaallah.

Alt tarafın telini değiştirdi ve lastikleri yeniledi.
Üstteki dişlerimde ağrı var, ki hareket ettikleri belli...

Ve tellere çok alıştım. Tanıdık birileri görüp sorunca şaşırıyorum sanki bende bir değişiklik yokmuş gibi.

Şimdilik iyiyim. Biraz uzun oldu ama, herkese sağlıklı tedaviler, güzel gülüşler diliyorum...

Duygu çok sevindim ne güzel çıkmasına çok az kalmış... sırnaşık şey

Dağrüzgarı inş senin tedavinde çabucak biter canımm a.s.

Benimde bugün randevum vardı lastiği değiştirdi... Haftaya tekrar randevu verdi.
Doktoruma söyledim bu diş ne zaman boşluğa doğru kayar diye, 1 ayda yarılarız sonra arkadakinide öne getirmeye başlarız, senin dişlerin çabuk olucak hiç dert etme dedi :teytey:
Kemik yapısına flnda bağlıymış bu dişlerin kayması... Bazı insanların çok çabuk olurmuş bazılarının da zorlaya zorlaya... :1no2:

Bugün iyice farkettim diş teli hiçte kötü bişi diil :dance:
Taktırmadan önceki düşüncelerimi hatırlıyorumda ne kadar yanılmışım...
Ben de çok alıştım çokta memnunum...
Hereke iyi tedaviler... a.s.

Benim de 6. haftam doldu. Geçen hafta kontrolüm vardı, gittim. Ben değişiklikleri hissedebiliyorum hem de fazlasıyla. Üstten iki dişimin aşağı inmesi gerekiyor. Ve birinde yay var. Yaylı olanın arası iyice açıldı ve diğeri de bariz derecede indi. Bu gelişme beni çok mutlu ediyor.

Herkese merhabaa.s..Benimde arkada kalan tek dise yer acmak icin öndeki iki disi yay yardimiyla yanlara dogru itiyorlar.Birkac gündür benimde yayli olan disimin arasi acildi buda arkadaki dise yer aciliyor demek:sm_cool:.Gelismeleri görmek benide cok mutlu ediyor.Bügün tam bir ayim doldu.5 gün önce yüzükler takilmisti 2 gün biraz zor oldu simdi hissetmiyorum bile.Birde bana komik gelen nedense her sabah kalkar kalkmaz dislerime bakiyorum,sanki uyurken daha cok degiseceklermis gibi geliyor.Gerci bu degisimleri beklemekte tuzu biberi yani dimi....a.s

Çok haklısın mavi-kelebek. Ben de sürekli aynaya bakıyorum. Ama gerçekten değişme var, ki çok seviniyorum. 6 haftada bu kadar olması bile çok iyi bence... Ağrımaları bir anlamda hoşuma gidiyor, çünkü hareket ediyorlar...

Çerez yasaklamıştı bana ama canım çok çekti, küçük küçük yedim. :)

Herkese merhabaa.s..Benimde arkada kalan tek dise yer acmak icin öndeki iki disi yay yardimiyla yanlara dogru itiyorlar.Birkac gündür benimde yayli olan disimin arasi acildi buda arkadaki dise yer aciliyor demek:sm_cool:.Gelismeleri görmek benide cok mutlu ediyor.Bügün tam bir ayim doldu.5 gün önce yüzükler takilmisti 2 gün biraz zor oldu simdi hissetmiyorum bile.Birde bana komik gelen nedense her sabah kalkar kalkmaz dislerime bakiyorum,sanki uyurken daha cok degiseceklermis gibi geliyor.Gerci bu degisimleri beklemekte tuzu biberi yani dimi....a.s

SLM MAVİ KELEBEK

benimde dişlerimde yay war sanırım seninle aynı dertten muzdaripiz tatlicadiarzu 2 dişimi geriden öne doğru çekmeye çalışıyoruz.doktor yer açılsın onları öne getirmek kolay diyo ama hadi bakalım.bir dahaki randevuma yükseltici takıcak sendede yükseltici yapmıştı,konuşmanda bir zorluk olmuşmuydu ?

Bende iki diş diğer dişlerin üstündeydi. Yer açılması için alttaki iki dişi çekmişti ve yer açıldı. yani yer sıkıntısı yok. Yay ilerliyor boşluğa ve üstteki iniyor aşağıya. Diğeri de yaya gerek olmadan iniyor...

Öyle işte...

SLM MAVİ KELEBEK

benimde dişlerimde yay war sanırım seninle aynı dertten muzdaripiz tatlicadiarzu 2 dişimi geriden öne doğru çekmeye çalışıyoruz.doktor yer açılsın onları öne getirmek kolay diyo ama hadi bakalım.bir dahaki randevuma yükseltici takıcak sendede yükseltici yapmıştı,konuşmanda bir zorluk olmuşmuydu ?

Evet benimde arkadaki bir disi öne getirmeye calisacaklar,yani derdimiz aynia.s.Benim ilk tel takildiginda kimse konusmamda bir sey farketmedi ama yükseltici takildiginda konusmam biraz bozuldu:1no2:.Konusurken sanki dilimi tam oynatamiyormusum gibi geliyor bana.Doktor birkere agiz yapimin kücük oldugunu söylemisti belki ondandir,insallah sende olmaz.a.s.

Kızlar dişlerinizin düzelmeye başlamasına çok sevindim.. :)
Dağ Rüzgarı bana da mısır yemek yasaktı ama geçen gün dayanamadım aldım bir tane ve ısıra ısıra bir güzel yedim.Hiçbişey de olmadı valla... :)
Benim dişlerim yemek yerken ağrı değil de sallanıyor artık valla korkuyorum bir ara çıkcak diye...Dişlerin yeni yerlerine yerleşmelerini bekliyorum bende...yerimseniben

Evet ya o dislerin sallanmasi cok korkunc :1shok:geliyor bana,bende bazen dilimle itince disim biraz öne dogru oynuyor sanki icim bir tuhaf oluyor.Sanki hic saglam olmicakmis gibi.Eskisi gibi tam saglam olmasi ne kadar sürer bilen varmi:uhm:Bir seyler isimaya gelince hala tam cesaret edemiyorum nedense sanki braketler kirilacakmis :bbo:gibi geliyor..

Back