• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

evet iyice alıştım ve cok sevmeye başladım ama bı sorum daha olacak tellerini cıkartmış arkadaslaraa dişlerim cok hassaslaştı ve köklerinde agrı var sizdede böle oldumu ve bazıları teller cıkınca dişler bozuluyo dıyo böle bişe varmı arkadaslar gerçi şeffaf pekiştirici kullancam ama yinede lütfen bilgisi olan cvp verirse cok sevinirim

evet iyice alıştım ve cok sevmeye başladım ama bı sorum daha olacak tellerini cıkartmış arkadaslaraa dişlerim cok hassaslaştı ve köklerinde agrı var sizdede böle oldumu ve bazıları teller cıkınca dişler bozuluyo dıyo böle bişe varmı arkadaslar gerçi şeffaf pekiştirici kullancam ama yinede lütfen bilgisi olan cvp verirse cok sevinirim
Pek bi bilgim yok, tellerim de çıkmış değil...
Ama duyduklarım kadarıyla ilk zamanlarda öyle şeyler oluyormuş...
Kolay değil tabi dişlerin hepsi yerinden oynuyor tekrar yeni yerlere oturması zaman alıcaktır. Sen doktorunun dediği gibi pekiştiriciyi kullanırsan birşey olmaz herhalde... İnş a.s
Bu arada ilk başlarda alışmadığın için sana öyle garip gelmiştir ama bence çok güzeldir eminim a.s.

slm herkese tellerim cıktı telleri cıkıpta mutsuz olan tek benimdir heralde evet dişlerim dümdüz harika ama hiç begenmedim yüzüm tavşan gibi oldu alışamadım ondanmı öle moralim bozukki alışamadıgı için ilk anda garip gelen varmı benim gibi kafayı yicem sanırım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm

canım gözünaydın şuanda yerinde olmayı öyle çok isterdimki anlatamam benneyaptımki benim henüz 2.5 ay oldu ve daha aylar var dişler düzelsinde garip his yanıma kar kalsın.:smiley-cool:

eminim dişlerin çok güzel olmuştur bikaç güne kadar alışırsın.. sağlıklı gülüşler a.s.

dert bitmiyoki şeffaf bi aparat verdi doktorr görmeniz lazım konuşamıyorum agzımı kapatamıyorum bile takmak zorundaymışım bide bozulurmuş yoksa off bi sevincini yaşayamadım

dert bitmiyoki şeffaf bi aparat verdi doktorr görmeniz lazım konuşamıyorum agzımı kapatamıyorum bile takmak zorundaymışım bide bozulurmuş yoksa off bi sevincini yaşayamadım
Ben aslında bunu da merak ediyorum...
Bazılarının sanırım arkadan dişlerine ince bi tel takıyorlarmış...
Çoğu kişiye ben bu şeffaf pekiştiricinin verildiğini biliyorum...
Acaba hangi durumda şeffaf hangi durumda arkadan tel takılıyor ki :uhm:

Olucak o kadar arkadaşım napalım :çok üzgünüm: Takma sen a.s.
Tellerle durduk şeffaf pekiştirici de o kadar kötü bişi olmasa gerek?
Ama pek hoş olmadığını da duymuştum fisfisfis
Bide canım ne kadar süre takıcaksın bu pekiştiriciyi?

canım sanırım bir yıl takıcam ondan sonra bi süre sadece geceleri takıcam sonrada arkaya ince tel yapıştırcak ve sürekli o kalıcak ama hangi durumda bu teli hangi durumda seffaf pekiştiriciyi verıyolar bılmıyorum sanırım bozulma ihtimali yuksek dişler için seffaf aparat verıyolar dışarıdan belli olmuyor zaten sadece agzımı kapatırken ve konuşruken zorlanıyorum yavas yavas alışıyorum birde günde 4 saat cıkarma hakkım var gece 12 saat takıcam gunduzlerı dışarı falan cıkarken cıkarıcam artık evdeyken takıcam 20 saat takmaya calısıcam mecburenn benneyaptımki

canım sanırım bir yıl takıcam ondan sonra bi süre sadece geceleri takıcam sonrada arkaya ince tel yapıştırcak ve sürekli o kalıcak ama hangi durumda bu teli hangi durumda seffaf pekiştiriciyi verıyolar bılmıyorum sanırım bozulma ihtimali yuksek dişler için seffaf aparat verıyolar dışarıdan belli olmuyor zaten sadece agzımı kapatırken ve konuşruken zorlanıyorum yavas yavas alışıyorum birde günde 4 saat cıkarma hakkım var gece 12 saat takıcam gunduzlerı dışarı falan cıkarken cıkarıcam artık evdeyken takıcam 20 saat takmaya calısıcam mecburenn benneyaptımki

Kizlar merhaba,o seffaf pekistirici dediginiz seyi normalde distelleri cikmis herkes takmak zorunda.Benim kizim iki sene tel kullandi,gecen ocak ayindada telleri cikti.Su anda alt dislerinin arkasinda ince tel var ama yinede pekistiriciyi hem alt hem üst takmak zorunda.Ilk 6 hafta hergün takiyordu simdi sirf geceleri takiyor.Ama onunkisi biraz farkli bu pekistiricilerin iki cesidi var biri seffaf digeri normal takip cikarilan teller gibi disleri acikta birakan bir cesit.Doktorum bana ikinciyi tavsiye etti (kizimda olani yani) kullanimi daha rahat dedi..Birde benim sirf üstte tel oldugu icin dis arkasi telini takmicakmis.Alt disler icten degerse dis mineleri zarar görürmüs dedi.Benim bildiklerim bu kadar ama birde söyliyecegim,eyer yirmilik disleriniz varsa dislerin eski haline dönmesi daha kolay oluyor.En iyisi onlari hemen aldirmak cünkü sürekli disleri itiyorlar.Onun disinda geceleride pekistiriciyede devamli takarsak herhalde sorun olmaz...

Ayrica bugün doktorda randevum vardiyerimseniben.Gelismeler cok iyi,arkadaki disin öne gelmesi icin gerekli olan yer olusmaya baslamis:dance:.Bugün gerideki disimede braket taktilar ve lastikle öne dogru bagladilar .Yani yavas yavas öne cekecekler.Cok sevincliyim 6 haftada bu kadar gelisme olacagini hic düsünmemistim.:smiley-cool:

şeffaf şeyi ne kadar takcam tam bilmiyorum 20 liklerim duruyor işte bu seffaf seyı takarken onlarıda yavas yavas aldırcam nasıl olsa seffaf sey korur dedi doktorum alışcam artık mecburen yapacak bişey yok umarım eski haline dönmez cunku cok begenmeye basladım bu düz halini sırnaşık şey günde 20 saat takarsan sorun olmaz dedi doktorum 20 liklere karşıda korur değilmi bu seffaf sey siz ne dıyorsunuz buna

mavi kelebek eski iletileri okudumda senin geride olan dişini dişleri törpüleyip yer acarak öne getircekler diilmi lastikler aynen benim tedavim gibi benimde gerideydi dişim önce diş cekmemek için araları torpilediler sonra yer actılar sonra gerideki dişede braket takıp öne getirmeye basladılar lastikle aslında benim aralıkta cıkcaktı ama doktor iyice pekişsin dedii cıkarmadıı hazirana uzattı bu yuzden üstler iyice pekişti zaten

mavi kelebek eski iletileri okudumda senin geride olan dişini dişleri törpüleyip yer acarak öne getircekler diilmi lastikler aynen benim tedavim gibi benimde gerideydi dişim önce diş cekmemek için araları torpilediler sonra yer actılar sonra gerideki dişede braket takıp öne getirmeye basladılar lastikle aslında benim aralıkta cıkcaktı ama doktor iyice pekişsin dedii cıkarmadıı hazirana uzattı bu yuzden üstler iyice pekişti zaten

Toplamda peki ne kadar sürdü tedavin?
Bu teller çıkınca da bitmiyor demek ki dertleri :çok üzgünüm:
Ne yapalım önce bi çıksında... Nerde o günler... :a015:

Ayrica bugün doktorda randevum vardiyerimseniben.Gelismeler cok iyi,arkadaki disin öne gelmesi icin gerekli olan yer olusmaya baslamis:dance:.Bugün gerideki disimede braket taktilar ve lastikle öne dogru bagladilar .Yani yavas yavas öne cekecekler.Cok sevincliyim 6 haftada bu kadar gelisme olacagini hic düsünmemistim.:smiley-cool:

Adına çok sevindim canım a.s.
Ne güzel gelişmeleri görmek insanı mutlu eder...
Ben ne zaman görücem acaba senağlama
Neyse sabır bakalım...

Son düzenleyen: Moderatör:
2 sene önce temmuzda üst damagıma damak genişletici aparat takıldı 3 ay kaldı eylülde normal teller takıldı 1 sene 9 ay normal teller kaldı 1 sene 3 ay demişti uzadıı ama şimdidee seffaf seyleri takmak zorundayım ardından 20 likleri aldırmak zorundayım böle işte dert bitmiyor yinede herşeye ragmen güzel dümdüz dişlerle gülmek

Merhaba canima.s..Dogru ilk gittigim doktor dislerin aralarini törpüleyerek yer acmayi planlamisti,zaten bu kadar uzun süre düsünüp karar verememin sebebide oydu,dislerin mineleri alindigi zaman hic yenilenmiyor biliyorsun bu yüzden tedaviyi bir türlü kabul edemedim:1no2:.Sonra baska bir doktora gitmeye karar verdim,iyiki gitmisim.Bu doktor bana böyle bir isleme gerek olmadan dislerimi düzeltebilecegini söyledi,disleri biraz öne dogru acarak yer saglariz dedişakkıdı.Eh yani bende hemen kabul ettim.Zaten benim disimin öne gelmesi icin en fazla 3 mm yer lazim.1 mm yer acildi bile onun icin dün arkadaki disede braket taktilar öne cekiyolar.Ama taktiklari lastik dün disimi fircalarken cikti:bbo:,bugün gittim yenisini taktilar.Seffaf pekistiriciye gelince,onlari bayagi uzun bir süre takmak lazim,ama bir süre sonra haftada bir takmak yetiyormus.Benim kiziminda bu kis yirmilik disleri alinacak:1rolleyes:.Aslinda en güzeli dis arkasi teller onlari 10 sene cikarmadan takan insanlar var.Bence pekistiriciyi düzenli takarsan korur ama 3 gün takmayip dördüncü günü dislerine olmayan insanlarida duydum.Bence en azindan dislerin oturana kadar düzenli takmaya calis.Güzel gülüsler...:teytey:

merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum kulübünüze benımde bu salı tellerim takılıyoo ama cok korkuyorum ilk önce seffaf braketlere karar wermistim sonra doktorum seffaf braketler tedavıyı en az 3 ay belkide 5 ay uzatabilir dedi simdi metal taktırmayı düsünüyorum ama cok kararsızım bana bu konuda yardımcı olursanız sewınırm metal mi seffaf mı:uhm:simdiden cok saolun yorumlarınızı beklıyorum

merhaba arkadaslar ben yeni üye oldum kulübünüze benımde bu salı tellerim takılıyoo ama cok korkuyorum ilk önce seffaf braketlere karar wermistim sonra doktorum seffaf braketler tedavıyı en az 3 ay belkide 5 ay uzatabilir dedi simdi metal taktırmayı düsünüyorum ama cok kararsızım bana bu konuda yardımcı olursanız sewınırm metal mi seffaf mı:uhm:simdiden cok saolun yorumlarınızı beklıyorum

Aramiza hosgeldina.s..Böyle tel takanlarin sayisi arttikca kendi adima cok mutlu oluyorum:dance:.Benim tellerim 6 hafta önce takildi.Önce metal taktirmaya karar vermistim,inanmassin metal braketlerim hazirlanmisti bile,taktirmaya gittigim gün seffaf istiyorum dedim doktor bile sasirdi hemen seffaf getirdileryerimseniben.Doktorum bana seffaf braketlerle zamanin uzamayacagi konusunda garanti verdi,her iki durumdada 1 sene sürer dedi,bende öyleyse niye metal takayim dedim:smiley-cool:.Ama su anda düsündümde fisfisfisbenim dislerimde cok problem yoktu,duruma göre degisiyor olabilir.Mesela disleri oynatmak icin cok kuvvet gerekliyse seffaflara fazla güc uygulayamiyorlar,böyle durumlarda zaman uzayabilir.Ama ben seffaf braketlerden cok memnunum:icecream: konusurken falan hic farkedilmiyor,simdiye kadar kirilma falanda olmadi.Eyer zaman senin icin cokta önemli degilse seffaf tak derim.Birde doktorun ne kadar tedavi süresi verdi:uhm:

ben metal taktım 1 sene 10 ay gibi bi süre taktım yaklaşık ve göruntumden hiç rahatsız olmadım cıktıkları zaman uzuldum bile 3 gun önce cıktılar gerçi eger tedavin uzamasın ıstıyorsan metal taktır derım artık o kadar normalki tel taktırmak kimse kimseyle alay etmıyor alay edılcek bişe diil cunku ama cok rahatsız olurum dersen surenın uzamasını göze alıp seffaf taktırr umarımm güzel dişlere shaip olursun cnm sendeee kibsırnaşık şey

Merhaba canima.s..Dogru ilk gittigim doktor dislerin aralarini törpüleyerek yer acmayi planlamisti,zaten bu kadar uzun süre düsünüp karar verememin sebebide oydu,dislerin mineleri alindigi zaman hic yenilenmiyor biliyorsun bu yüzden tedaviyi bir türlü kabul edemedim:1no2:.Sonra baska bir doktora gitmeye karar verdim,iyiki gitmisim.Bu doktor bana böyle bir isleme gerek olmadan dislerimi düzeltebilecegini söyledi,disleri biraz öne dogru acarak yer saglariz dedişakkıdı.Eh yani bende hemen kabul ettim.Zaten benim disimin öne gelmesi icin en fazla 3 mm yer lazim.1 mm yer acildi bile onun icin dün arkadaki disede braket taktilar öne cekiyolar.Ama taktiklari lastik dün disimi fircalarken cikti:bbo:,bugün gittim yenisini taktilar.Seffaf pekistiriciye gelince,onlari bayagi uzun bir süre takmak lazim,ama bir süre sonra haftada bir takmak yetiyormus.Benim kiziminda bu kis yirmilik disleri alinacak:1rolleyes:.Aslinda en güzeli dis arkasi teller onlari 10 sene cikarmadan takan insanlar var.Bence pekistiriciyi düzenli takarsan korur ama 3 gün takmayip dördüncü günü dislerine olmayan insanlarida duydum.Bence en azindan dislerin oturana kadar düzenli takmaya calis.Güzel gülüsler...:teytey:

3 gün takmaıp 4. gün olmayan insanlar derken dişleri bozuldugu için seffaf seylerın tam oturmadıgını söylemek istedın tam anlamadım cnmm ay gozum korktu ıyıce 2 gundur cok iyi takıyorum günde 20 saat takmam lazım ben 22 saat takıyorum umarım pes etmem 20 liklere karşıda koruyodur bozulmaya karşı koruyosaa dayancam artık güzel dişlere shaip olunca insan daha tedirgin oluyo kaybetmekten korkuyo bide parlattı dişlerimii süperler saglıklı dişler bembeyaz gülüşlersırnaşık şeyalıştım iyicee ama tellerimi özluyom arada yavv:1closedeyes:

2 sene önce temmuzda üst damagıma damak genişletici aparat takıldı 3 ay kaldı eylülde normal teller takıldı 1 sene 9 ay normal teller kaldı 1 sene 3 ay demişti uzadıı ama şimdidee seffaf seyleri takmak zorundayım ardından 20 likleri aldırmak zorundayım böle işte dert bitmiyor yinede herşeye ragmen güzel dümdüz dişlerle gülmek

Cidden dert hiç bitmiyor ya benneyaptımki
Neyse çıktıktan sonra bunlarla uğraşmak kolay olur yine o sevinçle sırnaşık şey
Çok hevesleniyorum böyle teli çıkan kişileri görünce benim çıkmasına çok var ama olsun :roflol:

Canım ben metal takıyorum, başlarda çok tedirgindim ama öyle alıştım ki ve çok memnunum artık...
Madem tedavinin uzaması söz konusu bence metal taktır, yok uzaması sorun değil diyorsan şeffaf taktır...
Ama ben aynı durumda olsam tedavinin uzamasını istemez metal taktırırdım gibi geliyor fisfisfis
Şimdiden hayırlı olsun a.s.

tesekkür ederim mavi kelebek bnm sorunum üst cenemde 2 kopek disim biraz geride başka bi sorunum da yok sadece üst ceneye takılacak bn ılk önce seffaf dedim dişlerimn ölçüsünü aldırmaya gittigim zamn doktor metal takarsak 10 ay sürer dedi seffaflarla 1 seneyi gecer en az3 belki 5 ay fark edebılır dedi ama yınede cok saol salı gunu gıttıgımde bakarsın bnde karar degistırırm su an her türlü şeyi düsünüyorum seffafları kullanmak nasıl hıc belli olmuyo mu

ben metal taktım 1 sene 10 ay gibi bi süre taktım yaklaşık ve göruntumden hiç rahatsız olmadım cıktıkları zaman uzuldum bile 3 gun önce cıktılar gerçi eger tedavin uzamasın ıstıyorsan metal taktır derım artık o kadar normalki tel taktırmak kimse kimseyle alay etmıyor alay edılcek bişe diil cunku ama cok rahatsız olurum dersen surenın uzamasını göze alıp seffaf taktırr umarımm güzel dişlere shaip olursun cnm sendeee kibsırnaşık şey

senn adına sewindim tellerin cıkmıs ne gusel bn daha bu salı taktırcam bakalım :uhm: bende yaklasık olarak metallerle 10 ay gıbı takcam bnm sorunum ust ceneyle ilgili sadece üste takcaklar dişlerin inci gibidir simdi sana iyi gülüsler :nazar:

Back