• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benimde tek dişim gerideydi cok cabuk düzelir sandım 1 sene 10 ay kaldı evet cabuk düzeldi ama doktor hemen cıkarmıyo pekişsin diye 7-8 ay daha tutuyo inatlaÇok üzgünüm çoook

Ya şimdi siz söyleyince aklıma geldi...
Bende 3 doktora gittim...
Bi tanesi 6 ay dedi, bi tanesi (şu anki doktorum) 1,5 sene dedi, bir tanesi 2,5 sene dediii:1shok::1shok:
Aralarında da çok fazla fark var yani, aylardan bahsediyoruz...
6 ay diyen doktor hiç hoşuma gitmemişti zaten, 1 ay bile dese ona gitmezdim :dilcikar:
2,5 sene diyen de o kadar kalabalıktı ki ondan 2,5 sene demiş olsa gerek orda ba

Canım seninle sorunumuz aslında benziyor...
Benimde öyle dişim geride işte diğer hepsi düz...
Kaç ayda düzelir acaba ya senağlama
Neyse acele etmeyeyim sırnaşık şey

Bu arada benimde ağzım hiç yara olmadı metal kullanıyorum ama çok şükür hiç birşey yok :teytey:

merhaba bn daha tel taktırmadım sitede ki arkadaslardan biraz bilgi aldım seffaf hakkında sen metal kullanıyomussun senn nasıl memnunmusun :uhm:neden metal taktırdın????? bnmde üst köpek dislerim geride biraz doktor üste takcaz dedi sen demi sadece üste takıyosun bide sızın yazdıklarınızı okuyunca doktora olan guvenm bıraz gitti aranızda en az bnm tedaviye zamn yerilmis bana doktor 10 ay dedi insallah 10 ayda biter we kurtulurum simdiden cok saol cnm en kısa zamnda hepimiz mükemmel gülüşlere sahip oluruzşutarafagitti

merhaba bn daha tel taktırmadım sitede ki arkadaslardan biraz bilgi aldım seffaf hakkında sen metal kullanıyomussun senn nasıl memnunmusun :uhm:neden metal taktırdın????? bnmde üst köpek dislerim geride biraz doktor üste takcaz dedi sen demi sadece üste takıyosun bide sızın yazdıklarınızı okuyunca doktora olan guvenm bıraz gitti aranızda en az bnm tedaviye zamn yerilmis bana doktor 10 ay dedi insallah 10 ayda biter we kurtulurum simdiden cok saol cnm en kısa zamnda hepimiz mükemmel gülüşlere sahip oluruzşutarafagitti

Evet metal kullanıyorum çokta memnunum doğrusu a.s
Ağzım yara falan olmadı hiç çok şükür demek ki bunun şeffafla metalle alakası yok :sm_confused:
Niye metal tercih ettim çünkü şeffaflara fazla yüklenilmeyeceğini doktorum söyledi... Sonuçta metal ve şeffaf birşey aynı sağlamlıkta olamaz tabi ki sanıyorum... fisfisfis
Doktorun 10 ay dediyse 10 aydır belki canım çünkü hepimizin dişi geride olabilir ama orda ne kadar yere ihtiyacı olduğuna bağlı... Belki senin çok az bir yere ihtiyacın vardır ve doktorun buna göre zaman vermiştir... Ve bu diş yapısıyla da alakalı... Belki dişlerin çabuk kayar yerlerine :sm_confused:
Benim doktorum 1,5 sene dedi ama daha kısa süreceğini söylüyor artık a.s
Tercihin ne olur bilmiyorum ama eğer doktorun seffaflar yüzünden tedavinin uzayacağını söylediyse zaman senin için sorun olur mu bunu düşün?
Ona göre kararını ver... a.s
Ben gerçekten memnunum metalden ama şeffaflardan da memnun arkadaşlarımız...
İkiside sonuçta aynı amaç için...
İnş doğru kararı verirsin canım :1hug:

evet canım innocent a katılıyorum kararını sen ver zaten takıldıktan sonra metal yada şeffaf sonuçta çok alışıyorsun takıldıktan sonra eminim keşke demezsin sonuçta tedavi bu gözükseler bile nolcakki aslında alıştığım içim metalde kullanırım diyorum hiç bir fark yokmuş yara olayıda bence ağız yapısına bağlı neyse sağlıklı gülüşler diliyorum canım ...

Merhaba canima.s..Zaman konusunda doktoruna güven bence mesela benim bir disim geride,tam 3 ayri doktora gittim.Iki doktor 10 ayla 1 sene arasi dedişakkıdı,ücüncüsü 1 seneyi belki bir iki ay gecebilir dedi,ama onun tedavi sekli biraz farkliydi onun icin.Yani 3 doktorda hemen hemen ayni tarihleri verdi.Bence zamana bu kadar takilma teller agiza girdikten sonra zaman o kadar cabuk geciyorki anlamiyorsun bile,bir bakiyorsun öbür randevunun zamani gelmis:1rolleyes:.Anladigim kadariyla metal seffaf farketmiyor herkes halinden memnun.Ben kendi adima iyiki seffaf taktirmisim diyorum,ama taktirmadan önce senin gibi karar vermek beni cok zorladi,dedigim gibi taktirmaya gittigim gün birden fikrim degisti seffaf istedimsırnaşık şey.Cok fazla zamanin kalmadi, bence kalbini dinle en dogru yolu bulursun.Yarin ne yaptigini yazarsin,hadi sana kolay gelsin.yerimseniben..

merhaba arkadaslar bugün benimde tellerim takıldı artık bnde bi telliyimsırnaşık şey ilk takıldıgı zamn bu da ne böyle dedim ama simdi iyiyim doktorumun ısrarı ile metal taktırdım artık hayırlısı olsun inş memnun kalırım :1closedeyes:su an bi agrım falan yok ama metallerin uyguladıgı kuvveti hıssediyorum senağlama ama yükseltici biraz cayip onunla insan nasıl konusur bılmıyom bana yuzuk we lastik takılmıcazmıs sadece 15 gun sonra yukseltıcı takılcak tellere alıstım gibi ama yükselticiye nasıl alısırım bılmıyom örnek olsun dıye bi tane taktım cok hosuma gitmedi neyse artık çıktık bu yola sonuna kadar gitcez hepinize cok teşşekkür edrim karr wermmde bana yardımcı oldunuz saolun a.s.:asigim:

canım hayırlı olsun cok sevindim alışırsın iyice konuşmandada sorun olmazz sabırlı ol güzel dişlere kavuşcagın zamanı bekle öpüyorum

denizzcim hayirli olsun:dance:.Sonunda taktirdin ya metal seffaf farketmez,bundan sonra gelismeleri takip etmek inan bana cok zevkli olacak.Benimde hic agrim sizim olmadi bugüne kadar,sadece yüzükleri takinca bir iki gün hafif sizladi o kadar.Tahminim seninle tellerimiz ayni zamanda cikicak(tabi bir aksilik olmassa).Güzel gülüsler...:1hug:

merhaba arkadaslar bugün benimde tellerim takıldı artık bnde bi telliyimsırnaşık şey ilk takıldıgı zamn bu da ne böyle dedim ama simdi iyiyim doktorumun ısrarı ile metal taktırdım artık hayırlısı olsun inş memnun kalırım :1closedeyes:su an bi agrım falan yok ama metallerin uyguladıgı kuvveti hıssediyorum senağlama ama yükseltici biraz cayip onunla insan nasıl konusur bılmıyom bana yuzuk we lastik takılmıcazmıs sadece 15 gun sonra yukseltıcı takılcak tellere alıstım gibi ama yükselticiye nasıl alısırım bılmıyom örnek olsun dıye bi tane taktım cok hosuma gitmedi neyse artık çıktık bu yola sonuna kadar gitcez hepinize cok teşşekkür edrim karr wermmde bana yardımcı oldunuz saolun a.s.:asigim:
merhaba denizzzzz;hoşgeldin aramıza ne problemin vardı ne kadar süre verdi ortodontistin bilmiyorum geçmiş sayfaları incelemedim.
bende metal kullanıyorum,ortodontistim metallerle daha iyi çalışırız dediği için metal tercih etmiştim bende.
senin takıldığı ilk gün sanırım,sen benim gibi fazla yadırgamamışsın ben ilk takıldığı gün aaman allahım iğrenç gözüküyorum diye neredeyse ağlayacak duruma gelmiştim,ilk gün psikolojisi heralde tatlicadiarzu
inanırmısın benim hiç ağrım olmamıştı dediğin gibi bende sadece tellerin uguladığı baskıyı hissetmiştim hatta diş hekimliği okuyan bir arkadaşım var devamlı onu rahatsız etmiştim,hani hiç ağrım yok normal mi? nasıl fırçalayayım? ne yiyeyim ne yemiyeyim ? derken alıştım iyice ve bugün tam 4 ay oldu,haftaya randevum var köpek dişim bayağı yerine kaymaya başladı çok az bir yer kaldı(_innoCenT_ özellikle senin için yazdım bunu bilgine yerimseniben)
neyse hayırlısı olsun denizzzzz'cim,hiç sıkma canını alışınca zaman çabuk geçiyo emin ol,ben ilk zamanlar gülümserken devamlı ağzım kapalı gülümsemeye çalışıyodum tatlicadiarzu şimdi onuda sorun etmiyorum rahatça gülümsüyorum :icecream:

gelişmelerinide paylaşırsan sevinirim,sağlıklı gülüşler a.s.

Denizzz canım hayırlı olsun eminim hemen alışırsın hepimizin bu tip kaygıları vardı ama takıldıktan sonra geçiyor.yaa sanırım aranızda tedavisi en yavas giden benim :( çünkü bende hiç bir değişiklik yok :( yükseltici takılınca belki değişim olur diye düşünüyorum offf hemen düzelse en azından düzeldiği belli olsa biraz :(((

hepinize sağlıklı güüşler canlarım ...

*denizzzzz, canım hayırlı uğurlu olsun...
Başlarda öyle yadırgıyorsun ama zamanla bir alışıyorsun ki sen bile şaşarsın sırnaşık şey
Ben artık seviyorum tellerimi tabi seviyor olmam ömür boyu onlarla kalmamı gerektirmeztatlicadiarzu Uzaktan sevmek tecihim :roflol:
Ahh ahh birgün uzaktan da sevicem inş :teytey:
Yakında alışırsın hatta ağzında yokmuş gibi olucak, aramıza hoşgeldin :1hug:

*charming, canım çok teşekkürler...
Benim dişimde hala pek bi değişiklik yok...
Sabırla bekliyorum ama işte senağlama
Çok sevindim canım senin adına umarım biran evvel çıkar tellerin a.s.

*gymlova, hiç üzülme...
Bende de hiçbir değişiklik yok valla senağlama
Ama ne yaplım sabırlı olucaz mecbur...
3 ay olcak yakında hala sanki ilk takıldığı gibi geliyor bana senağlama
Neyse sabırlı olalım canım a.s.

[B*gymlova, hiç üzülme...
Bende de hiçbir değişiklik yok valla senağlama
Ama ne yaplım sabırlı olucaz mecbur...
3 ay olcak yakında hala sanki ilk takıldığı gibi geliyor bana senağlama
Neyse sabırlı olalım canım a.s.[/B]

benimde cuma günü tam 3 ay docak ama hala bişi yok benimde senin gibi senağlama doktor yer açılmış falan dio ama tık yok bence anapalım beklicez artık o servet ödedik :utangac:

mrba arkadşlr bnde tel taktırıcam ama bana doktor ilkönce damaklık vericekmiş..damklıkta sanırım vidalı olanlardan kemikleri ayırcaklarmş siznde bu gibi sorunu olan varmı??çok zor bi tedaviymiş..:(

benimde cuma günü tam 3 ay docak ama hala bişi yok benimde senin gibi senağlama doktor yer açılmış falan dio ama tık yok bence anapalım beklicez artık o servet ödedik :utangac:

Benim de doktor bakıyor harika herşey yolunda çok iyi ilerliyoruz falan diyor kafamçokkarıştı
Ama görünürde hiç değişiklik yok, çözemedim bu işi acaba ne zaman görücez değişiklikleri senağlama
Neyse canım üzülmeyelim sabırlı olalım :1hug:

mrba arkadşlr bnde tel taktırıcam ama bana doktor ilkönce damaklık vericekmiş..damklıkta sanırım vidalı olanlardan kemikleri ayırcaklarmş siznde bu gibi sorunu olan varmı??çok zor bi tedaviymiş..:(

wise_b, benim bir bilgim yok damaklık konusunda fln ama bilgisi olan arkadaşlar görünce yazacaktır...
Zor ama sonuçları çok güzel bir tedavi bence...
Sabretmeye değer, umarım senin de tellerin biran evvel takılıp çıkar :1hug:

denizzcim hayirli olsun:dance:.Sonunda taktirdin ya metal seffaf farketmez,bundan sonra gelismeleri takip etmek inan bana cok zevkli olacak.Benimde hic agrim sizim olmadi bugüne kadar,sadece yüzükleri takinca bir iki gün hafif sizladi o kadar.Tahminim seninle tellerimiz ayni zamanda cikicak(tabi bir aksilik olmassa).Güzel gülüsler...:1hug:

ewet canım aynı zamnda cıkabilir daha ilk günlerim oldugu icin biraz kasıyorum kendımı konusurken ama bu sefer daha kötü görunuyorumsırnaşık şey ama 1-2 haftaya iyice alısırım herhalde şu an tek sorunum yemek yiyemiyorum sadece çorba içiyorum ama neyse güzel gülüslere sahip oldugumuz günlerde gelicek gelismeleri sizlerle paylaşırım iyiki böyle bi paylasım yeri war birbirimize morel weriyoruz a.s.

benim köpek dişlerim üstten çıkmıştı ve biraz yamukluk vardı çok rahatsız oluyodum 2-3 ay sonra 1 sene olacak temmuzda tellerini çıkartırız demişti doktorum önceki kontrolde inş çıkar bakalım ama tedavi gerekliyse geç olmadan yaptırmak lazım

Kizlar en fazla 1,5 sene yazmissiniz benim 2 yil oldu ama hala agzimda üstelik öyle aman aman bi sorun da yoktu

11 nisanda 1 yıllık tedavi sonunda tellerim çıkmıştı.
doktorum damak verdi akşamları takmam için ağustosta kontrolüm vardı ama son 1 2 haftadır sanki dişim yavaş yavaş geri gidiyor diye hissettim çevremdekilere sorunca kimi cevaplar evet olunca bugün doktora gittim
ve dişlerim oynamış damakları yeterince takmamışsın dedi
bugünden itibaren ne kadar takabilirsem o kadar çok takıcam :çok üzgünüm:
çok enteresan gece damakları takıyorum sabah çıkarttığımda dişimde sorun yok gün içinde srekli kontrol ediyorum akşama doğru pürüz oluyor
bugün sordum benmi öyle hissediyorum yoksa olur mu diye olabilirmiş
tedavi sonrası damak kullanan yada kullanacak olan varsa dikkat edin uzun süre takmaya çalışın

Bende Ocak ayında başladım tedaviye baya bi düzelme var.Daha çok var bitime damak takmaya gelmedik henüzz...Ama güzel gülüşlerimiz olcak inşallah:))))))

Back