• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Tammam colanin tabii zararli oldugunu biliyordum, ama tellerle dahada zararli oldgunu tahmin etmedim, cünkü dislerimi dahada cok fircalyiorum günde belki 5-6 kez, doktorda yasaklamdi, gerci benim dr. masallah cok az konusuyor.
Neyse az icmeye calisayim bari:(

Tammam colanin tabii zararli oldugunu biliyordum, ama tellerle dahada zararli oldgunu tahmin etmedim, cünkü dislerimi dahada cok fircalyiorum günde belki 5-6 kez, doktorda yasaklamdi, gerci benim dr. masallah cok az konusuyor.

Ama doktorunun böyle bir konuda seni aydinlatmamasi gercekten cok yanlis.Neyse daha tedavinin basindasin bundan sonra az icersin...a.s.

Ya inanmicaksin ama burdaki dr. lar pek aydinlatmiyorlar genelde,
heleki su benim ortodontistim hicmi hic konusmuyor, sormasam baska yerden bilgi edinmesem hic birsey bilmicem.

Günde 5-6 kez fırçalamakta zararlı olmasın :uhm:
Çok fırçalamakta iyi değil dişleri çünkü sanırım...
Bende korktum şimdi kararma falan diyince senağlama Daha dikkatli olucam ve mümkün olduğunca cola içmicem... Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler a.s.

Bu arada ortodontistin öyle biriyse sen daha çok araştır diş telleri konusunu bence...
Ve o birşeyler söylemesede sen merak ettiklerini aklına takılanları sor çünkü bu onun görevi yerimseniben

yaa arkadaşlar bende 5 haftadır takıyorum benim şimdi sadece üstte var ama altada takacak doktor.bende nedense şöyle bir hisse kapıldım,benim çok çok ağrım sızım olmadı öle yemek yememe yada yara gibi bişi olmadı sadece ön dişlerimi hiç kullanmıyorum yemek yerken arkada azcık çiğneyip yutuyorum.sizleri okuyunca acaba benimkiler düzelmezmi diye düşünüyorum çok ağrı yok demekki dişler yerinden oynamıyor diyorum kendi kendime :( yada saçmalıyorum bilmiyorum :)

bende tel lullanıorum ama sürekli takmadığım için istediğim herşeyi yiyip içebiliorum.kullanımı normal teldendaha zor ama zamanla alıştım.aparat şeklinde yemek yerken çıkarıorum:dance:

Ben daha öncede dis telli taktigim icin, pek arastirmam gereken birsey yok,
tabii ufak ayrintilar herzaman cika biliyor,
ayrica bu yeni teli taktirmadan 3 senedir arastirdim, karar vermem cok zor oldu,
cünkü bu tedavim 3 ameliyatla birlikte gerceklesecekdi.
Ilk ameliyatimi gecirdim , simdi tel takildi , sonra 2 ameliyat, sonra tel cikarilacak, sonra 3 ameliyatda platinler cikartilacak.

Ama genede Dr.um bana cola hakkinda bilgi vere bilirdi:))))
Aman verse ne olur ben icmeden yapamam ki:))

Evet 5-6 kez dis fircalamak fazla ola bilir ama,
her birsey yediginde bracketlerin araisnda kaliyor, benimkiler birde seffaf daha hemen belli oluyor, bende fircaliyorum, ne yapim?
Ama su an zaaten acidan, daha cok bastirarak fircalamiyorum :))

benimde şimdi 1 yıla yakın oldu tel takılalı korkulcak bşy yok arkadaşlar.yasakkelimetaktırmak için daha fazla vakit kaybetmeyin ilk günlerde haliyle ağrı olcak ağzınızda yarada olabilir doğal deilmi yani ağzınıza yabancı bi cisim giriyor.kontrollerinizde doktor teli sıkılıcak bide bir iki gün onun ağrısı olur eğer çok ağrırsa ağrı kesici içersiniz a.szaten son zamanlarda diş şeklini almış oluyo ve doktor teli sıkılamıyor.Benim dişlerim düzeldi :nazar:ama son zamanlarda dişler hafif içeri yada dışarı kayabiliyor şimdi bana lastik vermişti 2 ay onu kullandım şimdi azı dişlerimin oraya farklı bi lastik verdi onu takıyorum tabi teller daha çıkmadı onun ucuna takıyorum inş 1-2 ay sonra çıkıyorsırnaşık şey biraz sabredicez

Evet bu balmumu baya bir ise yariyor, ben su 4 günümü onlarla gecirdim, ama onlarla bile zor gecti,
ya benim sorunum aslinda tel yani bracketler degil onlarin acisida var ama diger dilime batan tel acisindan onlari fark edemedim daha:(
Benim bracketlerden haric birden alt üst damakdan tel geciyor, asagdaki o damak telide biraz uzun geldi, nasil batiyor dilime o aciyiy anlatamam, bugün 4 kez gittim, birseyler yapiyor ama ise yaramiyor, böyle 1 sene mi gecer ya??
Bana kalirsa yanlis yapti uzunlugunu degismesi lazim, oda dr isine gelmiyor heralde,
yarin gene gideyecim dayanamiyorum.
Vallah balmumuda olmasa oturup aglardim sabaha kadar.

Evet bu balmumu baya bir ise yariyor, ben su 4 günümü onlarla gecirdim, ama onlarla bile zor gecti,
ya benim sorunum aslinda tel yani bracketler degil onlarin acisida var ama diger dilime batan tel acisindan onlari fark edemedim daha:(
Benim bracketlerden haric birden alt üst damakdan tel geciyor, asagdaki o damak telide biraz uzun geldi, nasil batiyor dilime o aciyiy anlatamam, bugün 4 kez gittim, birseyler yapiyor ama ise yaramiyor, böyle 1 sene mi gecer ya??
Bana kalirsa yanlis yapti uzunlugunu degismesi lazim, oda dr isine gelmiyor heralde,

Canim benim ya valla üzüldüm senağlamahaline,senin doktorunda pek ilgisiz masallah beni bile sinir etti:oklava:.Kendileri o aciyi cekmedikleri icin anlamazlar, tek dertleri para kazanmak.Yarin gitte bari belki birsey yapar.Sen tam ne kadar olmustu takali:uhm:

yaa arkadaşlar bende 5 haftadır takıyorum benim şimdi sadece üstte var ama altada takacak doktor.bende nedense şöyle bir hisse kapıldım,benim çok çok ağrım sızım olmadı öle yemek yememe yada yara gibi bişi olmadı sadece ön dişlerimi hiç kullanmıyorum yemek yerken arkada azcık çiğneyip yutuyorum.sizleri okuyunca acaba benimkiler düzelmezmi diye düşünüyorum çok ağrı yok demekki dişler yerinden oynamıyor diyorum kendi kendime :( yada saçmalıyorum bilmiyorum :)

Bende doktoruma böyle söylemiştim ağrılarım kesilince =)
Ama oluyormuş tabikide değişiklik...
Bide benim sanki takıldığından beri hiç fark yok gibi =D Doktora bunuda söyledim...
Oda benim farkedemediğimi ama çok iyi gittiğimizi tahminimizden önce çıkabileceğini söyledi :S Acaba moralimi düzeltmek için mi öyle söyledi bilmiyorum sırnaşık şey
Zaten daha 31 gün oldu ben hemen gözle görülür derece değişiklik olsun istiyorum galiba sabrediyim azıcık sırnaşık şey
Bu arada sanada kolay gelsin umarım çabuk çıkar tellerin a.s.

Canım çok üzüldüm senağlama
Bence sen doktoruna iyi bi çıkış öyle şey mi olurmuş hiç :1no2:
Senin işin daha zormuş ameliyatlar fln bide daha öncede takmışsın =(
Birşeyi merak ettim 20 sene önce taktım demişsin... Neden tekrar takılma ihtiyacı duyuldu? Dişlerin çok mu bozuldu?
Ve umarım yakında geçer, geçmiş olsuunn a.s.

sağolun kızlar inşallah hepimiz inci gibi dişlerimizin fotosunu yollarız :)
e o kadar ağrı ,sızı çekip üstüne bide servet ödedikten sonra ağzımızı sonuna kadar açıp gülmek asıl bizim hakkımız dimi ? :)))

Benim doktorum da bal mumu verdi bana ama hiç denemedim valla...
Ama çok şükür ağrı yok, sadece yerken zor basabiliyorum...
Allah'ıma binlerce şükür...
Bana da yukarıdaki (Fırlak) dişimden birinin 2 ay içinde ineceğini söyledi. Benim gözüm de onun üzerinde...

Anneme şaka yapıyorum, bak indi diye...

Hepimize Allah yardımcı olsun...

jeyloo, canım sen de gerçekten doktorunu sıkıştır... Para kazanmayı biliyorlar... Gerçekten çok lüks içinde yaşıyor adamlar... Hakkını versin bari... Takıp göndermekle iş bitmez...

Kizlar simdi geldim, dr. inanmicaksiniz ama, bakti ki olmicak simdilik o ic teli cikardi, ochhhhh be dünya varmis bu neee yaaa och.
Tabiii da dislerime falan basamiyorum ama o dil acisi cok felaket birseydi ya, konusamiyorsun yutkunamiyorsun, ochhh bi nefes aldim.
Daha sonra takacakmis gene, dedim , umarim yeni bir tane hazirlayip takarsiniz, yani bunu takipda bana gene isgence cektirmeyin:))))

Simdilik kurtuldum , ama 5 gündpr cektigim aciya deymemis, yani basdan cikarsana sen bunu.
Neden bana isgenece yapiyorsun, basdan cikarsaydi, yenisi hazirlayip taksaydi,
simdiye alismitim bile,
valla dertleri sirf para olmus bunlarin, baska birsey yok.
Az buz da para degil ya...

Arkadaşlar 3 senedir diş teli takıyorum.Haftasonu çıkacak.Dişlerim düz ama dümdüz değil.Orta çizgisi kayık gibi.

Sizinkiler nasıldı.Dümdüzmüydü??

selam, bende 2 sene kadar dis teli takmistim, ilk dis teli ciktiktan sonra dislerin sanki cok uzunmus gibi geliyor, ama zamanla alisiyorsun. O egrilikte o kadar kötü görünmez dis teli ciktiktan sonra bence alisirsin. Dis telini cikardiktan sonra doktorun iyice temizledigine dikkat et, cünki temizlenmez ise izler kaliyor ve gitmiyor, bir tanidigimda öyle olmustu...bazen doktorlar cok dikket etmiyor sen dikat et ama...

Ooo kızlar bakıyorum daha yolun başındasınız..
Benim tellerim takılalı mayısın 20 sinde tam 7 ay oluyor...
Artık o kadar rahatım ki,dişlerimin düzelmesine de güvenerek her yerde rahat rahat sırıtabiliyorum...sırnaşık şey
Acı ve ağrı diye bişey hissetmiyorum istediğimi yiyip içebiliyorum.
Yeni takan arkadaşlar biliyorum o duyguyu acaba hep böyle mi olcak diye düşünüyorlar ama değil...En fazla 1 ayda tüm ağrılar gidecek...Sonra gelsin yemekler...şakkıdı

Tellerim Temmuz-Ağustos gibi çıkacak inş. benimde...

Bu arada o ilgisiz doktorlara uyuz oluyorum.Ben de şuandaki doktoruma başvurmadan önce birkaç doktora görünmüştüm.Hepsi asık suratlı,bir an önce parasını alıp gitmek peşinde.Ama şuanki doktorumdan çok memnunum,güleryüzlü,eli hafif ve sempatik biri.Her konu hakkında bilgi veriyor bana.Ortodonti gibi uzun ve zahmetli bir tedavi için doktor seçimi iyi olmalı kesinlikle...:teselli:

Vallahi dogru söylüyorsun.Bencede insanin kendini doktorun yaninda iyi hissetmesi cok önemli.Benim doktorum kizimida tedavi etmisti onun icin nerdeyse 3 seneye yakindir taniyorum,bu arada güvenimide kazandi tabi.Ama yinede fiyat degisirmi diye baska bir doktora gitmistim valla kendimi disari zor attim,insani dövücek:mymeka: gibi cevaplar veriyordu.Üstüne üstlük o suratla 500 euroda fazla para istedikafamçokkarıştı.Neyse anlicaniz tilki gibi dönüp dolasip yine kendi doktoruma geldim....:smiley-cool:

Ooo kızlar bakıyorum daha yolun başındasınız..
Benim tellerim takılalı mayısın 20 sinde tam 7 ay oluyor...
Artık o kadar rahatım ki,dişlerimin düzelmesine de güvenerek her yerde rahat rahat sırıtabiliyorum...sırnaşık şey
Acı ve ağrı diye bişey hissetmiyorum istediğimi yiyip içebiliyorum.
Yeni takan arkadaşlar biliyorum o duyguyu acaba hep böyle mi olcak diye düşünüyorlar ama değil...En fazla 1 ayda tüm ağrılar gidecek...Sonra gelsin yemekler...şakkıdı

Tellerim Temmuz-Ağustos gibi çıkacak inş. benimde...

Bu arada o ilgisiz doktorlara uyuz oluyorum.Ben de şuandaki doktoruma başvurmadan önce birkaç doktora görünmüştüm.Hepsi asık suratlı,bir an önce parasını alıp gitmek peşinde.Ama şuanki doktorumdan çok memnunum,güleryüzlü,eli hafif ve sempatik biri.Her konu hakkında bilgi veriyor bana.Ortodonti gibi uzun ve zahmetli bir tedavi için doktor seçimi iyi olmalı kesinlikle...:teselli:
mrb ne güzel tadevinin yarısından çoğu bitmiş sevindim senin adınaa.s.
bnmde 11 ay oldu 1 yada 2 ay sonra çıkıcak inş sorum şu sanada doktor lastik verdimi??fisfisfisbana iki çeşit lastik verdi 2 ay birini kullandım şimdi dier çeşit lastiği kullanıyorum başka lastiklerde vermez inş bi an önce çıksın istiyorum:çok üzgünüm:

Ya size özendim valla ne güzel 7 ay, 11 ay fln az kalmış çıkmasına tellerinizin.
Adınıza çok sevindim a.s.
Diğer arkadaşlar ve bende o günleri görürüz inş sırnaşık şey

Ben doktorumu çok seviyorum sıcakkanlı sempatik daha ilk gittiğimde kanım kaynadı sırnaşık şey O yüzden çok şanslıyım iyi bi doktor bulduğum için =)

Yok canım bana lastik falan vermedi henüz dişlerim daha tam olarak düzelmiş değil zaten.O lastik nasıl ve ne amaçla veriliyor anlamadım.:sm_confused:
benim dişlerim düzeldi tedavi süresinde diş içeri yada dışarı kayabiliyormuş (kayma diince öle hafif bişi büyütülcek kadar diiL)yasakkelime evin içinde ağzımda çaprazlamasına takıyordum 2 ay öyle taktım şimdi azı dişlerimi içe kapatmak için takıyorum sana da verir belki ilerleyen aylarda dişimde şuan takılı ve çok ağrıyor:1no2:

Back