• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Selam arkadaşlar ,
ben 21 yaşındayım yaklaşık 1.5 senedir tel takıyorum..Tel tedavisine ne kadar erken başlanırsa o kadar rahat ilerliyor tedavi süreci...Doktorum; 12 yaşımda tel takılsaydı, daha hızlı gelişceğini söylüyor..Ama ben tedaviye başlamada biraz geç kalmıştım..
Ama takıldıktan 3-4 ay sonra farklılığı hissedebiliyorsun ağzında..
Benim üst damağımda yanlardan 1'er tane diş çekilmişti.Şuan o boşluklar tamamen kapandı..9 ay sonra da alt dişlerime takıldı..Tedavi sürecinde çok zorlandığım zamanlar da oldu: üst dişimde dolgu olduğu için braket tutmadı her ay yeniden yapıştırıldı ama sonunda daha düzgün bir görüntü şeklini aldı.Tedavinin son aşamalarındayım artık bu yaza bitmesini bekliyorum..İlk zamanlarda görüntüsü açısından bende hiç rahat edemiyordum ama zamanla alışıyor insan, sonuç da birgün çıkıcaklar..:) Yardımcı olabildiysem ne mutlu..:)

Çok mu sorunluydu peki sizin dişleriniz?Ben de biraz geç kaldım 20 yaşındayım inşallah yaza taktırcam ben de bakalım :/

Çok mu sorunluydu peki sizin dişleriniz?Ben de biraz geç kaldım 20 yaşındayım inşallah yaza taktırcam ben de bakalım :/

Şu şekilde sorunludu..Üstte 1 dişim daha öndeydi ve damaklarımda yapı açısından daha dardı..Doktorum ergenlik çağında takıldığında yüzümüzün kemik yapısı daha yeni yeni gelişmeye başladığı için yüz ifaden bile değişecek demişti..Geç değil takalım farkı anlicaksın dedi ve taktırdım.O kadar rahatladım ki belki tedavinin sonuna geldiğim için artık bu kadar kolay söylüyorum ama gerçekten değdi..Tamam çok zorluk çektim ama geçiyor hepsi.

ben bu tellerle kendımı cok cırkın hıssedıyorum yaa artık ıcımden ne suslenmek gelıyo ne başka birşeyy mutusuzum:sinifsinif:

haklısın bu çok önemli güven açısından şimdiki aklım olsa bu kadar beklemz yaptırrırdım ne yapar ne eder. yaşın erkense üniversitese hastenelrinden gün alıp bekleyebilirsin fiyatından dolayı yaptıramıyorsan.

evet fiyatından dolayı yaptırmadık ama üniversite hastanelrinde de ücreti yok mu ki bunun? 19 yaşım

:( Canım ya seni çok iyi anlıyorum şuan.Konuşurken ya da gülmek istediğinde direkt insanlar dişlerine doğru ay bunun dişleri ne kadar kötü dermiş gibi bir yüz ifadesiyle bakıyorlar.Bu da çok kırıcı oluyor! İnşallah sen de bir an önce taktırırsın ve sonuçta tam istediğin gibi olur.

evet aynen öyle oluyor ve çok kırıcı :( ailem beni anlamıyor ne var onda diyor.ama çok bariz ortada yani :( kardeşlerin konuşkan sen niye değilsin diyolar nasıl konuşim ki böyle :( inşallah..

susu_ sen yeni mitaktırdın? çok mu kötü görünüyo ya bi de onun psikolojisi var dimi:( şeffaf da öyle mi acaba

6.ayımdayımm canım yok çok kötü gorunmuyo ama pskolojık olarak ben kendımı oyle goruyorum yaa alışamadım halaamafoldumben
şeffaf oyle degıl bellı olmuyo o fazla

kızlar ben de 29 yaşındayım... altlara 2 sene önce gömük köpek dişim nedeniyle taktırmak zorunda kaldım... yaklaşık 1 sene önce de üstlere ön ayrıklarım için tamamen kendi isteğimle taktırdım... ve inanın bu kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri... şimdi tellerimle gayet mutluyum; bazen evet gülümserken çekiniyorum ama daha sonrası düşünerek hiç de kendimi kötü hissetmiyorum...

bir de şunu düşünün şu an tel kullanan o kadar çok kişi var ki; hiç yalnız değilsiniz... ilk karşılaşmalarda insanların dikkatıni çektiği doğru ama kimse " ayy ne kadar çirkin" demiyordur...

ben şu an dişlerinde bozukluk; çarpıklık görüğüm insanlar için benzer şeyi düşünüyorum desem... yani bunun çözümü var ; tedavi görseler ne kadar güzel olur diye düşünüyorum... tabii imkanları varsa sonuçta çok da ucuz bir tedavi değil...

kendinize bu kadar dert etmeyin lütfen :))

haklısınn ama bazen oyle oluyorumkı sokup atasım gelıyor resmenn

keşke senin yerinde olsam 6. ayımda. ama ben 26 yaşındayım ve yeni taktırmayı düşünüorum. bende bu yaşa kadar telle gezmek istemediğim için taktırmadım ama şöyle düşününce heman gidip taktırsaım geldişu an 26 yaşında ve dişleri bozuk ve estetik olmayan bir ağız yapısına sahibim. tel taktırrırsam maximum 2 kalsa 28 yaşında inci gibi dişleri olan biri olacağım. ya taktırmazsam 28 yaşında ve hala dişleri bozuk ve rahat rahat gülemeyen biri olarak kalacağım.

sence hangisi ?boshayallersmile

keşke senin yerinde olsam 6. ayımda. ama ben 26 yaşındayım ve yeni taktırmayı düşünüorum. bende bu yaşa kadar telle gezmek istemediğim için taktırmadım ama şöyle düşününce heman gidip taktırsaım geldişu an 26 yaşında ve dişleri bozuk ve estetik olmayan bir ağız yapısına sahibim. tel taktırrırsam maximum 2 kalsa 28 yaşında inci gibi dişleri olan biri olacağım. ya taktırmazsam 28 yaşında ve hala dişleri bozuk ve rahat rahat gülemeyen biri olarak kalacağım.

sence hangisi ?boshayallersmile

haklısınnn sevmem gerekıyor bunlarıı alışmam lazımmafoldumben

cnm sennkiler metal mi?bnm 2 ay sonra takılacak ve metal olacak.ben şeffaf istemiştim ama malesef olmıcak..açıkcası bende endişeliyim..yani bu işe başlarken nasısa şeffaf görünmicek die düşünerek rahattım..ama evdeki hesap çarşıya uymuyo işte..gerçi doktorum braketleri gösterdi..eskilere oranla daa açık renk ve daa küçük..yine de görüntü konusunda emin deilim..eyvahedigeldismile

selam herkese benim de 4 ay oldu tel taktirali benim de yaşim 26 ama ben aliştim hatta seviyorum tellerimi gecen gün kontrole gittim diş cekilmişti bende dr bu sefer gittiğimde teli kalinlaştirdi ve diş cekilen yere lastik takti bi tane sonradan farkina vardim ama onun lastik olduğunun:) boşluğun kapanmasi için galiba zaman bi şekilde geciyor ben 4 ayin nasi gecti bile anlamadim bence cok da gmrüntü olarak kötü durmuyo bu benim fikrim tabe:)))

selam herkese benim de 4 ay oldu tel taktirali benim de yaşim 26 ama ben aliştim hatta seviyorum tellerimi gecen gün kontrole gittim diş cekilmişti bende dr bu sefer gittiğimde teli kalinlaştirdi ve diş cekilen yere lastik takti bi tane sonradan farkina vardim ama onun lastik olduğunun:) boşluğun kapanmasi için galiba zaman bi şekilde geciyor ben 4 ayin nasi gecti bile anlamadim bence cok da gmrüntü olarak kötü durmuyo bu benim fikrim tabe:)))

aynı yaştayız yalnız olmadığıma çok sevindim ben henüz taktırmadım araştırma aşamasındayım ama en fazla 2 aya takılacak. rica etsem tellerin hakkında bilgi veririmisin braketlerin metal mi şeffaf mı alt -üst mü :) birde fiyatı konusunda bilmiyorumkismile

tüm arkadaşlar bu bilgilerden biras bahsederse sevinirim

cnm sennkiler metal mi?bnm 2 ay sonra takılacak ve metal olacak.ben şeffaf istemiştim ama malesef olmıcak..açıkcası bende endişeliyim..yani bu işe başlarken nasısa şeffaf görünmicek die düşünerek rahattım..ama evdeki hesap çarşıya uymuyo işte..gerçi doktorum braketleri gösterdi..eskilere oranla daa açık renk ve daa küçük..yine de görüntü konusunda emin deilim..eyvahedigeldismile

metal canım mantıklı dusununce en fazla 2sene dayanıcaz sonrra omur boyu guzel dıslere sahıp olucaz ama bazen sınırlenıyorum nerden taktırdım dıyorum..
çok zayıfladım bırdebilmiyorumkismile

Back